Super inventie pt aparatul respirator

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Buna fetele .Am revenit .Deci sunt 2 tipuri de aparate :unul mic ,pt o incapere mai mica ce poate face fata la cel mult40 mc ,iar cel mare de pana la 150 mc .
Aparatul Salin utilizeaza un procedeu de noutate absoluta in tratarea complea a aerului si anume trecerea fortata a aerului printr-un bloc filtrant cu granule de saruri ,in principal clorura de sodiu.
Purificatorul actioneaza prin trecereapermanenta a eruluiprin blocul filtrantrealizand un continut discret ,dar permanent de aerosoli de clorura de sodiu in spatiul ambiental ,modificand ionizarea aerului .
Se recomanda utilizarea pe timpul noptiipt a asigura o durata minima zilnica de 8 h de expunere in mediul creat de aparat .In masura posibilului ,durata de epunere se poate mari pana la intreaga zi .
Aparatul nu produce fenomene de coroziune in spatiu .
Efecte igienice generale
Prin utilizarea aparatului se remarca un efect general de inbunatatire a calitatii aerului prin :retinerea prafului ,eliminarea fumului de tigara ,eliminarea mirosurilor neplacute ,(TRANSPIRATIE ,MUCEGAI ,CARTI VECHI) ,o calitate deosebita a aerului care devine proaspat si placut respiratiei .Utilizarea generala a aparatului de catre persoane sanatoase sau cu diverse afectiuni respiratorii a evidentiat o serie de efecte benefice generale:marirea rezistentei la raceli ,somn linistit ,odihnitor ,stare de confort psihic ,o scadere a problematicii sforaitului .
Efecte terapeutice
Utilizarea de catre pers cu afectiuni resp a evidentiat o serie de efecte benefice intr-o gama larga de afectiuni ale cailor resp0 superioare si inferioare:
In afectiuni ORL ,aparatul se arata a fi de mare ajutor in:rinite ,sinuzite laringite ,o actiune generala desensibilizanta in probl alergice.
In afectiuni pneumologice au fost obtinute rezultate favorabile in:astm bronsic ,bronsite asmatiforme ,bronsite ,bronsectazii ,silicoze ,recuperari in TBC ,mucoviscidoza .
S-au remarcat efecte favorabile si in diverse alte cazuri de insuficiente respiratorii ,ca de ex in cele pe fond cardiac sau tiroidian .

Mai aveam de scris ceva tare interesant ,cu privire la madul de actiune terapeutic ,si scriu diseara sau maine ca acum tr sa ajung urgent in alta parte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

anamaria, da cautare pe net(Salin), si apare exact aparatul cu toate utilitatile,
bumbacel, are la Centrofarm si costa 105 RON, cel mic.
Noi acum suntem raciti si acolo scrie ca poate inrautatii un pic starea de raceala, asa ca dupa ce ne refacem mai incercam, oricum se simte in aer f. bine schimbarea nici nu mai ai nevoie sa deschizi geamurile sa aerisesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

La Centrofarm Grivita am gasit eu.

Mergi la inceput

Il puteti achizitiona pt cine vrea si de la sediul lor direct din Bucuresti .Stiu ca soacra mea l-a luat de pe Titulescu .Sunt 2 fete acolo care cica da niste informatii care nu scrie pe nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

dar face galagie?

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Eu am salin din acela mic si scoate un sunet slab ca un ventilator dar nu este deranjant deloc.

dana

Mergi la inceput

Pe ala mic aproape ca nu-l auzi ,ala mare are si putere mai mare si se aude un zgomot dar se poate regla si oricum dupa un timp nici nu-l mai bagi in seama.

Mergi la inceput

Asa ,sa vad unde am ramas :
Consideratii generale privind modul de actiune yerapeutic:
Ionul de sodiu este recunoscut ,atat in literatura de specialitate cat si de majoritatea clinicienilor drept principalul stabilizator de membrana celulara la nivelul epiteliuluide tip respirator .In prezenta ionului de sodiuare loc o fluidificare a secretiilor bronsice si ale cailor respiratorii superioare ,prin cresterea cantitativa a fazei de sol din mucus.De asemenea ,miscarea ciliara este activata (chiar in cazul fumatorilor cronici unde se stie ca aceasta este paralizata ) ducand loa eliminarea rapida a secretiilor arborelui respirator.
Ionul de sodiu determina scaderea edemului filierei aerodigestive superioare (val palatin ,baza limbii,pilierii lojei amigdaliene) ,regasit adesea la sforaitori cronici .Edemul inflamator ,la nivelul osial al meatului mijlociu ,diminueaza de asemenea ,ducand la repermeabilizarea acestuia si drenajul sinuzal .
Aceste constatari ,unanim recunoscute ,stau la baza indicatiilor clinice ,in diverse afectiuni cronice respiratorii ,pt aerosoloterapiamarina si cura balneara din sanatoriile sali8ne ,precum Tg Ocna ,Slanic Moldova ,Slanic Prahova ,Praid ,Ocnele Mari etc .
Prin utilizarea aparatului se asigura diminuarea edemului inflamator la intregul arbore respirator ceea ce permite reducerea tre[ptata a medicatiei specifice datorita unei eficiente mai mari in tratamentele medicale .Functionarea mai buna a aparatului respirator ,fundamental in asigurarea unei stari bune de sanatate ,permite rezolvarea unui mare nr de probleme respiratorii si asigura ,in general o mai mare rezistenta la diverse afectiuni respiratorii pt toti utilizatorii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si noi il folosim de la inceputul lui aprilie, mai, iunie, apoi pauza (ca am deschis geamurile si noaptea) si din septembrie iar l-am bagat in priza.
Se simte ca aerul e mai proaspat. Dar piciul mi-a racit si in septembrie si in octombrie. Ce-i drept in sept a avut o forma mai usoara de raceala, cea de acum inca e in floare. Cum ne-am obisnuit cu zumzetul (ba e chiar mai bine ca nu auzim toaleta vecinului de sus ) il folosim si in iarna asta, macar pe principiul ca daca nu ajuta nu are ce sa strice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Am si eu un astfel de aparat. L-am luat de la plafar. Pentru noi a fost.... frectie la picorul de lemn. Am auzit si eu ca face minuni, dar... la puiul meu nu a functionat. Si asta pt ca "raceliel" lui dese erau de fapt niste crize aproape asmatice, care s-au intetit in clipa in care am folosit aparatul. Deci atentie, nu functioneaza la oricine!!! Ar trebui sa consultati medicul inainte. La noi medicul a fost rezervat si chiar asa a fost.Multa sanatate la puiuti!

Mergi la inceput