Albinute si bondari de martie-aprilie'07 (37)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

ZADI multumeste lui Dumnezeu ca ai lapte si poti alapta din pacate nu toate mamicile au harul asta,deci nu trebuie sa ne judeci gresit pt. asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B_Zara spune:

Roxanici, Baby Drink e f dulce si nu mai trebuie sa adaugi zahar. Cind nu il folosesti pentru colici, poti sa pui un plic la 100 ml apa.Noi folosim de vreo 2 luni Baby Calm, cu ff putin zahar.Mami de Ilinca (15.03.2007)http://picasaweb.google.com/Sorin.Brinzaru/IlincaOctombrie?authkey=ZsTIlBWuE4s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

Zzadi cu toata consideratia si deja in asteptare unor multe castanne dar ..io nu sunt de acord cu cea ce spui tu. adica daca alaptezi nu are nevoie de alte lichide?pana la un an? adica daca a trecut la 200 grame de piure de legume ii ajunge cat a supt de dim? sau cand mai matzaie ii mai dau putin san? trecand peste faptul ca pledoaria proalaptat e cam tarzioara, ca bebeii au cam toti 6 luni deci nu pot sa ma mai apuc acum sa alaptez. apa are rolul e, ceaiurile pe al lor, laptele pe al lui. mie mi se pare destul de ok sa ii dau apa dupa ce a mancat mancare....a, si noi suntem forumlistele topicului si sunt si cea mai inraita de pe aici pe subiectul asta asa ca imi pare tare rau ca m-ai prins intr-o zi cu nori . poate e PMS..habar nu am..da' nu ai fost corecta!

Ane la fel..apa si ceaiul se dau de sete. cine zice ca sucul de mar/morcov sau supa nu au proprietati nutritive eu zic ca s einsala. au oricum un aport mai mare decat al apei. eu de sete nu i-as da suc de morcov ca nici io nu imi potolesc setea cu ala. dar il dau ca supliment nutritiv.

supa chioara, indiferent de cat de nutritiva sau nu este se da copilului la inceputul divrsificarii pt a se obisnui cu noile gusturi pt a nu-l bulversa total. adica si alt gust si alta consistenta.

Amma esti o scumpa!

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

ZADI de ce nu se dau toate alea? si mai bine zis...ce se da? morcov?..si mai ce?

buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Zadi: s-a discutat si ras-discutat pe tema alaptatului, si poti sa fii convinsa ca s-a incercat cat de mult s-a putut... nu pentru toata lumea a fost usor, pentru unele mamici chiar foarte dificil - vezi Tzuna sau Elyanne. Se stie ca laptele de mama tine si de sete, dar cand incepi diversificarea sau completarea cu formula deja e alta treaba... uite ca sunt si bebei care dupa inceperea diversificatiei nu mai accepta laptele... depinde de fiecare bebe in parte.

Legat de locul in care nasti: eu am nascut prin cezariana seara la 6, si am alaptat abia peste 24 de ore. Nu ca n-as fi stiut de colostru, ci pentru ca pur si simplu nu am fost in stare... n-a fost vorba de neglijenta asistentelor, si Alex a fost indopat cu glucoza... dar dimineata de exemplu cand a trebuit sa ma ridic din pat am lesinat de 2 ori.

Pentru asta am alaptat (aproape ) fericita exclusiv aproape 4 luni, si pana in momentul de fata cu o masa de lapte praf seara (pentru ca altfel se trezea tot la 2 ore noaptea si n-am mai rezistat eu). Apa i-am dat azi vara in perioadele de cod rosu si portocaliu, de teama sa nu se deshidrateze. Acum are 5 luni si jumatate si ne pregatim de diversificare, si ii voi da si eu apa daca va cere intre mese. Mai ales daca voi fi nevoita sa incep serviciul (saptamana asta o sa aflu...)

Si a, de ce sa nu dai rosie? era un mit si cu mancatul rosiilor in timpul alaptarii, ca semintele pot fi alergene... uite ca am mancat si n-am avut nici unul din noi nimic.

Scuze daca tonul nu pare foarte prietenos, sunt matematician si nu ma pricep sa efemizez exprimarile

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

amma 23 - - medicii spun ca 99\5 dintre mame pot alapta daca isi doresc asta. E contraindicat atunci cand mama are o boala pentru care trebuie sa ia anumite medicamente care sunt interzise copiilor.Pentru a alapta trebuie sa iti doresti foarte mult, chiar daca la prima nastere secretia lactata se instaleaza mai greu e suficient sa pui copilul la san mai des si totul functioneaza. Nu trebuie sa te bazezi pe ce spun babele: nu ai maica laptele bun da'ia plange copilul. O aberatie !!! Ca sa alaptezi presupune si niscai sacrificiu : nu trebuie sa mananci chiar tot ce vrei si sa bei tot ce vrei (alcool, bauturi carbogazoase).
Dr. mea spunea TOT laptele matern e bun. Nu exista ca laptele matern sa nu fie bun, searbad sau apa chioara cum mai sustin altele.
Laptele matern se adapteaza nevoilor sugarului in functie de varsta, chiar si in decursul unei zile el difera de la o masa la alta.La inceput curge "apa" pt. a satisface nevoia de sete si mai apoi curge mai concentrat pentru a satura.

V-am facut capul mare? N-am nimic cu cele care din diverse motive nu alapteaza, dar eu sunt pro alaptat (de sunt mama mai batrana).

Zadi

Mergi la inceput

deci. eu rosie am dat de la incpeut, fara pielita si fara seminte pe motivul ca fermenteaza. ceapa...nu inteleg de ce nu s-ar da ca aia chiar ca nu face nimic rau. cartoful de da intr-adevar mai tarziu (6-7 luni) si se introduce in alimentatia copilului cu tendinta de constipatie. conopida si mazarea tot dupa 6-7 luni pt ca baloneaza.

dar vin si eu cu o intrebare: noi am inceput cu supa de legume de la 4 luni jumate. daca aia nu, aia nu? atunci ce? morcov, pastarnac si arei gras..la infinit?
in cazul asta carnea, oul, ficatul , pestele pe cand? dupa 8-9 luni?

buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

bai deic pe mine ignorati-ma ca am draci de la natura...azi sunt cu dansa in sus rau de tot... sterg ce ma scris? ca nu vreau sa ne luam iar la harta si io sunt gura sparta...

buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by Zadi

Tocmai l-am alaptat pe Ian si cat de fericit a adormit!!!
Pai eu nu as da pentru nimic in lume momentele in care il tin in brate si il alaptez.Poate sunt egoista, insa stiu si simt cat de mult ma iubeste si cat de mult asteapta sa il iau in brate. Macar o vreme sa simt ca e doar al meu si ca ma prefera pe mine, ca dupa aia ...

Zadi

Apropo de asta... am intrebat pediatru ce sa fac, ca nu mai vreau sa scot lapte... m-am cam saturat... m-am mult 7 luni pt. bebei... si acum scotram doar 200 ml pt. amandoi, toata ziua... iar pediatrul zice... "di ce daca e putin, da-le incontinuare... cat le dai lapte atat te iubesc, dupa aia...." Bine, el se referea... cat ii alaptezi propiu-zis... ca ai mei n-au mancat la san niciodata...
Asa ca... e normal ce simti... acu' esti preferata lui, cat il alaptezi... dupa aia... se imparte... sau mia rau cum e la mine cu mandra... il iubeste pe tac'su, nu pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

buna ziua! scriu si eu pa fuga fugilor, ca am inceput si facultatea si avem o tona de teme deja..plus ca si sotul a inceput treaba la un nou loc de munca...schimbari, mai nene!

asa...noi suntem bine, nici nu am racit, nici muciosi nu suntem...ne prezentam ok la control. dinti inca nu, si nu ma mai consum pe tema "de ce nu face cutare si cutare lucru", face ea cand o avea chef. deocamdata se intoarce pe o parte, duce totul la gura, isi mai tine biberonul cand are ea chef, mai ales cel de ceai, ca e mai usor. Iii place sa o tinem noi pe verticala, si sta in fund daca o tin de maini...si-i plaaacee...Incerc cate putin sa o mai pun in fundulet, sprijinita din spate, sa se obisnuiasca cu pozitia. Pe burta nu doreste sa se intoarca inca...treaba ei.

Diversificarea: eu sunt de acord cu Iunita. A propos, Iunita, ti-am trimis PM.
Am ajuns astazi sa-i dau oleaca de piure de mar. I-a placut ca gust, dar s-a enervat repede, pentru ca, nestiind sa inghita foarte bine, nu ajungea mancarea in burtica la ea atat de repede pe cat si-ar fi dorit , asa ca mai incercam si maine, pana ne prindem de figura. Oricum, eu zic ca a mers destul de bine pentru prima data. Trebuie sa astept sa se prinda cum sa inghita intai, sau pot sa bag si supa chioara de legume deja? (ca ea cu marul e obisnuita de vreo doua saptamani)

Mergi la inceput