Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (34)
Raspunsuri - Pagina 8
laura_oana spune:
LA MULTI ANI !!! SARBATORITILOR ZILE
SI IO AS VREA SA EVADEZ......
maine evadez la o nunta
pupici
Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007
roxanici spune:
da, de-ala, nu mai gaseam exact poza asta. asa e, e bun ptr copii mai maricei
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
gabi78 spune:
Tudor de cind e racit nu vrea sa manince decit mincare calda si fluida! E exact ca mine!
De dimineata nu a mincat mar cu biscuiti, ieri am incercat sa ii dau si banana si nici d-aia nu a vrut. Dar supa maninca de imi vine apa in gura linga el. Dar bineinteles ca nu mai vrea si felul 2..
Dupa-amiaza o sa incerc iar un iaurtel dar nu prea cred ca o sa pape. Ca si ieri de altfel. Asa ca va minca lapte.
Pe ziua de azi are deja 500 ml de lapte bauti. Daca mai baga 2 biberoane de 150... ha ha.. nici in visele mele nu minca asa de mult!
infofolit Apai si eu il tin dezbrcat.. si uite ca l-am racit. Doctora mi-a zis ca pe jos prin casa ca e curent pe sub usi..eu zic ca trebuia sa il imbrac mai bine afara. Ca acum vremea e foarte schimbatoare.Pare cald si daca adie doar vintul te ia cu frig. Unde mai pui ca la soare e soare.. si cald.. si la umbra te ia cu tremuriciu'.
evadari ORIUNDE ORICIND ORICIT. Atit imi lipseste si de asta duc dorul. De cind a aparut Tudor s-a cam dus belitu' ochilor prin magazine si umblatul hai-hui! D-aia vreau sa vin si la Baby Expo. Ca sa ma aerisesc la cap! Ca pot comanda scaunul si pe net. E drept ca mai scump, dar .. e o vorba.. prostia si fudulia costa! Si mie mi se potrivesteee.. de minune!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
laura_oana spune:
tre sa va pove ceva amuzant ..zic io..oricum radeam cu prietena mea cu lacrimi cand imi povestea...
apropo de enspeee mii de caciuli in cap..edy a stat vreo saptamana dupa ce am venit de la spital cu caciula ..apoi nu am mai pus decat dupa baitza vreo ora caciula si apoi jos( asa a zis dr aveam 22 grade in camera la el)
asa de povestit..prietena mea este cu copilu tot la dr meu, si dr tot ii zicea sa lase copilu fara caciulita..de cate ori venea la ea copilu cu caciula in cap( dr e foarte de treaba, glumeste..etc)plictisindu-se sa ii zica de caciula a facut altceva" vaiiii, dna X , numai o caciula are copilu???dar va rog frumos mai punetii una sa nu inghete!~!!
alta ceeasi sursa: zice si ea intr=o zi sa ii clincane un clopotel pe la urechi sa vada daca intoarce capu copilu...de unde nici nu baga de seama al mic de clopotel...cu lacrimi in ochi suna si cheama doctoru la ea acasa ca e copilu surd!!!vine dr il controleaza , il verifica ..de unde copilu sanatos tun..,cand da sa iasa din camera ce ii vad ochii pe usa de langa ..UN DITAMAI AFISU CU : "NU TRANTI USA!!! LINISTEEEE!!!" IL PUFNESTE RASU se intoarce catre ea si zice:"aaa, e surd copil???" doamna copilu asta nu e obisnuit cu zgomotele!~!!!..la care ea...pai noi mergem in varfu degetelor sa nu facem galagie , ca e mic copilu!!!
mai erau carteva faze dar nu imi aduc acum aminte...copilu are 2 ani jumate acuma e sanatos tun ..ea cred ca avea o problema
am zis sa va amuzati putin ...
magdutah spune:
pentru ROXANICI si mii de
sa nu ii spuneti lui Matei cand o creste mare ce mama grea de cap are !!!
Magda Matei 9.04.2007
alionushca spune:
Gabi78 eu am masuta de la BREVI - am sa fac poze si le pun - am dat pe el in jur de 200 dolari. Imi place - insasi ideea de scaun - nu pot spune ca ar avea ceva special - 4 nivele pe inaltime, 3 nivele pentru culcat scaunul, curelusele o tin bine - usor se spala - nu pot zice ca ar avea ceva deosebit comparativ cu alte firme - l-am luat din motiv ca acest model a fost facut in italia iar cele de la cico - in china si la doua cunostinte pe la vreo 10 luni a copilului s-au rupt in doua- poate o fi vinovata China poate nu
Diversificarea - eu explicasem de ce trebuie cu lingurita si nu cu biberonul - si nu e vorba de comoditate ci de absobrtia substantelor nutritive - ceea ce e foarte important - mai bine 10 gr de mincarea da sa se absoarba substantele bine, sa fie prelucrate corect cu saliva din gurita - decit 100 cu biberonul.
Uite eu nu-s de acord cu argumentul copilul nu vrea - el trebuie sa manince corect - nu doar sa manince sau sa ne scriem undeva in minte - azi la ora 10 copilul a mincat - important cum a mincat si ce folos are din asta. Si nu dati cu rosii ca eu si asa tac destul cind vad ce se intimpla in unele cazuri cu diversificarea - daca tac - consider ca stau doar de forma - eu asa nu vreau.
Despre calire am vorbit destul la inceput - avem un mod de viata stabilit din primele zile si tot asa mergem inainte - la inceput imi parea ca fac ceva special - acum e ceva obisnuit.
Despre evadat - cam o data la doua saptamini - da nu e suficient, ieri seara ma apucase ververitele - ma uitam la taraboiul din jur, la starea de oboseala si psihica si fizica la tot ce nu-i ca inainte - si m-am intins la podele cu ochii in tavan de credea sotul ca e rau de tot cu sistemul meu nervos.
Ce zic azi - nu am timp sa ma intind la podele
Loradin lapte formula trebuie de cautat pina il accepta - nu poti inlocui laptele cu cereale, legume sau altceva - pina la cel putin 1 an lapte trebuie sa fie de cel putin 2 ori pe zi pe linga diversificare. Se considera diversificarea mai putin importanta decit laptele pina la 1 an si doar dupa invers.
Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI
Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)
laura_oana spune:
asa diversificarea
edy papa mancarea cu lingurita de la 3 luni jumate, lapte, ceai, apa cu bibe, siropuri gen nurofen, etc cu siringa acuma si siropu de calciu tot cu siringa de nurofen si nu face fitze, vigantol oil ii dau 5 picaturi direct pe limbuta pt ca stie de mic si ii place sa stea cu gura cascata pana picur eu si face mmmmm.
noi nu ne jucam in timp ce papam ..pt ca nu avem timp e mai interesant sa mancam cu lingurita decat sa vb atunci..asa l-am obisnuit..masa e masa ,joaca e joaca!cand vede ca vin cu castroneliu si lingurita si ii pun babetica stie si nu mai are rabdare, apa sau ceai bea si in timpul mesei de cand am inceput diversificarea si nu il impiedica cu nimik sa pape tot!EU beau apa cand mananc ..sotu nu , bea la urama de tot, eu nu pot parca sta mancarea in gat!
afara am mai papat si noi..iaurt sau banana( ii rascaiam cu lingurita din banana si papa) dar parcul unde mergen noi e langa mama asa ca fug cu el la ea si ii fac acoo si apoi ieim iara afara , asa ca noi stam cu orele afara de mici .
gata
gabi78 spune:
loradin da.. trebuie sa cauti un lapte pe care sa-l manince.
Eu ii dau Nan si il maninca mult mai bine decit Humana. Dar am o prietena care ii dau Novalact. Il ia de la cabinetul doctorei pt ca am inteles ca nu se gaseste in farmacii si are un gust usor vanilinat. Mie mi s-a parut gretos de parfumat, dar fata ei d-ala maninca de la 6 luni de cind nu a mai avut laptic de mama. si ii place .Fata are acum 1 an si 2 luni si bea 3 biberoane de 210 -240 ml pe zi!
E foarte important sa pape laptic!
Pina la urma.. desi nici eu nu sunt de acord cu "pititul", da-i in zeama de supa si cite o masura de lapte.
Nu stiu ce sa zic altfel!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Amma23 spune:
Fetelor, revenim si noi pe baricade.
Pana acum a fost sora mea la mine si ne-am cam facut de cap.
Loradin nici Lucas nu vrea lapte praf/I-am schimbat firma, da' nici pe asta nu-l ia.Mai astept cateva zile si incerc iar.Eu vreau sa-l dezvat incet incet.Diversificarea am ajuns la cereala.Adica avem asa.
Ora 7, 8 - lapte san
ora 10 cereale cu lapte. Azi am inceput si nu prea le-a luat asa ca i-am pus si niste fruct.O fi bine, Alionuschca, ce zici? Mai da detalii, ca spui lucruri interesante
ora 12-13 legume (azi spanac cu smantana)
ora 4-5 fructe si seara lapte, cam de vreo doua ori pana adoarme.
Iunita, m-am spart de ras iar.Esti o nebuna.
Ca si Sherbi cu pozelel ei...dusa rau
Asa.... de azi noapte avem si noi un dintisor!!!! Si ma bucur de zici c-am castigat la loto.Mare minune copiii astia, ce bucurii iti aduc asa...fara sa vrea.
Se intoarce si al meu de pe o parte pe alta, de pe spate pe burta de prin august, tre sa ma uit ca mi-am notat si invers abia de cateva zile.
Fetelor , eu nu pot sa-l las sa planga.Plang si eu cu el.Voi cum faceti?Hai sustineti-ma ca am nevoie, ca-l simt cum incepe sa se rasfete.Apropos, ce jucarii mai au copiii vostrii.Ca Lucas tot ce prinde baga in gura si dupa 5 secunde se enerveaza si incepe sa urle.Doar daca stau eu sa-l arat aia cum face, ailalta ce zice....am pus-o de mamaliga in felul asta.
Idei de jucaii, please.
Pup, acum doarme.Azi noapte s-a trezit din ora in ora.De asta l-am si controlat azi dimineatza , ca ma gandeam ca de la dinte.
Deci fetele care nu va dorm copii( si Lucas de vreao saptamana doarme iepureste, pe bune, doarme cu ochii intredeschisi) de la dinti li se trage
Pup, ma duc sa bag la intuneric.
Pofta buna copii
Ama si Lucas 12 Martie 2007