Strumfi de iulie-august 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 6
monicabo spune:
ilenutza, eu ceai de la hipp mi-am cumparat, de chinmen anason si fenicul..de ala zici? Sper sa fie bun, de azi am inceput sa iau...
Dinanne dun, merci de iformatii, o sa mai intreb si la sensiblue si pe la plafar...
Scuze ca tto stresez lumea cu subiectul asta acum 1-2 saptamani nu era nici o problema, insa cand am vazut ca nu a mai luat in greutate m-am luat de griji sunt f stresata, ca trebuie sa trecem atat de repede pe lapte praf,... Sut cam data peste cap...
Sper ca remediile astea sa aiba efect si pt mine ca mamica acare a avut lapte, si care doreste imbunatatirea lactatiei (sunt oarecum in alta categorie, fata de mamicile care acum incep sa alapteze si nu le vine laptele)
Pupici si inca o data scuze pt stres...
Antoanela23 spune:
Eliutza, si noi am facut acelasi vaccin si pediatra ne-a avertizat ca unul din posibilele efecte secundare e ca bb sa planga neconsolabil, ca si cum ar avea dureri peste tot. Leacul e tot un supozitor cu paracetamol. Sanatate.
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)
Antoanela23 spune:
Monica, nu ai de ce sa te scuzi, nu e nici un stres ca pui intrebari, de aceaa ne-am facut gasca, sa ne ajutam reciproc. E normal ca lactatia sa varieze uneori, in functie de cat esti de obosita, stresata, etc. Daca se prelungeste, vorbeste cu un doctor. Dar nu te descuraja din prima, bea multe lichide si incearca sa te odihnesti cat mai mult.
Exista si un subiect dedicat alaptatului aici, vezi daca gasesti pe acolo ceva informatii aditionale. Bafta!
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)
Simo78 spune:
si o MARE!
Am supravietuit ziua de ieri, in care Matei a inceput in forta inca d eieri noapte cu supt la 2 ore (nu trebuia sa-si rareasca mesele de noapte pe masura ce creste?) si ieri ziua supt la 1 ora (nici nu stiu de unde a mai scos, ca nu le simteam deloc pline...da bine ca fu de unde ptiu ptiu sa nu le deochi)...plus mofturi la greu! Mai nasoala a fost repriza de plans de aseara, mai rea ca niciodata (mi-a rupt sufletul de mila, dupa ce a adormit el am tras si eu o repriza ). Noaptea asta si-a revenit la programul 12-3-6, sper sa nu ma laud prematur.
Consecinta zilei de ieri - mi s-a marit "productia" - si tzitzi mele iar sunt betonate....asta apropo de fetele care intrebau de leacuri in aceasta directie....Se pare ca pusul la san DES ajuta
Voi ce ati mai facut? Cu ce va laudati? Nu da nimeni un subiect de discutie? Ca eu imaginatie ioc!
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
ghinetz spune:
Simo, multumim de cafea. Eu nu vreau una asa mare, ma sa iau doar o gurita, ca tare e buna cafeau facuta de tine. Azii noapte Victor a dormit tare bine. Simt ca mi-am mai revenit si eu.
Ile, bine ai revenit printre noi. Nu te-am uitat. Cum asa? Am vazut poze cu doi flacai minunati. Si parinti mandri, cum altfel. "Nashit" inseamna ca botezi sau cununi? Vreau si eu sa botez un copil. Un baiat, ca am doar finute. Dar deocamdata ne pregatim de cununat.
Succes la pregatiri celor ce urmeaza sa organizeze botezul. Eu am fost botezata in Banat, iar acolo nu te scufunda preotul in apa, ci, tot asa, ca la catolici, iti toarna putina apa sfintita pe cap. Nu-i asa fetele din Timisoara? [b]Ashera, Otim[b]. Nu gresesc nu? Nasa mea, care e din Bucuresti, spunea ca ma ia la ea si ma mai boteaza o data. Insa am asistat la multe botezuri catolice. Mi-au placut, asa, estetic vorbind.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
Cand am plecat la munte Stefan era mucos de numa'. Acum nu mai are nimic. Iar Victor doarme de cand ne-am intors mult mai bine! (sa nu zic cu deochi) Chiar, pe voi nu va streseaza lumea ca de ce nu puneti copiilor ata rosie la mana? Mie daca mai imi zice cineva asa ceva iau o sfoara de aia de priponit, dar rosie si i-o leg de gat. Aluia, nu copilului. Cred ca asta a fost chestia cu care m-au stresat "gura lumii" cel mai mult)
Simo, ia vezi, poate o iesire in we da si la tine efectul asta si se linisteste Matei. Nu tu povesteai ce cuminte a fost la Bucuresti?
Lia, Lavinia!!! Unde sunteti?
Oana, Stefan si Victor
ghinetz spune:
quote:
"unei femei ii trebuie 9 luni sa devina mama, si unei mame ii trebuie 9 luni sa redevina femeie"
mychydutza, pot sa nu fiu de acord cu asta? Eu imediat dupa ce am nascut primul copil m-am simtit mai femeie decat oricand. Asa, cu kg alea in plus, cu depresia de rigoare si nepieptanata chiar - cand sa mai am timp si de asta. Cu tzatzele mulse la 3 ore. Cu tenul necremuit de zile bune. Dar...MAMA. Pai de ce sa astept 9 luni sa redevin femeie? Pana atunci ce sa fiu? Androgin?
Oana, Stefan si Victor
Simo78 spune:
Oana eu m-am confruntat cu "ata rosie"...in traditia araba se pune albastra...de fapt un fel de pandantif cu un ochi albastru... Dar are ochii mei alebastri si vigilenti sa il apere . Daca e sa ma iau dupa toate traditiile il fac pom de Craciun.
Eu m-am confruntat si cu "vai, cum sa lasi copilul nebotezat?"
"e musulman mai! nu se boteaza"
"dar macar sa ii citesca preotul ceva"
Adevarul e ca ne e greu sa intelegem uneori ce e in afara noastra. In timp au inteles si ma lasa in pace. Se mai uita urat ca (inca) nu ii pun caciulita cand il scot afara. Le arat ca am mereu o caciulita in buzunar daca vine frigul sa am ce sa-i pun pe cap. Oricum se uita urat la mine toata lumea cand il scot afara ca-i cam dezbracatel, si eu ma uit cu mila la copiii lor carora le lipseste fularul de pe nas, in rest infofoliti foc!
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
Nonna76 spune:
Buna dimineata si de la noi.Mare sa fie Simo ca e nevoie.
Al meu copil are seara o repriza de plins neconsolabil(de ceva vreme) dupa care adoarme in jur de 8-8.30. Asa ca la 4.30 e satul de somn iar eu sunt terminata. Deocamdata nu am gasit solutia.
Nici cu plimbatul cu caruciorul nu ma descurc,i-am pus jucarie cintatoare dar degeaba,sta 10 min dupa care devine disperat.
Eu m-am cam saturat si de stat singura,sunt profesoara si deci obisnuita sa vb. mult,cu multa lume in jurul meu. Lumea se duce la serviciu si nu mai are timp de vizite.
Hai ca nu-mi place de mine azi.
poze
Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
ghinetz spune:
Nonna, hai la mine in vizita. Doar ca si eu tot profa, asa ca nu stiu care o vorbi mai mult. Cand eram in concediu cu Stefan si stateam mai mereu in casa le disperam pe fetele de la cosmetica la care mergeam. Vorbeam non-stop. (De, dorita de vorba) Dar nu stiu de ce taman cand ajungeam la ele ma apuca limbarita. Ei...si de acum inca 2 ani de stat acasa. Vorbesc cu Victor, nu-i bai. Dar uneori parca as vrea sa mi se si raspunda. Sau macar sa zica cineva cate un "da".
A! Uitasem sa va intreb, dar daca am adus vorba: fostul meu sef m-a solicitat pentru o firma de-a lui sa-l ajut la munca de secretariat, doua ore pe zi. Dar vrea sa fiu angajata cu acte in regula. Poate se pricepe careva sa-mi spuna, ca nu mai intru la legislative: pot sa ma angajez cu conventie, ceva ca sa nu pierd CIC-ul?
Oana, Stefan si Victor