buget de cheltuieli lunar - romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Eu ma gandeam la clasa medie , care ar trebui sa aiba cam aceleasi necesitati, prioritati cam peste tot .
Asta e motivul pentru care n-am inclus masina -marca , calatorii -destinatie si standard , casa -mobilier , dotare .
Am spus -numai cheltuieli lunare , uzuale casei medii care ar trebui sa fie clasa majoritara in orice societate civilizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pai ma bag si eu, cu doi oameni mari si un copilas
Cheltuielile noastre fixe (decente) sunt urmatoarele:
- mobilul meu 30 de lei
- mobilul sotului vreo 25 de lei
- telefonul fix e gratis, ca platesc la internet adica
- internet cam 30 de lei
- cablu cam 27 de lei
- intretinerea ... intre 70 de lei vara si 350 de lei iarna (nu are nimeni in bloc repartitoare, deci nici noi)
- curentul cam 60 de lei, dar consumam mai mult de 110 Kwh si la vreo 2 luni mai vcine cate o regularizare de inca 150 de lei cca... deci, pe luna, curentul ar fi cam 100-130 de lei
- plata la asigurarea copilului 70 de lei
Deci, pana aici cam 400 de lei pe luna pe cheltuieli fixe
Mancarea: 20-25 de lei pe zi amandoi, catering la serviciu, deci inca vreo 400-450 de lei
Mancarea de acasa: cam 400 de lei
Total mancare pe luna, cam 800-900 de lei
Produse de igiena si curatenie - aici depinde, sunt cam 70-100 de lei in total cred... nu iau luna de luna, dar sunt luni cand cheltuim mai mult (functie de cum se consuma detergentii)
Am ajuns deci la 1400 de lei pe strictul necesar
peste strictul necesar:
- gradinita
- rata leasing
- combustibil
- rata la niste electrocasnice
- rata la CASCO
Si tocmai am terminat de platit casa, deci rata la casa a disparut din schema.
Daca iei in considerare un minimum de decenta, pentru o familie cu un copil, 2000 de lei reprezinta o suma jenant de mica, iar multi nu o au!
Un minim de decenta inseamna sa poti cumpara copilului tau o ghetuta de calitate, nu sa dai un sfert de salariu pe ea.
Merg pe strada si ma uit cat de prost sunt imbracati cei mai multi dintre noi, ce prost sunt incaltati... Asa ca... ce inseamna buget estimativ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by ankalaura
Cheltuielile noastre fixe (decente) sunt urmatoarele:
- ....

Aha. La tine a ajuns caietul nostru de cheltuieli pe care-l cautam de-o zi prin casa! Prea-s toate cifrele la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

E imposibil sa nu se urtice unii si altii pe la diverse subiecte.

Subiectul asta e foarte bun si nu il vad ca lauda, poate vedea fiecare cati bani se cheltuiesc in Romania pentru diferite niveluri de trai. Menajerele respective sunt locuri de munca, de ce nu va ganditi si asa? Pentru bugetul per ansamblu, menajera oricum e nesimnificativa.

Eu as vrea sa adaugati capitolul economii, ar fi interesant de vazut.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu zic ca n-ar fi interesant de vazut dar ne-ar trebui o lupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

"Cit despre chirii...noi aici avem un apartament cu 4 dormitoare si un salon de 50 m 3 bai si platim la banca aprox. 650-700 euro rata lunara pentru imprumut."

eu sunt curioasa in ce tara locuieste lilach ca pare mai ieftin decat in ro.poate ne mutam toti acolo
aici de ex platesti 750-800 ptr 50 m3, plus intretinerea, facturi
gradi particulara, zicea cineva ca in austria e 300, deci nu departe de pretul din ro.....aici e vreo 600...asa ca al meu merge la o gradi de stat, destul de ok, 50 pe luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

astept o rectificare bugetara in urmatoarele luni!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Gradinitele private sunt in jur de 700-800 lei /luna la program normal (pana dupa amiaza ).
E adevarat ca eu am vrut neaparat pentru cel mic step by step deoarece e foarte voluntar .
In ceeace priveste preturile , in Italia aveti cei mai faini pantofi ( pararea mea ) iar la preturi - cel putin in perioada de reduceri sunteti ca Europa -Voluntari City
I-am luat celui mic 5 parechi de sandale si addidasi cu pretul la care aici luam 2 maxim 3 si nu de aceeasi calitate .
De-aia cand ne intoarceam din strainatate zici ca suntem repatriati
repet , nu numai preturile dar calitatea marfurilor e cu totul alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Da, in Austria platesti 500 de euro chirie pentru o duda de apartament .Cu cat e mai nou si mai bun cu atat chiria sare.La apartamentele din blocurile vechi platesti gaz si lumina de mii de euro pe an, la cele noi caldura e inclusa in chirie, lumina se plateste extra.Asa si pentru un credit de casa platesti uneori mai mult de 1000 de euro pe luna, se adauga si altele.
Noi avem foarte multe asigurari(pentru masina, pensie privata, in caz de accident pt toti 4, pentru casa.etc etc) si pot sa mai adaug sute bune de euro.

Si uite noi platim program intreg la gradinita 345 de euro pentru cel mare, pentru cea mica va fi 385(includ si Pampers si servetele etc).

Si nicaieri nu umbla caini cu covrigi in coada si nu stau banii pe garduri, asa ca in mare nu se poate vorbi de cheltuieli de suma x.

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

ankalaura

Uite si la 2 adulti cu 2 copii, estimativ:
bb1 900, bb2 600, intretinere 200, lumina 50, telecom 150, mancare plus consumabile 1000, benzina 300, cablu 50, doamnele 1000, haine, pantofi (strict necesar) 500 total 4750 roni la care se mai adauga o rata la un ipotecar sau o chirie dupa caz, cel mai bine este sa ai casa ta fara rate.

Daca mai pun si o aripa la masina busita de un nesimtit in parcare..500
Daca mai pun o vizita la un dentist.. o masea tratata cel putin 100
Daca mai pun si ginecologul ... nu mai spun cat
Daca mai pun si o nunat, un botez sau pur si simplu o onomastica...

Daca mai pun un restaurant sau un coafor...ma rog asta n-am mai folosit de mult, dar un restaurant este 80 pentru 2 persoane, coafor 60, cosmetica 100, iesit cu copilul in parc 20 - 30, o jucarie macar 20- 30, nu le mai pun ca nu sunt cheltuieli lunare si oricum n-as muri fara ele.

Daca as vrea sa fac economie as taia "doamnele", ceva de la haine, telecom si mancare si as ajunge la 3000 plus rata la ipotecar.

Daca as vrea si mai multa economie (sau daca nu as avea de unde) as taia gradi privata de la bb1 si as inlocui cu gradi de stat si as ajunge la 2300 plus rata.

Benzina n-as putea sa o tai ca ne trebuie ca sa ajungem la job.

Ei... in Bucuresti doi adulti cu meserie ca lumea, seriosi si cu experienta in domeniul lor vor gasi sa munceasca pentru macar 2300 plus o rata problema apare cred eu la cuplurile foarte tinere care de obicei lucreaza pe bani putini ca abia au terminat studiile si care tot de obicei nu au casa, nu au cat de cat o garderoba formata (eu nu simt nevoia sa-mi iau prea multe haine ca oricum am tot adunat ...) nu au electrocasnice, nu au masina...asa ca bugetul necesar depinde foarte mult de varsta pe are o ai si de aspiratiile tale... inutil sa spun ca acum 10 ani aveam un cu totul si cu totul alt buget...

Andries

Mergi la inceput