Colectia de toamna-iarna 2005 (158)
Raspunsuri - Pagina 9
felicia74 spune:
Cami exact asa face si ili cu scaunelul ei doar ca-l pune pe masa. Azi a cazut cu el (era pus jos, nu pe masa, slava Domnului!) si tot nu s-a invatat minte.
Si de mintit, minte cand face kk. Adica cica nu a facut nimic:\
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
ioana_77 spune:
Ripley, nastere usoara!!!! asteptam vesti bune de la cuscra.
Roxi ce m-am bucurat pt tine! Super, super, sa fii sanatoasa si sa faci un bb sanatos si cuminte.
Leea, poate chiar nu era momentul de plecat cu Tudor bagat in boli, lasa, ca mergeti voi alta data. sa treaca supararea.
Meems, ati fost la pediatra, cum e Rianna?
Noki, vazusi ca se rezolvase pana la urma cu bona? Bravo! Tocmai am dus-o in patul mare pe Maria, ca plangea si era agitata - iese ultimul canin, sper ca asta sa fie cauza
Cami, sa te tii de-acum imaginatie. Maria face la fel, la tot ce o intrebi, spune da, ca nu sta sa se gandeasca f mult, asa ca normal baga minciunele.
Maria(29.11.2005) si Ioana 35+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Septembrie07
Morgano spune:
Neata buna fetele!
Va multumesc de incurajari, mi-au mers la inima
Am reusit, suprinzator, sa dorm ceva, nu mai rau ca toata sarcina, cu pauze, dar fara stres. Ei bine, acum recuperez la emotii, insa ma gandesc doar la rezultat, ca peste max. 4 ore voi vedea puiuta mica si totul va fi perfect.
Va pup cu drag si ne "vedem" in cateva zile!
Ripley 39 fix Iris Maria si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Bic spune:
Bau, ca sa citez un clasic in viata care nu mai stiu faca se numea corap sau felicia
Am mai aparut si eu pic pe la voi.
Si uite ca am picat la tzanc sa-i dau cu ura lu' domana Ripley, care cred ca la ora la care scriu eu deja a devenit a doua oara super fericita!!!! Abia asteptam sa ne dai vesti!
Nu am apucat sa citesc ce au Tudor si Rianna, dar sper sa se insanatoseasca repede si sa zburde veseli, fiecare la casa lui, ca sa nu strice alte case.
Yay, acum vad ca si sensibilosu sef, aka Nichita, era bolnavior. Sanatate multa!
Roxi, inteleg ca si tu vei deveni pentru a doua oara cea mai fercita femeie din lume, asa ca iti urez o sarcina usoara si un copil la fel de rusit ca Alexia!
Si ca sa continui odele femeilo fericite, aruncai un ochi si la pozele cu Ana, os identic rupt din Che. Moama, moama ce mi-a venit sa dau apa la soareci cind am vazut poza cu frumoasa mamica Tania si cu cei doi puiuti. Si ca sa ramin in aceeasi supa melancolica, am refuzat sa ma uit la filmulete cu injuraturile lui Che.
A, prins-o din zbor si p-aia cu Lavi si Gandacel, campioanele educarii copiilor si m-am rusinat ca mi-am dat seama ca eu am pierdut TOTAL cursa inarmarii pentru un copil civilizat si linistit. Noi NU impartim nimic, URLAM cind altcineva isi arata cel mai mic interes in jucariile care altfel nu ne intereseaza si daca sintem si foarte obositi nu vrem dect "la batze mama", iar mama nu mai poate sa care porcu' de Craciun.
Lavi, ce i-ai spus Inei cu copiii care tzipa trebuie sa-mi scriu pe perete pentru ca Smaranda e clar la faza aia. Iar mie inca nu mi-a intrat in cap ca nu mai e la virsta la care are doar neceesitati minime pe care eu trebuie sa i le indeplinesc. Ar trebui sa-mi bag in cap ca a sta in popoul gol cind intirzeim la gradinita e departe de afi o necesitate, si e doar o modalitate de a-si exercita puterea vointei.
Ina, in legatura cu cresa mie mi se pare inacceptabila scena la care ai fost martora. Daca a existat acest precedent probabil ca vor mai fi si alte exemple. Ei nu au un policy de comportament cu copiii? Tu i-ai intrebat cum rezolva conflictele sau situatiile periculoase inainte sa o dai pe Rachel?
Iar daca la virsta ei Rachel a ajuns sa faca diaper rash inseamna ca nu schimba aproape deloc. Ceea ce iar mi se pare un mare semn de alarma.
Nici varianta cu soacra nu cred ca tine.
Vezi poate gasesti o alta mamica sa stea cu Rachel si cu propriul copil. Intreaba l biserica romaneasca, intreaba in cartier. Nu ai un grup de mamici local la care sa ceri ajutor?
Poate exista asa-zisele family daycare (intreaba la daycare switchboard, daca aveti asa ceva, o centrala cu toate gradinitile si cresele particulare din zona). Cu toate ca family daycare pot fi nasoale de tot.
P.S. De fapt, uite acum am citit mai multe mesaje de-ale tare si vad ca descrii mai multe red flags. Eu una nu as mai lasa-o acolo. Dar repet, oricit ne-am iubi copiii, la urma urmelor decizile noastre in ceea ce-i priveste depind foarte mult si de prioritatile noastre la momentul respectiv.
Imi pare rau, dar de data asta nu sint de acor cu Gandacel. Educatoarele respective NU au altceva de facut DECIT sa aiba grija de copiii aia. Nu au de platit facturi, nu au de facut curat in casa, nu au de pregatit cina, nu au de facut cumparaturi, nu au de spalat cit sint la serviciu. Singura lor grija este ca acei copii sa fie intr-un mediu sigur, sa fie civilizati unii cu ceilalti, sa respecte reguli de igiena si in general sa fie fericiti. Daca educatoare ajunge sa fie stresata inseamn ca gradinita/cresa nu are suficient perosnal si asta este o indicatie clara ca insitutia respectiva nu acorda suficeinta preocupare bunastarii copiilor care merg acolo. Sa-i spui unui copil si in general unei persoane "de cite ori ti-am spus..." si sa ridici vocea este o dovada de abuz din orice punct de vedere ne uitam la ea. Reactii repetate de genul asta asupra copiilor pot forma un adult temator si fara incredere in sine.
Daca educatoarea ari fi lovit- sau ar fi insultat-o pe Rachel, imi place sa cred ca gradinita nu mai functiona a doua zi.
In alta ordine de idei, daca platforma aceea pe care se urcase Rachel nu e safe pentru un copil de virsta ei, ce CAUTA treaba respectiva intr-un loc in care sint numai copii de virsta lui Rachel???
Despre schimbat: mai nou eu am reuntat partial la scutecele de bumbac si am inceput sa folosim chiloti Huggies 2-3 Ani. Eu o schimb pe Smaranda in timpul zilei cum face, dar am ramas placut surprinsa ca tine noaptea, dupa ce bea lapte.
Dar nu prea vrea ea sa se schimbe, mai ales dimineata e cam circ. Cred ca a intrat in faza posesivitatii si on consecinta si poo-poo si pipi sint proprietatile ei de care nu vrea sa se desparta. n schimb i-am luat chiloti si ii place sa si-i puna ea.
Mirabilis, cum mai merge potty training-ul vostru. Noi avem zile si zile. Azi mi-a oferit doua surprize diametral opuse la distanta de 20 de min. una de alta. Mai intii, s-a catarat pe un scaun la masa sa manince ceva si mi-a spus "pipi", am pus-o pe olita fara proteste si a facut un pishu luuung. Ea de obicei nu simte cind vine pipi si tare mi-a fost mirarea. Apoi cind am auzit ca vine tare din urma si no.2 mi-am dat eu seama ce era presiunea respectiva.
Apoi vrea sa stea pe scaunul ei de mincat. Si baloteaza ea ce baloteaza si FARA SA CLIPEASCA macar incepe sa faca pipi de pe scaun, in timp ce se tot minjea cu gem pe la gura. O intreb: Smaanda faci pipi? Si ea nici macar nu a schitat vreun gest.
La capitolul pat, hehehe, am facut-i si eu: Smaranda doarme cu mine in pat de vreo doua saptamini. Sincer? Cind am pus-o la loc in patutul ei, a plins vreo 3 min. dupa care a adormit lemn si a dormit singura in camera, ca de obicei. Ghici cine strica echilibrul asta? Eu, ca mor de placere sa dorm cu ea. Azi am venit dintr-o vizita si era adormita si am facut antante in ce pat sa o culc si m-am facut ca a iesit la numaratoare patul mare in care ma voi culca si eu. Abia astept!!!
Monet,
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
Bic spune:
helep, exact asa ma gindeam si eu, ca anul asta o sa priceapa ea ca e vorba de un eveniment special la petrecerea ei. Chiar ma gindeam cu haz daca o sa fie in stare sa fule in lumnari anul asta. Ca atunci cind ii spun "sufla nasul " ea sufla din gura, normal. :-)
Cit despre "musafiri", in afar de pilule nu cred sa exista vreo reteta garantata de intirziere. Tot ce pot sa-ti spun este sa-ti pui tampoane, pe care le schimbi dupa ce iesi din apa. DAca esti total dezimhobata, poti sa nu-ti pui nimic pentru ca in apa, si mai ales in apa rece, nu-ti curge. Problema e ca in secunda in care iesi din apa, o sa ai un puseu...deci trebui sa fii pregatita.
Joy, seamana maimutele, cum nu! Da sa stii ca din poze zici ca Alex e un ingeras!
Madau, tu cum te mai simti?
Bey, si cele care nu o cunoasteti perosnal, sa n-o credeti pe baba asta de Lavi! La intilnirea de anul trecut, cind bebelusii aveau vreo 7-8 luni, ni se arata in rochie multicolora mulata pe burta TOTAL INEXISTENTA . In plus ne-a dat in cap si cu un decoletu adinc. Pe-asta el aveam si noi, da' se trecea usor cu vederea eclipsat fiind de burtan. Ah, si daca unele dintre voi nu mai tineti minte, va reimprospatez eu memoria, ca madam Lavi si-a cerut public, adica pe DC, scuze ca s-a aratat in toata sexosenia ei - vezi Doamne toate celelalte lucruri erau la spalat - la intilnirea cu niste respectabile grasane scaldate inca in depresie post-natala.
(Sper ca din cele de mai sus s-a inteles ca o iubesc pe Lavi, si nu invers. )...aaa adica nu ea pe mine. )
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
camelia_daniela spune:
Neatza!!
Delia si !
Bic, bine ai revenit! Suuuper "placinta" ai copt! Ma bucur ca sunteti bine, sa ne mai povestesti despre voi! Mama ta este bine, sper!
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit
xandra28 spune:
neata-neata!!!
am si eu doua urale de facut:
roxi, felicitari, mami, si sa ai parte de sarcina usoara!
ripley, nastere usoara si fetita mancacioasa! abia astept sa ne dai vestea!
va pup, ca am tone de dosare in lucru!
anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii
astia mi-au luat motul!
varsta lui vladut
tania-z spune:
Intru si eu sa fac galerie asidua cuscrei Ripley
BIC, tare fain mesajul tau, m-am amuzat de dimineatza cu descrierile figurilor lui Sma, un zmeu de copila . Da' lasa ca cine e mandra si are de ce?
CAMI, alpinista se face Dariuca! Mai dar n-are stare deloc, mezina noastra.
ABia astept mesajul de la cuscra. va tin la curent.
Xandra, spor la dosare!
Tania & Anna Sofia (20.09.2007) & "Che" Stefan (17.12.2005)
Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura
ioana_77 spune:
Prea devreme pt vesti despre nascare
am avut o noapte interesanta, dat fiind faptul ca am luat copilul marait in pat la noi, care a fornait toata noaptea si si-a plimbat niste muci intre gat si nas, de-am disperat si nu am inchis un ochi. Nu stiu de unde i-a cules, abia ne trecuse prima tura, hop si ceilalti din urma. Dar vorba fetelor experimentate, chiar nu ma stresez deloc. E asa de dulce cand vine la mine: mami, curge nasu', mami, sterge nasu'
am fata mare de-acum. SI chiat stie sa sufle, dar nu iese mare lucru, asa ca am bagat un aspirator de dimineata, dar nu i-a placut deloc
Bicule, bine ca ai mai inviat si tu nitel cu ceva vorbe de duh, pupam fata cu ochi albastri, se stie ea care-i
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Septembrie07
ioana_77 spune:
In alta ordine de idei, va anunt ca m-am indragostit de cosultelul de masina de la Chicco. Am fost aseara in Selgros la cascat gura si l-am vazut. Moama, misto tare, mi se pare incapator, l-am comparat cu unul de la Hauck,nu are nicio treaba asta, al doilea.
E la 2,7 mil, ce ziceti, e pret bun? acu' stau pe net si dau search pe la preturi, sa vad ce gasesc. Se deschide si Carrefour azi, poate au si ei ceva oferte
Septembrie07