Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (90)
Raspunsuri - Pagina 13
dianocica spune:
aveam multe de zis si totusi ma pregateam de somn...dar ma opresc repede pt laura!!! cum adica 2 nurofen pe zi? schimba dr urgent!!! atat timp cat bb poate lua nurofen la 8h, hai la 12, cant care se secreta in laptele de mama este infima! sa ia linistita 4-6/zi, poate sa ia si algocalmin, dar dupa ce a alaptat, in caz de nevoie poate lua si algocalmin fiola, dar nu mai mult de 1/zi. amoxacilina si augumentin sunt iar fara probleme. te rog mult, intra la alaptatul help line, e la mine la semnatura, si mai vb si cu fetele. sheannamp e medic, in caz ca ai vreo indoiala. dar e ABSURD sa se chinuie cu asa dureri cand NU e cazul. sau sa intrrerupa alaptatul, doamne fereste. te roooog, nu o ma lasa sa se chinuie, copilul nu va avea nici o problema
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
fetelor, fara suparare, vedeti ca cele care nu masurati cantitatile de papa ale copiilor sunteti exact cele care aveti bebei cu 4-5 kg mai mari ca ai nostri? sincer, nici eu n-as fi stresata cat papa Oana daca ar avea 10 kg ... dar cum e sub greutatea medie de la varsta ei, chiar simt nevoia sa controlez ce si cat si cum mananca ... asa ca io zic sa nu-i mai ziceti lui miro sa nu mai masoare, pt ca miro are dreptate, kara mananca intradevar f putin si are o greutate mica pt varsta ei ... ganditi-va ca noi, cele cateva cu copii slabuti (nu ma apuc sa enumar) incercam sa ne ingrasam copii, si atunci e normal sa masuram tot... eu nu mai vreau sa cad in extrema cealalta, sa ma relaxez, ca asta vara, si sa o las sa pape ce vrea si cat vrea si sa las in voia ei, ca Oana daca asa sta treaba, nu manca nici 500 g pe zi... si ar ajunge iar ca asta vara slaba rau, la limita/sau sub limita normala la varsta ei... eu una nu mai vreau asa ceva ... asa ca voi continua sa masor gramele si sa calculez calorii pana vom ajunge (acusica sper eu ) la greutatea medie pt varsta ei
eu nu-i masor Crinutei...
daca maninca din ambalaj...,stiu ca a mincat 100 sau 150...,dar altfel...,nu-i masor ca nu am cum sa-i masor...,pregatesc papica,ii pun in castronel si baga...
uneori ramine,alteori,nu...,jur ca habar nu am cit maninca...si credeti-ma si-a revenit vizibil...,eu asta vad...,a facut burtica...,nu stiu exact cite kg are acum...
de curiozitate am sa-i masor si eu cantitatile...,doar sa vad cam cit maninca...,dar de stresat nu am sa incep sa ma stresez ca nu-i normal...,trebuie sa ne pastram calmul...,altfel s-ar putea sa agravam situatia...
cunosc copilas traumatizat din acesta cauza...,are 4 ani...si nici acum nu maninca...,il bat,tipa la el...,toti isi indreapta privirea catre el...,toti il ameninta...sau santajeaza...,de acum este mare...,stie...si este dintotdeauna asa...,macsa este "dusa"...,rau...a devenit ft isterica cind vine vb de masa lui Edy...,de fata cu noi i-au deschis gura fortat si i-au indesat mincare in timp ce el plingea in hohote...,apoi l-au batut crunt si abandonat intr-o camera ...,este ingrozitor...,din acea zi eu n-am mai fost la ei...,din primavara...,am ramas socata...,mi-erau ft apropiati...,dar m-a marcat ft tare felul cum acest copil este abuzat de proprii lui parinti...(si tasu' face la fel)...
pe mine ma deranjau afirmatiile gratuite facute de altii...,chiar si mama mea..."da' nu-i prea slaba?"...,"eu zic sa mergem la alt dr...",asta ma enerva teribil...si ma facea sa meditez singura..."oare au dreptate?"...,apoi dupa ce am terminat cu perioada caniculei...,Crinuta s-a schimbat...,a inceput sa manince cu drag...,se vedea ca-i este foame...si-au continuat aceste zile minunate...,pina acum ,cind pot spune ca maninca ft bine...,nu stiu cit pun eu in castron...,cred ca 150 sint...,dar maninca tot sau mai lasa putin...
daca nu maninca,sa zicem...,n-o mai "pacalesc" cu nimic...,ma pun la masa si maninc eu...,o tratez cu indiferenta si apoi cere...din orice maninc...,de cele mai multe ori piine prajita...,cind vede piinea prajita...,se bucura enorm...
intr-o mina ii dau jumatate sau sfert de bucata de piine prajita...,in cealalta o bucata de cascaval...,daca s-a plictisit de ele...,imi spal o para,mar,pruna,banana...si incep sa maninc ,fara s-o servesc...,se uita , se uita...si apoi cere...,jur ca n-a fost data sa procedez in felul asta si sa nu ceara...si apoi cind o vad ca imi cere...,tai bucata din ce maninc eu si-i dau...,ma pun pe scaun si savuram impreuna...
ne mai jucam cu "Crinuta ii da lui mami sa pape"...,apoi "papa si Crinuta..."...de cele mai multe ori eu ies invingatoare...,dar las exact impresia inversa...
deci...,n-a mincat pireul pregatit de mine...,a mincat citeva lingurite...,da?...DAR a mincat piine prajita,cascaval...si o bucata de para sa zicem...,ce sa mai zic acum?...chiar nu mai are stomacul gol...,ceva ,ceva tot a mincat...
Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
Laura13 spune:
offf, ce greu merge calc!
dianocica i-am spus si eu de algocalmin, mai ales ca are si febra. ia deja augumentin
a deju iar muci? mama lor de muci! arunca-i in mare sa nu mai vina!
dia mersi de info. da as dori fff mult aspirator din acela asa ca fetele, daca aveti vreuna drum prin ungaria va rog mult sa ma anuntati! multumesc!
acum....vestea "buna"....vreti sa stiti cat lapte a baut copilul meu???????? 120ml!!!!! uite asa ne facem cu 2 mese pe noapte s-a trezit la 6.30 si a dormit 2h toata ziua. era asa de obosit ca nu a mai apucat sa bea laptele. si totusi....a dormit 15 min si acum se agita prin patut. sa mor daca mai pricep ceva! ma rog....vedem noi la noapte!
incerc sa mai citesc, sa mai rasp, dar nu promit ca nu arunc calc pe fereastra!
in caz ca zboara va urez n buna si somnic usor!
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Laura13 spune:
dandusa special pt tine ma mai chinui cu calc! pai bine mai, cand am intrebat de cascaval am fost invizibila???????? sa iti spun ca aseara i-a dat florin lui dani si eu m-am certat cu barbatul meu.....ca nu e voia cascaval. pai daca fetele de pe forum nu au zis altceva!!!!! bataita la popoul gol!!!!!
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
dayanara spune:
danut - ce frumos e rares :) de fapt amandoi sunteti frumosi tare
http://picasaweb.google.co.uk/dana.rauca/RaresLunaA10A/photo#5119014001227989634
dandusa - pai m.am calmat, oricum stiu ca am gresit cu pacalitul si incerc sa ma corectez, are 10 kg si ceva acum dupa gastro e bine, sa manance cat vrea si cat poate
adeju - poze cu enrique mic si cu ochi frumosi unde pot sa vad ? (demult nu v.am mai vazut )
http://community.webshots.com/user/dayannara
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Laura13
dandusa special pt tine ma mai chinui cu calc! pai bine mai, cand am intrebat de cascaval am fost invizibila???????? sa iti spun ca aseara i-a dat florin lui dani si eu m-am certat cu barbatul meu.....ca nu e voia cascaval. pai daca fetele de pe forum nu au zis altceva!!!!! bataita la popoul gol!!!!!
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
bataita tie...,ca esti indragostita...
am citit dar nu stiam raspunsul
fetele ti-au raspuns care cum a stiut...,n-au raspuns toate,cum ai fi vrut...,dar au raspuns...si fix din acel moment am inceput si eu sa-i dau cascaval...,clear? sau tot imi iau bataie?
asta era un pur exemplu...,sper ca nu se intelege ca in fiecare zi procedez la fel...,diversific...,ca altfel i s-o lua si ei de la atita cascaval...,intr-o zi i-am dat galbenus...,apoi bucati de pui fierte...,orice este voie...le-a mincat pur si simplu singurica...
azi ,pe seara...,m-a vazut mincind para si a cerut...,i-am taiat cubulete si dreptunghiuri si i le-am pus in castron...,s-a cuibarit in scaun cu castronul ascuns sub "tejghea"...si parca minca pe furis...,da' uite asa a mincat sfert de para...
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
roxanica2006 spune:
Dandusa, ceea ce descrii tu acolo despre baietelul agresat de parinti depaseste cu muuuuuuuult conceptia noastra despre a "indopa" copilul. Asta deja e barbarie. La fel si povestea de groaza a lui Teutz. Doamne fereste!
Eu ma refer la indopat copilul in sensul ca-i distrag atentia cu o jucarie, un cantecel, si el ajunge sa manance pasiv. dar totusi cand el nu mai doreste, atunci nici nu se lasa pacalit. de cand a crescut e f.f.f. greu sa-l amagesc, strange buzele si mi-e imposibil sa-i strecor linguritza.
Si sunt situatii cand trebuie sa apelez la metoda asta, de ex nu mananca 8 ore nimic.Nu vi se pare destul de ingrijorator??
Oricum , vorba Diei, trebuie sa fii mamica de copil firav ca sa poti intelege situatia.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
dandusa spune:
din jurnal: "ce-a mai mincat/baut Crinuta"
azi la baita...
Crinuta in cada,cu jucarii...,mami se joaca cu ratzusca,broscutza,iepurele si restul trupei de puturosi,i le da Crinutei sa le puna in barcutza...,care barcutza era sapuniera...,ambele parti si cea inalta si cea scunda...,Crinuta le pune...,le da jos la prima statie...,iar le pune si tot asa...,la un moment dat,mami se concentreaza pe potrivitul apei...,parca era prea fierbinte...,intoarce capul...,Crinuta umple barcutza cu apa din cada...,fireste...,ca de sete ce mai conteaza... si soarbe...,mami intoarce capul...,o vede cu barcutza in gura...,isi zice "las' ca o roade..."...,iar intoarce capul...,Crinuta...soarbe in continuare...,mami intoarce capul si ramine intoarsa... ,Crinuta bea apa...,da' cu ce foc...si patima...,vai de mine...,ziceai ca nu mai bause de nu stiu cind...,o umple iar...,o duce la gura,i-o iau...si normal ca se termina distractia...
Kokorina,
la cit de frumoasa esti tu...,pot sa bag mina-n foc ... si daca-ti pui verde in cap tot la fel de frumoasa esti...
si daca pui poze ,pune si cu restul corpului si baga si noua geaca care ziceai ca nu-ti place...,cizme ,cercei,ceva...,sa mai trag si eu cu ochiul...
Cind eram mica visam sa am toate,dar absolut toate bijuteriile din lume...,asa de mult imi placeau...si inca imi mai plac...,dar nu mai visez asa...,acum visez sa am toate gentile din lume...
Canadaaaaa,ce faceti mai fetelor?...,mahmureala,mahmureala...,dar chiar asa,v-a cazut net-ul la toate?...,pai se poate?...,data viitoare sa ne lasati un nr de tel ,ceva...,sa va dam trezirea...sau mai bine ia stai c-o chem eu pe Yagmur...sa va dea trezirea...,ca ea are leac...Yagmurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
aduceti-mi aminte daca am uitat ceva,va rog...
Adeju,sanatate multa moanului
Kiki,sanatate multa Sarei
Laura,sanatate surorii tae
Dianarus,sanatate multa puiutilor
Madaluta,cum mai este David?
Alexandra,santate multa
desiree spune:
dandusa, f bine procedezi cu Crinuta..dar credeti nu credeti, Octavian cu cele 11 kg ale lui a avut zile cand nu manca nici cele 50 ml cat a mancat Kara ieri la pranz....e adevarat ca a avut bubitze pe limba dar alea la un moment dat i-au trecut..si el tot nu manca..uriasul nu voia sa pape decat 2-3 gaturi de suc de fructe dimiineata....cateva lingurite la pranz...etc...si tz la greu...credeam ca o iau razna..cand venea ora mesei...pregatita cu truda....veneau si nervii mei....nu voia si pace..intorcea capul..imi dadea peste mana....asa ca am renuntat sa ma mai enervez...am zis..tre sa i se faca foame..e in legea lucrurilor sa ii fie foame la un moment dat...asa ca lasam castronul deoparte ....dar manca paine goala..se imbuiba cu paine goala..am zis ca macar nu are burta goala..ca tot e bine....mai o firimitura de carne de la mine din farfurie...mai o bucatica de banana...si ne vedea c mancam....manca si el....mai muiam o firimitura de paine si in mancarea mea si i-o dadeam..la inceput scuipaturi, strambaturi....dar in cateva zile cerea el cand ne asezam la masa...asa ca ii dadeam o firmitura de paine urmata imediat de o lingurita din castronel sau o lingurita de ciorba din farfuria mea...sau cascaval..sau branza topita de pe felia mea...si tot asa...pana s-a invatat cu gusturi diverse..problema e ca e mai buna mancarea de la mine din farfurie....asta-seara dupa ce a mancat portia lui a vrut si din ciorba mea de pui...atat ca are sare in rest e ok..cred ca a tot papat vreo 10 linguri mari...ma intrebam unde mai intra in burtok atata mancare....se dau ei pe brazda pana la urma
eu promit solemn sa nu ma mai crizez ca nu mananca..atat cat mananca sau ce mananca e bun mancat...trebuie sa ii fie foame....intr-o buna zi !
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
SUNTEM PENTRU INTOARCEREA AELITEI
dandusa spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
Dandusa, ceea ce descrii tu acolo despre baietelul agresat de parinti depaseste cu muuuuuuuult conceptia noastra despre a "indopa" copilul. Asta deja e barbarie. La fel si povestea de groaza a lui Teutz. Doamne fereste!
Eu ma refer la indopat copilul in sensul ca-i distrag atentia cu o jucarie, un cantecel, si el ajunge sa manance pasiv. dar totusi cand el nu mai doreste, atunci nici nu se lasa pacalit. de cand a crescut e f.f.f. greu sa-l amagesc, strange buzele si mi-e imposibil sa-i strecor linguritza.
Si sunt situatii cand trebuie sa apelez la metoda asta, de ex nu mananca 8 ore nimic.Nu vi se pare destul de ingrijorator??
Oricum , vorba Diei, trebuie sa fii mamica de copil firav ca sa poti intelege situatia.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
tu crezi ca ea, mama copilului a inceput din prima asa?...,crezi ca atunci cind Edy avea 10 luni,la fel procedau?...,normal ca nu...,tot cu "pacalitul" erau si ei...asa a ajuns!...,pentru ca s-a lasat dusa de acest joc.Am fost aproape de cind li s-a nascut copilul si stiu prin ce au trecut din cauza nemincatului...,asta era problema pe care o stiau toti din familie...si cite analize,citi doctori...,citi nervi...,degeaba...si acum este la fel...situatia...
ai dreptate,mie mie se pare ingrijorator ca nu maninca 8 ore...
inteleg foarteeee bine situatia ...,nu uita ca si Crinuta se situeaza,inca...pe scara copiilor firavi...