despre Peritol

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pai sigur ca e acelasi lucru. E aceeasi substanta activa si in siropel si in pastiluta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

noua ni l-a recomandat pediatra in perioada cand serban tusea ingrozitor. tusea noaptea, se trezea si pana nu vomita nu se lasa. ei bine, cand a luat peritol a dormit aproape linistit, fara atata tuse si fara voma. si zau daca a dormit mai mult ca de obicei, cat despre somnolenta peste zi, nici vorba. doar de asta se recomanda sa-l ia seara, nu? plus ca si-a revenit cu pofta de mancare.
cat despre mine - cica mi-ar fi dat si mie in copilarie pentru nus' ce, si am picat in extrema ailalta, cica titirez m-am facut!
daca citesti orice prospect de medicament te iei cu mainile de cap. acolo sunt semnalate toate posibilele efecte secundare, ar trebui sa dea si un procent ceva, ca sa ne mai linistim un pic. la un moment dat era pe la televizor o campanie anti-aspirina, erau o gramada de morti si raniti de la administrare aiurea. dar asta nu inseamna ca aspirina nu e utila si folosibila - cred eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Cred ca nici daca ar scrie pe ele ca pot duce la deces, tot nu ar convinge mamicile astea atat de...convinse :)
Vad ca toata lumea o tine una si buna cu efectul miraculos asupra somnului copiilor. Mai, inainte, pe vremea mea, ehehehe, se dadea mac. Da, macul produce aceleasi stari. Eeeei, dar pe asta il condamana cu siguranata toata lumea. Si pe bonele care le dau copiilor Fenobarbital sau mai stiu eu ce...Cand ar putea folosi Peritol, nu-i asa!?

Ce nu se intelege, cred, este ca somnul este un efect secundar al acestui medicament. Nu este un medicamnet pentru linistire, desi nici cu alea nu-s de acord...

M agandesc io ca daca nu se da la gravide si ca daca nu ai voie sa conduci autovehicule, atunci nu e tocmai un Tic-Tac, nu?
http://pharmabook.net/en/intermedianty/serotoninergi4eskie-sredstva/peritol.html

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

quote:
Originally posted by diana21

Alessia80,
quote:
Nu e vorba deloc despre administrarea peritolului pt lipsa poftei de mancare, sau febra, sau alte lucruri care pot fi rezolvate si pe alte cai.

Ba despre anorexie ar trebui sa fie vorba! Ca este una dintre afectiunile pentru care chiar se prescrie acest medicamnet.

AM scris lipsa poftei de mancare! Anorexia este forma cea mai grava. Nu m-am referit la anorexie, daca ma gandeam la ea as fi scris

Febra nu are nici o legatura cu Peritolul. Exact pentru durerile de dinti si somn agitat ar trebui sa se gaseasca alte solutii. Dar, ma rog, "o mamica obsedata de tot ceea ce tine de dezvoltarea si sanatatea copilului" stie mai bine...:((

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Daca ai fi citit mesajul meu pana la capat si nu ai fi vazut 'negru' din sec in care a aparut scris cuv 'peritol' ai fi vazut ca am probat TOATE metodele existente!!!! Peritolul a fost ultima sansa.
Da, stiu mai bine pt ca am fost sfatuita de medici competenti care chiar stiu ce spun si lucreaza de zeci de ani in domeniu.
Imi cer scuze dar chiar nu pot fi de acord cu parerea personala in detrimentul parerilor profesionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Mai fetelor, ati citit prospectele vaccinurilor obligatorii pe care le fac copiii nostri? Asa-i ca nu-ti mai vine sa-i vaccinezi cand citesti: " convulsii, pareze , encefalite... si chiar moartea..?"

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Excelent, Diana!
Cred ca daca unul din copiii care primesc Peritol cu usurinta, ar sta pentru o luna numai cu bona, cu siguranta parintii ar concedia-o daca ar afla ca a sedat copilul, ca sa nu mai planga de la durerile de dinti .

Mai, da' pentru dureri de la dintisori, nu mai au efect Paracetamolul, Nurofenul, nimic, nimic?
Oare cand pe o mamica o doare maseaua, ia un somnifer ca sa adoarma bustean sau ia un analgezic?

Am inceput sa cred ca medicii din Ro, primesc comisioane pentru fiecare reteta de Peritol pe care o prescriu .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by diadaniela

am luat si eu o data o pastiluta de Peritol . imi aduc aminte ca facusem o urticarie urata si o farmacista mi-a spus ca asta e tot ce-mi trebuie.
a fost groaznic!
a trebuit sa vina sotul sa ma adune de la serviciu,ca aveam halucinatii si dormeam pe mine.odata ajunsa acasa am dormit 12 ore.
nu stiu ce efect are siropelul Peritol asupra copiilor ,dar pe mine pastiluta aia m-a anihilat complet.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Ei, Diadanila, nu te credem! :-)) Alessia zice ca halucinatiile de la Peritol sunt aberatii!

Da, sunt aberatii si ma refer strict la 2.5ml administrati unui copil de 10 kg.

Sincer chiar cred ca pastila pt adulti e diferita de siropul pt copii. Cu siguranta are o concentratie mult mai mare!!!

Ahhh si ca sa desfiintez si mitul ca sub efectul siropului copilul nu e constient si se pot intampla numai tampenii: Copilul meu a facut febra intr-o noapte si -surpriza-s-a trezit dupa 1 ora de la administrarea siropului. S-a mai trezit cand trebuia schimbat de pampers...deci simturile lui functionau....dar nahhh indiferent cate argumente as aduce...argumente probate dealtfel tot nu pot convinge mamicile atat de inversunate si convinse de efectul horror produs pe acest bau-bau al zilelor noastre.

Mi-am spus parerea! Deci da peritolul se administreaza sub indrumarea medicului si in momentul in care ramane singura alternativa

Si aici ma retrag pt a nu prelungi inutil aceste discutii care tind sa monopolizeze subiectul chiar si atunci cand lipsa argumentelor e clara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

quote:
Originally posted by lalilu

Mai fetelor, ati citit prospectele vaccinurilor obligatorii pe care le fac copiii nostri? Asa-i ca nu-ti mai vine sa-i vaccinezi cand citesti: " convulsii, pareze , encefalite... si chiar moartea..?"

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

exact! prietena mea nu mai vrea sa-si vaccineze fetita anti-rujeola fiindca a citit ca poate face autism in urma vaccinului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca te referi la vaccinul antirujeola de la varsta de aprox 7 luni, sunt de acord cu ea. Nici eu nu am vaccinat copilul (la sfatul a 2 medici pediatri, dar fara stirea Ministerului- oficial tb sa-l recomande). Intradevar da convulsii - nu stiu daca chiar autism- si are eficacitate max 60%, motiv pt care trebuie repetat la 1 an si 1 luna (e inclus in trivaccin).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cat despre Peritol... e apa de ploaie fata de antibioticele care se dau "cu ligura" copiilor.

Mergi la inceput