BATRANII, un spin in talpa?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

teoretic, la 30 de ani esti convins ca la 75 vei fi in puterea virstei si a mintii, independent, in croaziera. Practic...cam ce procent din batrini ii vezi croazierind prin lume?
Auzisi ca fondul de pensii SSN e pe terminate, sau sa mai speram ca facem milioanele in america si ne cumparam si noi vapor. Chiar si cei din azilele de batrini sint intretinuti partial de copii. Obrazul subtire se tine cu cheltuiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu-mi fac iluzii ca dansez intr-o croaziera, chiar nu sint genul.
Altceva spuneam, poate nu explic bine.
Eu cred ca oamenii sint inconstienti daca se bazeaza pe Social Security. Oricum, daca mai exista - alea nu sint sume de mers in croaziera.
Ideea e ca aici oamenii gindesc in general pozitiv - tineri sau batrini.
Povestile despre ce ma asteapta sint ca si cea despre drobul cu sare...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Nu-mi fac iluzii ca dansez intr-o croaziera, chiar nu sint genul.
Altceva spuneam, poate nu explic bine.
Eu cred ca oamenii sint inconstienti daca se bazeaza pe Social Security. Oricum, daca mai exista - alea nu sint sume de mers in croaziera.
Ideea e ca aici oamenii gindesc in general pozitiv - tineri sau batrini.
Povestile despre ce ma asteapta sint ca si cea despre drobul cu sare...

si care e acea gindire pozitiva, tinind cont si de latura practica? Ca altfel nu ma intereseaza. Bani de pensie ai din SSN fro 700 inainte de taxe si ce ti-ai pus tu in 401K. Cam ce sume tre sa cotizezi la 401K, sa zicem ca lucrezi vreo 20 de ani in America, salariu de om normal ca nu sintem toti afaceristi de succes, ca sa stai linistit ca indiferent de starea sanatatii tale, de cite zile ai, o sa ai din ce sa traiesti frumos.
Nici nu mai punem la socoteala daca da vreo boala cronica peste tine.
Hai sa zicem ca faci 100000/an. Maxim pui 6% la pensie, adica 6000/an. In 20 ani ai 120000. daca ai norocul sa mai traiesti doar 10 ani dupa pensie, iti vin 12000/an. E greu sa traiesti si cu dublu de atit. Dar te intreb, poti sa pui tu astia 6% la pensie, cind te chinui cu billuri zi de zi? Ba stai, ca incep sa creasca copiii. Colegiul nu e gratis. Abea termini de platit masina ta ca trebuie sa cumperi masini pt ei. Sau ii trimiti sa lucreze la McDonalds pe 5$/ora sa-si plateasca cheltuielile personale?
Gindesc pozitiv pe dracu' oamenii aici. Nu sint acceptati de societate daca nu arata ca gindesc pozitiv. Ei nu gindesc pozitiv, altfel de ce ar fi toti pe tratament de nervi si la psihiatru o data pe saptamina, dar au invatat sa spuna lectia frumos.
Nush de la ce mi se trag nervii astia care-i am azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
in Romania niste americani de vreo 80 de ani care plecasera intr-un tur prin mai multe tari. Mergeau si in croaziera, cu seri de dans etc.

Este plina acum Romania de batrani la 80 de ani plecati in croaziere si dansand ... in reclamele fondurilor private de pensii.

Mergi la inceput

Nu stiu nici eu.
Eu gindesc pozitiv. Intotdeauna am cotizat la maxim pentru 401k. Poti sa deschizi separat si IRA. Eu am YTD return de 15.4% la 401k, m-am uitat chiar zilele astea. Pe masura ce suma din cont creste, procentajul asta inseamna in fapt tot mai multi bani.
Pun bani si pentru copii, dar ei isi pot lua imprumut pentru studii. Pentru batrinete... nu cred ca gasesc doritori!
Sint constienta ca oricind se poate intimpla o nenorocire, dar de aia zisei de povestea cu drobul de sare...
Eu ma pregatesc cit pot, cit stiu eu de bine. In rest... ce-o fi o fi. In orice caz atit cit e bine eu caut sa nu-mi fac scenarii de groaza. Nu de alta, dar n-ajuta la nimic. Viata trece oricum, de ce sa fiu o nefericita cronica?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
in Romania niste americani de vreo 80 de ani care plecasera intr-un tur prin mai multe tari. Mergeau si in croaziera, cu seri de dans etc.

Este plina acum Romania de batrani la 80 de ani plecati in croaziere si dansand ... in reclamele fondurilor private de pensii.

Eu spun ce am vazut. Cind am fost in Romania am cunoscut niste babe din astea. Erau mai sprintare decit mine! Sa le fie de bine, eu n-am pretentia ca voi fi asa. Dar mai stii ce idei imi vin la 80 de ani? (daca apuc, of course!)

Mergi la inceput

bine, hai ca nu mai incerc sa te indispun. Ne vedem pe Coasta de Azur in 45 de ani.
Si totusi numa' o vorbulitza ca n-am liniste. Iti lasi tu copiii sa faca imprumut de colegiu? Termina facultatea cu o datorie de $100000 la banca.

Mergi la inceput

Cred ca e mai scump daca au grija de mine.
Eu mai citesc carti si reviste de investing si asta e un sfat peste care am dat la un moment dat - sa investesti in primul rind pentru retirement. Zau ca e multa logica acolo!
Pentru copii pun bani in conturile alea speciale de college. Sigur ca ii ajut daca pot - stiu ca banii aia nu vor fi suficienti.
Dar exista si scholarships - eu ii incurajez sa-si dea silinta la scoala.
In rest sper sa ne intilnim in vreo croaziera pe Coasta de Azur.
Hai mai, nu trebuie sa fii indispusa!

Mergi la inceput