Hipospadias (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Vesti bune Dariana! Va doresc ca evolutia sa fie buna.

Roxana nu te inspaimnata, ca sonda nu doare cand i-o pune, dar copilul este speriat si reticent la ori ii intra in corp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sama spune:

Buna Dariana si...bine ca ati scapat!
Cum se simte mititelul? mai are dureri? il mai deranjeaza cand urineaza?
Ati scapat relativ repede, si operatia mai scurta si spitalizarea, dar banuiesc ca v-a dat drumul acasa cu conditia sa merge-ti la control mai des,nu?
Ce a zis dr? e ok? i-a facut uretroplastie? sau ce proceduri i-au facut? trebuie sa iti fi scris pe foaia de externare daca nu ti-a zis.
Cum a fost in spital? te-ai descurcat cu ce ti-am zis?

In fond...bine ca ati scapat...bine ca ati scapat.Va pupam!

Sama si Iannis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Dariana, va doresc si eu sa mearga totul bine! recuperare rapida si usoara!

Gratiela, Maria si Stefan

www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

multumim fetele pt primire. dr nu mi-a zis exact ce i-a facut, trebuie sa iau maine foaia de externare si va zis, ca si eu vreau sa citesc. nu ne-a pus conditii sa venim la control, ba nicinu ne-a pomenit de asa ceva, am inteles ca a fost destul de simplu la el, chiar dr care a fost mana a doua, ca el l-a vazut mereu dupa op, vroia sa ne trimita acasa de vineri dar mie mi-a fost frica sa plec din cauza sondei si bineam facut ca am ramas pt ca Darius a scos sonda, ce faceam in sit asta acasa?!
sama, da, ne-au fost f folositoare sfaturile, multumim mult de tot.

http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yonacr spune:

Ma bucur Dariana pentru vo si recuperare usoara. Cine l-a operat? Cum a fost in spital? Cind o sa poti poate ne scrii mai detaliat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

No isuntem bine, cu fiecare zi e mai aproape de normal. Dureri nu a parut a avea sau eventual doar putine, a mvazut ca in la anumite dati cand face pisu se cam zvarcoelste si maraie, semn ca-l deranjeaza/doaer/ustura, nu stiu. De ce zic ca e mai bien din zi i nzi din cauza comportamentului, a ramas cu o iritatie psihologic vorbind de la noaptea di nspital cand asistentele veneau des sa-i verifice semenel vitale, inclusiv tensiuena si-l trezeau mereu din somn. Apoi ba veneau cu medicatia si uite-asa el mititelul a prins oroare cand venea cineva sa-l trezeasca. In priam naopte acasa mi-a facut noaptea o crizuta de-asta de plans de nu stiam ce-i cu el, ca din senin. Tot cam asa s-a si dus. Eu de teama durerii, caci asta am crezut ca are, i-am dat codeina (asta era medicatia de durere ce ni s-a dat, dar cu specificatia sa nu o folosim decat cand e reala nevoie). Dar la urmatoarele crizute identice din zi mi-am dat seama ca nu de durere facea asa, ci el credea ca urmeaza iar sa vian cineva sa-l controleze/deranjeze si protesta in felul asta. Si cum in cursul nopti ie cam intre somn si trezire, nu prea reusea sa distinga bine ce si cum. Tot asa mai protesta si la inceput cand dadea msa-i schimb pampersul desi nu avea ce sa-l doara, doar ca el asociase schimbatul asta cu un discomfort, o neplacere. Cat snt tantiile-astea in spitale de dragute si atente cu copiii, si cat de intelegatoaer sunt si eu ca trebuie sa-si faca si ele meseria, cred ca trebuiau sa-l lase in pace mai mult timp sa doarma. Somnul ala fragmentat de dupa operatie l-a agasat. Plus ca mi-a zis sotu lca a doua zi dimineata pana l-a externat s-au perindat si studenti/asistente in training pe la el si aveau doua maini stangi, asa erau unele fete si asta a insemnat tracasaj si mai mare pt adrian. Dar a trecut, azi ne-a cazut si pansamentul de pe putza, sonda se pare ca e prinsa bine cu o copca si nu iese de aoclo. Si el tinde mereu sa duca mana acolo, dar nu trage tare, parca ar stii ca doare.
A trebuit sa facem cam 3-4 baite scurte/zi la popou pana a cazut pansamentul si de fiecare data lasam sa se usuce apa fara sa stergem noi cu prosopul, apoi ungem cu polysporin si punem pamperseii (al doiela e nr. mai mare - mi-au ramas de la Alex dupe ce s-a invatat la olita si n-am mai folosit la el). Ii dau 2 tipuri de medicamente, unul la fiecare 8 ore, al doilea doar o data pe zi (sunt solutii dulci), dar n-am avut curiozitatea sa le retin numele sau ce sunt. Tratamentu le de 7 zile. Oricum miercuri mergem la spital sa scoate msonda, cel putin de-asta cred ca ne-a chemat.
In rest, putem spune ca a trecut deja tot ce-a fost mai greu, ne-am reintrat in normal, nu mai e decat chestie de vindecare si putina grija la igiena un timp. Asteptam si noi primul pisu din picioare (ca ne-am saturat sa tot facem pe pantofi ). Cred ca e si circumcis, nu-mi pot da seama bine deocamdata, astept sa vorbesc si cu dr. N-as fi vrut, dar banueisc ca a fost din ratiuni medicale. Ma rog, asta sa fie baiul nostru.
nu stiu ce sa va mai spun, ce detalii sa va mai dau, voi daca mai aveti intrebari, cu mare drag va raspund.

Dariana, imi pare rau ca mituztu tau a trecut prin asa clipe grele. Din fericire, totul se uita, doar noi, mamicile/taticii ramanem cu amintirile.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flori78 spune:

Buna fetelor!
Ma bucur mult si pentru tine Dariana si pentru tine Try ca sunteti bine! Acum sa aveti incredere in Dumnezeu ca se vor vindeca cat mai repede copii vostri!
Bine ca ati trecut cu succes de operatii!
Acum sa fiti sanatosi sa nu aveti alte probleme si sa cresteti mari!

Noi trebuie sa mergem luna aceasta din nou la control - avem 5 luni de la operatie! Am emotii; nu ar trebui, dar am.. ce sa faci ... asta e.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Try si Dari, ma bucur ca ati scapat de grija aia inebunitoare de dinainte...acum orice ar fi...sunteti dupa.....eu va doresc recuperare rapida si atata sa fi fost tot chinul copilasilor pe lumea asta!

Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Azi am fost la scos de tubulete: aveam programare la ora 10, la 10 si 2-3 minute eram in cabinet, la 10:10 eram deja afara.
Eu am crezut ca tubul e doar un pic bagat pe uretra, de unde frate, era luuung si nu se mai termina cea ce m-a facut sa banui ca merge pana in vezica urinara sau aproape. A schelalait un pic duduritza mea cand i l-a scos, dar a uitat repede. Dr. a fost foarte incantat de evolutia vindecarii, spunea ca la alti copilasi e inca umflat locul cu pricina dupa 5 zile si ca a lui arata foarte bine. Eh, spera sa zica asa si fetele mai peste vreo 15 ani de-acu-ncolo . Ca de micuta, tot micuta o sa ramana, n-avem cum s-o mai lungim .

Mai mergem la un control dupa 2 luni sa vedem cum arata vindecarea. Mi-au spus sa continui cu cele 3-4 baite/zi inca o sapt., sa aplic polysporin tot cam atat, iar antibioticul sa-l intrerup astazi ca nu mai e nevoie (in mod normal trebuia sa continui inclusiv maine). Ca o sa-l jeneze probabil la primele urinari pt ca uretra s-a iritat/sensibilizat un pic din cauza frecarii ce-o presupune scoaterea tubului, dar ca nu ar trebui sa ii dea de furca de acum uriantul.

Cam asta ne fu experienta, de-acum totu-i history. Am mai incheiat un capitol. Si zici bine Corina, macar atat lucru sa le fie chinul lor in viata si sa mearga toate celelalte cum trebuie.

Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Azi am fost la scos de tubulete: aveam programare la ora 10, la 10 si 2-3 minute eram in cabinet, la 10:10 eram deja afara.
Eu am crezut ca tubul e doar un pic bagat pe uretra, de unde frate, era luuung si nu se mai termina cea ce m-a facut sa banui ca merge pana in vezica urinara sau aproape. A schelalait un pic duduritza mea cand i l-a scos, dar a uitat repede. Dr. a fost foarte incantat de evolutia vindecarii, spunea ca la alti copilasi e inca umflat locul cu pricina dupa 5 zile si ca a lui arata foarte bine. Eh, spera sa zica asa si fetele mai peste vreo 15 ani de-acu-ncolo . Ca de micuta, tot micuta o sa ramana, n-avem cum s-o mai lungim .

Mai mergem la un control dupa 2 luni sa vedem cum arata vindecarea. Mi-au spus sa continui cu cele 3-4 baite/zi inca o sapt., sa aplic polysporin tot cam atat, iar antibioticul sa-l intrerup astazi ca nu mai e nevoie (in mod normal trebuia sa continui inclusiv maine). Ca o sa-l jeneze probabil la primele urinari pt ca uretra s-a iritat/sensibilizat un pic din cauza frecarii ce-o presupune scoaterea tubului, dar ca nu ar trebui sa ii dea de furca de acum uriantul.

Cam asta ne fu experienta, de-acum totu-i history. Am mai incheiat un capitol. Si zici bine Corina, macar atat lucru sa le fie chinul lor in viata si sa mearga toate celelalte cum trebuie.

Mergi la inceput