Am fost agresata fizic pe strada
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Elise spune:
quote:
Originally posted by felicia74
claujro nu, nu spray paralizant! Daca omul are probleme cu inima sau altceva poate muri.
da, saracul.
Ca el mi-o face mie analizele inainte sa ma pocneasca, sa se asigure ca supravietuiesc.
Elise & BBLisa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
claujro nu, nu spray paralizant! Daca omul are probleme cu inima sau altceva poate muri.
da, saracul.
Ca el mi-o face mie analizele inainte sa ma pocneasca, sa se asigure ca supravietuiesc.
Elise & BBLisa
Dar ce noi suntem ca el?Daca moare,constiinta totusi o sa ne mustre ca poate puteam evita.Asa cred eu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claujro/claujro.jpg)
claujro spune:
Am sunat acum un prieten care e politist la Anti-drog si l-am intrebat CE "arma" de aparare imi recomanda. A spus: sprayul paralizant. Nu pistolul cu aer comprimat (asta mi se parea mie mai amenintator) pentru ca nu stii cum si unde il lovesti si e greu de dovedit "legitima aparare" si ce te faci daca scoate si el pistolul? Asa macar il ametesti si ai timp sa dispari. Asta a fost sfatul unui politist...nah!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicia74/felicia74.jpg)
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by claujroquote:
claujro nu, nu spray paralizant! Daca omul are probleme cu inima sau altceva poate muri. Crede-ma stiu un caz concret! Si tot tu intri la belea. Mai bine unul cu piper. Si eu as vrea sa am unul, ca locuiesc intr-un bloc mai laturalnic.
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat, dar asta e lumea in care traim
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
Dar daca e legitima aparare?
Cat priveste cursurile de autoaparare, e o idee excelenta. Nu m-am gandit niciodaa la asa ceva pentru ca nu am fost agresata niciodata, nici fizic , nici verbal...pana vineri seara...La scoala mea se fac cursuri de karate, cu si pentru copii..dar nu cred ca se supara cineva daca ma voi duce si eu.
Pana dovedesti tu ca e legitima aparare poate veni un nebun sa spuna ca te-a vazut ca tu erai agresorul. Nu stii niciodata cum se denatureaza realitatea.
Chiar si un politist daca nu e de fata poate spune ca poate tu ai avut ceva cu el. Iar daca mai e si un martor mincinos, ala esti. Sunt destui cei care au fost blamati sau chiar arestati pe nedrept.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicia74/felicia74.jpg)
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
da, saracul.
Elise & BBLisa
eu aici ma refer la cazul in care din victima poti fi considerat(a) agresor. Daca moare tipul (cum a fost in cazul care amintit) te alegi cu o ancheta de pomina.
Iar infarct poate face si unul tanar, nu e nevoie sa fie batran doar sa aiba probleme de sanatate mai serioase.
Elise spune:
quote:
Dar ce noi suntem ca el?Daca moare,constiinta totusi o sa ne mustre ca poate puteam evita.Asa cred eu.
daca asa crezi tu, atunci stai si pazeste-ti constiintza nepatata daca vine vreunul si iti trage una pe strada.
Aici nu vorbim de o situatie normala, intr-o lume normala.
Eu una nu-mi fac atitea probleme cit timp sint in legitima aparare. Nu e un context care sa-mi provoace empatie sau compasiune. La urma urmei, totul pina la pielea mea....
Elise & BBLisa
dumitrulaura spune:
Pai daca agresorul are 1,80 si 84 de kg, sa zicem, si tu ai , 1, 70 si 70 de kg,el barbat, tu femeie; in cazul asta raportul de forte e inegal. In concluzie, nu are cum sa te acuze pe tine de 1.70 ca esti agresor. Cand se constata legitima aparare se ia in calcul si raportul de forte. Si daca sunt si martori e si mai bine.
Faptul ca sprayul nu e bun ca poate face infarct agresorul mi se pare irelevant in momentul agresiunii. Ce eu nu pot face infarct cand il vad cum se repede la mine? Si vorba cuiva de pe aici :de ce sa planga mama mea , sa planga mama lui.
E clar ca nu prea ai ce face cand vezi ca politia nu se baga din lipsa de dovezi. Asa ca e mai bine sa mergem insotite pe strada(macar sa avem un martor in caz ca se intampla ceva), eventual un caine mai rau asa, spray si vesta antiglont ca vad ca la noi au aparut si armele .
Chestia cu karatele e buna doar pentru disciplina interioara . Caci nu stiu daca ai timp ca in momentul agresiunii sa aplici toate schemele invatate.Mai bine box. E vorba de forta.
Forta fie cu voi! Fac si eu ca romanul haz de necaz.
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Din pacate vad ca nu numai ca nu se schimba ceva in bine in privinta legilor care nu se respecta, a politiei indiferente la orice, a opiniei publice care lipseste cu desavirsire, a rautatii si violentei oamenilor, dar chiar lucrurile merg inspre mai rau. Din ce in ce mai rau. Imi pare rau ca inca mai am persoane dragi acolo. Sper din suflet sa ii pot aduce aici, chiar daca nu in viitorul foarte apropiat. Si uite asa mi se improspateaza memoria, nu cumva sa uit de ce am plecat de acolo... Sad...
foarte bine spus si la obiect ca intotdeauna. noi ne bucuram cu totii ca ai plecat si speram din suflet sa ajunga cu bine si rudele tale acolo.
kiki1970 spune:
Autoaparare nu inseamna numai karate. Ce te faci cand vine cineva si te prinde de gat sau de haine? Nu prea faci nimic cu karate. Atunci folosesti tehnici de ju-jitsu. Procedeele de autoaparare sunt combinatii de ju-jitsu, karate, aikido, etc. Si tineti minte avem elementul SURPRIZA de partea noastra.
Si cand va duceti la o sala interesati-va inainte cine preda, ce studii are. Mie mi se pare mai important decat sa fie sala foarte aproape si cel mai ieftin.