PREDNISON administrat pentru tratarea laringitei??

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Mistourile ma lasa rece. Era vorba de decesele rezultate ca urmare a ignorarii bolii si netratarii corespunzatoare, nu a deceselor in spital.

Btw, si aici se prescriu corticosteroizi, si nu o data la un milion. Dar mai intrebati, poate nu stiati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by kim222

Am gasit un studiu facut in US (pentru ca in Ro nu a fost facut inca nici un studiu de acest gen),pe o perioada de 4 ani si publicat in Jurnalul de boli infectioase. Studiul arata asa:

The crude case-fatality rate for infants <1 year period with the final 3 years, we identified a 18.5% decline in
of age was 0.2% and for 1-year-old children was 0.1%. No deaths croup hospitalizations during the study period were recorded for children >2 years of age.

Asa ca Simina si Ramona...astept cu interes studiile gasite de voi in cartile voastre de medicina..

sau poate ati facut voi studii personale..si atunci ne impartasiti si noua din experienta voastra..

Tot spuneai tu mai devreme de facut pe desteapta "gugalind".
Deci confunzi mortalitatea cu prevalenta crupului. Copilul face crup cel mai adesea in jurul perioadei de doi ani. Studiul "tau" vorbeste despre mortalitate - ceea ce e cu totul altceva.
Eu spun una si tu raspunzi cu totul altceva. Oricum, nu se intimpla pentru prima oara...

PS Tu de doua zile cauti studii ca sa arati ca ai dreptate?

Eu una ma intreb cum mai e copilul lui Elle Seb, ca de fapt asta e tema subiectului.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

In primul rind ..asta cu mortalitatea era pt Simina...

In al doilea rind..de doua zile am avut liber..pe care mi l-am petrecut cu copilul si familia..si nu pe Dc ca voi. Viata mea nu se rezuma la a da sfaturi pe DC, cu toate ca sincer sint muuuuuuuult mai calificata decit multe dintre voi care jigniti meseria de medic cu ineptii si platitudini gugaluite le repezeala....credeam ca nu vei avea tupeul sa contesti un studiu publicat intr-un jurnal de referinta aici, in SUA...tocmai tu, absolventa de medicina in SUA.

In al treilea rind nu vad de ce ar trebui sa-mi cer scuze , pentru ca voi simtiti nevoia unui indeptar de inteles mesajele mele, in fond, mi-am cistigat dreptul de a face pe "desteapta".

Omenirea si civilizatia vestica a facut un pas urias inainte prin faptul ca tu prestezi medicina doar pe DC...valabila si pentru alta dna dr.

Scuze pentru devierea de la subiect

Mergi la inceput

Inteleg, scrii de la servici. Poate ca asa se explica, citesti pe fuga si raspunzi ca nuca-n perete. Si nu, nu era pentru Simina - altfel de ce ai fi scris "Ramona si Simina"?
Din partea mea poti sa te simti calificata daca asta iti face bine. Dai dovada de o "modestie" aparte daca tu consideri ca ai cistigat "dreptul de a face pe desteapta" (daca a fost o gluma sa stii ca ai reusit sa ma faci sa rid). Totul e sa-ti gasesti audienta, nu?
Eu nu am contestat ce ai spus tu acolo, ci faptul ca nu are legatura cu afirmatia mea (eu ziceam de morbiditate si tu vii cu statistici de mortalitate) - unde dai si unde crapa! O fi vreun semn de desteptaciune si n-am inteles eu.
In rest eu scriu aici in nume propriu si nu astept sa fiu premiata pentru raspunsuri, nici nu accept sa fiu improscata cu noroi pentru opinia proprie. Problema ta e ca nu suporti sa fii contrazisa. Sigur asta ti se trage de la "dreptul de a face pe desteapta". Tough luck!
Mie-mi place cind petreci mai mult timp cu familia! Desi dupa atitudinea ta as zice sa-ti mai iei niste zile libere, cine stie - poate ajuta.

Oricum, vad ca ai facut o obsesie pentru mine. Zilele trecute stiai pe unde scriu, acum imi numeri postarile. Fan sau stalker?
Toate astea pentru ca "studiul meu" se bate cap in cap cu "studiul tau". Cum raspunzi la probleme serioase si adevarate, daca astea virtuale te aduc intr-o asemenea stare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Medicina se mai invata si dn carti si practica, nu numai din laboratoare si de pe gugal... Doar ca unii stiu sa stea in banca lor si sa nu isi etaleze totul pe DC, altii nu. Striga sus si tare cit de calificati sint ei/ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Multumesc tuturor pentru contributie si pentru parerile voastre.
Sebi este bine acum, de maine probabil ca o sa-l duc din nou la gradinita, am terminat tratamentul cu antibiotic, Humex si Nurofen.
Cu riscul de a-mi pune opozantii in cap, am decis sa nu-i dau Prednisonul, si n-as vrea sa fie interpretat ca imi tratez copilul in urma sfaturilor de pe forum.
Acum urmeaza o cura cu Oscillococcinum pentru intarirea imunitatii, dat fiind faptul ca a venit perioada rece si pentru ca a intrat in colectivitate.

Va multumesc tuturor!

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Elle, ma bucur ca totul e bine acum si e grozav ca s-a rezolvat fara Prednison!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ramona J, Siminaf (pentru ultimele raspunsuri, cu cel cu antibiograma tot nu sunt de acord)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

In ceea ce priveste Prednisonul, tot in ceata sint si eu! Bebele meu in varsta 1,4 ani a facut laringita si un pic de puroi la amigdale. Doctorita i-a prescris Augumentin, Nifluril si Prednison. In momentul in care am mers cu reteta la farmacie, s-a crucit farmacista intrebandu-se cum de i s-a prescris unui copil atat de mic prednison! Asa am inceput sa citesc prospectul si sa vad multitudinea reactiilor adverse. M-am dus la alta farmacie si am intrebat; reactia si celei de-a doua farmaciste a fost aceeasi. Nu aveam cum sa intreb iar doctorita, asa ca am hotarat sa nu-i dau prednison. Nu stiu daca am facut bine sau rau. Copilul se simte mai bine, nu mai tuseste, dar inca are muci si mai este un pic ragusit. Maine merg cu el iar la control si o sa-i spun dr ce reactii au avut cele doua farmaciste; sint curioasa ce o sa-mi spuna sau daca o sa ma certe ca nu i-am dat copilului si prednison.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

ne-a recomandat si noua medicul Prednison pt laringita ,dar eu am mare incredere in el si i l-am administrat copilei. asta in ciuda faptului ca doamna farmacista a crezut ca e cazul sa-si etaleze cunostintele medicale in fata mea si sa se strambe mirata: vaaaaaaaaai,Prednison?
daca dr Stanciu era un dr care administra medicamente aiurea nu era asa de cautat si apreciat ,iar farmacista daca era asa priceputa era medic .

Mergi la inceput