cum slabim...partea a 4.a

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Va scriu ca sa va spun ca de ieri bag in mine ca o bulimica si sa mi se faca rusine. E musaca si zacusca in frigider!!!! Musacaua merge cu smantana si zacusca bineanteles, cu paine. Somebody stop me!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Ruxij,

Nu te panica, nu esti bulimica, esti doar om care s-a saturat de atata "pain" pana sa ajungi la "gain". Daca te consoleaza cu ceva si la mine in bucatarie este o tava uriasa cu pasticio care pe mine ma omoara de pofta ce mi-e. Dar n-am ce face, am apelat la o nutritionista si nu e voie...
Sa revenim la tine, nu te autoflagela, n-ai pierdut nici o lupta, ti-ai permis doar (dupa multa vreme) sa fii umana. E normal, se intampla tuturor, fii tare, maine e o noua zi si te repui acolo unde trebuie sa fii, pe directia slabit. Mai scrie, ca o sa scriu si eu cat am de dat jos. Curaj!!!

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Hop si eu in peisaj sa va povestesc despre experienta mea cu slabitul. Acum trei ani, dupa prima sarcina, am avut "bucuria" sa ma trezesc la nastere cu un surplus de 30 kg. De la 56 (la 1.68m), am ajuns frumusel la 86. Aratam superb! mai ales ca niciodata in viata mea nu fusesem grasa si nu ma puteam obisnui cu noua mea imagine. Mergeam cu mama si cu bb la plimbare si mai intram in cite un magazin, doar-doar mi-oi gasi ceva de imbracat, si cind ceream cite o haina la probat ma scuza mama fata de vinzatoare "stiti, a nascut recent, ea era foarte slaba..". Imi venea sa-mi iau cimpii. Plus intilnirile cu tot felul de "binevoitoare" care se uitau la mine ca la urs "vai, ce te-ai ingrasat...trebuie sa slabesti". Le si vedeam dind din picioruse dupa ce treceau coltul. Bineinteles ca exagerez, nu cred ca dadea nimeni din picioruse, dar eu eram clar "on the edge" cu nervii si paranoica de-a dreptul cind venea vorba de greutatea mea. Oricum nu pteam sa ma apuc de cure de slabire, ca alaptam, si asta era prima prioritate pentru mine. Asa ca am mai pus vreo trei kile.
Ghinionul a facut ca la aproape doua luni ale lui bb Iulia am pierdut laptele (asta e alta poveste), am tras de el cit am putut,dar s-a dus. Am trecut pe alimentatie artificala cu Iulia si la un timp mi-am spus ca pot sa incep sa ma gindesc la slabit.
M-am aruncat pe supa de varza. Am tinut-o o saptamina cu sfintenie si cred ca am dat jos vreun kil jumate. MI-am spus: nu-i nimic, mai tin o saptamina, fir'ar sa fie, ce, n-am vointa? Am tinut inca trei zile si am dat supa la ciine (n-a vrut-o, saracul) ca sa nu ajung sa omor pe cineva. Sotul meu, saracul, umbla in casa in virful degetelor. Eram un pic cam irascibila.
O.K., mi-am spus, supa de varza never ever, m-am lecuit, altul la rind. ce, regimuri nu sint? Asa ca da-i pe unul din ala disociat, nu mai stiu cum se chema, ca am incercat vreo trei pina la urma, si Atkins, si Scarsdale si naiba sa le ia ca nu reuseam sa tin mai mult de trei zile fara sa ma duc la vale cu nervii.
Asa ca, asertiva cum sint, mi-am zis: Stop! Hai sa vedem care-i treaba, ca nu-i bine. treaba era ca, daca s-ar fi putut as fi vrut sa ma culc hipopotam si sa ma trezesc Miss Univers. Tough luck, nu se poa'. Mi-a fost clar ca nu puteam sa tin genul de regim care-mi spune ce fel de parizer sa maninc la ora 11. Si atunci mi-am dat doua palme si mi-am spus: ai rabdare!!!
Din ziua aia am inceput sa-mi schimb, incet-incet tipul de alimentatie.
Am renuntat treptat la zahar (nici un strop, nicaieri). Deci fara dulciuri, fara sucuri din comert, nimic-nimic. Dar incet, nu dintr-o data.
Am renuntat la piine alba, mincam doar neagra si graham, dar nu multa.
Am renuntat la grasimi.
Am inceput sa maninc din trei in trei ore - o cresteam pe Iulia si imi luasem programul ei de masa - portii mici, dar sanatoase.
Aveam grija sa maninc de toate, din toate grupele alimentare, sa maninc zilnic fructe si legume crude si sa respect regula lichidelor. Ma obisnuisem sa beau vreo trei litri pe zi, din care unul jumate era ceai (neindulcit, fireste), mai ales de soc, dar si de urzici, sau citeva cesti de ceai verde. Bineinteles si cite un suculet de portocala cu grepfruit facut cu mina mea.
E adevarat ca timp de sase luni nu am pus gura pe un strop de cola sau ceva din familia colelor, nu am mincat dulciuri decit ocazional, un gustat mic, nu grasimi etc.
In acest timp mergeam o data pe saptamina la bazin unde faceam 2X25. Nu puteam sa merg mai des ca bazinul e departe si oarecum peste mina sa ajung.
Si am inceput sa merg de doua-trei ori pe saptamina la aerobic, o sauna ocazional etc. Stiti si voi. Toate chestiile sportive, bineinteles, cu eratele de rigoare datorate caracterului imprevizibil al programului unei mame care are in grija un copilas de citeva luni spre un an si citeva luni, cit s-a intins programul meu numit "Zina 2001".
Rezultatul? 56 kg din nou, carnita ferma, fara celulita in exces, asa cum trebuia.
Cind m-am vazut cu sacii in caruta, fireste ca am mai dat si eu iama intr-o inghetata, alea, alea, asa ca pina la urma m-am stabilizat cu greutatea pe la 58-59, ceea ce ma multumea din cale-afara.
Morala: trebuie sa ai rabdare, trebuie sa ai o alimentatie foarte echilibrata si sanatoasa din care sa excluzi tot ce ar putea "sa se puna", trebuie sa maninci putin si des, sa bei lichide si mai ales sa faci sport. Adica trebuie sa faci cam tot ce se spune prin cartile de specialitate, ca doar n-am inventat eu roata, voiam sa va spun doar ca facind toate astea obtii rezultate foarte bune. Bineinteles, daca nu exista probleme de sanatate, disfunctionalitati care trebuie discutate cu medici, nutritionisti etc.
V-am zapacit desigur, asa ca ma opresc, nu inainte de a va spune ca acum sint cam asapentru ca sint iarin luna a saptea spre a opta, iar am vreo 76 de kile dar nu-mi pasa, sint sigura ca ma voi descurca dupa
Va doresc succes la toate si siluete de vis! Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

DRAGA NEDA,

In primul rand sa stii ca celulita nu o poti combate decat prin sport, si nu oricum ,ci destul de mult. zic mult ,asta insemnand cel putin de 2-3 ori pe saptamana . stiu ca este greu la inceput ,dar ai sa vezi ca intri in ritm si chiar o sa iti placa,o sa te duci de placere. sa stii ca si mie imi era destul de greu sa ma hotarasc, dar pana la urma cand am vazut ca nu se mai poate, mi-am facut abonament la o sala de fitness destul de draguta si ieftina ,si sunt f multumita de rezultate. bineinteles trebuie sa faci si putin masaj ,chiar special anticelulitic daca se poate ,si in fiecare seara dupa dus sa te dai cu creme speciale.iti recomand cu incredere crema anticelulitica de la GEROVITAL sau cea de la ELMIPLANT, sunt extraordinar de bune, mult mai bune decat alte creme mai scumpe. mai poti incerca sa te dai cu gel SUPLIFORM ,il gasesti in farmacii sau plafare, este si f bun si f ieftin, si ideal ar fii in momentul in care te dai cu el sa fe impachetezi cu folie alimentara si sa faci putin efort, nu rade, ai sa vezi cat vei transpira ,ce piele fina iti va ramane.

MULT SUCCES SI VOINTA DE FIER !

LULU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Asa e, Lulu, ca bine zici! Crema de la Elmiplant e foarte buna. Am folosit-o si eu cu succes. NUmai ca, vorba ta, trebuie vointa de fier, ca sa o folosesti consecvent.
Am uitat sa precizez ceva la partea cu slabitul: atentie la medicamentele pentru slabit, e o adevarat moda acum, dar e bine sa consultati medicul inainte de a le folosi, am inteles ca sint unele care numai bine nu fac pe termen lung. Nu e bine sa inghiti tot ce vezi prin reclame.
Succes la siluete!
Livia

Mergi la inceput

Dragi colege de suferinta,

Am invins aseara tava aia imensa cu pasticio, m-am culcat si am visat-o zburand pe sub nasul meu.
Revin cu una alta:

CELULITA
-se combate cu sport asa cum bine ati grit voi (inotul e efoarte bun sau alergatul prin apa, daca sunteti la mare nu ezitati). Exista exercitii speciale pentru zonele atacate de celulita si am observat ca principiul ce sta la baza lor e sa te usture, nu alta zona pe care lucrezi, altfel e un simplu exercitiu.
-(auto)masajul local, sustinul, in fiecare zi, fara multe menajamente dar nici sa va invinetiti, e de fapt secretul luptei anti-cel;ulitice. Cremele sunt mai degraba mediu de masaj, desi nu ma indoiesc ca au si ele rolul lor terapeutic. Repet, masajul e cheia si cred ca si o crema normala de corp va aduce rezultataul dorit, atata vreme cat sunteti consecvente.
-[b]apa
nu gedeaba e ea recomandata fiindca prin urina se evacueaza grasimile, odata ce au fost procesate de organism, plus ca ne rezolva si problemele de hidratare. Apa nu se bea de pofta sau de sete, ci se bea ca trebuie, cat de multa!
-fara [b]miscare
orice dieta mi se pare nula. In primul rand pentru ca daca nu esti posesoarea unei pieli elastice o sa-ti atarne de mai mare groaza daca nu pui muschii la treaba si te multumesti sa pierzi kilogramele (multe) stand in casa. In plus, miscarea te face mai dinamica si-ti taie pofta de mancare.

Si acuma va dau o reteta nemaipomenita pe care o puteti manca cand va da tarcoale foamea sau cand ti se face pofta de ceva dulce.
Aveti nevoie de :
-mere rase
-morcovi rasi
-o telina rasa
-(facultativ sau ca inlocuitor de telina se poate pune sfecla cruda rasa)
-indulcitor lichid
-un grapefruit taiat cubulete mici
-ghimbir pulbere
-rozmarin pulbere

Va garantez ca e foarte racoritoare pe vreme de vara, e foarte hranitoare, plina de vitamine, pluis ca mesteci la ea mult si bine, fiindca toate sunt crude. Daca nu va place sa-mi scrieti.

Succes tuturor!

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Multumesc fetelor pt sfaturi!
Aici nu pot gasi crema anticelulitica de la Gerovital, dar sigur am sa ma duc sa caut ceva pt aceasta nesuferita celulita si nu am sa uit nici de folie si desigur sportul...
Apa stiam ca ajuta si incerc ca imi impun sa beau cel putin un litru pe zi.Stiu ca ideal ar fi 2l, dar eu incer sa fac progrese(de la un pahar de apa pe zi,cit consumam inainte, acum ajung la un litru).
Nu stiu cum fac americancele de beau atita apa. Daca le-ati vedea.Pe strada, in masina, la servici ele beau tot timpul apa.Pt ele e ceva firesc.
Oricum, bafta la slabit!

Neda

Mergi la inceput

Fetelor, mai traiti? N-ati dat iama la frigidere, nu? La mine nu merge tare rau, ma tin cu dintii si cu unghiile de jogging, ma duc cu groaza ca pana mi se pun suncile in miscare asa cum trebuie o sa-mi dau duhu'! Da nu mi l-am dat pana acuma, deci nu e rau. Si cea mai frumoasa parte din jogging este cand la-i terminat si esti lac de sudoare. Asa se vede ca ceva se intampla.
Va las, ma duc la o partida de inot la mare, scrieti fuguta!

Cu drag,

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

azi voi comite pacate grele. Este party la sotul meu la servici, de fapt e bbq cu toate bunatatile plus o gramada de salate care mai de care...deja imi lasa gura apa. PLus drinkuri puzderie, pentru care am si contribuit cu 10 euro...Asa ca nu se "face" sa nu "beu".
Si ce daca am miine un kil in plus, ca toata saptamina maninc si eu ce apuc.
Miine alte pacate, ca mergem la ziua unei prietene. Dar gata, ma opresc aici. Bicicleta tot fac, dar inca nu se vede nimic. Apa beau la greu, am ajuns si eu de la un pahar (ca si tine, neda) acum jumate de an la 2 l/zi uneori si mai mult. Pun sticla de 1,5 l dimineata si imi spun: asta trebuie sa dispara pina deseara. Si spre seara se intimpla sa o deschid si pe a doua si sa beau sanatos din ea. Si pipi merge intr-una...Uite, deja mi-e sete!
Spor si promit sa ma gindesc la voi cinf infulec gratarele deseara.

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Fetelor,

Tot uit sa va dau niste ponturi, da' acuma mi-a revenit memoria de-a binelea.

1.spalati-va pe dinti dupa fiecare masa, asa strisati si nu va mai sta capul la mancare, ca doar n-o sa va spalati pe dinti de o mie de ori intr-o zi!
2. ba as zice sa va dati si cu ruj, ce daca nu mergeti nicaieri, pun pariu ca cineva din casa o sa aprecieze miscarea asta
3. daca vi se face foame din aia nebuna de vedeti farfurii zburandu-va pe sub nac ca OZN-urile, mancati un morcov cu un pic de sare si lamaie.
4. daca ma apuca foamea dupa ora 6 cand e absolut interzis sa ma apropiu de frigo, ma apuc si fac scenarii pentru a doua zi ce buni o sa fie fulgii cu lapte de la micul dejun. Imi spun lasa ca mananc maine, nu e capat de lume. Si nu e. A doua zi chiar daca nu mananc decat dietetic tot mi se pare mancarea cea mai buna de pe lume si suflu usurata dupa ce mananc si-mi zic e buna ca mi s-a umplut stomacul si nu mai mi-e foame.

Revin, n-aveti voi grija. Ma duc sa-mi umplu paharul cu...apa!

scarmanus

Mergi la inceput