Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (86)
Raspunsuri - Pagina 5
Donia spune:
ingerasa, sper sa nu fie cu adevarat sarcina oprita in evolutie... Ma rog sa ai vesti bune saptamana viitoare!
a_deju, nu-sh ce sa zic... ori nu e nimic, ori e ceva... asta ca sa nu zic ca n-am si eu o parere...:)) Da daca te consoleaza, afla ca si eu stau cu inima cam indoita, insa am norocul ca sunt la al doilea copil... pe al treilea probabil il voi trimite singur sa se caute:...))
Cristi mananca, dar nu e el insusi, e mai marait... acum rade, acum maraie... in concluzie asteptam sa vedem incotro decurge situatia.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
Donia...ai vazut ca cainele face uf-uf...si rata quack-quack ?
Deocamdata doar la Roxana
La Cristi inca am eu haturile, asa ca si animalele inca vorbesc is raspund in romaneste
mamaana, eu ii tai unghiile doar cand doarme. Doar cand doarme. E imposibil, imposibil altfel.
Bambo, ce te-oi fi speriat de cazatura! Mai, eu l-am vazut ieri pe Cristi cum se catara pe canapeaua de piele, avea o aderenta... ti-am mai spus eu ca Antonia e fetitza painajan, nu?
Va dati seama ca a adormit Cristi, ocazie cu care am inceput sa raspund din amintiri.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
Herastraul, v-ati paturit azi? Poze primim?
marani, telepatia exista!!! Te-am intrebat eu de bubamara? Ca am vrut sa o fac de 20 de ori, dar totusi nu cred c-am facut-o, iar tu ieri mi-ai spus ce inseamna!
Multumim pentru revista presei, copil de 7 kile!!!
Buna info cu lumina si plimbarile, eu abia astept zilele frumoase de toamna sa iesim la plimbare, cand e mai rece dar totusi soare, iar frunzele sunt atat de frumos colorate!
quote:
Originally posted by Laura13
mai am un pic si urluuuuu! mmai fetelor, copilul meu nu a avut niciodata probleme cu refuzul mancarii, el papa tot, fara mofturi (ma rog, mai sunt unele, dar rare). dar ideea e la noi sa reusesc sa ii bag manacarea in gurita. e cu mainile in gura non-stop. de cand cu raceala, nu poate respira pe nasuc, respira destul de mult pe gurita, sta cu gurita deschisa.....si daca tot e deschisa hai sa bagam si un deget, doua pe acolo. m-a terminat efectiv azi!!!!! abia abia am reusit sa ii dau ceva de mancare. a! si cand se plictiseste de asta.....scoate limba si incepe sa se traga de ea....exact cum face la cuculet. in sus, in jos, pe la stanga, pe la dreapta. NU MAI POT! recunosc cu rusine ca azi m-am ratoit la el.....cam tare, s-a pus pe smiorcait, nu pe plans, doar asa de ciuda. si apoi toata ziua a fost marait. oare ei nu uita? ca mi-am cerut iertare, dar nimic.
si tot din ciclul nu mai pot....stiti ce face mai nou? daca nu ii dai ceva (chei, care le baga in gura, tel mobil in momentul in care vb, sau mai stiu eu ce) se apuca de URLAT, si se arunca pe jos, pune capul pe coate si plangeeee si suspina. a! si ieri, faza fff tare, era in picioare, nu mai stiu ce vroia si nu i-am dat si a inceput EFECTIV sa bata din picioare! de nervi. si nu va mai zic ca scrasneste din dinti de nervi!!!!!! deci, presimt, ca voi avea un copil care se va da cu fundul de covor de fiecare data cand nu va primii ce va vrea. ideei? de educare? ca soseta pricepe unde e......dar ca nu are voie cu nu stiu ce.........pricepem si acolo, dar nu ne convine!
gata....m-am descarcat, mai bag si o pipa si poate ma calmez
Hooooo! Ca asta e doar inceputul! Te asteapta multe zile din astea, ratoitul nu e o rezolvare, ci doar agraveaza problemele.
E destept Dani, dar chiar nu intelege nimic din ratoit. Vino aici, urla la noi, arunca in noi cu castroane, lingurite, da-ne cu poseta in cap, etc, ca noi putem sa ducem
Bai fetelor, eu am trecut prin multe deja cu primul copil, sunt zile in care iti vine sa o iei razna rau de tot, ce ati trait pana acum e mizilic, stati sa mai creasca.
Dar va trebuie o strategie de calmare. Daca nu v-am zis va repet, de enervat o sa va mai enervati, dar cum o sa va calmati, stiti? Daca nu aveti strategii din astea ganditi-va la ele cand sunteti lucide si cu mintea limpede si aplicati-le cand simitit cel mai mic fior de nervi.
Hai sa facem tema zilei: ce strategii de calmare stiti, aveti, aplicati? Hai un brainstorming, nimeni nu critica (deci aveti voie si cu tigari
Eu prima: aplicata cu succes cu Roxana, cand treceam printr-o perioada de stres maxim. Asadar, cand simt ca incepe sa mi se involbureze mintea si mi-ar prinde bine sa ma dezlantui ca o tornada respir adaaaaanc, dar adaaaaanc, de mi se umfla pieptul si respir asa pana la 10. Prima oara cand am facut-o m-a apucat rasul pe la 4-5, dar am continuat si va jur ca la sfarsit eram un cu totul alt om.
Va rog, cine urmeaza?
Laura, te pup
, stiu cum sunt nervii astia, si imi dau seama ca si stresul cu slujba te afecteaza mult. Uite cum fac eu cand Cristi nu ma lasa sa ajung la gura lui. Ii pun scaunul oarecum in stanga mea si mana stanga a mea sta peste mainile lui, le poate misca dar nu le poate ridica, ii mai vorbesc sau ii cant sa ii distrag atentia si cu dreapta ii dau sa manance. Si daca nu merge (la noi se strica totul cand incepe sa scuipe) opresc masa si incerc sa ma calmez. N-are sens sa continui ceva ce nu merge, e o sursa de nervi si pentru tine si pentru Dani.
Revin.
miki04 spune:
Va scriu un pic telegrafic.....am fost astazi la babyexpo cu una bucata copil din dotare sa participam la competitia bebelusilor care merg deabusilea si am iesit pe locul I si chiar am mers numai deabusilea.
Am vazut acolo pe aka cu Maria Cristina
scuze ca n-am stat cu voi dar al doilea copil din dotare vroia sa plecam repede sa-i cumparam jucarii....daca am vazut bine si Maria Cristina a fost campioana , adica tot locul I la ocupat.
Noi am plecat si ne-am trezit prin expozitie ca defapt am primit medalie cu locul III 

mi-a parut foarte rau, dar nu ne-am mai intors.
Mihaela
Cristi 17.12.2006 si Adi 31.07.2000
poze noi
poze
varsta Cristian
doradora spune:
mamaana noi avem 2 forfecute, asemanatoare ca aspect.pe cea proasta i-o dau ei, o tine in manuta, se joaca cu ea, si uite asa trecem peste chinul manichiurii si al pedichiurii.
ingerasa numai ganduri bune de la noi pt tine. tare greu trebuie sa iti fie! poate ca totusi saptamana viitoare ne dai vesti bune!
a deju eu va doresc sanatate si sper sa te inseli, desi in cazul nostru din pacate eu am avut dreptate. multa sanatate!
azi fata mea a reusit o tripla performanta, de fapt, cvadrupla: 1-a adormit in bicicleta, ma rog, tricicleta, parca a deju proaspat a pus o poza cu una, la fel e si a noastra, culoarea difera. am luat-o in brate-masina si implicit carutul erau la mama naibii, si 2-mi-a dormit in brate; se sarbatoresc zilele orasului ssinaia si a trecut pe langa noi fanfara, iar pisi nici gand sa se trezeasca(3); am ajuns in dreptul unei scene unde era invitat dj nu stiu care, care mixa si batea si bufnea, iar pisi dormea in continuare in brate-4.
maine venim acasica, la babe; sunt convinsa ca le-am lipsit!
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
marani spune:
INGERASA, sper din suflet ca sarcina sa nu se fi oprit din evolutie, ma rog sa ne dai vesti bune saptamana viitoare! ai grija de tine si de samburelul din burtica!
DONIA, nu m-ai intrebat, dar ma gandeam eu ca te-ar interesa. Si bine am intuit. Cat despre plimbari, imi place sa ies la plimbare indiferent de vreme ( pe cuvant iti spun ) am iesit si cu bubamara in ploaie, dar ploaie zdravana, cand ninge nu mai zic. Presimt ca o sa avem o toamna tarzie, frumoasa si cu soare mult. Citind articolul ala mi-am adus aminte ce fain e sa-ti bei cafeaua in aer liber...of...parca are alt gust, pe prispa o beam la tara...frig afara de inghetai, dar ma inveleam cu o patura, iar cafeaua super ferbinte....
saptamana viitoare plecam la Durau pt 3 saptamani, e si bine, e si rau, dar nu am incotro, tata are treaba acolo si nu mai pot sta fara el atatea zile;
Ajutati-o pe Sonia
dandusa spune:
[omuleti Aka ,sot de Aka,Cristina,Teutz,facind galerie] campionii...campionii,ole,ole,ole...HAI CRINUTA....
si Crinuta ioc...,nu s-a lasat impresionata de galeria facuta...,nici de telefonul lui mami,nici de ap foto...,doar o micuta jucarie a lui Cristina i-a plcut putin...,dar n-a vrut sa mearga de-a busilea si pace...,s-a pus in kur si privea in jur...,era al 4-le bebeu care participa la concurs...,toti terminasera copmetitia finalisti,numai noi nu...
si-am luat problema...in dinti...,am puupacit-o si incurajat-o putin,am sfatuit-o sa faca bina sa paseasca ca ne facem de ris...
si a inceput fata mea sa mearga tinuta de minute...,asa am reusit sa terminam si noi competitia...,pe locul 4...si cu toate astea am primit medalie...si o punga plina cu bunatati...,a fost superrrrrr,mi-a placut la nebunie...,cind am vazut ca-i pune medalia...,am simtit ca-mi sare inima de fericire...,ce mindra eram...,mai,mai...,pai daca acum am simtit asa...,dar cind mi-o lua premiu cu coronitza?!?...,vai de mine...,cred ca o sa fiu fleasca...![]()
Miki,
imi pare rau ca nu ne-am intilnit...,noi am ajuns mai tirziu...,data viitoare ne vedem cu siguranta,ca doar ce ne-am incalzit...![]()
Ingeras,
sa dea domnul sa fie bine,ne rugam pentru bebe mic sa fie bine in burtik
Dianarus,
cartofii cu apa la cuptor se fac in 30-40 de minute
Laura,
mai noi nu vorbim aceeiasi limba...
,deci eu am mixer din ala...,maciuca...,care taie si pe masa...si cind ai spus mixer m-am gindit la ala ca al meu...,care taie la fel ca blender-ul...,intelegi?...,deasta te-am intrebat...,deci...,ce-a mincat Dani pina la urma?,ca se pare ca nu i-a priit...![]()
Tema zilei
in general cind ma nernervez trintesc vrute si nevrute...,mai mult vrute...
,dar sincer atunci pot foarte usor sa fiu extrem de sincera...cu oricine...,dar asta nu se aplica in cazul Crinutei...,asa ca in momentul in care ma enervez...,incerc sa ma calmez,facind o mica pauza...,de vorbire...,de schinbat pampersul daca este cazul...,de masa...,de somn...,adica ma opresc din orice faceam...,fac ochii maaaaaari si-i spun pe un ton foooarte calm...,daca nu stai sa-ti pun pampersul ...,ma supar sau daca nu papi,pling sau daca nu te culci,ma enervez tare...si atunci de obicei ea se uita luuung la mine...,observa ca m-am enervat si isi schimba atitudinea...,jucaria pe care incercam sa i-o dau ca sa-i schimb scutecul in liniste...,o accepta.../lingurita pe care vroiam sa i-o vir...,o accepta/somnul pe care vroiam sa-l faca ,il/0(titza),accepta...si se potoleste...
ori sint eu dusa si cred ca copilul meu reactionaeaza...si cu toate ca s-ar putea sa par dusa...,chiar asta cred...,ea intelege ce-i spun si mai ales ca m-am enervat...,privirea mea,tonul meu...,ceva ii spune asta...,ori copilul meu este foarte cuminte si dupa mici escapade de rasfat,nervi sau altele ,se potoleste subit...,asta n-o prea cred...,zauuu
mai sint si situatii,de obicei noaptea...,cind eu sint varza...din pricina trezirilor ft repetate...si cind ma enervez...,pt ca eu vreau sa dorm...si ea ori plinge,ori are chef de joaca...si atunci nu pot aplica metoda ma opresc din ceea ce fac,holbez ochii,bla,bla,bla...,atunci oricit de nervoasa as fi...,ma gindesc ca nu are motiv sa se trezeasca daca nu o deranjeaza ceva(dintii,vise urite,dor de tzitzi,zgomote mari)...,asa ca brusc ma fac mielusel...,la gindul ca ea,iubita mea...,este un sufletel mult dorit de mine,pe care il iubesc enorm...si mai este si mic ,mic si nu poate spune ce o derajeaza...,iar ea,nu are nevoie de nervii mei de crizele mele...,ea vrea sa-i dau tiza sa se linisteasca fie ca a visat urit,fie ca a auzit un zgomot mare,fie ca o dor dintisorii sau ca-si doreste sa o tin in bratele mele mariiii,sa se simta in siguranta...,oricit de obosita as fi...,asta-mi vine in cap...si nu fac decit sa-i ofer dragostea mea...si alinare,nicodata nu o cert...
ps:deasta de multe ori cind ma cert cu mama ,regret ca nu ma pot abtine ,regret ca fata mea este nevoita sa suporte astfel de tonuri,pe care la noi(eu si Claudiu)...,nu le va auzi niciodata...,asta ma doare teribil...
Faceti ceva...orice/oricit
Ionut
/Teo
/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia
/www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
Dia1609 spune:
quote:[omulet care bate nervos din picior]
Originally posted by dianocica
[quote]roxanica, tb sa marturisesc ca Oana l-a pupat pe David cand ma uitam la poze... efectiv a luat in brate ecranul monitorului si i-a dat pusi baietelului din poza ... printre chiuituri de bucurie, de parca il stia de muuulta vreme
am zis ca il stia de multa vreme, da? de la odisee, de la inceput...si ei mai au in comun lupta cu gramele din mancare si refuzul lor
... pana una alta, ca sa nu fie neintelegeri, il pupa Oana tare-tare pe d si-i zice sa intre pe mess sa-l mai invete cate ceva... numai chestii bune, of course Dia
de
Oana 29.11.06 Impotriva bannarii aelitei
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez
dianocica spune:
ingerasa imi pare foarte rau.
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
dianocica spune:
mesaj de la aelita pt ingerasa eu tot mai sper sa nu fi pierdut sarcina...iar daca e asa,imi pare nespus de rau ,stim multe cum e sa treci prin asta...
Multa putere,draga ingerasa !!! Te imbratisez cu drag !
Aelita
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius