meditatiile ma omoara !!!!!
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
grati.ela spune:
Alina, ca e scoala de stat sau scoala particulara asta nu cred ca ar conta prea mult...fiecare copil are limitele lui...25+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Guguluff spune:
Eu stiu ce spun deoarece am invatat intr-o scoala primara, generala si apoi liceu de pilosi. Acum cativa ani invata baiatul lui Nastase acolo, pe vremea mea invata nepotul lui Ceasca.
Denisa, nu generalizez dar in ceea ce priveste cazul meu, eu nu m-am dus sa-mi intreb profii daca ma mai tin minte. I-am urat pe marea majoritate incepand cu invatatoarea. Intr-adevar ar fi unii care ar trebui vizitati si rasplatiti cu recunostinta si flori dar prea putini. Nu generalizez deoarece am vazut ieri la TV cazul unei invatatoare care mergea cativa km pe jos ca sa ajunga la o clasa de 5 copii. Manon se plangea de meditatii cerute la intrare in liceu, in Bucuresti. Sistemul cere toceala, profesorii profita ca marea majoritate a elevilor nu sunt olimpici si dau meditatii. Foarte scumpe dupa parerea mea... Nici eu, nici sotul meu nu suntem platiti cu 40-50 lei pe ora si amandoi avem studii superioare, dar de, nu suntem profi de generala....
Gratiela, singurul sistem de invatamant care mi-a placut a fost facultatea, particulara. Am invatat de placere, relaxata, fara meditatii si spagi. Numai taxa anuala si manualele. Sistemul de stat, plin de profesori bosorogi care te scot la tabla, te pun sa inveti la filosofie ca de, aia e materia lui, mai mult decat la mate si romana... Un cosmar daca vrei sa te ti de scoala. Pt hahalere e mai simplu, abia trec clasa si parintii sunt fericiti.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Sunt multi profesori care dintr-un motiv sau altul nu predau asa cum trebuie.
De exemplu am avut la romana un profeor extraordinar de destept , ales printre cei mai inteligenti 250 oameni din lume. Ei , omul acela pur si simplu nu putea sa coboare la nivelul nostru de liceeni cu capul mai mult sau mai putin in nori.
Notele in mare parte le luam dupa cum cumparam cartile lui despre istorie, critica literara , samd.
Stiu ca am fost cred ca singura din clasa care nu am cumparat , m-a ascultat din Enigma Otiliei. Dupa ce i-am povestit cartea m-a pus sa descriu cum arata strada pe care mergea Felix. I-am spus. Cu ce era imbracat Felix. I-am spus. Cum arata casa , i-am pus si asta . Ce s-a auzit cand a deschis usa.
Am luat 8 pt. ca nu am stiut a spun ce culoare avea usa de la casa
Am luat 4 in teza pt. ca atunci cand am enumerat niste motive nu am pus cifre. I-am explicat ca nu se fac sub forma de schema , cu cifre , ca era un comentariu , iar raspunsul a fost "daca eu iti spun ca vroiam cifre inseamna ca asa e corect , ca eu stau la catedra."
Pana la urma l-am schimbat , in clasa a 10-a. IMi pare rau pt. ca era f. destept , dar ..
Si apropo de "bosorogi" , unii dintre cei mai buni profesori au fost in varsta, pe Cristescu de exemplu , celebrul om care detine jumate din Timisoara as putea sa-l ascult o saptamana non stop vorbind dspre medicina , asa ca sa nu ne axam doar pe varsta.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by XIO
De exemplu am avut la romana un profeor extraordinar de destept , ales printre cei mai inteligenti 250 oameni din lume.
![](cool.gif)
Nu mai zic nimic ca iar o sa spui ca-ti dam tarcoale.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by XIO
De exemplu am avut la romana un profeor extraordinar de destept , ales printre cei mai inteligenti 250 oameni din lume.
Nu mai zic nimic ca iar o sa spui ca-ti dam tarcoale.
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Capcaunule, nu spui tu, dar spun eu.
Xio, unde n...a a dat testarile respectivul???? Si nu, stai linistita, nu o sa fiu printre primii 250 de destepti ai lumii. Dar am si eu un of, vreau sa am confirmarea ca-s printre primii 250 de la coada! Multumiri anticipate
![](floare.gif)
denisabia spune:
Guguluff apropo de ce ziceai tu , mi-am amintit de replica profesoarei de matematica:'Daca nu va place exista clase paralele'.Avem optiunea daca din diverse motive nu ne place schimbam clasa , scoala , liceul.Sunt din provincie nu cunosc situatia capitalei , dar mi-e greu sa cred ca nu mai sunt locuri in care sa nu poti studia.Sa nu crezi ca eu n-am avut nemultumiri , ni se vorbea de Becali la romana , iar cand s-a schimbat cu o persoana tanara ea prefera sa avem discutii in contradictoriu despre ce roman ar fi 'Ion' , in loc sa facem pregatire pentru bacalaureat sau macar sa ne predea o lectie asa cum se cerea.La chimie uneori invatam singuri lectie noua , fiindca primeam o lucrarica fara alte explicatii , aveam 14 note la matematica pe semestru ,asa ca trebuie sa visez materia si alte exemple.Nu m-am plans si nici nu ma plang , fiindca am invatat pentru mine.A fost si influenta familiei , stiti voi intelectuali , cum sa aiba fiica mai prejos.Constiinta imi dicta ca imi este necesar si ca asta trebuie sa imi fie preocuparea majora.Pe mine m-a deranjat in schimb sistemul , faptul ca se pun pe picior de egalitate diferite profile , ca nu e corectitudine la examene , iar multi elevi vin din diferite medii cu niste note umflate.
Sunt multumita si de generala , liceu si acum de facultate.Nu-mi par asa mari taxele la invatamantul de stat , fata de ce inseamna o facultate sigur depinde si care e ea.Unde sunt eu statul da pentru un student bugetat 50 de milioane , seria noastra a prins 35 de milioane la taxa, dar cei de anul acesta platesc tot 50.Pe langa asta studentul cheltuieste milioane pe carti , ustensile , legitimatii etc.Auzim zilnic ca sunt prea scumpe , ca nu pot cumpara pentru o seria de 170 de studenti , asa ca laboratoarele se desfasoara cu greutate.Nu mi se pare ca fondul clasei ,al scolii si rechizitele s-ar apropia la o suma asa de astronomica.Meditatii daca e nevoie , le poti gasi si la preturi acceptabile.Tot sper ca se va schimba ceva si in acest sistem , nu doar ministrii care vin ,pleaca schimba structura si examenele dupa bunul plac.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Direct din America a primit omul hartogaria , nu mai stiu cum se numeau cei care au alcatuit topul ala.
Si , din nou , eu daca nu stiu ceva nu ma bag sa-i dau in cap interlocutorului pt. ca pt. mine ar fi de neconceput ideea.
Poate vreti si o copie dupa clasamentul respectiv.
Eu ma intreb insa de ce va macina atat chestia asta . Vi se pare ca m-am nominalizat pe mine in topul ala , imi aduce vreun plus ca profsorul Tasculescu e cel mai destept , sau ce?
Aaaa , inca ceva: in facultate am avut un prof de biochimie care a lucrat pt. NASA.
Intrebati-ma si de el
inaioana spune:
quote:
Originally posted by XIO
Direct din America a primit omul hartogaria , nu mai stiu cum se numeau cei care au alcatuit topul ala.
Si , din nou , eu daca nu stiu ceva nu ma bag sa-i dau in cap interlocutorului pt. ca pt. mine ar fi de neconceput ideea.
Eu ma intreb insa de ce va macina atat chestia asta . Vi se pare ca m-am nominalizat pe mine in topul ala , imi aduce vreun plus ca profsorul Tasculescu e cel mai destept , sau ce?
Aaaa , inca ceva: in facultate am avut un prof de biochimie care a lucrat pt. NASA.
Intrebati-ma si de el
Poate macar ti-ai aduce aminte numele acelui ins.
Nu de alta, dar e evident din descrierile tale ca era un profesor de ce mai slaba calitate si in nici un caz un om "destept" indiferent ce definitie da cineva acestui cuvant.
Nu voi comenta acum stilul tau ingrozitor de agresiv de a purta o converstie, dar ma gandesc serios sa deschid un subiect special pe aceasta tema pentru ca mi se pare ca incarca atmosfera pana la irespirabil.
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
pozici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
quote:
Originally posted by XIO
Intrebati-ma si de el
N-ar fi rau sa ne arati listuta, nu de alta, dar ai starnit curiozitate mare cu afirmatia aia.
Xio, vorbesti in necunostinta de cauza. Probabil ca te referi la Who's who. Chestia aia nu are prea mare valoare, crede-ma. Si eu am primit o hartiuta (acum enshpe ani
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](radtare.gif)
Si inca ceva. Apropos de Nasa, n-ai idee cati romani lucreaza pentru Nasa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by XIO
![](cool.gif)
Anunt: Profesor care a lucrat la NASA ofer meditatii la chimie sau biologie. Admitere garantata.
![](alcool.gif)