Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (90)
Raspunsuri - Pagina 15
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
ca n-as mai vrea pt nimic in lume sa ajung ca in vara, cand fiecare lingurita mancata era prilej de sarbatoare... si cand orice gurita de fruct sau altceva pe care o lua insemna mare lucru (desi era egal cu zero dpdv caloric, dar macar ma amageam ca nu e cu burtica goala) ... si fetele care au trecut prin asta (kikineata, roxanica) stiu bine despre ce vorbesc ...
probabil ca fiecare,credem ca la noi este mult mai...,decit la altii...
din pacate,ma repet...am trecut si eu prin asta...,nu stiu cum de s-a uitat...
daca nu am insistat prea mult pe tema asta,este pentru ca avem firi diferite...,nu vreau sa se inteleaga gresit...,nu sint foarte panicoasa de felul meu...,daca Diana ar fi sunat dr pentru ca D, a mincat sapun,eu n-am facut-o...,daca Dayanara este ingrijorata ca Ivan s-ar putea ineca cu bucatele,eu ii dau fara piine prajita fara nici un stres...,sintem diferite si reactionam diferit...
daca am vazut ca tu de ex sau Roxanica va plingeati ca nu papa copilasii...,nu puteam sa vin si eu sa ma pling...,nu simteam ca va ajut...,incercam sa va imbarbatez pe voi...si eu nu mai ziceam nimic...
de doua saptamini,am numai noptii de cosmar pentru dintii de sus 3,4,5 si acum cred ca iase si 6...,ma simt groaznic de obosita...,de terminata,mi se pare ca-s cele mai grele nopti...,dar pentru ca in aceasta perioada D are mari probleme cu maseluta...si vad cit sufera ...,parca nu-mi mai vine sa zic si eu...,cit de obosita sint...,simt nevoia sa o imbarbatez pe Diana si sa va las pe voi,toate sa o imbarbatati...,pentru ca la ea este mai greu...
asa a fost si cu papa...,va vedeam pe voi foarte stresate si mi se parea ca aveti mai multa nevoie de imbratisari...,dar ,crede-ma ca ,stiu prin ce ati trecut...
va inteleg...,incerc sa va spun cum a mers la noi...,poate functioneaza si la voi...
o noapte frumoasa...
ps:sper sa nu se supere "actorii" din mesaj...,ca i-am dat ex...,sint pure ex...,ce mi-au venit acum...
Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
a_deju spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
Da, Dia, eu te sustin cu toata convingerea.
Nu vorbim acum despre mofturi, despre refuzul unei mese, o data la doua saptamani, vorbim despre refuz sistematic, despre sila la vederea linguritei. Cam asa a fost o sumbra perioada din viata noastra. Apoi,din fericire , totul a revenit la normal, David a inceput sa pape bine, consistent si a luat bine in greutate.
Dar perioada aia horror se caracteriza prin refuz total, ori asta e cat se poate de ingrijorator. Nu avea un aliment preferat, pe care sa i-l poti servi la orice ora, sa-l ai acolo, pregatit de rezerva. Nuuuuuuuu. Nimic nu-i facea placere.
am incercat si infometarea , distanta maaaaare intre mese, nimic nu a dat roade.
Si intr-o atare situatie nu poti sa-i ceri unei mame sa stea flexata.
Totusi, alimentatia este si ea foarte importanata pentru dezvoltarea armonioasa a unui bebelus. Sunt in formare, corpusorul lor e in plina modelare, acum se pun caramizile de rezistenta, cum se poate dezvolta un copil care mananca doar la limita supravieturii.Toate intrebarile astea mi se invarteau in cap. Plus vorba voastra: mama, soacra, bunica, vecina, toata lumea imi privea puiul cu grija si compatimire: "da' la un dr bun ati fost????" si nu erau neaparat rau intentionate.
Acum perioada aia a trecut si totul e bine, multumesc lui Dumnezeu. Ca refuza din nou mancarea, e evident ca o face din cauza dintilor, pentru ca azi ar fi mancat zeci de biscuiti, bucati de banana, orice-i scarmane gingiile dureroase, micul meu...
Dar ma uit in urma cu aceeasi preocupare si stiu ca si daca as avea de acum incolo 10 copii, tot mi-as face griji daca s-ar repeta povestea...
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
roxanica, si implicit dia, va dau 100% dreptate.
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
dianocica spune:
helaaaaaau, duamna diaaaa sunteti acasa? pai io n am zis, bre, ca indopi copilu'...mama ei de beutura.. (la mine, nu la tine..) eu am zis doar ca si cei cu copii grasi (stai asa. mai citeste o data. da' cu patos. grrrrashi. asa..te apropii..) au probleme legate de alimentatie. si ca nici acolo nu-i usoara treaba. nu ca imi indopi tu nora. brrr...pai n a invatat-o d? cu personalitate, domne, ca lui asa ii plac fetele
eu am facut luna in bucatarie, semiluna in sufr, ma duc sa pipez si daca mai pot bag si jumatea ailalta de luna ...daca mai tin...
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
Dia1609 spune:
na, ca am revenit, ca mi-am amintit ca prin minune de zilele alea de cosmar in care n-a pus gura pe mancare cate 12 ore ... deci la noi nu a tinut cu infometarea... ca pur si simplu nu avea senzatie de foame... de fapt asta m-a ingrijorat cel mai tare ... dar bine c-a trecut... si sper sa nu mai ajungem niciodata acolo ... si sper ca bb2 va fi mancacios, chiar dc nu gras
dandusa
am uitat sa va zic ca a iesit si dintele nr.2 (dupa nu stiu cate nopti nedormite, dar ce mai conteaza, bine c-a iesit )
Dia de Oana 29.11.06
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez
roxanica2006 spune:
dandusuleeee, da' dreapta-i viatza asta?? Tu ai si patratele pe abdomen si sufletul maaaaaaare si nici nu esti panicoasa??!!
Acu' pe bune, mie chiar imi face bine sa ma "plang" pe forum, mai primesc o bataie pe umar, un jap jap, un sfat bun, asta intotdeauna. Si nu cred ca incomodez pe nimeni.
Asa ca, fata frumoasa, daca ti-e greu, si stiu ce ti-e , spune-ne si noua, este loc pentru absolut toata lumea sa-si spuna pasul. Si problemele puiului sunt pentru fiecare mamica cele mai importante, mai grave, mai mari.Nimeni n-o sa-ti spuna: "Tu nu te plange, ca io-s mai amarata!"
Eu te admir ca te descurci atat de bine , desi ti-e sufletul frant , jumatate la "iubita"...
David al meu
porumbita80 spune:
prefer sa nu cred ca exista mame care isi bat copii la varsta asta. Cat de nervoasa nu as fi prefer sa arunc un scaun in tasu decat sa urlu la Mario.Oribilllllllll daca sunt mame care lovesc copii.Eu am luat o palma de la tata cand eram copil si atunci ca m-am urcat pe casa bunicii. Sunt convinsa ca nu voi da in Mario niciodata iubesc prea mult ca uneori mi-i frica sa nu am scapari in educatie.
Danduso eu exact fac cu Mario cu mancarea pun mancarea lui la mine in farfurie si nu-i zic nimic ma fac ca mananc si el vine si cere si asa mancam bine ambii.
Gata noapte buna
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by dianocica
helaaaaaau, duamna diaaaa sunteti acasa? pai io n am zis, bre, ca indopi copilu'...mama ei de beutura.. (la mine, nu la tine..) eu am zis doar ca si cei cu copii grasi (stai asa. mai citeste o data. da' cu patos. grrrrashi. asa..te apropii..) au probleme legate de alimentatie. si ca nici acolo nu-i usoara treaba. nu ca imi indopi tu nora. brrr...pai n a invatat-o d? cu personalitate, domne, ca lui asa ii plac fetele
eu am facut luna in bucatarie, semiluna in sufr, ma duc sa pipez si daca mai pot bag si jumatea ailalta de luna ...daca mai tin...
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
n-ai zis tu, bre... da' ma gandeam ca o sa zica cineva si am barat-o inainte
sa stii ca si eu am o bucatarie care sta si astepata pe cineva cu elan mult s-o faca luna sau semiluna ... si 2 holuri, si 3 camere mari si 2 bai si.... e cazul sa ma mut la casa??
deci? vii in vizita? ... ca sa fac curat, buey , nu te pun la curatenie, n-ai inteles ...astept un motiv ca sa fac curat
Dia de Oana 29.11.06
a_deju spune:
hauleu, dandusule, mancatzash :)))) io cred ca-s nebuna cu capu', cu ce vreti voi... dar pe mine (intr-un fel care mie chiar nu mi se pare ciudat) ma linisteste, daca pot zice asa, cand vad ca se intampla si la altii... adica de ex. atunci, in perioada cand eric nu vroia lapte sub nicio forma..mamaaaaa...pai mai aveam putin si-o dadeam in patologic :)) dar am gasit subiect pe forum, mi-ati mai zis si voi ca s-a mai intamplat si la altii, mi-au mai venit si mie boii acasa... sau cand au inceput nemancatul si crizele de la dinti... pai daca nu vedeam ca nu-s singura..ce sa zic...n-ar mai fi avut cine sa va scrie acu' mesaje patetice :))) spun asta nu in ideea s-o dam in concursuri "care se plange mai tare de propria progenitura", se intelege, sper... ci pur si simplu ca apele par a se linisti asa..ca prin minune..cand afli ca nu esti singura care trece printr-o sitiuatie "de criza".
offf... sper ca se pricepe ceva din ce zic io acilea, c-asa-mi pica ochii pe taste.... :)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
roxanica2006 spune:
Dia, felicitari pentru dintisor!
Sa stii ca si eu am sa fac bebe 2 numai de dragul experientei fericite de a avea un copil mancacios, exista o superstitie care zice ca daca primul copil a fost un mofturos, al doilea infuleca tot..Da' s-ar putea sa nu doarma noaptea...
David al meu
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by a_deju
hauleu, dandusule, mancatzash :)))) io cred ca-s nebuna cu capu', cu ce vreti voi... dar pe mine (intr-un fel care mie chiar nu mi se pare ciudat) ma linisteste, daca pot zice asa, cand vad ca se intampla si la altii... adica de ex. atunci, in perioada cand eric nu vroia lapte sub nicio forma..mamaaaaa...pai mai aveam putin si-o dadeam in patologic :)) dar am gasit subiect pe forum, mi-ati mai zis si voi ca s-a mai intamplat si la altii, mi-au mai venit si mie boii acasa... sau cand au inceput nemancatul si crizele de la dinti... pai daca nu vedeam ca nu-s singura..ce sa zic...n-ar mai fi avut cine sa va scrie acu' mesaje patetice :))) spun asta nu in ideea s-o dam in concursuri "care se plange mai tare de propria progenitura", se intelege, sper... ci pur si simplu ca apele par a se linisti asa..ca prin minune..cand afli ca nu esti singura care trece printr-o sitiuatie "de criza".
offf... sper ca se pricepe ceva din ce zic io acilea, c-asa-mi pica ochii pe taste.... :)
exact, ca bine ai zis-o... ca io nu puteam s-o spun la ora asta mai bine... ma tot gandeam cum sa iecsplic asta :)
acu' am o problema tehnica: de ce la mine apare scrisul mai cracanat ca la voi? adica alte caractere cred, sau numai mai spatiat? ca n-am butonat nika pt asta? sau vad stele verzi? ma duc mai bine sa ...adica, pardon, sa ... pfui, ca nici asta nu pot, ca mi-e barbatul plecat la o sindrofie
Dia de Oana 29.11.06