Albinutze si bondari de martie-aprilie '07 (40)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Ei gata1 Am ajuns in sfirsit in pas cu voi. Probabil ca foarte repede o sa ramin din nou in urma dar.. asta este!
Avind in vedere ca lipsa mea este insesizabila nu imi fac probleme.

Imi spun si eu parerea asa.. ca sa ma aflu in treaba:
borcanele sunt mult mai mult decit CONTRA. Nu stiu daca o vizita la locul "faptei" ca sa zic asa.. m-ar face sa imi schimb parerea despre ele. Mama mea face conserve de ani de zile si nu pune nici macar aspirina im ele. Are retete care sunt cu sare mai multa is retete care sunt prin pasteurizare si atit. Ei bine noi nu mincam conservele alea daca trece anu'. si nu pt ca s-ar strica, ci pt ca nu mai au acelasi gust. Despre borcanele ce vreti sa va mai zic... pui cu mazare? curcan cu nu stiu ce? Cum frate sa tina carne tz-shpe ani de zile cit zic aia? Ca sub nici o forma nu cred in metodele lor!
In privinta incercatului lor sa stiti ca am cumparat un borcanel intr-o zi cind Tudor era in greva foamei si am zis ca poate maninca d-ala. Mi-a mutat nasu' din loc cind l-am desfacut si din ziua respectiva mai avea un an pina la expirare! Si oricum copilului nu i-am dat.

decalotare nu am facut nimic la subiectul asta. Cei o mie de docoti care l-au vazut pe Tudor au spus ca nu e fimoza si il las in pace pt ca nu imi place sa fac chestia asta. Mai mult, in Capraru scrie ca pina la un an sa ii lasam in pace. Asa si fac.

natural vs. cezariana? Daca ma intrebati a doua zi dupa operatie ziceam natural, a treia zi dupa operatie ziceam cine vrea copii sa ii faca in eprubeta!....acum zic nu stiu. Eu nu m-am refacut greu si dar avind complicatii dupa operatie mi-am vazut copilul dupa vreo 3 zile si atunci am inceput sa pling si nu m-au mai lasat sa merg la el. Ca le-a fost frica sa nu fac vreo chestie sa scap copilu pe acolo. In fine...acum cert este ca mai vreau unul!

timpul potrivit este atunci cind se naste copilul. Nu exista alt timp mai potrivit. Eu vreau, si ma repet, inca un copil si cu orice risc il voi face. Asta si daca ma ajuta Doamne Doamne ca la mine uterul este in retroversie, dar se pare ca odata ce ai facut un copil al doilea se prinde mult mai repede. In fine.. asta e alta poveste. Dar nu imi este teama ca las iubi mai putin si nu imi este teama ca poate nu o sa am posibilitatea sa le ofer tot ce isi vor dori, nu imi este teama decit ca nu o sa pot sa il am si pe al doilea.

Ce mai era? Da.. zicea Zadi o gramada de chestii sa nu le pui in mincarea copiilor. Pai ce sa zic.. Tudor nu a acceptat Rosi de ex. Dar primeste f bine sucul de rosii..

Fac o pauza si revin
Trimit asa neterminat

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Mai aveam de spus asa ca revin..

Iunita eu am mai scris (ce spuneam de prezenta mea insesizabila????) despre biscuitii Hero Baby. Se gasesc in Carrefour, dar destul de rar. Sunt biscuiti pt peste 6 luni si contin gluten, lapte si e posibil sa scrie chiar si ou, dar sunt singurii pe care eu i-am gasit sa fie peste 6 luni. Au si un teremn de garantie foarte scurt ceva de genul 3 sapatamini.. in asa fel incit nu poti lua o data 20 de cutii si sa scapi de grija ca nu mai gasesti. Lui Tudor i-au placut f mult insa acum nu am mai gasit si ii dau biscuiti Leibnitz, cu unt. Se gasesc in Bila, Metro.. cred ca peste tot.
Poti sa cauti si in farmaciile Donna. Eu am cautat odata si gasisem in 2 farmacii din Bucuresti si una de prin Alexandria.

calciu gluconic si mie mi s-a spus ca ii pot da cite 2,5 ml/zi. Eu ii dau calciu lactic. O pastiluta/zi, o farimitez si o pun deasupra amestecului de mar cu biscuite in asa fel incit sa iau cu lingurita mai intii calciul si sa i-l bag pe git. Se administreaza mult mai usor in felul asta.

Sa va spun si despre Tudor...

Dupa ce in perioada de la 6 la 7 luni m-a refuzat categoric mai intii cu supa, apoi cu fructele si mai apoi si cu iaurtul... am zis ca innebunesc si ca ma duc la Voala sa ma refac. Dar nu era suficient... si atunci dupa ce intr-o seara a iesit afara cu socrii, s-a intors ziceam eu bine-merci.. dar nu a vrut sa manince nici macar laptele si dupa o ora de somn s-a trezit extrem de mucios! Bineinteles ca am tras-o o sapatamina timp in care a mincat numai fluid si cald, deci lapte si culmea...supa! Cind aproape s-a refacut dupa raceala.. au inceput sa apar dintii! Si aici este punctul culminat.. cind timp de 2 zile copilul meu nu vrut sa manince absolut nimic! Minca seara un pic de lapte si dimineata inca un pic si gata!
Dupa tot chinul asta.. timp in care eu nu am renuntat sa ii fac zi de zi mincarica pt masa de la respectiva ora....ei bine.. intr-o dimineata copilul a ras tot castronul de mar cu nu stiu ce ii amestecasem si cu biscuite, si apoi la prinz a ras si supita si tot asa a inceput sa manince pe rupte! Probabil ca sa recupereze.
Pt a va forma o idee va pot spune meniul pe care il are, fara a va da gramaje pt ca m-am saturat sa cintaresc tot ce va pot spune este ca are un castronel care plin cu mincaric are cam 280 de grame. Din acest castronel ramin vreo 3-4 lingurite sau nimic. Asta a fost de exemplu ieri:
ora 6: 210 ml apa cu laptic adica ies vreo 230 ml
ora 10: mar cu para si biscuiti
ora 14: legume cu carne de vita, numai piureu, fara zeama
ora 18: aici stiu sigur ca au fost vreo 100 de gr de gris cu lapte (girs d-ala de imi facea si mie mama cind eram cupil, cu lapte de vaca pasteurizat indoit si cu un picut de apa si cu un pic de zahar)
ora 20: un iaurt Yoplait d-ala de la Tnuva cu biscuiti
ora 22: 230 ml lapte

Azi nu a mai avut gris cu lapte dupa-amiaza ci numai iaurt si oricum doarme de pe la 21 si probabil ca se va trezi mai devreme miine dimineata.

Eu inteleg foarte bine prin ce trec mamicile cu copii fara pofta de mincare. Tzuna de exemplu a avut ca sa zic asa chiar curajul sa spun ca atipat la Mariuca de nervi si de supare. Si mie mi s-a intimplat numai ca nu am spus-o ..cel putin nu pe forum. Si nu ca am tipat... imi venea sa il trintesc de nervi! Si am umblt pe la nu stiu citi medici si am ajuns sa ii dau mai multe medicamente decit mincare. Acum refuz sa ii mai dau altceva decit calciu 10 zile pe luna, apoi fier 15 zile, Vigantolul si Zymaflorul zilnic.
Ce pot sa fac? Asa e copilul meu maninca numai daca are chef si credeti-ma ca atunci cind vrea sa manince ...sa tii frate.. ca rupe!

Probabil ca la urmatoarea perioada de greva a foamei o sa fac aceleasi crize si tot asa.. dar cind vine si mi se ridica in brate si ma trage de pantaloni sa il plimb de minute...uit de toate si il pup din crestetul capului pina la calciie.

Va pup fetelor!

Incerc sa fiu pe faza si sa va citesc/respnd cit pot.

AM SCRIS ENORM DE MULT SI VA FI UNUL DIN MULTELE MELE MESAJE CE NU VOR FI CITITE.

O noapte placuta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

gabi imi pare rau ca te dezamagesc, eu citesc tot, vad toate pozele, mai putin cu timpul ramas sa si postez, eu sunt dependenta DC si refershul e prietenul meu , nu imi scapa nimic

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

si io la fel...sunt geana chiar daca nu raspund tot timpul

oricum...este super ca mananca Tudor...eu cu cei 50 ml chinuiti pe care a catadicsit Stefania sa-i manance si la masa de fructe si la cea de legume nu mai zic nimic

Mihaela siStefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Gabi: si eu citesc tot

De mancare nu zic nimic, noi am inceput cu legume de 4 zile si rade cat ii dau Deci daca o sa continue asa, e posibil ca pe la 7 luni sa iesim din clubul fotomodelelor

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Multumesc fetelor!
sunteti foarte dragute!

Ajutati-ma va rog sa citesc si eu postarea lui Kay despre Elias? Macar daca stiti unde a postat ca sa caut.

Si important: diana e tirziu pt comanda? ai dat deja? Te rog sa imi spui daca tu ai contul respectiv in euro sau in ron. Ca il pun si eu pe al meu sot sa desluseasca frantuzeasca si as da chair eu comanda. Si stiu ca ai mai spus dar nu mai tin minte exact.. cit a fost comisionul sau taxa de drum sau cum se numeste. Transportul! Am mai mult de un laspus acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

quote:
Originally posted by gabi78

Multumesc fetelor!
sunteti foarte dragute!

Ajutati-ma va rog sa citesc si eu postarea lui Kay despre Elias? Macar daca stiti unde a postat ca sa caut.

Si important: diana e tirziu pt comanda? ai dat deja? Te rog sa imi spui daca tu ai contul respectiv in euro sau in ron. Ca il pun si eu pe al meu sot sa desluseasca frantuzeasca si as da chair eu comanda. Si stiu ca ai mai spus dar nu mai tin minte exact.. cit a fost comisionul sau taxa de drum sau cum se numeste. Transportul! Am mai mult de un laspus acum.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108044&whichpage=1 aici despre elias.
si io citesc tot, uneori pe fuga si mai uit dar nu scapa nimic necitit.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Mihaita al meu a fost foarte dorit. Chiar ma gandisem sa infiez. Sotul mai optimist ca mine, zicea ca o sa avea. Dumnezeu mi-a dat un copil asa cum mi l-am dorit. De mancat nu mananca nici acum absolut nimic. Fetelor, nu ma strezes. Daca ii este foame o sa manance. Nu am auzit copil care sa moara de foame. Astept dintisorii. Este foarte agitat. De 3 nopti nu cred ca a dormit 2 ore legat, iar de cand s-a nascut o singura noapte a dormit de la 23 la 5. In rest de cel putin 2 ori pe noapte se trezeste. Dar eu nu am avut niciodta probleme cu somnul. Dorm foarte putin si imi ajunge si 3 ore pe noapte daca le dorm. Asa sunt de cand ma stiu.Cel mai tare m-am speriat cand mi-au zis ca are splina marita, dar nu a avut nimic. Atunci am zis ca innebunesc. Dr daca copilul este sanatos si nu mananaca nu imi fac probleme. O sa manance cand este pregatit. In greutate tot asa, in a sasea luna a luat 270gr. Oricum, el numai cand vede lingurita inchide gura si da din cap ca nu vrea. Nu deschide gura. O sa mai incerc de luni. Daca nu, o sa imbatraneasca cu tata in gura. Si la san suge putin ca imi pocnesc chiar si in cursul zilei.

Mihaita 31 Martie
http://riloasa.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

....deci sa va zic si eu despre noi: ne-am dorit si noi sa avem bebe imediat dupa casatorie dar nu s-a intamplat decat dupa vreo sapte luni , mai ales sotul isi dorea copil dar si eu , insa gandul la nastere imi dadea fiori...dar in ziua in care am aflat vestea parca am prins asa un curaj si o bucurie ca voi avea bebele meu si ma gandeam ca oricum cale de intoarce nu mai e, asa ca, ce va fi va fi; Am nascut normal in 2 h 40 insa nu pot spune ca a fost si usor durerile parca au fost mai puternice fiind cele de pe ultima suta de metri , si am fost si eu in stare sa zic (in gandul meu) ca nici nu vreau sa o vad, dar asta doar pt cateva secunde pana am vazut-o si m-am indragostit de ea si eram atat de mandra ca am si eu copilul meu de acum

al doilea bebe? lasam timpul sa treaca pt ca e mult prea greu cu doi mici, nu stiu daca ar mai fi si alt motiv...

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna seara fetelor

Noi azi am foast foarte miriita - plus la asta i-am amplificat starea cu vizita la socri - am stat citeva ore - mai mult a plins decit a stat cuminte. a mincat foarte rau, cereale citeva lingurite, asta dimineata, legume(bostan) - doar citeva lingurite, desi ii place foarte mult si seara doar 120 lapte cind ea papa toate 180 ml. Si la toate astea scadem o masa care a sarit-o prin urlete.

Banuiesc ca e de vina timpul - adica ploaia si poate un dintisor care vrea sa iasa.

Si-a descoperit limba - o atinge cu degetelele - o suge, o scoate afara - o baga la loc

Ieri a baut - canuta chefir - cind am masurat cit a baut - am ramas tablou - 70 ml, adica erau 80 - 10 le las ca au fost pe nas si in jurul guritei Si asta de buna voie - s-a bagat la mine in cana.

Sa va zic o faza - azi am tot pazit-o pe Ilinca, adica pe socru - sa nu-i dea ceva de mincare - in exces de dragoste - tot pazit si pazit - vine el suparat din cealalta camera, unde minca tati inghetata - ,, Eu nu inteleg de ce nu-mi da voie sa-i dau inghetat, chiar nu inteleg,, - abia azi am inteles ca eu nu exagerez cu pazitul

Fetelor - am o idee pe miine - merg sa cumpar nasturi de diferite marimi, forme - mai bombati , mai nu stiu cum - am sa-i cos pe o paturica si o sa mergem pe ei - cica e bine pentru talpute - atita timp cit noi nu putem mierge acum pe pietricele si nisip.

Ilinca - este un bebelus programat, adica m-am pregatit inainte de o eventuala sarcina - analize, tratament, vitamine, acid folic si am ,, muncit,, vreo jumate de an (dupa tratamente0. Dar oricum pot spune ca a fost neastepta - adica a venti in luna in care nu prea facusem noi nimic - eu erama prea ocupata - fratele meu avea examene de admitere - asa ca am lasat calcule, ovulatii, si nici nu am observat ca mi-a intirziat ciclu cu o saptamina(el fiind regulat). Dar m-am ocupat serios - de stat ore intregi in picoare la sala de admitere(la medicina numa eu si fratele meu nu eram) - de plins ca proasta ca ceva nu iesea, nopti nedormite. Pina intr-o zi cind fratele si sotul au insista sa fac un test, l-au cumparat si mi l-au dat.

Era orele 7 dimineata - somnoara l-am facut si cind sa ma culc inapoi - vad apar instantanei doua iniute. Merg la ai mei si primul lucru ce am spus a fost ,, Voi ce faceti,, - asta tinind cont ca toti dormeau

Sotul a aflat seara - a citit in ochii mei

E un bebelus foarte dorit - nu doar de noi doi - ci de intreaga familie. A venit foarte la timp - suntem impreuna de aproape 10 ani, 2 ani de cind suntem casatoriti - Ilinca s-a nascut in ziua cind noi am implint 9 ani de cind suntem impreuna - a fost un cadou foarte frumos. Va imaginati la anul cite avem de sarbatorit pe 6 martie

Mai vrem un bebelus - sotul mai vrea doi - dar nu mai devreme de vreo 4 ani, mai exact - nu mai devreme de ziua cind voi fi la casa mea - glumesc tot timpul - ,,cum avem casa noastra - cum il facem,,

Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI

Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput