Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu
![](images/user_woman.png)
Am si eu o nelamurire din partea parintilor care au copii la gradinita .Oare parintii care isi duc copii bolnavi la gradinita si ii lasa acolo ca sa ii ingrijeasca educatorii ,asistentele si ingrijitoarele ,sa le dea medicamentwele la ore fixe ,care le sterg nasu ,chiar isi iubesc copii si le pasa de ei?Ca nu inteleg cum de un copil mic daca e bolnav ,parintele nu poate ca sa stea acasa sa isi ingrijeasca copilul?
Ce este mai important pt voi ,sa nu va pirdeti locul de munca ,sau sanatatea copilului vostru?Adica nu va intereseaza daca ii curge nasul ca nu are nimic ,nu face temperatura si v-a asigurat medicul ca puteti sa-l trimiteti in colectivitate??
Nu stiu daca am pus problema unde trebuia ,dar daca nu ,rog moderatorii sa-l mute acolo unde trebuie .
Raspunsuri
lilach spune:
[size=2]La noi pur si simplu nu primesc copiii bolnavi la gradinite si la scoli...daca cumva copilul nu se simte bine imediat e chemat unul dintre parinti sa-l ia acasa...tratament la gradinita sau la scoala nici macar nu poate fi vorba[/size=2].
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/paula2003/paula2003.jpg)
paula2003 spune:
Eu nu duc copilul bolnav. In primul rand se va agrava si va suferi mai mult si pe urma va fi in permaneta in acea clasa un focar d einfectie.....permanent va purta cineva bola!!!
Acum nu am avut probleme dar cred ca mi-as lua concediu si stau cu micutul acasa. Sau platesc pe cineva sa stea!!!!
Sechelele ramase pot fi foarte grave. De cand am copii, servicul este pe locul 2.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
dodo spune:
Nasul unui copil poate curge timp de 1-2 zile sau 1-2 sapt sau chiar mai mult iar daca, in afara de rinoree copilul e normal, cu pofta de mincare, de joaca si nu are vreo boala ce-l face sa fie tinut departe de colectivitate, de ce nu? Care-i baiul? Ca sa nu mai spun ca nu toate serviciile permit mamei sa ia n zile de concediu pt. copil bolnav? Dar daca e copil de scoala, si-l trimiti la scoala in aceleasi conditii, inseamna ca nu-ti iubesti copilul??? Plus de-asta, ce vrei sa faci tu si copilul acasa, crezi ca-l tii in pat pina nu-i mai curge nasul? Sau il lasi sa aibe o viata normala, cu joaca/masa/somn, ca orice alt copil? Pe cuvint ca nu vad nici o legatura copil mucos-parinte fara iubire de copil.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Nu cred ca sunt multi parinti care isi duc copiii atat de bolnavi la gradinita. Cred ca subiectul s-a mai discutat, era vorba despre controalele medicale la gradinita. Se intampla sa mai duci copilul cu muci, odata intrati in colectivitate cei mai multi copii a problema asta aproape permanent. Se intampla sa ii mai duci dupa o raceala desi mai au usoare semne. Eu nu mai fac asta, am facut-o si am gresit, i-am distrus complet sistemul imunitar in primul an si am fost nevoita sa o retrag de la gradi inainte de sfarsitul anului. Insa a fost o lectie pentru anii urmatori.
Incerc insa sa spun ca poti lua medical sa stai cu copilul, insa dupa 2 saptamani tot trebuie sa revii la serviciu chiar daca puiul mai are muci. Nu ma refer la cazuri severe sau care necesita tratament. Pentru un copil in primul an de gradi, colectivitatea inseamna de regula 2 saptamani acasa si 2 la gradi. Or nici un angajator nu accepta sa lipsesti atat. Nu caut scuze nimanui si nu sunt de acord sa duci copilul bolnav, dar parerea mea este ca nu poti acuza un asemenea parinte ca nu isi iubeste copilul. A-ti iubi copilul inseamna nu numai sa ii stergi mucii dupa o raceala, inseamna sa il si hranesti, sa il poti imbraca, sa ii poti asigura o educatie, lucruri care se fac cu bani munciti la job. Nu cred ca parintii care merg la job cand puiul este bolnav o fac de dragul carierei sau al aprecierii personale si nu cred ca niciunul din acesti parinti are de fapt liniste in suflet stiind ca puiul este undeva bolnav. Sunt convinsa ca uneori situatia descrisa de tine este nepasare, dar de cele mai multe ori eu cred ca este vorba de neputinta.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
ruxij spune:
Daca copilul nu are febra si are o stare generala OK, nu e letargic, se joaca si mananca, nu sunt motive sa fie tinut acasa chiar dc. are muci. Si da, parintii care muncesc pentru ca asigura un acoperis deasupra capului, paine pe masa si medicamente la nevoie isi iubesc f. mult copiii.
Elise spune:
De ce, ai impresia cumva ca de placere isi duc ei copilul bolnav la gradi? Pentru ca asa, ca hobby, ii atrage mai mult sa-si petreaca ziua la munca decit acasa cu copilul?
Elise & BBLisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Eu chiar daca m-a asigurat medicul ca il pot trimite la gradi, daca il vad cu mucii de-un cot si "lovit in aripa" eu il tin acasa. Ma cam ustura la buzunar dar asta-i viata. Dar ii inteleg pe parintii care nu au incotro si nu-i condamn.
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lara/Lara.jpg)
Lara spune:
Eu am o problema cu lipsa de bun simt a parintilor care-si trimit copii la gradinita raciti cobza, tusind si cu mucii in maneca! (la propriu)
Asta e atac in primul si in primul rand asupra propriului lor copil, riscand sa faca complicatii, dar mai ales asupra mea si a copilului meu.
Eu imi duc fetita trei zile la gradinita si o saptamana sunt nevoita sa o iau de la capat sa o scap de raceala. De cand a inceput gradinita a fost doar 3 zile in prima saptamana si alte trei zile dupa ce si-a revenit iar acum e de mai bine de o saptamana acasa!
Eu nu-mi pot imagina cum au atata nesimtire sa continuie sa-i duca bolnavi in ciuda insistentelor educatoarelor si ale unor parinti. Daca le spui sa nu-i aduca pentru ca in primul rand risca grave complicatii, si mai ales ca risca sa contamineze toata grupa, spun ca n-au ce sa faca cu copilul, unde sa-l lase?!? Ca n-am decat sa-l iau eu acasa... Incredibil, nu?
E trist...
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
www.piczo.com/JoMacaroana?cr=7&rfm=y" target="_blank">Ioana (11.12.2002)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Viata bate filmul. Trist sau nu, placut sau mai ales neplacut au job trebuie sa supravietuiasca si asta se face cu bani. Nu au incotro. Nu au variante. Probabil nu ai fost pusa in situatia in care NU ai de ales. Job sau... acasa... dar definitiv. Fii bucuroasa ca ai optiuni. Majoritatea nu au optiuni. Nu tine de lipsa de bun simt ci de lipsa de optiune.
Intotdeauna este importanta sanatatea dar este important si sa supravietuiesti. Si asta nu e deloc placut uneori.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa