Alaptatul - Help Line (6)
Raspunsuri - Pagina 12
khrisu spune:
sfatul meu este sa incerci sa-l adormi mai intai (daca spui ca accepta in somn sanul) si apoi sa-l alaptezi in somn..incet incet va uita de bibe si iti va accepta sanul si treaz. Eu cel putin asa l-am dezvatat de biberon. am avut cateva saptamani cumplite cand i-am dat sa pape sanul numai in somn. iar cand era treaz il puneam la san cand era foarte calm si ii sopteam la ureche vorbe dulci si imi inhata sanul... Si trebuie sa ascunzi biberoanele sa nu le vada.
siara spune:
Eu am gresit la al doilea copil ca o incepatoare,i-am dat bib. pt ca mi s-a instalat ff greu lactatia,bb statea si 4 ore la san la inceput.Plangea mult, aveam impresia ca nu se satura,repede a realizat ca e mai comod bib si atat mi-a fost.La inceput refuza sanul doar ziua apoi dupa vreo doua saptamani a renuntat si la mesele de noapte,asa se face ca alimentatia lui e mixta de la inceput,dar e tare greu cu mulsul,m-am cam saturat dar intentionez sa rezist macar pana la 6 luni,am ncercat sa-l intorc dar lua maxim doua mese consecutive apoi,la a treia se scutura tot si plangea amarnic,prindea sanul si in secunda urmatoare il respingea.Eu cred ca se poate pierde mai usor laptele sau sa nu e destul pt ca nu se poate tine ritmul cu mesele bb-lui,eu cel putin nu pot scoate laptele de cate ori mananca el,n-am cum,scot pe zi intre 300-400ml,uneori daca nu mananc bine sau ma las pe tanjala observ o scadere si iau masuri:ceaiuri, muls mai des.In saptamana 8 am pierdut laptele si datorita acestui forum l-am readus inapoi,am o cunostinta care a alaptat exclusiv prin muls 5 luni.Teoretic laptele se poate mentine mult timp si prin muls,cu practica e mai greu,dar pt un ingeras dulce ce mai conteaza ca e greu.
khrisu spune:
mda... pai am patit-o de nenumarate ori sa nu pot scoate nimic cu pompa desi simteam ca am lapte si copilul intre timp tipa de foame..asa ca am renuntat si i-am dat lapte praf la masa respectiva... e greu sa tii pasul. Pana la 4 luni cred ca aveam o productie mai buna si mi-a fost usor si cu mulsul (iesea laptele imediat). Acuma e mult mai greu...
quote:
In saptamana 8 am pierdut laptele si datorita acestui forum l-am readus inapoi,
Sa inteleg ca ai pierdut de tot laptele?? Cum ai facut sa ti-l aduci inapoi??
AYUMI spune:
Se pare ca laptele a revenit!Ce bucuroasa snt!Dar acum am alta problema;amandoi adorm la san.Sug cam 25-35 ml si adorm.Oricat as incerca sa ii trezesc nu reusesc.Ce ar trebui sa fac?Sa ii pun mereu la san chiar daca adorm repede?
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
khrisu spune:
De unde stii ca sug 25-35 ml daca stau la san?? Eu zic sa-i pui la san ori de cate ori doresc ei chiar daca adorm repede (alaptat la cerere). Probabil ca acum invata sa suga la san daca spui ca au primit din biberon. In timp o sa-si regleze singurei mesele. Cel putin al meu singur si-a reglat mesele la 3 ore.
dianocica spune:
ayumi e posibil sa oboseasca de la supt, sau doar sa adoarma de drag . in primul rand fa multe poze . si pune i la san de cate ori iti cer.
si bucura te de momentele astea.
a, si nu uita sa ii pui sa ragaie
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator
AYUMI spune:
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Eu mereu ii cantaream dupa supt si vedeam ca beau putin.Atunci o sa incerc sa ii alaptez la cerere;poate isi vor face un program singurei saracutii.Mi-e asa de drag de ei cand ma tin cu manutele de san.Daca alaptez la cerere nu exista posibilitatea sa bea prea putin sau prea mult?V-am zapacit cu intrebarile mele.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
emaaimee spune:
Bianca, ma bucur mult ca sug bebelicii. daca adorm la san?
stiu asta din maternitate:daca la bb ii e prea cald adoarme la san.atunci cand ii alaptezi pt ca se incalzesc de la caldura corpului tau, nu le pune caciulita si sosetesi imbraca-i normal,nu prea gros. in camera sa nu fie f cald(max 22 gr). si nici mai frig de 20gr. apoi cand vezi ca-s adormiti aminteste-le ca trebuie sa suga, maseaza-le capusorul, talpile, poti sa-i ciupesti chiar f usor ca sa-si aduca aminte de ce sunt la san. pt ca bb la inceput nu e obisnuit cu sanul are tendinta sa adoarme de la efort asa mare cu practica o sa invete ca sanul e papa buuuna
uita de proba suptului e stresanta pt mama si nu e relevanta. pune-i la san la cerere si o sa aveti laptic cat va trebui pt 2.
danis, pune bb la san adormit si cand se trezeste dim fii pe faza sa fie semitreaz si sigur papa ca ii e foame. o sa reusesti. si daca ao luat 300gr nu e deloc rau. daca e alert,sanatos si uda 6 scutece/zi e ok.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
Bianca, daca alaptezi la cerere o sa bea atat cat le trebui imediat ce isi vor regla productia de laptic. asta in cateva zile. o sa reusiti. si intreaba cat vrei si ce vrei. de asta suntem aici.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
siara spune:
Pt.Khrisu,am readus laptele inapoi cu ceaiuri, dar mai ales pompare la greuchiar daca la inceput nu scoteam mai mult de 5-10ml(primele 2 zile),a crescut treptat cantitatea,practic i-am readus aminte sanilor sa produca lapte,acelasi lucru se intampla cu alaptatul la cerere sanii produc mult pt ca li se cere mult.M-a inspirat un articol de pe acest topic,nu mai stiu ce capitol despre modul in care se produce laptele(de la o clinica din Bolivia).Apoi mai era ceva,cu primul copil(alaptat 6 saptamani,pierdut lapele ca saream peste mesele mele) dupa 2,5ani mi-am analizat sanii si au iesit cateva picaturialbicioase,am intrat in panica si doct de fam mi-a spus ca e lapte si ca e normal,asa ca ,e mai logic sa ai lapte decat sa n-ai,m-am ambitionat si dupa 5 zile de pauza totala am reinceput pomparea,azi cred ca scot peste400ml,si acum ar trebui sa scot da bb meu e cam agitatasa ca aman,asta e,nu ma plang bine ca se poate si asa...