Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (93)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Gandindu-ma la patania Doniei cu Cristinel, mi-am dat seama cat e de important ca mamele sa fie bine instruite in ceea ce priveste acordarea de prim ajutor copilului. Poate face diferenta dintre viata si moarte! Intrucat la Scoala mamei nu am fost instruite deloc in acest sens, propun sa ne instruim singure...Mai jos aveti un site care arata cateva tehnici de prim ajutor in caz de copil inconstient, in caz de inec prin inghitirea unui obiect, precum si o thenica de resuscitare a copilui. E in engleza, n-am timp de tradus, dar poate aruncati un ochi totusi...Donia, tu esti cadru medical...poate stii mai multe...te rog, impartaseste cu noi!
www.redcross.org.uk/standard.asp?id=72352" target="_blank">First aid tips

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

DIANOCICA,apropos de ce ziceai tu mai devreme,si eu am avut senzatia ca-i mai iese un dinte in spatele celui de jos,,dar a doua zi au disparut acele chestiuni.nu stiu de la ce o fi fost,eu am banuit k a ros ceva mai cu nervi.stai linistita !
noi suntem mai bine,nu mai curg mucii asa rau,o aspir noaptea o sg data,doarme bine.multumim k v-ati gandit la noi.

georgiana mami de Elisa(15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Mamici perverse am vazut...da bebei perversi ati mai pomenit?
De vreo doua seri am observat k darius ma privea cu atentie cand ma dezbracam si imi vedea sanii..prima data am crezut k mi se pare si k altceva i-a atras atentia, a doua oara la fel, dar aseara m-am asezat asa despuiata lanaga el ( era in pat in brate la ta-su...)Ce sa va spun..nebunie mare...a inceput sa rada..sa ma traga de sfarcuri...sa le analizeze,sa le intinda..sa traga de ele sa le duca spre gura..( nu i-a trecut prin cap sa duca gura acolo...).Radeam toti trei nevoie mare..dar intrebarea mea e daca e normal sa reactioneze asa si daca de-acum trebuie sa ma feresc sa ma mai dezbrac in fatza lui.Eu fac baie cu el in cada si nu aveam nicio jena dar dupa faza de aseara, acum parca mi-e rusine...

Si inca doua intrebari mai am:

1. la 7 luni i-au iesit primii doi dinti si de atunci nimic...Maine implinim 10 si nu ne-a mai iesit niciunul si nici n-avem semne k ar aparea ceva prea curand.Nu credeti k e un interval pra mare? Dr pediatra a zis k e ok...dar eu am mai mare incredere in parerile voastre.
2 Am voie sa-i dau carne de iepure?

Madalina 9+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Darius la 9-10 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

quote:
Originally posted by madaluta

Mamici perverse am vazut...da bebei perversi ati mai pomenit?
De vreo doua seri am observat k darius ma privea cu atentie cand ma dezbracam si imi vedea sanii..prima data am crezut k mi se pare si k altceva i-a atras atentia, a doua oara la fel, dar aseara m-am asezat asa despuiata lanaga el ( era in pat in brate la ta-su...)Ce sa va spun..nebunie mare...a inceput sa rada..sa ma traga de sfarcuri...sa le analizeze,sa le intinda..sa traga de ele sa le duca spre gura..( nu i-a trecut prin cap sa duca gura acolo...).Radeam toti trei nevoie mare..dar intrebarea mea e daca e normal sa reactioneze asa si daca de-acum trebuie sa ma feresc sa ma mai dezbrac in fatza lui.Eu fac baie cu el in cada si nu aveam nicio jena dar dupa faza de aseara, acum parca mi-e rusine...

Si inca doua intrebari mai am:

1. la 7 luni i-au iesit primii doi dinti si de atunci nimic...Maine implinim 10 si nu ne-a mai iesit niciunul si nici n-avem semne k ar aparea ceva prea curand.Nu credeti k e un interval pra mare? Dr pediatra a zis k e ok...dar eu am mai mare incredere in parerile voastre.
2 Am voie sa-i dau carne de iepure?

Madalina 9+

Darius la 9-10 luni

SITE FULGULETI,

hello1
1. Nu e nici o problema, intgervalele sunt variabile
2. Nu e cea mai buna alegere, mai altele la alegere, poate deja testate (peste, vita, curca, bibilica, ec) pana la carne de Bugs bunny.
3. Nu trebuie sa te rusinezi in fata copilului, nu are nici o conotatie ca te-a privit si tras de tzitzi. la varsta asta in nici un caz. Si mai tarziu va incerca sa te vada pe ascuns daca tu incepi sa te ascunzi de el. Si eu am un baietel de 3 ani si acusi 3 luni si nu m-am ferit de el. M-a vazut la dus, imbracandu-ma, dezbracandu-ma, fiindca e mamos si a fost nevoie sa ma descurc singura toata ziua cu el, nu l-am putut respinge de la baie, sau sa-l scot din camera cand ma imbracam. Niciodata nu am remarcat sa vrea cu tot dinadinsul sa se uite la mine anume. Statea in usa baii si se juca cu ceva, dar vroia sa fie langa mine, daca eram doar noi acasa, daca era si taica-su isi vedea de treburi cu el. Momentul propice sa manifestam oarescare pudicitate si sa nu ne mai imbracam/dezbacam/spalam de fata cu copilul, coincide in mod natural cu momentul cand si copilul va prefera sa se spele singur, sa se imbrace/dezbrace singur si sa se stearga singur la fund. Eu asa m-am gandit...nu vi se pare firesc?

o sambata linistita sa avem cu totii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

Donia, multa sanatate lui Cristinel! Of, numai cand mi-l inchipui printre pompieri si in salvare mi se pune un nod in gat. Doamne cum trebuie sa te fi simtit! Pupici multi multi sa se faca bine mai repede.

Acum zic si eu: vreu sa emigrez!!! Pai la noi, vai de noi!

Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

Ma bucur mult ca v-au placut pozele. A fost intr-adevar frumos in vacanta asta iar noi ne-am simtit mai bine decat credeam fara copil.

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile legate de patut. O sa ma mai gandesc ce sa fac.

Madaluta, nu, nu cred ca trebuie sa ne ferim inca. Acum chiar nu-si dau seama. Habar n-am cand ar trebui sa incepem sa ne ferim de ei. Tre' sa studiem. Apropo de asta mi-am amintit ceva. Doi ani la rand am fost vecini de cort la Vama Veche cu aceeasi familie. Era o tipa cu o fetita de vreo cinci ani si doi baieti mai mari, de vreo 16-17 ani. Tipa asta statea in pielea goala fara probleme de fata cu copiii ei. Baietii stateau cu slipul pe ei. Noua ni se parea ciudat, dar pentru ei era ceva normal. Ea se purta atat de natural incat la un moment dat chiar uitam ca e in pielea goala. Ne-au placut mult. Dupa inca un an am vazut-o la TV. E ziarista la Romania Libera iar sotul meu chiar o stia dupa nume de dinainte. Va dati seama ca am ramas cu gura cascata. Deci mai e si persoana publica.

Dandusa, normal ca si eu am crezut ca vad pompieri. Cand colo, carucioare! Pai ce ne intereseaza pe noi caruciore?! Ptiu!

Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

quote:
Originally posted by Dbunny

Am pus si noi
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/72157602394824850/" target="_blank">4 Poze
cam saraci in poze luna asta...aevm un video fain..dar ceve nu-mi functioneste la upload...

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

frumos daniel :) are ochii tai si trasaturile tatalui :)

http://community.webshots.com/user/dayannara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

quote:
Nu e cea mai buna alegere, mai altele la alegere, poate deja testate (peste, vita, curca, bibilica, ec) pana la carne de Bugs bunny.

stiu k am variante suficiente, dar asta prepar pt noi azi si ma gandeam daca am voie sa-i dau si lui sa guste. fac ceva in genul retetei de ieri a lui a-deju, numai k in loc de pasare pun un iepure.... dc nu e voie, nu e..asta e..ne conformam...

Madalina 9+

Darius la 9-10 luni

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by madaluta

quote:
Nu e cea mai buna alegere, mai altele la alegere, poate deja testate (peste, vita, curca, bibilica, ec) pana la carne de Bugs bunny.

stiu k am variante suficiente, dar asta prepar pt noi azi si ma gandeam daca am voie sa-i dau si lui sa guste. fac ceva in genul retetei de ieri a lui a-deju, numai k in loc de pasare pun un iepure.... dc nu e voie, nu e..asta e..ne conformam...

shinevaaaaaaaaa sa imi explice si mie di she au voie copchii carne de vita si nu au voie carne de iepure ! care e diferenta intre o carne sau alta? doresc explicatii clare si pertinente!

danke shoshon anticipate!

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Nu mai am povesti cu pompieri azi... desi eram la un pas. A fost greu, ne-am petrecut noaptea ba afara cu nasul in aer rece, ba in baie, la sauna... si pana la urma ne-am dat seama ca reactioneaza mai bine la abur decat la temperaturi scazute.
Acum doarme Cristinelul, respira mult mai bine, dar ma enerveaza chestia asta cu noaptea, ce diferenta e intre noapte si zi... in afara de prezenta soarelui? Ca doar in casa la noi nu e nici o diferenta... nu stiu ce o sa facem la noapte.
Multumesc mult pentru gandurile voastre bune, daca avei ragaz spuneti o rugaciune pentru Cristinel diseara cand va culcati, sa aiba si el o noapte linistita.

roxanica, buna decizie ai luat cu repetarea analizelor de urina, la o infectie atat de mare trebuiau sa mai fie si alte semne, ceva e in neregula cu analizele alea.

Yagmur, de ce esti necajita? O pauza de cateva zile inseamna azi si maine, nu? Ne vedem luni? Sper sa nu te tina depresia mai mult de atat, gasesti tu un motiv sa iesi din butoi.

asiza, de cand eram gravide mi-am propus sa traduc ceva despre primul ajutor, dar n-am avut ragaz. Ce vreau sa spun neaparat e ca in caz de sufocare e total contraindicat sa batem copilul dupa ceafa sau pe spate cand el e in pozitie ridicata, pentru ca asta face ca obiectul sufocant sa alunece si mai tare in jos pe caile respiratorii. Bebele trebuie intors pe burta, eventual pe genunchii nostri, cu capul mai jos decat trunchiul, si abia atunci batut pe spate intre omoplati, 5 lovituri cu podul palmei. Asta e prima masura pe care o luam, apoi controlat daca obiectul a aparut in gurita si inlaturat cu degetul mic, printr-o miscare de maturare dintr-o parte in alta a gurii.

dianocica, nu inteleg prea bine ce e cu dintii lui d, insa azi-noapte, in scurtele reprize de somn, am avut un vis cu cineva cu gura plina, plina de dinti si ma gandema in vis ca trebuie neaparat sa-ti spun ca uite, se poate trai normal si asa.

madaluta, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme cu goliciunea la varsta asta, parca citeam undeva ca pe la 3 ani devin ei ceva mai constienti si noi ar trebui sa devenim tot asa, adica sa incepem sa ne mai acoperim pe cand ajung ei la varsta aia.

dayanara, daphna, insanatosire cat mai rapida si bebeilor vostri!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput