Comori de nov-dec 04(157)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
andreap tin pumnii...poate e cu ochisori...Doamne ajuta
toti nazdravanii si pe mamicutele lor
sa aveti o saptamana minunata

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ochi-verzicat de scumpa e Diana aranjata pt nunta, am deschis ochii mari de mirare si mi s-a lungit gura intr-un zambet larg cand am vazut-o.

Mey ce frumos e cand mai vad mamaici animate pe-aici si nerabdatoare sa-l faca pe-al doilea. Bravo voua si va urez mult spor in productie si sa vina repede repede burticile noi.

Eu nu prea stiu cum sa procedez cu taica-miu ca nu-l prea agreeaza pe alex si uneori il respinge si ma scoate din sarite treaba asta, cand apare cate-o faza de-asta im ista pe limba sa ripostez, dar nu vreua s-o fac nici de fatza cu Florin (asta ca sa nu se simta taica-miu prost, ca de vorbit chiar vorbeam cu barbate-mi ude treaba asta si a observat si el, dar n us-a bagat, considera ca e pierderea lui taica-miu, nu a lui alex). Se joaca aproape de fiecare data cu el cand ii cere alex, dar il vad ca atunci cand alex e in faze proaste si plange tare din orice sau mai face scandal pri ncasa, taica-miu il abordeaza intr-un fel care mie nu-mi place deloc. Il trateaza uneori ca pe un copil mult mai mare.
In schimb se vede ca Adrian i-a intrat la suflet si ii e tare drag si mereu cauta sa interactioneze cu el, pe cand cu alex insa nu are intotdeauna disponibilitate. Ma deranjeaza enorm chestia asta, de fapt ma doare ca e asa. Si trebuie negresit sa vorbesc cu el, dar nu stiu cum sa abordez problema fara sa-l fac sa se simta prost sau jignit. Intr-un fel mi-e rusine de rusinea lui.
Ma mira un pci situatia pt ca taica-miu niciodata n-a facut diferenta intre noi: eu, fratii si sora mea, intotdeauna a fost foarte echidistant, mai degraba as putea s-o acuz pe maica-mea de preferentialism (desi a facut mereu eforturi sa fie la fel pentru toti patru).
Daca soacra-mea ar face diferenta intre copiii mei, as sari de 3m in sus (cum simt eu undeva din convorbirile la telefon, insa ea e trup si suflet pt alex si-mi face uneori impresia ca pe adrian nu-l prefera).
Ma rog, in oricare din situatii, ma deranjeaza enorm si cu atat ma imult cand vine de la parintii mei.
Sunt sigura ca alex simte si nu vreau sa perpetuez treaba asta, mai ales ca in planurile noastre e ca tataie sa vina destul de des pe-aici sa stea cu copiii.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

A inceput si puiul meu gradinita, am pus aici, am ajuns cam tarziu dar a fost mai importanta sedinta foto .
Educatoarea este dragutza, creativa si ii supravegheaza destul de bine, au tot felul de jucarii. La toaleta trebuie sa se descurce complet singuri asa ca nu stiu cum va face fata, noroc ca in ultima vreme a invatat sa se urce singura si sa se stearga dar nu si la kk. Sper sa o invat in scurt timp sa faca dis de dimineata ca altfel mi-e groaza. La masa tot asa singurei iar unii aruncasera coaja de la paine sub masa si curatenie se face doar la sfarsit de program. Doar 3 zile primesc mancare acolo, luni si joi pachetel de acasa .
Ce m-a enervat a fost ca azi dupa 2 ore ne-a trimis acasa pe motiv ca atat se sta in prima zi. Eu chiar am spus ca vreau sa merg la servici macar 3 ore, da de unde. Adica eu cotizez de 2 luni degeaba si cand am nevoie sa o las acolo stai sa vezi ca e regula pentru prima zi, degeaba le-am spus ca vrea sa vad si eu ce mai este pe la servici ca doar am fost 3 saptamani in concediu, regula este regula. De fapt am auzit cum educatoarea ei ii spunea unei colege in norvegiana ca asteapta sa plecam noi sa scoata ceilalti copii afara si i-am spus ca am inteles ce a zis . Si nu m-ar fi deranjat asa mult daca nu ar fi vrut copilul sa stea, dar ea a plans rau de tot cand a auzit ca trebuie sa plecam, s-a tarat prin curtea gradinitei sa mai ramana, s-a intors pe usa de cateva ori, pana la urma au incuiat usa la gradinita ce sa mai a facut un adevarat circ. In masina de abia am pus-o pe scaunul ei si dupa 2 minute a iesit printre centuri de a trebuit sa opresc in mijlocul drumului sa o pun la loc. M-am enervat rau de tot, am rugat-o sa nu se mai lupte cu mine sa stea pe scaun, am tipat la ea si i-am spus sa intelega ca trebuie sa mergem acasa si cam degeaba. I-a mai trecut cand am ajuns la mine la servici unde evident ca nu puteam sa fac nimic cu ea. Dupa aceea am plecat la magazine si a fost cumintica pentru ca era obosita de la atata plans si luptat cu mine. Si de nervi am spart ceva bani la magazine pe hainute pentru noi doua si ne-am amuzat ca am dat peste doua nebune, mai intai una care avea un baldachin de la o lampa pe cap si apoi una care tipa cat o tineau plamanii si s-a oprit doar cand a venit o doamna gardian.
A, are 15 colegi cam toate natiile mai putin asiatici, insa doar unul singur este ca ea adica nu vorbeste norvegiana, restul au mai invatat.
Mi-a mai placut ca sunt bine organizati, am primit tot felul de pliante cu informatii despre programul lor pana la sfarsit de an, cum ii cheama pe copii din grupa, doar ca din pacate pentru mine sunt in norvegiana .
Acum mai trebuie sa comand etichete pentru haine si tot ce este al ei pe acolo.

Andreea, sigur mai este o sansa daca a intarziat, cum de rezisti fara test?
Ioana, nu-i prea bine sa ai mai mereu dereglari, ai grija de tine si cred ca organismul iti trimite un semnal ca e timpul de bb dar tu stii mai bine cand este momentul potrivit mai ales ca ai un mare atuu, esti tanara si mai ai timp. Ma bucur mult ca iti place sa fii invatatoare si ca ai satisfactii la servici. Cu colegele cum te intelegi? Sper sa isi revina repede Paul, mie de asta imi este cel mai mult teama ca se va imbolnavi si ea si eu si nu avem pe nimeni pe aici sa stea cu ea acasa.
Mihaela, nu-i asa ca a fost tare admirata fata. Ii sta foarte bine, un ingeras alb. I-ai ondulat parul?
Andra, chiar ca sunt tare diferiti baietii iar Adrian este un vorbaretz cu atatea cuvinte in vocabular la varsta lui.
Adriana, ce chestie, ai tai au plans ca ii lasi la gradinita la noi a fost circ ca mai vroia sa stea. Bafta cu munca la servici si la gasit cadouri.
Alexa, cred ca am uitat sa va felicit pentru ca aveti deja fetita mare, sapte luni, wow, si mai sta si in picioare, ca sa nu mai spun ce toalete are domnisoara (acum am realizat ca mie mi-a placut sa-i iau hainute de bb, nu i-am luat nici o rochita pana la un an).
Miha, ce burtica frumoasa si ce baiat incapatanat aveti. Oare toti copii au o personalitate asa puternica ca eu o iau razna uneori. Aseara o rugam sa puna lego in cutie si ea arunca peste tot prin camera, si eau piese mici, mici din acelea interzise la cei sub 3 ani . In seara asta ne plimbam pe strada si ea spunea ca "Ana face prostii si mami o cearta si se supara ca Ana nu e cuminte ".

Am uitat sa o laud ca il spune pe "r" in unele cuvinte, a inceput acum vreo 2 saptamani cu primul cuvant "portofel" , in general spune "rt", "rc" dar nu cuvinte care incep cu "r".

Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Am uitat sa va spun ca alex deja incepe usor usor sa invete ceva cuvinte-n engleza. De la desene animate, plus ca de la un timp am inceput sa-i mai vorbesc si in engleza pe bucatele scurte, cand vreau sa inteleaga ceva de rutina cum se spune in engleza. M-a surpins sambata cand am fost la ziua unui copil si ii spunea unui baietel mai mare: give me a toy.
Desenul lui preferat este Toy story, nu stiu daca il stiti (un desen cu jucariile uni baietel, Andy, jucarii care fac tot posibilul sa salveze o alta jucarie, un cowboy, incaputa pe mainile unui colectionar de jucarii (bine-nteles, personaj negativ). Si doua din jucarii sunt Woody (cowboy-ul) si Buzz Lighyear (o jucarie astronaut). I-a luat taica-su de la Toys R Us jucariile astea doua si nu va spun cum facea. E prima data cand am vaut adevarata incantare pe fatza lui cand i se aduce o jucarie. Toata seara s-a jucat cu ele, ca un copi lmare, imita si reproducea faze din desenul ala animat. Si eu la inceput am fost reticenta cand i le-a luat taica-su, ca vezi Doamne da banii degeaba - are o gramade de jucarii si deja nu le mai apreciaza cum trebuie. Dar m-am inselat.
A si dormit cu ele in pat aseara, nu se mai desparte de ele.

Sa va mai spun ce mi-a zis sambata? In drum spre Toys R Us eram doar noi 3 in masina (adrian a ramas cu bunicii acasa, ziua copilului fiind la un loc de joaca). Si am stat pe bancheta din spate langa el. Si eu fac un schimb de priviri subantelese cu el (avem noi doi felul nostru de-a ne "iubi" din priviri) si apoi ii spun cuprinsa de tandrete "sa stii ca mami te iubeste mult de tot", iar el apoi imi spune: "mami, esti fericit" (referindu-se la el, inca vorbeste la pers. a II-a despre el). Am ramas masca. Apoi ii spun lui barbate-miu ce-a zis (pt ca nu se aude din spatele masinii pana in fatza decat daca vorbesti mai tare) si apoi alex imi spune "mami, esti bucuros"
A fost atat de dulce ca am realizat abia atunci ca de foarte mult timp noi n-am mai avut o jumatate de zi a noastra, tot timpul a fost si adrian pe langa. Si probabil ca alex a realizat imediat avantajul de a pleca doar noi 3, doar el cu mamica si taticul lui.
De la un timp incoace cere mai mult in brate (sau sa fie tinut in brate, nu neaparat ridicat) si cand ma joc cu adrian, vine si el imediat si vrea sa-i aplic acelasi tratament, indiferent ca se uita la cele mai interesante desene.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

'neata.
Nu am vesti..nici bune,nici rele.Nu-mi fac testul ptr.ca l-am facut acum 1 saptamana,era negativ..asa ca mai astept,1-2 zile cel putin.macar asa mai sper...ca poate e cu fundita!Eu tot cred ca sunt racita,de aceea intarzie.sper sa gresesc
Try,si tatal meu,desi o iubeste enorm pe Mariuca,e foarte nervos cu ea si ii cere uneori sa se comporte mult peste varsta ei.Eu i-am mai spus,ce daca vorbeste perfect si spune poezii si alte lucruri,tot 3 ani are.Eu una ii spun direct cand am ceva de spus.Nu stiu cat pricepe,dar macar imi fac 'datoria' de a-i atrage atentia.Succes!
Onitza...deci nu e cu funditza??
Pupici

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

'Neata!

Am vazut si eu poze frumoase si ma uit cu mirare la copiii nostri cat de repede cresc.

Haideti, mai, fetelor, nu mai contabilizati dragostea parintilor pentru copiii vostri! Principalul e ca stau cu ei si se preocupa oricat de putin de voi si de ei.
Eu nu am decat o mama, iar socrii au murit demult.

Iar mama vine s-o vada pe Damiana la insistentele mele si sta foarte putin si atunci.
Si sa nu credeti ca suntem in relatii rele.

Dar asa e mama mea.
Sicer, cand o vad nici nu stiu cum sa ma rog lui Dumnezeu! Oricum, nu vreau sa fiu ca ea cu copiii mei. Doamne apara-ma de-o asa relatie cu ei! Ca am un suflet asa trist uneori, cand ma gandesc la asta.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Ochi verzi, ce domnisoara frumoasa si eleganta ai Cred ca a fost atractia nuntii!

Onitza, imi pare rau ca de data asta n-a fost sa fie.Tot inainte!

Otilia, ce chestie cu cele 2 ore de gradinita. Inteleg sa stea numai atat daca plange, dar daca ii place chiar nu pricep. Ma rog, reguli si reguli , bine ca ea e incantata.S-a facut Anuta ta o adevarata domnisoara, are alura de fetita mare acum, parca s-a si inaltat si subtiat (asa pare din poze)-pentru gradinita sa ai grija sa-i pui pantalonasi sau fustita cu elastic in talie, ca sa se descurce usor la baie, mai ales daca nu ii ajuta acolo- iaca si eu baba Reta cu sfaturi)

Andreea, speranta moare ultima, eu tin pumnii in continuare, poate imi aleg alta nora, mai tinerica cu ocazia asta.

Try, te inteleg perfect, si la mine cam fiecare bunic are o preferinta clara in ceea ce-i priveste pe copii (mai putin mama). Toti ii iubesc pe amandoi, dar sunt sesizabile diferente. Ca sa nu mai zic de ce diferente face soacra-mea intre ai mei si celalalt nepot, de ma scoate din minti. Acum parca s-a mai potolit dar anii trecuti era de groaza. Deci: Bianca e febletea lui taica-miu, o iubeste la disperare si e in stare sa stea in cap pentru ea, pe de alta parte el e singura persoana careia Bianca nu i-a vorbit nici macar o data urat, in timp ce pe noi ne gratuleaza mereu, deci e un amor reciproc, dublat de respect din partea ei. Mihnea e iubitul soacra-mii, clar de tot si vizibil il prefera Biancai- ma rog, uneori ma deranjeaza dar n-am ce face. Mama cred ca este cea mai impartiala, incearca sa se imparta intre amandoi.
Oricum, eu mereu ma gandesc si sper sa fiu capabila sa ma comport si sa-i iubesc pe copiii mei in mod egal, in foarte putine familii am intalnit asta din pacate, peste tot e unul preferat si unul care "se descurca" mereu si nu are nevoie de nimic. Sper sa reusesc sa evit astfel de comportamente.

Noi avem o mare realizare: am scapat de suzi, in sfarsit! Aseara m-am enervat si am rupt-o de tot, a marait el putin la culcare si a trebuit sa stau un pic cu el in pat, apoi s-a mai trezit pe la 3 sa faca pipi si a cerut-o, i-am zis ca nu mai e,iar dimineata sa mandrea la toata lumea ca el e baiat mare, si ce-o fi gasit el la cauciucul ala ca sa-l tina atata in gura.Aseara cand plangea i-am zis: "ce te tot jelesti atata, ca doar n-a murit nimeni". La care el, foarte serios: "ba a murit Suzi". Nu i-am spus ca i-am rupt-o eu, ci ca a pus-o pe marginea noptierei, a cazut si s-a spart- nu stiu daca a inghitit explicatia, dar n-a insistat.Il tot intrebam aseara ce naiba gaseste el placut sa suga porcaria aia la care : pai imi trebuie ca sa-mi mangai freza. El adormea cu suzi in botic si cu o mana mangaia parul. I-am explicat ca doar suzi a plecat, mana inca o mai are si e valida deci se poate mangaia cat vrea, cica nu mai merge
In fine, imi dau seama ca o sa ma injure bona azi cand va veni ora de somn de pranz, dar alta nu mai cumpar.

Roxana &Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Roserb....mai,esti bestiala(mai putin faza cu nora mai tanara).Astia micii se potrivesc:amandoi cu 'tztzi' pana acum(voi gata,noi am zis ca la 3 ani o pastram ptr.BB),amandoi cu mana-n par(Mihnea),respectiv se trage de gene(Mariuca)....

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by andreap

Roserb....mai,esti bestiala(mai putin faza cu nora mai tanara).Astia micii se potrivesc:amandoi cu 'tztzi' pana acum(voi gata,noi am zis ca la 3 ani o pastram ptr.BB),amandoi cu mana-n par(Mihnea),respectiv se trage de gene(Mariuca)....

ei, daca se potrivesc asa de bine, poate renunt la nora mai tinerica.(se trage de gene?!?!?!?!?!- hm, ce idei le mai vin)

Mihnea macar seamana cu mine, cand eram mica(ma rog, pana pe la 6 ani) sugeam degetul si cu mana cealalta mangaiam perna (o ANUMITA perna)asa ca nu ma mai mir. Fi-mea pana pe la 2 ani si mai bine freca ciorapei, avea o punguta in forma de ratusca in care avea vreo 5-6 sosete de cand era mai mica; frichinea la alea pana adormea, si le cunostea dupa textura. O mai auzeam noaptea: mamiii , unde e soseta roz cu buline?(ea vorbea bine la varstele alea)

Hai ca fug la treaba, ma da conducerea afara-ha,ha.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
cuscrelor(andreap si roserb)azi m-am distrat...sunteti dementiale pe amandoua si copilashii zapaciti din dotare...si din burtika)
oti, am vazut pozele cu anutza "scufitza rosie"...mi se pare ca s-a inaltat binishor in ultimul timp tare frumuhsica este
try, poate tatal tau incearca sa-i dea mai multa atentie lui adrian fiindca dansul crede ca are o sit mai speciala si este si mai micutz...dar sunt convinsa ca-i iubeste pe amandoi copilashii
onitza si sanatate multa lui paulica sa se faca bine repejor...tie bafta la scoala si Doamne ajuta sa fie cu noroc data viitoare.
miria ai mai cautat gradi pentru Damiana?
noi suntem singurele pe-acasa barbatii la serv suntem ok...dar fara nimik nou de rap...
va pup pe toate

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput