Incultura si Analfabetism

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E de asteptat. Eu am trei, nevasta 2, copii cate unul.
Nu am cum sa renunt pentru ca:
1. Toate sunt pe firma am relatii cu clientii este crima curata sa renunt + avantaj la cost este mai rentabil financiar greu de explicat dar am calculat cum este mai rentabil.
2. Nevasta la fel.
3. Copiii (cea mare) este in grup de utilizatori si este foarte rentabil pentru toti cei din grup adica eu nevasta si copiii. Nu vreau sa renunt pentru ca ma costa mult prea putin fata de avantajul comuncarii. Noi suntem mult plecati peste zi si nu avem cum sa comunicam la un pret rezonabil.
Nu tine de cultura sau snobism. Sunt doar calcule de rentabilitate.

Pare complicat dar ... asta e realitatea noastra.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

m-a incitat titlul subiectului,am citit postarile,dar nu inteleg care este necazul.
fiecare scrie de ce i se pare ca nu a spus...cu alte ocazii;
spuneti un predicat ca sa ma lamuresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Discutia e despre cine are interes sa tina poporul roman analfabet si incult? Fa putin ochii roata si zi-mi cate tari dau mai multi bani invatamantului(nu pot sa cred ca au ajuns sa dea in sfarsit aia 6% stipulati prin lege) si cat este subventionat invatamantul superior. Romania nu e decat un exemplu intr-un lung sir, poate chiar mai fericit decat prin alte parti.

Recent m-am uitat pe oferta de programe a televiziunii publice si exista emisiune de calitate. Procentul de analfabeti cred ca e destul de redus in populatia tanara. Poate etnia rroma sa sufere aici.

Motivele? Puterea.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

tre sa fie si prosti in orice popor.
vorba lui bunica-miu: daca toti s-ar face doctori si avocati, cine ne-ar mai lustrui papucii (pe vremea aia erau omuleti pe la colturile de strada care lustruiau papucii, mai tineti mine? )

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Incultura si analfabetism ?
Copiez un mail pe care l-am primit de la un absolvent de arhitectura setia design , care mi-a facut o oferta pentru o bucatarie , si apoi mai vorbim

Nu prea o sa iti trimit nici o explicatie inca atasat de proiect fiindca inca nam fost in italia.
Acuma duminica plecam si pe miercuri ne intoarcem si sa speram ca venim cu o cunostinta mult mai mare de acolo. deaceea detaliie le lasam pe joi. Toate cele bune
SZILI

--------------------------------------------------------------------------------
Don't let your dream ride pass you by. Make it a reality with Yahoo! Autos.
Ce ziceti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

nu zicem nimic .ca daca incepem...

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by ligeea

Incultura si analfabetism ?
Copiez un mail pe care l-am primit de la un absolvent de arhitectura setia design , care mi-a facut o oferta pentru o bucatarie , si apoi mai vorbim

Nu prea o sa iti trimit nici o explicatie inca atasat de proiect fiindca inca nam fost in italia.
Acuma duminica plecam si pe miercuri ne intoarcem si sa speram ca venim cu o cunostinta mult mai mare de acolo. deaceea detaliie le lasam pe joi. Toate cele bune
SZILI

--------------------------------------------------------------------------------
Don't let your dream ride pass you by. Make it a reality with Yahoo! Autos.
Ce ziceti ?

ligeea

Nu cred ca este relevant acest text, pare ca expeditorul nu este vorbitor nativ de limba romana, ci traduce oarecum.
Este "simptomatica" pentru aceasta categorie folosirea cuvintelor "atasat" pentru "referitor" si "cunostinte" pentru "informatii".

Dar e clar ca exista si oameni cu scoala care pocesc limba si gramatica ei intr-un hal (un tur de DC sau pe orice alt forum este relevant).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Semnat,
SZILI
in traducere libera -prost - pe bune !

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Si acordul subiectului cu predicatul de ce nu-l face , tot din ,,traducere sau ,, nare cursurile primare la zi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

Am citit citeva replici....si intimplator inainte sa pic pe acest topic am avut o discutie cu baiatul meu (17 ani) exact pe aceasta tema. Care este interesul unui guvern in mentinerea unei mari proportii a populatiei la un nivel de imbecilitate si incultura.

Avantaje:
1. Cu cit esti mai incult/analfabet cu atit dorinta de a afla lucruri noi e scazuta. Daca ai o capacitate redusa de procesare a datelor atunci pur si simplu e mai usor sa iei pack-ul de berica, chips si sa te uiti la televizor la un meci de hockey (fotbal) sau la ultimile reality-tv shows. Nu e nici-un stress pe creieras si viata e frumoasa si nu te intereseaza de coruptie la nivel inalt sau ce idiotenii face guvernul.

2. Nu stii ce face guvernul, nema demonstratii.

3. Nevoile ca persoana sint reduse: mincat, dormit, sex.

4. 3 duce la propasirea speciei. Nu iti mai pui intrebari existentiale de genul: o fi bine sa mai facem un copil in lumea asta? Pt ca lumea cum o vede aceea persoana e splendida.

5. Scade competitia la nivel inalt. Numai copiii celor cu bani au access la educatie de nivel bun (scoli private) si in felul asta schimbarile de masa monetara au fluctuatii mai mici - companiile in loc sa fie vindute/achizitionate sint transmise la copii. In acelasi timp networking-ul uman lucreaza mult mai eficient. Pt a pastra totusi influxul de idei si singe tinar scolile de nivel inalt au burse de merit la care pot acceda cei care sint intr-adevar over-the-top dpdv intelectual dar care nu provin din familii bine ancorate financiar (situatie similara cu familiile regale din evul mediu unde pt a elimina imbecilizarea datorita consnguinitatii - in-breed - din cind in cind mai bagau o tarancuta in patul regal ca sa impropateze linia).

O sa dezolt (divaghez) oleaca mai tirziu)....

Mergi la inceput