Barfa trebuie sa faca parte din viata noastra ?
Raspunsuri - Pagina 2
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
coltofeanu spune:
Ne adunam toate la o cafea si binenteles la o .... barfa. Ca altfel nu se poate. Una dintre noi este chemata la telefon si paraseste birou. Celelalte comenteaza la adresa celei care a plecat : " Stii ce i-a spus sefului...ssssss " apoi "Hi,hi,hi! ". Intra in birou colega, se lasa putina liniste si se schimba subiectul , bineinteles incluzand-o si pe ea in discutii. .....Nu-mi place....dar am vazut ca se practica.Si asa se intampla cu toate. Am observat ca si barbatii fac la fel... sunt si ei tot niste fiinte umane, nu ?
Important este ca lumea se destinde, se relaxeaza si are chef de munca dupa pauza. Dar mie tot nu mi se pare corect . Inteleg ca trebuie sa te integrezi in colectiv dar, uneori as prefera sa lucrez singura in birou. In cazul asta exista riscul sa nu fii informat, sa fii ocolit de colegi: " se da mare!" sau " e cam ciudata" , poate chiar "fraiera".
sirimie spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Deci barfa prolifereaza acolo unde nu sunt paduchi.
Daca babuini ar putea vorbi/birfi nu s-ar mai despaduchea
![](icon_smile_big.gif)
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
![](icon_smile.gif)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
Oliv75 spune:
Unde lucram eu faceam haz unul pe seama altuia, mai ales la masa (cand apucam sa mancam). Poti sa incluzi in categoria "barfa" atat timp cat subiectul amuzamentului nu era de fata; dar si cand se intampla asta, mergeam sa-i spunem ulterior
Ne si certam cateodata dar fiecare stia punctul slab al celuilalt si ulterior se gaseau justicari pentru majoritatea raectiilor. In principiu radeam pe seama "organului" (ma refer la conducere).
coltofeanu spune:
De obicei si la noi lumea se distreaza tot pe seama "organului ", cu toate ca se mai intampla ca in centrul atentiei sa mai fie si unul dintre noi. Mi se pare mai grav atunci cand ajung la urechie sefului unele barfe pe care nu le-ai spus , si "bunii" tai colegi pentru a se apara ti le pun tie in carca.... si dupa aceea iti sunt prieteni ( NU GENERALIZEZ). Asta nu inteleg. Se intampla sa se exagereze in discutii , sa se imagineze diferite situatii ridicole care te fac sa razi pana mori , despre un anumit personaj, si asta in lipsa lui. Esti provocat , fara sa vrei scapi un cometraiu haios despre o persoana care nu te-a deranjat cu nimic.... Cand mi se intampla eu ma simt vinovata si chiar imi pare rau. Asta imi da o stare...si pentru asta as vrea sa am un birou singura , dar nu-mi place nici izolarea.
Oliv75 spune:
E naspa singura in birou, crede-ma Culmea e ca si eu faceam parte din categoria organelor, dar ma bucura ca mai era cineva "peste mine" ca sa pot si eu sa rad de altul
. Oricum era fain.
coltofeanu spune:
Oliv, dar ce faci atunci cand seful este o persoana care crede si nu prea in glumele noastre ? Sau crede anumite barfe pe care nici nu le-ai spus dar niste colegi binevoitori l-au informat din teama de a nu fii avansat ? Tu , ca sefa , cum percepeai discutiile , barfele si rasetele subalternilor pe seama ta ?
mathilda spune:
v-ati pus intrebarea ce fac 99/100% din membrii DC ? barfesc vedete, bone, programe tv, soacre etc.deci eu sincer coltofeanu nu-ti inteleg intrebarea. dar tu ce faci acum? nu barfesti faptul ca colegii barfesc?
coltofeanu spune:
Poate nu stiu eu sa pun limitele intre barfa, informare si a vorbi deschis despre un anumit subiect. In prezentul subiect eu ma referam la genul de barfe rautacioase, spuse voit pentru a defaima pe cineva, de a-l injosi in ochii celorlalti, de a-l pune "bine" cu sefii ( apoi se va rade despre asta)... sau asta este lupta pentru supravietuire?
Si eu ma antrenez in discutiile colegilor dar nu-mi place atunci cand se vorbeste foarte urat despre o anumita persoana pentru ca mai cred ca fiecare ar trebui sa ne vedem defectele si apoi sa vorbim. Chiar le spun :" Mai, suntem cam rai" ... sau " NU ar trebui sa spunem asa ceva pentru ca nu este chiar asa de..". De cele mai multe ori mi se raspunde " Crezi ca de noi nu vorbesc altii ?". Deci sa trag concluzia ca barfa face parte din viata noastra si nu putem trai fara ea. Uneori poate fii constructiva, alteori distructiva. Depinde cum o percepe fiecare persoana. Asa ca pot barfii linistita cu colegii, fara sa ma simt vinovata de acest lucru, nu ?
Oliv75 spune:
Desigur, au existat multe cazuri in care colegi binevoitori au denaturat adevarul din varii morive, victima fiind chiar si eu. Din cauza asta de-a lungul timpului am avut mai multe dispute cu sefu' dar cred ca pana la urma a fost cu happy end pt ca am ajuns sa ne cunoastem reciproc (nu in sens biblic). Cred ca asta e solutia, sa gasesti timp sa cunosti oamenii cu adevarat, sa obs ca unui mai coleric, altul mai sfatos, altul mai hatru etc. E ciudat cum unii, desi stau cate 12 ore la serviciu, nu se obosesc sa-l cunoasca pe cel de langa ei.