Urgent! Completare lapte la o luna.

Urgent! Completare lapte la o luna. | Autor: Denisa

Link direct la acest mesaj

Bune fetelor,
de ieri avem probleme cu alaptatul, mi-a golit ambii sani aseara si a luat numai 80 gr. Nu stiu ce se intampla, dar pana acum nu reusea sa goleasca nici macar unul. Este adevarat ca sunt putin cam stresata, sper sa fie trecator. Medicul mi-a spus sa ii dau completare daca ii e foame si nu se satura. Mi-a dat Lactovit, gratuit, dar parca nu m-as baza pe el. Ce tipuri de lapte ati incercat voi pentru BB-i asa de mici.
Spirulina stimuleaza lactatia? Ce stiti? Cum se ia?

Denisa si Diana (o luna)

Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Nu prea ma pricep la chestia cu spirulina.
Noi am trecut pe lapte praf la trei luni (mie mi s-a retras laptele de la sine) - Milumil formula I si acum II si ne merge binishor (4 luni juma' si 8,600 kg ). Am avut intamplator o cutie in casa, i-am dat si nu s-a "suparat" deloc.
Lactovitul am inteles ca nu e bun deloc (mi-a zis doctora pediatru) si nu mi l-a recomandat decat pentru...cicolata de casa...
Miki si bebe Ella

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi spune:

Denisa puiule, noi papam de la inceput NAN pt ca asta am primit si in maternitate si ne merge fff bine. E mai scump dar merita. Dragos a avut 4 kg la nastere si a avut alimentatie mixta pina la 2 luni si un pic iar acum la 3 luni are 7 kg. Noi sintem foarte multumiti de NAN.

Daca insa poti sa nu-i dai inca biberon si sa-ti redresezi lactatia ar fi mult mai bine. Asta pentru ca din biberon laptele vine mai usor si s-ar putea sa patiti ca noi, sa renuntati la sin in favoarea biberonului. Eu una am suferit tare mult ca nu am stiut dinainte.

Sanatate tie si ingerasului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga mea,
Nu te baza pe rezultatul in grame a unui singur alaptat si nu intra in panica.Da-i bebelusului cit de des doreste lapte de la san(chiar si la 1 ora si jumatate, doua).Nu te grabi cu introdusul laptelui praf.
Cit a luat intr-o luna???Cite mese are pe zi?Spre exemplu Mihnea sugea de 8 -9 ori pe zi cam asa: 50 ,60 g,80,100 g niciodata la fel(cam 580-590 g in 24 de H).Mai incearca o zi-doua sa-i dai Dianei sa pape mai des,si vezi ce se intimpla.
Poti sa bei ceai de chimen este excelent pentru stimularea lactatiei si nu-i strica cu nimic bebelusului.De la o canita se cunoaste!!!Mult succes si sanatate!!!Cristina si Mihnea

PS Nu te spala pe san cu sapun(spala-te bine,doar cu apa calduta si bea un ceai caldut cam cu 10-15 minute de ora de masa a Dianei),inainte de a alapta.Mirosul natural,al sanului mamei este esential pentru bebelusi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

nu renunta la alaptat fara lupta; secretia lactata nu e uniforma, si eu am avut perioade cand aveam impresia ca raman fara lapte, mai ales in timpul verii; pune-l pe bb la san cat mai des si incearca sa-ti mentii calmul, sa te odihnesti si sa te hidratezi (stiu ca e usor de zis, dar incearca...); daca chiar crezi ca bb nu se satura, da-i completare dupa alaptat din biberon, dar ai grija ca orificiul sa fie cat mai mic! de folosit am folosit si noi NAN si BEBA (ambele de la Nestle), apoi BEBELAC, pe care l-am primit gratuit; dar iti repet, nu renunta la alaptat fara lupta!

sanatate si mult laptic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si mie mi-a scazut lactatia pe la 1 luna jumate, pana atunci aveam asa de mult ca ma mulgeam intre mese si dintr-o data....am ramas fara si am inceput sa-i dau completare Milumil I. Pana la 3 luni jumate i-am dat si san si laptele formula. Il puneam la san des, beam multe lichide, ceai de chimen si anason dar nimic, asa a fost sa fie. La 4 luni am inceput sa-i introduc treptat Milumil II.
Iti doresc din toata inima sa nu patesti ca mine, sa fie doar o "pana" de lapte!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Denisa,

nu intra in panica, si daca vrei sa iti alaptezi BB-ul mai departe, NU II DA BIBERON!!!! Pe Mara, fetita mea, am alaptat-o pana la un an, dar asta numai si numai pentru ca am avut norocul de a gasi o carte extraordinara pe aceasta tema, pe care , citind-o, mi-am dat seama unde greseam. Pe la 6 saptamani si eu aveam senzatia ca nu mai am lapte destul, Mara plangea, mama ma batea la cap, ca de sa nu ii dau biberon, decat sa moara copilul de foame...de fapt totul este f. simplu: copii au perioade cand cresc mai repede, si atunci au deodata nevoie de mai mult laptic. Sanul nu face fata IMEDIAT, copilul plange de foame, tu, cu intentii bune ii dai biberon-calea cea mai sigura de a ii intarca! Pentru ca la biberon laptele curge fara mult efort, copilul primeste poate chiar mai mult decat i-ar trebui, este simplu si comod, si atunci nu mai trage bine la san. Sanul, nemaifiind golit bine, nu se mai produce destul lapte. Se produce un cerc vicios, si in cateva zile chiar nu mai ai lapte! Solutia: copilul trebuie in aceste perioade FOARTE DES pus la san, chiar o data la 1-2 ore! Eu am stat cu Mara la san aproape continuu, zi si noapte, 2 zile, dar a meritat! Pe urma nu mai stiam ce sa fac cu atata lapte, de unde aproape nu mai era deloc! In medie dureaza cam 48 de ore pana cand sanul incepe sa produca mai mult lapte, adaptandu-se astfel necesitatilor copilului. Medical vorbind, suptul la san stimuleaza secreta unui hormon hipofizar, numit prolactina. Aceasta prolactina stimuleaza productia de lapte, dar noi fiind oameni si nu robotei :-)) asta dureaza un pic! Cum am zis, cam 2 zile. Daca in acest timp ii dai copilului biberon, atunci se intampla 2 lucurri:
1: trage mai slab la san, deci in acest fel secretia de prolactina scade, caci creierul primeste informatia "copilul trage putin, deci are nevoie de mai putin lapte, pai atunci eu, hipofiza, trebuie sa produc mai putina prolactina, deci mai sanul mai putin lapte, sa multumesc copilul!"
2: nu goleste sanul, ceeace tot la acelasi lucru duce.
Sper ca am fost clara, sa sti ca 99% din mame ar putea sa alapteze fara probleme, daca ar sti cateva lucruri de baza, iar chestia cu "nu mai am lapte destul" este din pacate in 99% din cazuri neadevarata, si vine pur si simplu din neintelegerea unor mecanisme. Gandeste-te la femeile din Africa, subnutrite, muncite, chinuite, care au totusi lapte destul pentru a isi hrani bebelusul din rucsac, ba mai trage si copilul de 2 ani si cateodata si cel de 4-5 ani din celalalt san! Corpul nostru este minunat construit pentru a ne alapta copii, dar, din pacate, multe nu stim asta. La asta contribuie si marea industrie a laptelui praf-se stie doar ca concerne enorme de gen Nestle fac castiguri imense din vanzarea acestuia. Si este pacat, caci se stie, NU EXISTA aliment mai bun penru un bebelus decat laptele mamicii lui-macar in primele 6 luni de viata.
Este o tema care m-a preocupat mult, si ca medic (desi nu este specialitatea mea, eu fiind anestezista), dar mai ales ca mama, care, ca multe alte mamici, era cat pe ce sa fac greseala de intarca puiul meu prea devreme. Daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag! Toate bune, Mirunda

Mergi la inceput

Si inca ceva important: in acest timp , cand pui copilul mai des la san, trebuie sa bei multe lichide: ceaiuri (daca exista in Romania, atunci ceai pentru mamele care alapteaza, daca nu, este bun de exemplu ceaiul de anason si de fenicul) dar si apa fara gaz, supe, etc. Sa ne tii la curent daca ai reusit, da? Multa bafta, si nu te descuraja!
Tot Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Va pup si va multumesc, o sa incerc sa nu renunt la laptele meu, daca o sa fie cazul o sa ii dau completare cu lingurita. Deci sa inteleg ca cele mai bune sunt Nan si Milumil 1?

Va multumesc tuturor.

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Eh, corpul meu se pare ca nu-i chiar asa de minunat construit, ca eu nu produc suficient lapte si ma zbat ca sa nu-l pierd si pe ala pe care-l am. Poate daca ma mut in Africa.. :) De sase saptamini Paul primeste si sin si biberon si nu s-a dezvatat deloc de supt - e fomist mare. :) Stiu ce scrie in carti despre biberon si supt, din fericire Paul n-a citit capitolul ala :) In completare ii dau Enfamil dar si de Milumil am auzit ca-i bun. Pina la urma tot bebele hotaraste care lapte formula ii place mai mult. Da'n orice caz, da-i bataie cu ceaiurile si lichidele si daca ai impresia ca la o masa n-a golit sinii, goleste-i tu.
Succes.

Mergi la inceput

Draga "Parpalak",

experienta de a nu mai avea lapte destul pentru puiul meu am trait-o pe propria-mi piele, si nu am citit-o din vreo carte... Nici in Africa nu a fost nevoie sa ma mut-desi , cine stie, si acolo as fi avut ceva de invatat:-)) Sigur ca copii cresc si cu Milumil sau alt lapte praf, dar toate lumea recunoaste ca laptele de mama este cel mai bun, si , cel putin aici, in Germania, se recomanda alaptatul EXCLUSIV la san in primele 4-6 luni. Eu eram de parere ca inainte de se incerca o completare cu lapte praf, este mai bine sa se incerce 2 zile cu pusul des la san-chinuitor, dar daca da rezultate, si de cele mai multe ori da- atunci s-a meritat tot chinul!
Daca nu, asta este, 80% dintre noi au crecut cu lapte praf, si ia te uita ce frumoase si destepte am ajuns cu toatele:-))
Toate cel bune, Mirunda

Mergi la inceput