Chec super simplu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Ina

da, o retea buna de chec am eu...cui am dat-o a zis "plec cu ea si-n mormamt. E usoara, buna si usor de retinut si mai ales de facut.Iata reteta pentru 2 tavi de chec (poate fi folosita si-n tava de prajitura).

4 oua, o cana (250g) zahar, i cana (250g) faina, 4 linguri de ulei, stafide 100 g, 100 g nuci tocate, 1 pliculetz praf de copt
Metoda de preparare: albusurile se bat spuma tare, zaharul se topeste cu 4 lunguri de apa si se toarna fierbinte peste albus, se amesteca usor de jos in sus sa nus e lase spuma bine batuta. Se adauga galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt pus in faina. Nucile si stafidele si dau si ele prin faina (sa nu se lase la fundul tavii orice fruct, nuca, etc..se dau prin faina) si apoi se adauga in compozitie. Se amesteca usor si se pune in tava (unsa in prealabil cu margarina si faina sau cu hartie de pergament). Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Lumi

chec

6 oua, 300 g zahar, 100 ml ulei, 300 g faina, 1 pliculet praf de copt

Se bag albusurile spuma tare, apoi se adauga treptat 6 linguri de apa rece, apoi cele 300 g zahar si se bat bine. Se adauga galbenusurile, 100 g ulei, 300 g faina si praful de copt stins (cu lamaie sau otet).
Se pune, dupa preferinta, nuca, rahat, stafine si se amesteca bine.
Mai mult de jumatate din compozitia astfel obtinuta se toarna in tava unsa si tapetata cu faina iar restul se coloreaza cu cacao si se toarna peste.
Se da tava la cuptorul incins dar se coace la foc potrivit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by korinna



Chec economic

Ingredinte:
2 oua, 280 g faina, 200 g zahar, 150 g ulei, 150 g lapte sau iaurt, 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt, 4-5 bucati rahat, 1/2 pahar de nuci amestecate cu stafide, coaje de portocale zaharisita


Mod de preparareSe freaca ouale cu zaharul pina ce volumul creste simtitor( 2-3min cu mixerul). Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfirsit nuca, stafidele si portocala. Se unge forma cu unt si se presara faina. Se toarna o parte de compozitie, se aseaza bucatile de rahat(dupa ce au fost taiate marunt. Se coace o ora la foc potrivit.

Mod de servire
Se pudreaza bine cu zahar vanilat.




Chec simplu


Ingredinte:4 oua intregi, o cana lapte, o cana ulei, 2 cani zahar, 3 1/2 cani faina, bicarbonat, coaja lamiie


Mod de preparareSe amesteca toate ingredientele si se pune compozitia in forma unsa si tapetata. Se poate pune in jumatate de compozitie cacao. In cazul acesta se pune mai putina faina.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Veronicai



Chec cu fructe
Ingredinte:
250 g fructe amestecate (stafide, nuci, coaja de portocale din dulceata, curmale, smochine si rahat), 200g unt, 250g zahar, 300g faina, 6 oua intregi, 2-3 linguri rom, vanilie, 1 praf de copt

Mod de preparare
Se taie fructele bucati mici. Daca lipseste vreuna, se poate inlocui cu prune uscate sau se prepara numai cu cele ce sint la indemina. Fructele, rahatul etc. trebuie sa aiba in total greutate de 250g. Fructele si rahatul taiate se stropesc cu rom si se amesteca intr-un castron. Intre timp se freaca untul spuma, se adauga zaharul pudra si ouale unul cite unul. La urma se adauga faina putin cite putin, apoi praful de copt si fructele. Se amesteca totul incet. Se toarna compozitia intr-o forma lunga de tabla, unsa si presarata cu faina. Se coace 20 minute la foc iute, apoi la foc domol. Dupa ce compozitia s-a ridicat, se cresteaza in lungime cu cutitul si se continua coacerea care trebuie sa dureze cca 50 minute

Chec cu smintina
Ingredinte:
400 gr. zahar pudra, 6 oua, 100 gr. unt, 325 gr. faina, 200 gr. smintina, 1 plic praf de copt, un virf de cutit de bicarbonat, coaja de lamiie, 1 plic zahar vanilat

Mod de preparareSe freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rind galbenusurile, amestecind bine dupa fiecare si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cernuta de 2-3 ori. Se adauga apoi bicarbonatul, amestecat cu smintina, aromele si la sfirsit se incorporeaza usor albusurile facute spuma. Se toarna compozitia in forma unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 minute, si 10-15 minute la foc mic.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Chec de marmeladă


500gr. marmeladă ( preferabil din comertz ), 2 linguri apa, 2-3 linguri ulei, 220 gr. faină, 2 lingurite rase praf copt ( bicarbonat ), 2 linguri rom, 1 plic zahar vanilat, 1 linguritza scortzisoară , 150 gr. nuci tăiate cu cutitul, 2 linguri stafide sau fructe din dulceată (facultativ), ulei pentru uns forma de chec.
Se freacă marmelada cu apa pâna se face ca o cremă. Când pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin la macerat cu rom) trecute prin faina. Se tapetează o formă dreptunghiulară de cozonac cu ulei si făină în care se toarna compozitia. Se încearcă cu un pai daca este gata si către sfârsit , dacă este nevoie se acoperă cu o hârtie. Când este coaptă se răstoarnă si după ce s-a răcit de tot , de preferintă a doua zi , se taie feli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

postat initial de niponel


chec de pe meleaguri japoneze

UNT 120g , ZAHAR 100g , 1 GALBENUS de OU , 2 OUA INTREGI , 1 PRAF DE COPT ,FAINA 120g , ESENTA DE VANILIE PREPARAREA Untul se freaca cu mixterul foarte bine pina se formeaza ca o crema ,dupa care se adauga zaharul ,esenta de vanilie si praful de copt dupa care bineinteles se amesteca iarasi foarte bine In continuare se adauga galbenusul de ou , 1 ou intreg si doar jumatate din faina adica 60g se amesteca iarasi foate bine dupa care se pune ultimul ou si restul de faina ramas adica 60 g.Toata aceasta compozitie se pune intr-o tava de kek unsa cu unt si data la cuptor la temperatua de 160 grade Coacerea dureaza 35 minute in acest kek se poate pune si miez de nuca ,rahat .Sau se mai face in tr-un castonel o compozitie din 20g CACAO ,20g ZAHAR ,2 LINGURITE LICHIOR care se ameste cu prima compozitie adica se pune un strat din prima compozitie un strat din a doua compozitie iar unul din prima si ultimul strat din cea de-a doua compozitie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Draga Osna/Svetlana,
please help!!!!!!!!!!
Vreau sa fac in we checul tigru shi n-am intzeles de nici o culoare cum se pune aluatul in tava, dar asta n-ar fi o problema.
N-am intzeles 1. cind se acopera tava cu pergament (dupa 40 min. in cuptor sau 40 min. dupa ce am scos din cuptor) 2. pot folosi shi pergament in tava in loc de unt+faina 3. pt. cite tavi este retzetarul tau? (ca sa le pregatesc dinainte)
Multzumesc mult de tot pt. raspuns!
Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

draga teo

checul este pentru o tava de chec obisnuita .poti pune hartie de copt in tava si nu mai este nevoie sa ungi cu lei si sa tapetezi cu faina.


aluatul se pune incepand de la mijlocul tavii,pui o lingura de aluat alb apoi deasupra ei una o lingura de aluat negru si apesi putin.mai mult nu stiu cum sa te lamuresc.

praji se acopera cu hartie de la 40 min dupa ce ai pus-o in cuptor,ca sa nu se arda(poate la cuptorul tau nici nu este nevoie de aceasta operatie)

primele 20-25 min nu deschizi usa cuptorului ca sa poata creste checul.sa nu uiti praful de copt in aluat.

uite aici vezi cum trebuie sa-ti iasa(www.all-about-george.de hobbies-kuchen)

week-end placut si spor la treaba.sa-mi spui daca ti-a reusit ca el l-am facut bine din prima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Osana, mi-a placut la nebunie tarta quark - scrie-ne si noua reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Uite reteta mea de "ke",asa cum o numesc gemenii,postata si la subiectul DULCIURI


KEIK DELICIOS

500 gr faina de patiserie (cu praf de copt)
1 pahar unt sau margarina
1 pahar lapte sau jumate lapte,jumate suc de portocale,sau 1 pahar suc de morcovi
vanilie sau portocala rasa
2 cesti de zahar
4 oua


Batem la mixer 2-3 min untul,adaugam incet-incet zaharul si unul cite unul ouale,vanilia(sau portocala rasa),laptele si la sfirsit faina.
Coacem in cuptor incins la 180-200grC aprox 1 ora.

KEIK CU FRUCTE:adaugam 1 pahar de stafide sau nuca macinata la compozitia de mai sus.

KEIK CU CIOCOLATA:adaugam la compozitia de mai sus 4 linguri cacao si 6 linguri de lapte.

KEIK CU IAURT:inlocuim laptele(sucul de portocale sau morcov!!!) cu 300 gr iaurt.


Theodora, Alexandros, Yannis
2 ani pe 03.Aprilie.2004.
http://community.webshots.com/user/theodorapap
Si aici mica mea familie:http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Theodora

Mergi la inceput