mancarica super buna
Nu stiu cum se numeste,am luat reteta de la prietena mea si am facut-o azi,e delicioasa si simpla.
Se taie multa ceapa(vreo 5 macar) in felii subtiri si se desfac
Se pun in ulei de maslina(sau de floarea soarelui)
Apoi se taie ardei rosu in felii subtiri (2 sau 3 ardei)si se pune peste ceapa.Se lasa impreuna la calit bine pana se inmoaie ardeiul si ceapa devine moale si transparenta.
Apoi se taie vreo 5 rosii in felii (si eventual inca o data in doua daca sunt rosiile mari) si cand e gata ceapa se pune deasupra si se mai lasa pana se inmoaie rosiile(se vede cand e gata).
Se curata cativa catzei de usturoi,dupa gust,se preseaza(sau pe razatoare) si se pun in tigaie.Eu am pus azi 5 si tot nu era foarte usturoiat)
Intre timp se da pe razatoare branza feta de oaie (sau vaca daca nu aveti de oaie)(un pachet sau doua,functie de celelalte cantitati,in orice caz,multa)-eu am pus un pachet la cantitatile astea.
Se amesteca,se sareaza(daca mai e cazul,functie de cat e de sarata branza) se pipereaza si se serverveste cu paine calda sau cu paste.
DELICIOS!!!!
E buna si in zilele de post,adica nu mai puneti branza.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
Raspunsuri
aidaciolac spune:
Din cate stiu eu asta e o mancare macedoneasca si parca are si o denumire.
O intreb maine pe mama si iti spun , sigur stie.
E tare buna ... dar prea mult ulei ... merge si fara si o sa o fac cand am voie. Miam!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
mamica dulce spune:
ba nu e uleioasa deloc!!!!!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
olive spune:
mamica dulce,dar cam cat ulei se pune?
Si dupa ce se inmoaie legumele se lasa uleiul sau se scurge?
multumesc.
daniella4 spune:
E super buna, eu o fac fara usturoi si peste ceapa pun putina boia dulce. Reteta o stiu de la bunica si in Ardeal asta-i ghiveci de post (fara branza, fireste ).
Data viitoare incerc si cu usturoi, n-are de ce sa strice.
Darria spune:
Mamica dulce: sper ca nu te deranjeaza ca intervin.
Cine nu vrea sa foloseasca ulei: se pot pune toate ingredientele de la inceput intr-o tava si se baga la cuptor. Vor fi coapte si la fel de bune. Branza: la final, cand e gata mancarica.
Daca vreti puteti adauga ciuperci.
aidaciolac spune:
PIPERCHI TZARGASITI - se cheama reteta.
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
Annie80 spune:
mda...edelicioasa mancarea, am mancat si eu de la machidoni, si era uleioasa, intradevar, dar am scurs uleiul.
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Ramona J spune:
Eu fac foarte des ghiveciuri, combinatiile sint cam in functie de ce am prin casa. Pun foarte putin ulei, las focul mic-mic si pun capac. Legumele lasa lichid si de obicei e suficient. Daca nu - adaug supa de pui sau apa sau suc de rosii.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by daniella4
E super buna, eu o fac fara usturoi si peste ceapa pun putina boia dulce. Reteta o stiu de la bunica si in Ardeal asta-i ghiveci de post (fara branza, fireste ).
Data viitoare incerc si cu usturoi, n-are de ce sa strice.
Daniella si Alexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Daca tii post, poti inlocui feta cu tofu.
Criss si Alex
mamica dulce spune:
Exact-legumele lasa zeama si se face un sos super bun,de asta nu trebuie mult ulei. Ulei pun la inceput,eu stiu...pe fundul tigaii,poate ca la oua ochi si apoi tot amestec ceapa.E suficient.Nu e prea mult pentru ca se umple tigaia cu legume.Apoi cu ardeiul si rosiile chiar e suficienta zeama,sa intingi in ea si nu e uleioasa deloc.
E buna ideea cu ciupercile...cand se pun?Odata cu ardeii?sau cu rosiile?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc