Piersicutze de iulie-august 2006 (56)
Raspunsuri - Pagina 8
SARILLA spune:
Noi am renuntat la biberon, de vreo 3 luni, si nu a fost nicio problema din partea lui...a acceptat usor...a fost ceva natural.
Cristina_Ioana spune:

Back in bussines!

Am revenit cu update-ul: hardu' mucizat, windows reinstalat, info recuperata 90%, rezulta ca am investit 4 mil in boacana lu' fimiu. Nu-mi sedea si mie bine cu o pereke de pantofi noi sau o geanta de duduie, ha...
In fine, asta e si trece cu apa rece ( mi-a placut tare asta!)
Sarilla iubito, ca sa te citez ca esti mortala, si io sunt nevorbita de 2 zile, asa ca iaca bag din top, dupa ce am fost cuminte si mi-am facut temele din urma
...Crissssoooo, cine fata sa faca aici rezumate, ca ie lumea ocupataaaaa 
Asheadar Sarilla, inteleg ca ati gatat cu bibele...si din ce beti domn'le acu', din sticla de vin?
explica-mi, te rog, cum isi bea laptele de seara
multumesc 
Buli, io cre' ca Rares micu' de el a facut diaree de la stresu' lu' ma-sa cu sedinta de 8h 

Babee, pup fata si bine ca ati trecut cu bine peste sperietura 
Sabana si Mada, si io am purtat centura aia din a doua zi dupa ceza timp de o luna...ma strangea ca dracii, dar sunt hepi acum ca am abdomenu' giugiuc...dupa 3 sapt am bagat abdomene la greu-Sabana naspa ca te doare operatia acu', ai intrebat si tu pe cineva daca e ok?
Si io dau iama in dulce, dar incerc pe cat posibil sa fiu rezon urmatoarele 2-3 zile, adica salatzele, gratarele, alea-alea, soft si cuminte 
Legat de papa, avem asa:
7/8 - lapte
10 - iaurt sau banana
13 - mancare gatita (uneori 2 feluri)
16 - mar copt, alt fruct, iaurt
20 - Mozarella/ Ricotta cu rosie, castravete si masline sau altceva
22 - lapte cu cereale
Legat de oua, si eu ii dau max. de 2 ori pe sapt.
Crissa -si noi facem mamaligu tot cu malai in apa, dar nu prea se omoara. Ca si feluri de mancare, ca intrebai tu, hai sa iti mai zic ce papa Luca la pranz sau seara:
-Budinca (cu branza)
-Sufleu de dovlecei
-Paste bolognese, carbonara etc
-Salata si soldatei cu pasta de branza
-Ardei umplut
-Peste cu orez si spanac
-Pilaf cu pui
-Fasole verde cu pui
-Mozarella cu rosii si oregano
-Piure cu ficatel
-Musaca de cartofi
-Cartofi frantuzesti
....cam astea imi vin acu' in minte, daca mai am idei iti mai pove
Karvol si noua ne place, dar mai mult toamna si iarna
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
Cristina_Ioana spune:
Crissa, din ciclul potol- partea a doua :
-Supa cu galusti
-Supa cu taitei
-Ciorba de pui
-Ciorba de vacuta
-Ciorba cu perisoare
-Cartof copt cu branza si smantana
-Tortellini formaggio cu parmezan (parmezanu'cica e f bun pt copii-stiu de la o dr italianca)
-Lasagna
-Ciulama de pui
-Mazare cu pui
Auzi, hai ca mi s-a lipit burta de spate de pofta si foame, gata, ti-ajunge 
anasia spune:
cristina ioana
....s-a dus naibii gandul ca nu mai mananc seara..ti-am citit meniurile si

chiar ca as manca acum orice e acolo;ia zi, tortellini, lasanga cum se fac? si salata cu soldatei si pasta de branza
?
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
norocuta spune:
emiliapop, babee, crissa71 multumesc pentru urari, la fel va doresc si voua numai bine si piersicute model!
Babee bine ca totul e ok si cu Philip si cu tine, ca emotiile prin care ai trecut cred ca nu au fost usoare.
Deniro, Emiliapop mie imi place mult ca povestiti aici ce va preocupa, sunt tot "bucati" din viata voastra de mamicute de piersicute, asadar...

Piersicutze spune:
Cristina eu nu m-am stresat ca ma doare operatia. Am pus-o pe seama sedentarisumului. de regula ma doare la schimbare de vreme. In rest daca ma apus sa faca abdomene sau mai stiu eu
map spune:
Mamicutelor ce harnicute mai suneti, abia apuca omul sa citeasca din urma desi si ieri dadusem o tura si citisem un pic dar sa scriu nu am mai apucat.
Zuzu cei doi pitici is niste dulcei cu ochii capru. Se pare ca nu te-a mostenit nici unul. Imi place taree mult cum este impodobit cazanul la botez, ce de floricele! Tu parca te vaiatai candva de kg in plus dupa nasterea lui Bubu. acum vad ca s-au cam dus asa ca prin minune si esti cam supla...de fapt cu doi copilasi dupa care alergi nu-i de mirare. Daca ai si alt secret in afara de alergatul dupa pitici sa-mi trimiti si mie o pasarica sa-l sopteasca
Fain si parculetul cu animale, este si aici langa noi la Poing unul dau nu am ajuns. la zoo nu prea s-a arata interesat Robert de animale, erau de fapt prea multe si nu stia la ce sa se uite mai inatai.
Cristina_Ioana cam scumpa boacana piticului dar ce sa le facem, is piticii nostri
si eu ma tin toata ziua dupa al meu ca este in stare sa faca numai tampenii. Daca nu-s pe faza intrr-o zi il voi gasi bagat in masina de spalat vase cred ![]()
Maine la 9:30 ne prezentam la ultima tura d evaccinuri rujeola, rubeola, oreion si varicela, sper sa nu tipe prea tare ![]()
Va pupam si seara faina
Monica si
Robertel cel istetel
Mallorca
1 an
poze mai noi
Süd Tirol
O vacanta minunata
Prima mea drumetie
norocuta spune:
sarilla
asa de dor!
Mai vorbim in "camera" cealalta, sper sa mai apuc sa ajung (nu-i sigur ca plecam intr-o minivacanta la Marea Rosie).
cristina_ioana buna lista pentru pana de inspiratie...Multumim! Imi pare rau ca Lucu face proba "la rece" la tot ce-i mai util prin casa, dar bine ca ai revenit. Putea fi si mai rau!
genie la constipatie e bun dovlecelul si merele (sa fie bine coapte, nu verzi). De asemenea contitatea de lichide e importanta.
Noi cand am avut problema am fost sfatuiti de Dr. sa-i dau supozitor glicerina zilnic. Mie nu prea mi-a placut idea, dar mi-a zis ca e f important "sa faca" si sa-l ajut prin alimentatie corecta. In cca.4 zile am scapat.
Mami cu doi lei paralei
norocuta spune:
deniro:
7.00: lapte (inca de la mami ca la celalalt a facut alergie)
8.30: paste cu lapte+ fruct;
12.00:orez cu legume si carnita/ou(in fiecare zi altele)+desert (cateodata la mananca numai pe jumatate, cateodata se satura de mancare si nu vrea dulce, depinde)
16.30-17.00 cartof copt cu iaurt ori altceva cu brazica
19.00:L cca. 100g cereale cu apa (inca i le dau pentru Fe si ce-or mai contine ele-Nesle)
21.00:ceva consistent spagheti cu sos de casa ori orez cu legume (altele decat cele de la pranz) si putina carnita (cca. o lingura-Tocata marunt)+desert mic daca vrea.
Cred ca manca cel mai aiuristic de pe aici, dar a asa a fost de mic: putin si des, sa nu se plictiseasca mami
.
Mami cu doi lei paralei
Cristina_Ioana spune:
Norocuta, am facut si io caz de necaz, bine ca nu a patit el nimic...oricum sunt cu okii pe el ca pe butelie si totusi uite ca scapa in una-alta 
Anasia -tortellini cu formaggio sunt la punga- Brilla, ca toate celelalte paste. Poti gasi si cu carne inauntru, dar eu am facut mai mult cu branza pt Luca, pt ca nu stiu ce e cu carnea aia....
Deci le fierbi pe tortellini al dente, adica fro 8-10min, apoi pui un cubuletz de unt si razi parmezan ca lumea peste....si gata 
Lasagna are foi tot in paket Barilla, iar pe spate se afla si reteta.
Hai sa iti fac un rezumat: io iau carne de vita proaspata si ii rog pe oamnenii aia sa o toace. Fac sucul de rosii ca la spaghetti bolognese: putina ceapa, morcov si ardei, rosii taiate + carnea si le las sa fiarba bine. Separat se face un sos bechamele:se topeste un cub de unt, se pune nitzica faina si apoi lapte cald, amestecand continuu sa nu se faca guguloaie. Lasi sa dea intr-un clocot, ii pui sare la gust.
Se fierb foile alea cum fierbi pastele si se pune ca la musaka intr-un vas yena uns: carne tocata-o foaie-carne-bechamelle si tot asa pana se termina.Tre sa termini cu bechamelu'. Pe deasupra se rad parmezan + mozarella si se baga nitel la cuptor pana se rumenesc. Poti sa mai razi parmezan + mozarella si printre straturi. Pofta buna ! 
Nu stiu cat am fost de coerenta, daca nu ai inteles ceva, trage-ma de ureki si ma esplic 
Sabana, eram surprinsa fin'ca eu chiar nu am avut dureri deloc la operatie...da' io nici nu stau locului deloc si nu le bag in seama daca sunt, fin'ca nu ma fac ele pe mine, na! ![]()