Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Multumesc pentru informatii..tot respectul meu pentru ambitia ta, stiu ca e greu din proprie experienta..nu stiu cum reusesti cand ai un copil mai mare si cred ca te stoarce de puteri... Eu mi-am propus initial ca pana la un an sa reusesc sa-i dau lapte de la mine ..acum ma rog sa reusesc pana la 10 luni dar mai mult de 100 ml nu scot (cei drept m-am lasat pe tanjala). M-a consolez cu faptul ca pana pe la 8 luni a primit numai lapte de la mine (exceptant primele 6 saptamani din viata cand i-am mai suplimentat dar foarte putin). Daca as reusi 400-500 ml ar fi cam tot laptele de care are nevoie (are 9 luni jumate bebitu meu).. spune-mi te rog ce fel de pompa folosesti??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by AYUMI

Se pare ca laptele a revenit!Ce bucuroasa snt!Dar acum am alta problema;amandoi adorm la san.Sug cam 25-35 ml si adorm.Oricat as incerca sa ii trezesc nu reusesc.Ce ar trebui sa fac?Sa ii pun mereu la san chiar daca adorm repede?

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Ayumi, foarte bine ai facut. Pune-i la san cat mai des. Daca iti adorm pune-i in pat si asteapta sa se trezeasca ei ca sa ii pui la loc.
In primele luni dupa ce m-am intors de la spital ii tineam toata ziua la san. Cand pe unul cand pe celalalt. Asta diminetile. Seara, dupa ora 18 ma asezam in fotoliu si ii tineam pe amandoi la san pana pe la 22. Ma uitam la televizor in timp ce ei sugeau. Apoi le faceam baie si iarasi inca o ora la san.
Dormeau apoi pana pe la 2 cand se mai trezeau mai sugeau si se culcau si se trezeau pe la 6 pentru inca un supt si apoi de-abia pe la 10-11 dimineata.
Am dus-o asa 3 luni pana am inceput diversificarea.
In ritmul acesta au luat cam 1kg pe luna.

In alta ordine de idei, in spital ai avut vreun consultant de lactatie care te indruma?

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

Pt.Khrisu,am doua,una simplapoloneza-LUX,de sticla si cea manuala de la avent dar la sfarsit cand vine f putin scot si cu mana,apas pe sfarc,masez sanul si mai scot vreo20-30ml.Am doi copii dar si ajutor, cel mare e la gradi si seara e preluat de sot si mai merge si pe la bunici si mama si soacra locuiesc in acelasi oras cu mine,altfel nu m-as descurca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Deocamdata nu am probleme cu lapticul ,desi am avut de cateva ori,dar ma dor sanii ingrozitor de la atata muls.Fetita mea are trei luni jumate si ma mulg cca 100-110 ml de 7-8 ori pe zi.Asta nu inseamna ca ea si mananca toata cantitatea pe care o mulg eu!Numai ca ma gandesc mereu ca daca vrea sa manance mai mult sa aiba de unde.
In momentele in care simt ca imi scade cantitatea de lapte beau suc de morcovi+mere+piersici si laptele revine in forta.
Sper din tot sufletul sa am lapte macar pana face ea 6 luni.

Sheherezada si Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Originally posted by siara

Pt.Khrisu,am doua,una simplapoloneza-LUX,de sticla si cea manuala de la avent dar la sfarsit cand vine f putin scot si cu mana,apas pe sfarc,masez sanul si mai scot vreo20-30ml.Am doi copii dar si ajutor, cel mare e la gradi si seara e preluat de sot si mai merge si pe la bunici si mama si soacra locuiesc in acelasi oras cu mine,altfel nu m-as descurca.

siara

Multumesc si mult succes in continuare..parca m-ai ambitionat si pe mine acum. Eu tot de la avent am una si una de la medele care nu prea ma ajuta ca nu reusesc nimic sa scot cu ele in momentul de fata. In ultimul timp mai mult cu mana reusesc. E prea putin sa mai iasa cu pompa. Trebuie sa vina vremuri mai bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

buna!
am si eu o intrebare:trebuie sa fac pauza daca am "suferit" o anestezie locala cu xilina pt un tratament stoma?si daca da,dupa cate ore pot sa-i dau sa suga?
eu am un bebe de aproape 11 luni,dar care e "suspect" de alergie la proteina din lapte de vaca,asa ca el nu papa branza,iaurt sau lapte praf.singura lui sursa de laptiic fiind eusi pot spune ca e cam dependent de tztz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

Sheherezada,te declar mama eroina(fara ironie),dar nu stiu cat vei rezista in ritmul asta,bb tau nu e chiar la inceput pt a scoate de 7-8 ori, n-ar fi de ajuns de 6 ori?,si sanii ar mai lua o pauza,dar tu stii cum e mai bine pt tine,macar bb tau ia laptele integral de la tine,bravo tie.Laptele te va tine cat timp tu scoti numai sa rezisti tu.Buna idee cu sucul de fructe,la mine parca si portocala are efect.Khrisu mai insista si cu pompa cea de la avent isi da drumul mai greu dar apoi iese bine,sa se obisnuiasca sanii cu pompa.Si psihicul e f important,sa ai incredere ca ai lapte numai se lasa mai greu convins sa iasa,dupa ce ai alaptat 8 luni e improbabil ca e atat de putin,a scazut temporal secretia dar se poate remedia,eu de multe ori cred ca e gata,s-a terminat "sedinta de scoatere", apas pe sfarc altfel decat pana atunci si imi iese din nou pe 6-7canale.Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oimpia_76 spune:

Noi trecem printr-o perioada f. dificila, caci fetiita mea, de 4 luni, nu mai prea vrea sa pape. Adoarme la san, aproape tot timpul cand mananca si nu goleste nici macar un san. Stagneaza in greutate de 2 sapt. M-am gandit sa ii dau din biberon lapticul meu, dar intr-o zi am folosit pompa si a iesit f. putin., desi simteam ca era lapte in san. As vrea sa intreb, daca stie careva, daca eu simt ca am lapte in sani, o sa scot lapte suficient, adica in vreo 2-3 zile de muls, o sa se regleze lucrurile si o sa pot scoate mai mult? Nici nu stiu cum trebuie procedat: sa folosesc pompa chiar inainte de a-i da ei sa pape sau mai des pe parcursul unei zile? Vreau sa spun: pot scoate 120-150 mp. la o singura folosire a pompei sau cantitatea asta se obtine in cateva sedinte de muls?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

anateo am vazut terziu mesajul tau. oricum nu stiam sa ti raspund dar si e mine ma intereseaza. trebuie sa scot o masea. as aprecia o informatie

olimpia o alaptezi exclusiv? din biberon bea? doua saptamani e cam mult pt refuzul sanului daca nu mananca altceva. da un pic mai multe detalii. in rest e vesela? e vioaie? se joaca? are vreo legatura cu vaccinul? intr-adevar, cu pompa scoti laptele mai greu. trebuie sa insisti, sa masezi usor sanul in timp ce pompezi. sa schimbi pozitia.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Fetelor, daaa, puteti alapta daca ati facut anestezie cu xilina.Cel putin am patit-o si eu cind mi-a scos nervul dintr-o masea. I-am spus medicului ca alaptez si a zis ca nu e o problema daca se elimina in lapte. Asa ca l-am ascultat, si bine am facut ca nu suportam durerea.Si Cristina nu a ripostat la gustul lapticului:))

Mergi la inceput