PREDNISON administrat pentru tratarea laringitei??
Raspunsuri - Pagina 4
kim222 spune:
Repet...poate prin repetare lucrurile devin clare..sau mai clare...Riscul de asfixie datorita crupului..scade cu vistra si nu creste cu virsta!!!! Vorbim de marea majoritate...si nu de cazuri rare..sau mai putin des intilnite..cum vrei sa le spui...
DECI fiecare caz este unic...
Asa se poate muri si de la peritonita...pneumonie...etc...hai sa traim cu drobul de sare de-asupra capului..ca stim noi o cunostinta care a patit asa ceva!
Revenim insa la subiect...copilul a carui mamica a deschis subiectul..nu parea..unul cu o problema grava...cel putin ea nu ne-a comunicat acest lucru...prin urmare la un copil fara mari probleme, laringita este autolimitanta si nu necesita administrare de antibiotice sau steroizi...
Siminaf spune:
Revin si zic: consulturi pe nevazute si neauzite nu se pot da. Doctorul care a consultat copilul este singurul in masura sa prescrie un tratament.
Kim, nu mi te adresasem tie. Exemplul nu s-a vrut a fi edificator, ci doar un exemplu. Pentru edificare exista carti de medicina, in care scrie foarte frumos procentele de decese in caz de crup rapid, chiar fulminant instalat.
Numai bine!
denizel spune:
quote:
Originally posted by Siminafquote:
Originally posted by diana21
Siminaf, ziceai ca in RO prea multe mame se cred doctori si sunt sceptice, refuza tratamente, pun la indoiala diagn. pus de dr. Eu am ajuns sa le admir pe aceste mame pentru ca in RO majoritatea doctorilor dau antibiotic fara antibiograma, indoapa copilul de mic cu tot felul de prostii (inclusiv Peritol), si, in general, consulta copilul pe fuga, superficial, pentru ca sunt alti zeci afara...Sper sa nu te superi ca rid! Doar nu-ti imaginezi ca la orice amigdalita sau bronsita se face antibiograma! Antibioticele se prescriu dupa grupele de microbi (generic spus) care pot da o boala sau alta. Se prescrie antibioticul cel mai electiv. Si in US la fel se intimpla.
Simina, eu nu prea cred ca e de ras :-(.
Uite-asa, dupa 'grupele de microbi care pot da o boala sau alta', am dat copilului 4 zile Augmentin (amigdalita pultacee), se simtea ingrozitor de rau, am chemat doctorita acasa si, cand in prezenta ei si-a dat ochii peste cap si nu mai raspundea cand il strigam :-(((((, s-a gandit, tot dupa 'grupele de microbi', sa-i schimbe antibioticul.
De data asta a nimerit-o si la antibiograma am vazut ca ce avea el, era sensibil doar la cefalosporine, la nimic altceva.
Nu pot sa nu ma gandesc ca, daca era mai firav, putea sa pateasca cine stie ce...
Si, ce mi-ar fi explicat medicii? Ca a avut el ghinion si ca e o exceptie care nu s-a conformat 'grupelor de microbi'...Asta chiar m-ar fi consolat, n-am ce zice!
Siminaf spune:
Denizel, nu am zis ca nu se face antibiograma, ci ca nu se face la fiecare pacient si la fiecare boala (cum probabil doresc unii pacienti), ci numai cind antibioticul dat in prima faza nu are efectul scontat.
adita spune:
quote:
Originally posted by kim222
Revenim insa la subiect...copilul a carui mamica a deschis subiectul..nu parea..unul cu o problema grava...cel putin ea nu ne-a comunicat acest lucru...prin urmare la un copil fara mari probleme, laringita este autolimitanta si nu necesita administrare de antibiotice sau steroizi...
nici copilul meu nu parea unul cu o problema grava pana a inceput brusc sa se sufoce. nu-i de gluma cu laringita, chiar daca sunt si cazuri care se rezolva usor si fara tratament, e mult prea riscant asa
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
diana21 spune:
Siminaf,
quote:
Sper sa nu te superi ca rid! Doar nu-ti imaginezi ca la orice amigdalita sau bronsita se face antibiograma! Antibioticele se prescriu dupa grupele de microbi (generic spus) care pot da o boala sau alta. Se prescrie antibioticul cel mai electiv. Si in US la fel se intimpla.
Din contra, ma bucur ca sunt asa amuzanta si te-am facut sa te rostogolesti de ras.

Ai dreptate, ce sa zic...nu e necesara antiobiograma, de aia copilul ajunge sa ia trei feluri de antibiotic unul dupa altul sau sa i se schimbe dupa doar doua zile cu altul...despre asta vorbeam.
Cand m-am internat cu Ianca in spital pentru diaree grava si varsaturi in jet, la nici un anisor, primul lucru pe care l-au facut minunatii doctori din Spitalul Judetean Constanta a fost sa-i vare pe branula un antibiotic, pe care i l-au schimbat cu altul dupa doar doua zile. A luat in total trei tipuri de antibiotic in nici zece zile. Si eu sunt convinsa si azi ca era vorba de Rotavirus, dar nu conteaza, ca eu nu imi pot permite sa-mi bag nasul...Crezi ca dupa o saptamana de spital stia careva de-acolo ce are copilul???
As vrea sa stiu totusi de ce e de condamnat o mama care se informeaza, care invata si care vrea sa stie de ce i se prescriu copilului unele medicamente, cum functioneaza ele, ce afecteaza, ce variante ar mai avea...Orgoliul unui doctor chiar nu poate suporta asta? Sau parintii nu pot avea indoieli, pareri sau temeri pentru simplul motiv ca nu au o diploma de specialitate?
Eu am simtit pe pielea mea ca exista si in lumea medicala o multime de incompetenti. Exista doctori, chiar daca nu-ti vine a crede, care prescriu antibiotic chiar la telefon (si se poate lua din farmacie daca le rogi frumos pe doamne); consulta copiii pe fuga, uneori fara a se mai uita macar in gatul lor; dau antibiotice preventiv, ca e "o viroza mai nasoala"; dau antibiotic mamelor diperate pentru ca il cer ele, asa, sa fie in caz ca...
Si, cum ce am scris acum pare si mai amuzant, astept emoticonulvesel!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
kim222 spune:
quote:
Originally posted by aditaquote:
Originally posted by kim222
nici copilul meu nu parea unul cu o problema grava pana a inceput brusc sa se sufoce. nu-i de gluma cu laringita, chiar daca sunt si cazuri care se rezolva usor si fara tratament, e mult prea riscant asamamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
da sigur ca se poate intimpla...dar asta nu este suficient pt a da preventiv...steroizi..antibiotice..daca am trata preventiv orice boala...nu am mai avea urgente..ce simplu ar fi!
Siminaf spune:
Si uite asa se trateaza pe forum, pe nevazute, un copil, si altul, si altul... Doar doctorul ala de l-a consultat era veterinar, nu stie sigur ce face acolo!
Inex spune:
Si baietelul meu a facut de mai multe ori laringita incepand de pe la 1 an jumate.Aici nu ne-a dat antibiotic niciodata doar supozitor cu prednison,doza de soc.Noi chiar avem in casa pt urgenta asa ceva.
Si eu am fost ingrijorata de posibilele efecte adverse ale prednisonului mai ales ca in criza i se dadea o doza foarte mare.Medicul mi-a zis ca e de preferat o doza mare si unica sau max 2 doze pt ca asa actioneaza mai putin la nivel celular si nu da reactii adverse.
La baietelu meu intr-adevar am observat ca odata cu varsta s-au rarit si crizele si ultimele 2 dati au trecut de la sine,fara prednison.
Inex ,de 2 x mamica
kim222 spune:
Am gasit un studiu facut in US (pentru ca in Ro nu a fost facut inca nici un studiu de acest gen),pe o perioada de 4 ani si publicat in Jurnalul de boli infectioase. Studiul arata asa:
The crude case-fatality rate for infants <1 year period with the final 3 years, we identified a 18.5% decline in
of age was 0.2% and for 1-year-old children was 0.1%. No deaths croup hospitalizations during the study period were recorded for children >2 years of age.
Asa ca Simina si Ramona...astept cu interes studiile gasite de voi in cartile voastre de medicina..![]()
sau poate ati facut voi studii personale..si atunci ne impartasiti si noua din experienta voastra..

Sper sa nu te superi ca rid! Doar nu-ti imaginezi ca la orice amigdalita sau bronsita se face antibiograma! Antibioticele se prescriu dupa grupele de microbi (generic spus) care pot da o boala sau alta. Se prescrie antibioticul cel mai electiv. Si in US la fel se intimpla.