*Bucurii de sept-oct 2006 (86) - La multi ani!*
Raspunsuri - Pagina 5
lakioana spune:
Am uitat sa va intreb ceva:
Cum procedati voi, cele cu copiii raciti, cu baitza si cu iesitul afara???
Noua ne-a spus medicul sa cam stam prin casa si baitza deocamdata nu...dar totusi a trecut destul de mult timp...si deja nu mai suport eu sa o spal tot pe bucati si pe cap deloc....iar cu iesitul afara...mi se pare iar cam mult.
Voi ce faceti in privinta asta?
Ce e drept...eu, de cate ori am fost putin racita si am facut baie...mi s-a agravat raceala, in sensul ca am facut temperatura destul de mare...Doar dusuri usoare pot sa fac atunci.
Deci ???
_
Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)
anangel_lexi spune:
Laki, noi de cand a racit Maria, n-am mai scos-o, dar adevarul e ca nici nu e timpul potrivit pentru plimbari. E innorat si frig si uneori bate vantul. Nu stiu cum e in Alba. Cat despre baita, de fiecare data cand Maria a fost racita, am facut pauza de baita. Asa am considerat noi ca e bine. Am sters-o doar cu servetele umede prin locurile importante.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
lakioana spune:
quote:
Originally posted by anangel_lexi
Laki, noi de cand a racit Maria, n-am mai scos-o, dar adevarul e ca nici nu e timpul potrivit pentru plimbari. E innorat si frig si uneori bate vantul. Nu stiu cum e in Alba. Cat despre baita, de fiecare data cand Maria a fost racita, am facut pauza de baita. Asa am considerat noi ca e bine. Am sters-o doar cu servetele umede prin locurile importante.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Multumesc frumos de raspuns Lexi...asa ma gandeam si eu...doar ca mi se pare chiar si asta un chin...pe langa neplacerile racelii. Oricum, cred ca e mai bine asa decat sa agravam situatia.
Chiar cum te mai simti? S-au mai ameliorat simtomele? Dar bobita?
_
Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)
beatrix spune:
Eu sunt suparata ca de la combinatia tuse-muci am ajuns la tuse-muci-febra! Am crezut aseara ca e doar un episod dar ajunsaram acum la 40.3! I-am facut o baitza, pus supozitor si acum doarme iar!
Adina, felicitari lui Alex pt pasi! Cu sigurantza o sa-l urmeze si Fabian curand!
Alexutza, am inteles! Atunci eu zic ca e ok meniul! Intradevar 100 ml de lapte e cam putin! Parca Bisous zicea ca fetitza ei n-a mai vrut lapte deloc dar isi lua calciu din celelalte lactate, iaurt, branza... si nu a fost nici o problema!
Chiar asa, Bisous, ce mai faci? gata cumparaturile?
Fetele, Mexxa, Gonghy, Ignatica,Sephora, Elenia, Itzy,) ce mai faceti? sper ca sunteti bine si voi si bucuriile voastre!
Cristina, merci! deocamdata m-am tratat cu un paracetamol si ceai! vad ca sunt ok! poate ma sare totusi raceala ca zau ca n-am niic un chef de ea!
Laki,cand e racit il scot afara daca e cald, sa zic un minim 18-20 grade si nu e vant! daca e mai frig nu il scot pana nu-si revine desi am mai facut si exceptii! acum ma gandesc ca poate de aia mi-a facut febra ca ieri dimineatza l-am scos la 11-12 grade ca m-am dus dupa paine si am stat afara cam 40 de minute!
iar cu baia daca are doar muci ii fac normal la 2-3 zile, daca are febra ii fac baie ca sa-i cobor febra ca la noi asta functioneaza cel mai bine!
Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)
tanima_i2002 spune:
Offf, am reusit sa citesc asa in fuga cu un mic terorist langa mine care se inscrie in randul bolnaviorilor , nu f tare dar mucisori si o tuse cam urata, dar il tratez de ieri si vad ca este spre bine. Azi am vrut sa mergem la dr sa il asculte la plamani si nu am avut succes pe nicaieri asa ca m-am intors acasa si vad ca este deja mai bine cu tusea, a inceput sa o rupa, il tratez dupa retetele mele fara antibiotic ca de la dr sigur ne intorcewam cu el (eu oricum nu i-l daceam). Noi faceam baie zilnic pana acum, chiar daca era bolnav, acum facem la 2 zile de vreo 2 saptamani ca este mai rece in casa si in fiecare seara dus chiar daca este racit, fac mai cald in camera si este ok, daca mi se pare mie ca este f racit ii fac cu apa mai fierbinte, adica mai calda ca noi facem baile mai reci. Nu pot sa spun ca s-a agravat vreodata raceala de la baie ptr ca el nu prea a fost racit asa rau niciodata.
Cu iesitul afara noi iesim zilnic de 2 ori, fie ploaie fie vant fie furtuna, chit ca stam 15-20 de minute. Suntem caliti. Eu is cam nebuna si acum ii dau pantaloni de trening fara ciorapei, in casa sta mai mult descult pe parchet...
of fi-miu trage de tastatura si nu pot sa scriu deloc, vrea afara ca imi tot aduce pantofii.
Promitem ca intram mai pe seara, acum fugim sa facem piata si sa ne plimbam putin.
Revenim peste cateva ore.
Pupici la toti bolnaviorii s la mamicile lor.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
GETY spune:
Cristina, ce sa zic, eu am dormit super bine azi noapte, fata de ultimele saptamani si zic ca am scapat de muci. Ieri n-am mai folosit deloc batista.
Alexutza, cand fac ei 16-17 ani incep sa ne doara si pe noi salele...
Eu ce sa zic, acum vad ca depinde de copil, cand a fost Maria bolnava, a stat vreo 4 zile in casa, iar baia urmatoare i-am amanat-o tot cu 3-4 zile.
AdinaF, felicitari pentru primi pasi ai geamanului. Trebuie sa fii tare emotionata.
M-am emotionat eu azi cand Maria mea a mers tinuta doar de o singura manutza, in loc de 2.
Acum e consemnata sa stea in patut sa se invete sa foloseasca barele de lemn.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006
alexutza_26 spune:
Noi cand am fost bolnaviori - adik febra cele 4 zile, i-am facut baie dar doar o singura data pe cap - restul zileleor doar dusuri, tinand cont de pletele considerabile cu care ne laudam(greu de uscat)...dar in rest l-am scos si afara(cand nu batea vantul) si baie normala....m-am gandit eu ca baita seara il ajuta sa doarma si mai bine...vad ca nu am avut probleme, adik s-a vindecat repede
Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
tanima_i2002 spune:
Am revenit de afara, asa ca urez si eu lui Allen_Cristian si Teodorei, sa creasca mari si sanatosi si sa aiba parte numai de bucurii.
Gety eu am o mare problema ca deja ma dor salele, ce sa inteleg din asta, ca sunt deja baba? adevarul este ca ma cam simt de la o vreme .
Deja am emotii, peste cateva zile o sa fie si fi-miu junior, suntem singurei acasa ca tati a plecat azi departe, suparici putin, dar si bucuroasa ca vine mamaaaaaaaaaa. Dupa 10 luni de absenta vine in tara si o sa fie si de ziua lui Rares (a fost plecata la surorile mele in Spania care imi lipsesc mult si ele si nepoteii mei, mi-e dor de toti, dar asta este viata).
Rares doarme mai binisor de 2 nopti ptr ca de o saptamana iar ma terminase cu urlatul noaptea, eram cheauna, problema este ca eu nu mai dorm de 2 nopti, nu stiu ce am , ma ia somnul cand il culc pe el de las casa varza, nici pe dinti nu mai apuc sa ma spal iar la 3-4 sunt in picioare si nu mai pot dormi, asa ca azi noapte cine credeti ca era pe forum: moi. Chiar ma gandeam sa va dau trezirea dar mi-a fost mila de voi la ora 5 sa incep sa tip asa ca am citit ce mai faceti si m-am dus in pat langa baiatul meu si il admiram cum doarme si cat este de frumos cand doarme, (si nu numai dar mi-este cel mai drag de el atunci ca este singurul moment cand este si el linistit ca in rest m-a speriat).
Apropos, mai dati-mi si mie solutii cum sa il mai calmez ca este super agitat, face numai nszbatii, umbla la prize si trage de ele, degeaba le-am pus capace, am inceput sa le camuflez dar nu pot pe toate ca nu am cu ce, imi da drumul la aragaz la gaze (i-am luat butoanele si el tot se chinuie si asa sa aprinda gazele), imi scoate totul din sertare si din sifonier, umbla la oale sila farfurii si mi le insira pe jos si arunca, este un mic terorist care m-a speria, degeaba il cert toata ziua, nu reusesc sa il potolesc deloc nici cu vorba buna in nici un fel.
Acum iar trebuie sa fug ca a dormit mult, 40 de minute.
Va pup si week-end placut tuturor si distractie placuta celor care chefuiesc zilele astea, adica si noua.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
CristinaGoji spune:
Buna seara!
Tanima - nu cred ca-l poti calma, cam asa sunt toti la varsta asta. Cred ca trebuie sa actionezi altfel - sa te calmezi tu Adica nu te mai stresa ca ai casa vraiste, cu toate scoase din sertare, doar la gaz sa ai grija si la prize - in rest RELAX , pentru ca mai dureaza pana o sa fie toate la locurile lor, gandeste-te ca urmeaza imprastiatul jucariilor prin toata casa, atunci ce-o sa te faci? Important e sa abordam corect problema Succes! Sanatate lui Rares si sa nu mai fie nevoie de antibiotic.
Legat de baita si scosul afara cand e bolnav - eu stiu ca e foarte important sa-l scoti afara pe copil cand este bolnav, afara secretiile se umezesc, asta in primul rand, iar daca este si aerul mai rece, ajuta si la febra. Normal ca trebuie imbracat adecvat cand este racit, adica mai grosut, dar nici foarte gros sa nu transpire, ca de la asta chiar se poate raci. Acum, Beatrix - eu zic ca nu de la plimbarica i se trage febra. Sau o fi vreo infectie bacteriana, care a aparut intre timp (in acest caz e nevoie de antibiotic, iti vei da seama de asta daca febra va dura mai mult de 3 zile), sau virusul a patruns mai adanc pe caile respiratorii si organismul a declansat si febra pentru a lupta cu virusul. Baita - aceasta e foarte importanta atunci cand copilul transpira, pentru ca si prin transpiratie se elimina toxine, iar cu apa le eliminam. Plus ca o baita zilnica ajuta la crearea unui ritual de culcare, si daca copilul s-a obisnuit cu baita inainte de culcare, ar fi bine sa nu-i strici acest ritual, pentru ca pentru ei e foarte importanta consecventa actiunilor. Iar in febra, o baita putin mai rece ajuta la racirea organismului si combaterea febrei.
Multa sanatate va doresc si o noapte buna!
Mami 13+ si Vladic (17.10.2006)
aproape major
barza
beatrix spune:
Teodora Maria si Vanessa, La multi ani cu sanatate, multa fericire, noroc si sa aveti parte numai de bucurii in viatza!
Susa, La multi ani! Sa fii sanatoasa, fericita si sa ai parte de tot ce iti doresti tu!
Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)