Chec super simplu

Chec super simplu | Autor: Krissias

Link direct la acest mesaj

-4 oua
-2 pahare zahar
-1 cescuta ulei
-1 cescuta apa(sifon ,bautura gazoasa)
-2pahare faina-
-arome,sare cacao,nuci ,alune
-se bat ouale cu zaharul si un pic de sare,pina cind se topeste zaharul
-se adauga apoi uleiul si apa (in aceasta ordine)
-se adauga faina ploicica
se pun aromele
Eu fac tot felul de combinatii.Pun in doua forme de chec aluatul ,dupa care opresc un pic de compozitie si amestec ,cu cacao si apoi torn in tavi.
Se mai poate turna tot aluatul in forma rotunda ,dupa ce se pune foarte putin la foc ,se scoate si se pun tot felul de fructe pe care le aveti in casa si astfel iese un fel de tarta.
Cind fac tortul de mere ,acelasi aluat folosesc.
La cuptor se tine 1/2 de ora ,acum depinde de aragazul fiecareia dintre noi.Se cunoaste cind este gata.
Paharele sa fie normale de apa ,nici foarte mari ,nici foarte mici.
cescuta in jur de 50ml
-de preferat este sifonul ,dar daca nu este se poate pune dupa cum ati vazut ,ce vreti voi.Daca sint intrebari ,sint aici.Este super gustos si economic.
Krissias si Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Aproape asa fac, si eu, checul, cel cu cacao. Doar ca, in loc de sifon pun lapte. Si este super gustos !

Nina & Nina-Cristina (1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

chec "tigru" care e la cuptor chiar acum:

250g zahar
250g unt mai moale
2 plicuri zahar vanilat
4oua
300g faina
un praf de copt
75ml lapte
30g cacao.

untul,zaharul,ouale si zaharul vanilat se bat toate cu mixerul sau robotul de bucatarie.se pun 50ml lapte si apoi faina+praful de copt.se imparte compozitia in 2 parti egale.in una din ele se pune restul de lapte si cacao.

se unge tava de chec cu putin unt si se tapeteaza cu faina.se pune incepand de la mijlocul tavii o lingura de aluat alb apoi deasupra ei una de aluat negru si se apasa usor.se continua asa pina se termina toate ingredientele,punanad mereu aluatul in centrul formei.

se coace cam 50min iar dupa 40 se acopera cu o foaie de hartie pergament.
se taie rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Krissias, este excelenta reteta. Alataieri am facut prima data, dar in loc de o ceasca am pus un pahar si a iesit gustos , dar cam moale, iar ieri a fost foarte apreciat.Este de altfel foarte economic, asa ca iti multumim.
Gabriela si baietii
Osna, acum am chechul tigru la cuptor. Dupa miros deja am inceput sa . Iti spunem mai tarziu cum a fost.
Tot noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Sa nu deschizi cuptorul in timp ce se coace, poate si atunci sa ti se lase, nu uita praful de copt
Te asteptam cu checul pe forum,
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

elena faina pentru patiserie e cea mai buna!

si sa stii ca nu are ce sa nu iasa la checutul asta.e tare simplu de facut.

mie daca nu-mi ies prajiturile nu arunc aluatul.il transform in bombe sau bilute.amestec cu dulceata,biscuiti rasi,rom si apoi pun la mijloc o visina din compot.asa fac si cu prajiturile care nu se mananca si deja dupa 3-4 zile de stat prin frigider le pun in punga la congelator si cand sunt mai multe fac bile!

(uite aici vezi cum trebuia sa-ti iasa:
www.all-about-george.de hobbies-kuchen )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Fetele ,eu am facut checul tigru cu faina de patiserie care are si praf de copt in ea.Asa nu mai trebuie sa pui praf de copt si prajitura creste frumos si nu se lasa.
A iesit un deliciu
Elena ,poate cuptorul tau nu e bun,sau nu coace cum trebuie.
Pupici

Corina si Anna nazdravana

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Nota 10 si pt checul tigru. e f. gustos si finut si aratos.
Un secret ar fi sa nu deschizi cuptorul in primele 15-20 min si eu de obicei bag checul in cuptorul f. bine incalzit si dau putin mai tare focul (nu max0, si dupa vreo 10 min micsorez flacara. acum depinde si de aragaz, tu stii cel mai bine, cum iti este cuptorul.
pupici si spor la bucatarit,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Foarte bun si fin checul tigru.Eu nu am tava de chec,asa ca l-am facut intr-o tava mai lata(yena)si am pus o lingura de comp.alba linga o lingura de comp neagra,si a iesit ca o tabla de sah.Prin urmare checul meu s-a numit chec ..sah?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

quote:
Originally posted by GabrielaG

Nota 10 si pt checul tigru. e f. gustos si finut si aratos.
Un secret ar fi sa nu deschizi cuptorul in primele 15-20 min si eu de obicei bag checul in cuptorul f. bine incalzit si dau putin mai tare focul (nu max0, si dupa vreo 10 min micsorez flacara. acum depinde si de aragaz, tu stii cel mai bine, cum iti este cuptorul.
pupici si spor la bucatarit,
Gabriela si baietii



...Da, da, asa fac, si eu ! 10min. la mare, dupa care, inca vreo 20 la foc mai mic. Iar cuptorul il incalzesc, dandu-i drumul cand ma apuc de facut compozitia pt. chec. Altfel, nu creste ! Succes !

Nina & Nina-Cristina (1 an si 8 luni)
http://groups.msn.com/NicoleTepuc/ninacristina.msnw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

chec cu cirese sau visine din compot

blat: 250g unt
240g zahar
un plic zahar vanilat
sucul unei lamai
6oua
50g amidon
50g smantana
250g faina
un plic cu praf de copt
40g alune tocate mare(facultativ)
cirese din compot,fara os,scurse de zeama.

toate ingredinetele se amesteca cu robotul de bucatarie vreo 3-4 min.se pune compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.deasupra se pun ciresele sau visinele scurse si se presara alunele.se coace cam 45min.se poate presara rece cu zahar praf amestecat cu scortisoara.
se face repede si e gustoasa.

daca nu aveti amidon alimentar il puteti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.eu asa am facut.

Mergi la inceput