Am fost agresata fizic pe strada
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmenp/carmenp.jpg)
carmenp spune:
imi pare rau ca ai trecut prin asta, niste nenorociti! am patit-o si eu in seara de Inviere pe strada mea, la citeva case. am crezut ca`mi face cineva o gluma, nu`i vedeam fata ca mi-a venit din spate, nu m-a bruscat, in citeva minute eram intinsa pe trotuar si cu cureaua la pantaloni desfacuta. abia atunci am realizat ca nu`i o gluma, am tipat de-am umblat doua zile ragusita, el a fugit. s-a intimplat in orasul meu cel mic, unde se stie fiecare cu fiecare, unde nu mi-era frica de nimeni niciodata. da` m-a strins dumnezeu de pe drumuri, pe mine, aia de nu ma temeam sa ies la doua noaptea dupa piine si de atunci nu`mi lipseste sprayu` din geanta, habar n-am daca mai are ceva in el ca nu l-am folosit, insa gindu` ca-l am imi face bine
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
clau imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat, eu cunosc cartierulde mai bine de 30 de ani si pot sa confirm ca s-au schimbat multe aici. Trebuia sa insisti la politie sa-ti primeasca plangerea, astia de la sectia din cartier sunt mai puturosi de felul lor, nu prea au ei chef sa se incurce cu AN-uri (autor necunoscut).
Pe urma, tot ce a spus Olga despre masina este corect, geamul deschis maxim de-o palma. Eu personal am scapat de un motociclist furios, numai pentru ca aveam geamurile inchise, altfel ma lua la bataie in plina sosea.
Despre spray paralizant sau lacrimogen: daca iti iei, invata sa il folosesti!! E foarte usor sa-ti dai singura cu el in nas, daca bate vantul e dificil de folosit. Daca il ai in poseta, degeaba il ai, trebuie in buzunar. Eu il consider util mai ales daca te deplasezi pe jos, ai geaca cu buzunare si esti iute de picior. Am avut spray pe vremea cand stateam in Colentina si veneam tarziu dela job cu troleul. Daca e un singur agresor merge cu sprayul, daca e un grup... mai bine esti cu ochii cascati si il eviti (grupul). In general ei nu au o tinta precisa...talharesc pe cine le pica in mana. Daca te-a prins si vrea geanta sau mai stiu eu ce... o dai fara discutie. Desi nea caisa asta inteleg ca avea ceva cu tine nu cu geanta ta.
Mai nou in Bucuresti seara au aparut o gramada de drogati in sevraj... ei ataca pentru 50 lei pentru o noua doza.
Despre karate... una din surorile mele are neagra la nu stiu ce model de karate, campioana la competitii nationale & stuff... e adevarat ca la lupta 1 la 1 trozneste orice barbat ne-karatist (ca daca da de unu' antrenat nici pe ea n-o vad bine), dar stiti cati ani i-au trebuit? 10 ani de antrenamente, de 4 ori pe saptamana, saptamani intregi de cantonamente, etc. Daca nu o incepi de mic copil, la 30 de ani greu te mai mobilizezi.
La politie recunoasterea se va face intotdeauna din grup de persoane. Nu vine politaiul cu tine la ala acasa sa il recunosti tu.
Dupa o simpla descriere in general ii prind (daca-si dau interesul). Ideea este sa ii retii fatza, semne particulare (daca are), cicatrici pe maini, tatuaje, inaltimea si sa ii poti aproxima greutatea, daca merge mai cocosat sau e schiop sau mai stiu eu ce detaliu. bijuterii de exemplu, chiar si alea de plastic sau de cauciuc.
Mie personal imi este teama sa plec seara de acasa fara masina si vorba Olgai nu opresc motorul decat in parcare pazita sau in fata blocului. Mi s-a intamplat sa se ia nebuni de mine prin geamul masinii si eram si cu copilul in spate, de obicei o sterg de acolo de urgenta.
Bata n-as fi in stare sa folosesc, iar cu sprayul e mai dificil din masina.
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claujro/claujro.jpg)
claujro spune:
Citesc si ma ingrozesc si ajung la concluzia ca unele agresiuni sunt/pot fi mult mai grave.
Astazi am plecat cu masina, mi-am blocat usile si geamul a stat inchis (nu am AC la masina...dar oricum a fost frig).
Ce sa facem sa prevenim astfel de agresiuni? S-a transformat societatea romaneasca intr-o jungla...? Ma ingrozeste ce citesc aici. Ce povestiti. Cum va fi viitorul pt Mara mea si pt celelate fete si nu numai? Sa iau in calcul posibilitatea de a merge peste cativa ani cu ei la cursuri de autoaparare? Sa le dau spray-ul paralizant dupa ei la sc.generala sau la liceu? Cum mai pot avea incredere sa-i las noaptea in cluburi? Stiu ca sunt mici acum dar incep sa-mi fac probleme de pe acum. Daca totul a evoluat intr-o directie negativa, acum...pai peste 15 ani...va fi mai rau, nu-i asa? Ce ne facem?! Incepem "educatia cetateneasca" in sistem de autoaparare?
Voi cum va ganditi sa tratati problema violentei strazii vis-a-vis de copiii vostri?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
Este intr-adevar groaznic ce ti s-a intamplat si sper sa ti se faca dreptate intr-un fel sau altul.
Dar sa nu exageram, unele dintre voi va mirati ca numai in Romania se poate intampla cand stiti foarte bine ca peste tot e la fel, in orice tara sunt agresati copii, femei, batrani samd, fara motiv, in amiaza mare, pe strada sau in masina. Si nu, nu stau in Romania de cativa ani dar mi s-a cam luat de atitudinea asta de bleah, Romania, de parca in alte tari ar fi totul roz bonbon.
--------------------
Andra
Sunt tanar, Doamne!
![](images/user_woman.png)
kiki1970 spune:
Ai dreptate Andries, mai bine nu faci nimic si cand daca esti atacata sa nu fii in stare nici macar sa scoti spray-ul din geanta, ptr ca te blochezi. Sa fim serioase cate aveti curajul sa-l folositi?
Eu ma refeream si la partea psihologica a faptului ca urmezi niste cursuri de autoaparare. De aceea este important si la ce antrenor ajungi, unul cu studii sau unul care se autointituleaza instructor sau antrenor ca oricum nu-i cere nimeni diploma. Iti da curaj si incredere in tine si normal ca nu de pe o zi pe alta!
Karina spune:
Ceva asemanator am patit si eu acum o saptamina, doar ca eu am avut geamul inchis la masina. Tot in Drumul Taberei, pe Timisoara, m-a depasit un motoclocist pe dreapta, de eram sa intru in el. M-am speriat f. tare si am inceput sa tip la el, ca ce cauta sa ma depaseasca pe dreapta, daca-l loveam ce mai zicea. La care el a tipat ca ce cautam eu spre trotoar (?!!), asta in conditiile in care intre mine si trotoar era un rind de masini parcate. Dar cind s-a intors si a vazut ca sint femeie, s-a dat jos de pe motocicleta (sau scuter, nu stiu exact ce era) si a dat cu palma in geam de eram sigura ca-mi sparge geamul. Nu l-am injurat, nu i-am zis vorbe urite, dar a vazut ca sint femeie, sint sigura si s-a enervat, ca in fond strada era proprietatea lui, nu ?
Cind am ajuns acasa, i-am povestit sotului si stiti ce mi-a zis? Ia sa te fi facut ca dai peste el, sa vezi ca-i trecea cheful...
Adevarul e ca e f. greu sa fii femeie la volan, sincer mi-ar placea sa stiu ceva sport de aparare si sigur imi voi da copilul la asa ceva. Lumea asta a ajuns o jungla si sint fel si fel de animale in ea.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
soanso spune:
claudia,imi pare tare rau ca ai patit asa ceva , ,nu pot sa cred ,eu sunt tare fricoasa stau si acasa tot timpul cu usa inchisa desi avem interfon la bloc ,iar pe strada noaptea chiar nu am curaj sa merg .
tb sa faci ceva sa-l pui la punct pe nemernic dar cum a zis si Lorenza vezi porma sa nu se razbune pe masina,pe tine sau mai rau pe copii ,cu astfel de oameni nu-i bine sa ai de-a face ca nu stii ce gandesc daca mai gandesc sau judeca cu ...
ai grija de tine si multumesc ca ne-ai atras atentia ca se intampla astfel de lucruri ..Doamne nici nu ma pot gandi ce sperietura ai tras si ce se putea intampla?????/
SOSO (20 dec 2005)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
quote:
Originally posted by kiki1970
Ai dreptate Andries, mai bine nu faci nimic si cand daca esti atacata sa nu fii in stare nici macar sa scoti spray-ul din geanta, ptr ca te blochezi. Sa fim serioase cate aveti curajul sa-l folositi?
Eu ma refeream si la partea psihologica a faptului ca urmezi niste cursuri de autoaparare. De aceea este important si la ce antrenor ajungi, unul cu studii sau unul care se autointituleaza instructor sau antrenor ca oricum nu-i cere nimeni diploma. Iti da curaj si incredere in tine si normal ca nu de pe o zi pe alta!
Mai eu nu am zis sa stai cu mainile in san si sa nu faci nimic, nici pomeneala de asa ceva, dar trebuie sa stii pana unde te poti intinde ...si cu cine mai ales. Ce crezi ca baietii de cartier nu fac si ei cursuri si antrenamente? Ba bine ca nu si mai dihai ca tine sau ca mine care avem job si alte treburi pe cap... ei asta fac zile intregi. Una e sa te aperi de o palma data de un mos nebun si alta e sa te aperi de unul de 35 de ani pus pe jaf.
Cursurile de autoaparare sunt bune, dar cu multa munca si timp dedicat. De exemplu copiii pana in 10 ani nu au voie sa fie pusi fata in fata sa se bata si prima regula este sa incerci sa eviti conflictul. Si de la 2 in sus... taie-o nene... poti sa ai centura centurilor ca o incasezi meserias.
De aceea eu sustin (din punctul meu de vedere, de femeie fara mare antrenament fizic si fara tehnici de bataie puse la punct) ca mai bine eviti conflictele.
Iar copiii.. eu sper ca ai mei vor invata sa se descurce si da, ii voi trimite la cursuri fara nici o discutie. Sper sa am si banii necesari, ai idee cat te costa sala si cantonamentul? Pe an? Violenta strazii nu am cum sa o rezolv eu personal, si inca mi se spune ca la noi este totusi mai bine decat in alte tari, dar eu nu am de unde sa stiu ca fi-miu o sa vrea sa stea aici peste 20 de ani si ca nu o sa se duca la cuca macaii sa faca facultate sau mai stiu eu ce. Asa ca mi se pare irelevant ca vb de Romania sau de alta tara, trebuie sa ii pregatesti sa se apere, dar la fel de important mi se pare ca trebuie sa ii inveti sa evite nevoia (situatia) de aparare.
Andries
spic de grau spune:
Claudia,
Daca tipul e bolnav psihic, si stiind cat de repede se misca Politia RO, stau si ma intreb daca e o idee buna sa depui plangere.
Adica - ce ii vor face? Amenda? Mai ales ca nu ai avut martori, nu cred ca se va alege nici macar cu asta. Era bne sa ai martori ca sa stii ca rezolvi ceva. Sigur plangerea ta va putrezi intr-un raft.
Faza cu sprayul - sa nu se intoarca impotriva ta.
Adica - imagineaza-ti ca esti in masina. Cnd individul s-a apropiat nici macar nu ai realizat asta. Iti trebuie mult sange rece.
Eu zic ca fuga e mai sanatoasa
Si niciodata sa nu stai cu geamul deschis, sau cu usile neblocate.
Eu numai asa umblu, chit ca e si sotul cu mine in masina in marea majoritate a cazurilor.
Iar apoi faza, sa mergi sa il bati... gandeste-te ce se intampla daca dai ochii cu el cnd esti singura cu copii afara. Doamne fereste! Mai ales ca ziceai ca nu e sanatos la creieri.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)