Comori de nov-dec 04(157)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by andreap

Am vb cu doctorul azi,voi mai astepta 1-2 saptamani pana sa merg la control,e prea devreme acum,zic eu.Mi-a spus sa iau no-spa( ma mai inteapa burtica) si acid folic.Sper sa fie totul bine..am niste emotii,parca ar fi prima data.
Pupici

Incepe sa iei si vitaminele prenatale, oricum rau n-au cum sa-ti faca nici tie nici lui bebe. Stiu ca se mai vehiculeaza ideea ca ar ingrasa in sarcina, si ma isti uca te vaitai la sarcina cu Maria ca ai luat mult in greutate, dar uite ca nu e greu nici sa dai jos, important e sa fie bebe sanatos. Mai ales daca o sa ai parte de greturi si vome, sa ai acolo vitaminele alea care sa-si faca treaba (pt tine, ca bebe oricum isi trage el singur din rezervele tale).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikimi
Vaii Ionela ce punct sensibil ai atins....nici eu nu stiu ce varianta sa aleg atunci cand sunt singura acasa seara.Am incercat sa-l spal pe Alex la 8.30, apoi sa-l las sa se joace , il spal pe Yannis, ii dau sa pape si sa-l culc.Nu merge bine ca seara Yannis papa in mai mult de o ora, apoi ragaie vreo juma de ora si uite asa ajungem la 23 si ceva.Asa ca alex trece cu mut de ora de nani.Am incercat si invers, sa-l spal pe Yannis primul, dar cat de devreme sa incep in asa fel incat sa am 2 ore pt el cel putin...ca nu merge sa ma apuc la 7.30 sa-l spal ca ma trezeste la 5 dim...nu stiu cum sa fac.M-am gandit si sa-i spal pe amandoi, dar ar trebi sa-l scot pe Yannis din baie, sa-l imbrac si sa-l scot apoi pe Aex.Pai ce scandal o sa aiba cartierul in timpul asta de la yannis....grea treaba si ma ingrozesc ca va trebui sa fac ceva in Canada ca 18 zile suntem fara tati, doar noi 3 si prietenii nostri la care mergem , dar care au si ei bebita pe acre o botezam.Poate o sa le fac o zi si o zi baie, dar nu-mi place nici asta, eu vreau continuitate in program.

Sa sti ica si eu am trecut prin aceleasi intrebari, necorelari i nprogram etc. ca tati nu punea mana, era apa uda. L-am chemat de cateva ori sa-l stearga pe alex dupa ce l-am scos din apa si eu ma ocupam de adrian si o facea cu-atata plictiseala si lipsa de viata ca l-am zgornit de-acolo, nu mi-a mai trebuit. Un timp a fost oarecum usor ca lui Adrina ii faceam baie in chiuveta, asa mic era. Si dupa ce-l gateam, il duceam jos la tac-su si il tinea el 15 minute cat ii acema baie rapid lui alex, il imbracam si-l pregateam de culcare.Eu am dormit cu adrian pana a facut 5 luni, deci nu era asa tragic, ca-i dadeam sa pape de-abia dupa ce ne bagam amandoi in pat, i idadea msa suga lungita langa el practic.
pana nu a stat un pic in fund a fost mai greu cu baia. Stiu c-am avut si o perioada cand am renuntat sa-i fac zilnic lui alex, ii facema doar la 2 zile baie, dar doar o scurta perioada, si eu am tot facut incercai astfel incat sa-i impac pe amandoi.
Dar o solutie e sa-i faci baie lui alex la 7:30 si apoi pregatit in pijamale sa-l lasi pana la 9 sau care e ora lui de culcare. Si la ora 9 doar il iei si-l pui la culcare (nu stiu cat de usor sau simplu adoarme el, doar pus in pat si iesit din camera?). Tati poate sa faca asta si tu sa te ocupi de Yannis linistita. Sau daca tati nu e acasa si esti singura (oricu masta banuiesc ca nu se intampal des), faci tu o pauza mica in alaptatul/ragaitul sau ce-o fi atunci in programul lui Yannis si-l iei pe Alex dintre jucarii si-l pui la culcare.
Eu ii dadeam spre exemplu lui adrian sa suga inainte de baie. Stateam jos cu totii, alex se juca, eu ii dadeam lui adrian sa sugasi sugea cat vroia. Apoi plecam cu ei la baie si dupa baie adrian mai sugea doar un pic, cat sa intre in starea de somn. Dupa ce-i faceam baie lui adrian si-l imbracam, in timpul asta alex era in cada si se juca. Duap ce termian mcu adrian il lasam si statea binemersi pe countertop - tot in baie ca am un countertop mare si luuung peste masca de la baie (nu era lihnit de foame, asa ca nu guita) - si apoi ma ducea mrepede si-l spalam pe alex (maxim 3 minute imi lua), sse imbraca singur si doar il ajutam sa se spele pe dinti, apoi el se ducea la el in camera, el doar il inveleam si ieseam si ma duceam si eu la culcare cu adrian. La inceput plecam la baie la 8 ca sa ajung sa-i pun pe amandoi la nani la 9 (am uitat sa-ti zic ca intai ii faceam masaj lu iadrian vreun sfert de ora si in timpul asta nu-l bagam in cada pe alex, ci-l lasam sa misune pe langa mine in baie). Acum merg cu ei la baie la ora 8:30 si urmez acelasi "traseu" doar ca acum adrian sta singur in fund si nu mai am grija lui in cada.
Hai ca te descurci tu, dar cel ma indicat, cel putin cat esti in Ca, cred ca e sa-i faci baie mai devreme lui alex (pe la 7:30) si sa-l lasi apoi jos la joaca cu sotul finutei. Si apoi ai timp sa-l aranjezi pe yannis de nani pana la 9-9:30 si apoi il pui si pe alex la nani (ca e nevoie probabil de ajutorul tau ca sa adoamra in casa straina).

Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikimi
uneor ii iese un fel de chiot slab iar alex pur si simplu jubileaza si zice: uite se bucura''.Sunt adorabili.

eXACT asa zice si alex al meu, cand il vede pe frate-su ca rade mereu simte nevoia sa-m ispuan si mie: "uite, mami, se buca" (adica se bucura). Si se bucura si el de bucuria lui adrian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

pe toate
andreap felicitari...sa-ti dea Dumnezeu sarcina usoara si bb sanatos... sa ne zici ce reactie a avut mariutza la aflarea vestii

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

mey Monicutzo acu vazui ca ai migrat!bravo mey!ai grija sa nu te intorci de acolo fara sa stii sa dansezi samba!copii sunt cu voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

mey deci imi spuneti daca voua va trec prin minte ganduri rele legate de copiii vostri?sa stiu sau nu:sunt normala sau ma duc?!cred ca vad si prea multe nenorociri la tv.ieri un copil de 9 ani dupa ore a plecat cu alti 2 colegi sa cumpere ceva pt desert.a scapat 50 yeni dupa balustrada benzii rulante(se foloseste in loc de scara rulanta-pt carucioare),a aplecat capul sa vada unde s-au dus banii si si-a prins capul intre banda si perete.astazi era inca in stare de inconstienta.uffff nu stii niciodata ce la trece prin cap copiilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetelor, cele care aveti 2 cupii, este adevarat ca al doilea este opus primului?

Adica, daca primul a fost cuminte, neaparat al doilea trebuie sa fie zgomotos si invers.
Sau daca la primul nu te-ai umflat in sarcina te umfli la al doilea?

Ziceti-mi si mie!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Bitsone, daca la o intamplare primul lucru care-ti trece prin minte e nenorocirea, atunci esti croita pe calapodu' lu' barbate-miu. Daca alex cade si trece razant pe langa coltul meseu, el nu vede decat cum si-a spart capul si-a facut o gaura cat oul, cum curge sange ca la balamuc si copilul ajunge automat la spital. Uneori e asa de speriat cand il vede ca face lucruri care lui i se par periculoase ca nu se poate abtien si primul lucru care i-l spune e: copile, de ce sari asa? Vrei sa ajungi la spital?
I-am zis de mai multe ori sa nu mai foloseasca chestia asta ca va ajunge sa-l sperie si cum noi facem des drumuri cu adrian la spital, nu vreau sa capete oroare fatza de spitale si lumea medicala ca apoi ajunge ca el si-l duci la un banal control la medic numai in camasa de forta.

bine-nteles ca accidente se intampal mereu, unele din chestii banale si nici nu te gandesti ca se poate ajunge la tragedii asa de mari din simple chestii. Dar nici nu putem trai tot timpul cu aceasta spaima in suflet pt ca nu mai putem sa ne bucuram de nimic apoi.

Mergi la inceput

miria...
eu m-am "umflat" la amandoi...adica am luat la alex 35 de kg la ruxi 26 dar am reusit sa dau de fiecare data tot jos
alex nu dormea klumea noaptea(se trezea si la 2 ani jumate sa bea lapte)...ruxi a dormit super ok din prima noapte9ma rog cu treziri relativ regulate pentru papa pe timpul noptii pana pe la 4 luni)...apoi direct dimineata
alex manca bine cand era bb...ruxi nu(era chinuiala rau pentru fiecare linguritza) acum mananca ok amandoi
alex a supt pana dupa 1 an si atunci ar mai fii vrut ...ruxi pana la 2 luni si un pic pentru ca refuza sanul
alex nu a dormit singur am luat patutul degeaba, nu a stat in el nici macar 10 min...ruxi da a dormit singurica(in patutl ei de la inceput)
alex a vb f devreme ruxi nu...insa acum ma zapacesc de cap amandoi...mi-ar trebui 4 urechi ca sa-i pot asculta pe amandoi
alex a mers la 1 an...si atunci greutz...ruxi la 10 luni(acum alearga amandoi de nu ma pot tine dupa ei)
acum amandoi se intrec in nebunii nu este concurs...sunt o echipa
sunt niste mici diferente dar pana la un moment dat...

monica

Mergi la inceput

try, parca ai scris despre sotul meu

monica

Mergi la inceput