Barfa trebuie sa faca parte din viata noastra ?
![](images/user_woman.png)
La serviciu , in putinele minute pe care le avem disponibile.... de cele mai multe ori se barfeste : " Popescu a zis... " sau " Madam G. a facut... " etc. Totul se termina cu "Ha,ha,ha !si Hi,hi,hi !". De cele mai multe ori nu-mi place ce se intampla, dar daca nu faci " parte " din colectiv esti ignorat,marginalizat si uneori chiar centrul barfelor. Daca te abti la comentarii esti considerat turnator la sefi... Nu stii cum sa dai. Nici sa te izolezi nu este bine dar nici sa barfesti. A.... si mai este un aspect! Daca X este un salariat bun atunci ceilalti incep sa-i caute nod in papura sa-l scada in ochii sefului.
Chiar trebuie ca barfa sa faca parte din viata noastra ? Sa ne dam in cap unul altuia si apoi sa spunem ca am glumit ?
Raspunsuri
dumitrulaura spune:
Asta se intampla in colectivele unde nu se munceste non-stop. Pai daca ar avea de munca foarte mult nu ar mai avea timp de barfe.
Mie nu-mi plac barfele si nici colectivele in care se barfeste. Dar, din pacate, peste tot e la fel.Am fost si eu subiectul unor barfe, la inceput, cand m-am angajat, dar cu timpul s-au saturat de barfit ,si au trecut la alt personaj. Dar nu m-am suparat pentru ca am considerat ca nivelul lor intelectual nu depaseste nivelul intelectual al unei femei care matura pe strazi, cu toate studiile lor.
Cred ca e imposibil sa existe vreun loc de munca unde sa nu existe macar un singur om care sa barfeasca.
Pana la urma si barfa e un mod de recreere.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/NinaR/NinaR.jpg)
NinaR spune:
Barfa nu ar trebui sa faca parte din viata noastra, dar din pacate face.Toata lumea barfeste indiferent de varsta, conditzie sociala, grad de cultura. Peste tot se barfeste si se baga intrigi. La serviciu, barfele aduc necazuri, asa ca incerc sa stau deoparte sau sa nu imi dau cu parerea.
coltofeanu spune:
Atunci cand m-am angajat am stat deoparte , nu am barfit cu ele dar le simteam cu se feresc de mine , eram o intrusa fata de care nu aveau incredere sa barfeasca. Totul era pe ferite , o privire, un zambet cu subinteles... chiar daca nu vorbeau de mine.Eram exclusa din cercul lor pentru ca nu participam la comentarii . Eram foarte atenta ce spun , eram atenta sa nu vorbesc pe cineva de rau , sa nu deranjez dar ma simteam oarecum izolata. Am incercat sa particip la discutii si situatia s-a schimbat. Nu-mi place sa vorbesc de unul de altul... pentru ca fiecare ar trebui sa ne vedem barna din ochi , apoi gunoiul din ochiul vecinului. Nu-mi place sa particip la barfe , dar ce pot face ?
spic de grau spune:
Draga - barfa si tigara te promoveaza (in Romania).
Am trait experienta asta.
Nu sunt fumatoare, nu ieseam "la o tigara", deci - nu eram la curent cu "ultimele noutati", lumea "nu ma cunoastea" - asa ca...
Mi se face greata numai cnd imi amintesc..
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
eu nu fumez deci nu am cum sa barfesc la o tigare,cafeaua prefer sa o beau in liniste sa ma relaxez vreau sa discut cu colegii sau vecinii dar nu sunt curioasa ce-au facut X sauY aseara sau ce-a mai zis vecina de la 2,nu-mi place sa ma bag in viata altora sa ii judec eu pe ei ,am grija ce fac eu cu viata mea.din cauza asta ,ca refuz sa ma bag cu bocancii in treburile altora atata timp cat nu mi s-a permis asta si nu mi s-a cerut sfatul , am fost catalogata ca sunt "cu nasul pe sus "ma doare-n pix de ce cred ei dar ma amuz copios cand "prietenele de barfa " se balacaresc ca la usa cortului cand incep sa se parasca intre ele !!!!! acasa ...n-am umblat in viata mea cu blid'un brate pe la usile vecinilor sa le ce nu stiu ce -mi trebuie ,discut chestii generale si gata:"nu sunt fata de comitet!".d-aia n-am eu pulovar pe gat ! mi s-au pus uneori in carca chestii pe care nu le-am spus dar cei care ma cunosc si-au dat seama ca nu au fost de la mine si...n-au crezut !unii traiesc din barfa si inventeaza atunci cand duc lipsa de subiecte,dar nu-i bag in seama.mai grav este cand astia fac parte din neamul tau sau al sotului dar i-am cam potolit si pe ei ca nu prea sunt dusa la biserica!
dana
danitin spune:
NU nu ar trebui sa faca parte ... dar uneori e asa de faina
Acuma cred ca depinde si de ce intelegem prin barfa. De exemplu dc ma intalnesc in oras la o cafea cu o fosta colega si trecem in revista ce au mai facut cunoscutii - gen X s-a casatorit, Z a plecat din tara, X are un copil - e barfa sau nu? Ca recunosc sincer ca imi place sa fiu la curent cu ce mai fac vechiile cunostiinte ... chiar daca asta implica si unele picanterii gen "de ce a divortat", "cine e sotia" ....
Mamica de spiridus
Vacanta 2007-2 Mai si La casuta
Spiridusul in al treilea an
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
adevarul este ca exista barfa rautacioasa care te face albie de porci te intorc pe toate partile si-ti pun in carca tot felul de prostii ca nici tu nu mai sti ce-ai facut din tot ce se spune despre tine si barfa in care discuti asa cum s-a scris despre ce-ati mai facut ,ce-a mai facut X ,dar fara sa-ti dai cu parerea ca este bine sau rau.ca afli despre fosti colegi pe unde sunt...ce-au mai facut ...asta nu e barfa e...informare!
dana
clarrice spune:
Pana la urma, toata lumea barfeste. Uneori discutiile care mie mi se par nevinovate cu prietenele sau colegele, poate nu ar mai parea la fel de nevinovate, daca ar ajunge la urechile celor vizati. Eu ma supar foarte tare uneori cand aud ca cineva a vorbit "nu stiu ce" despre mine sau cineva din familia mea, insa ma trezesc ca si eu emit parereri despre altii si comentez actiunile altora, care nu au nici o legatura cu mine.
E adevarat, unii barfesc odios. Cica barbatii sunt cei mai acizi si aprigi barfitori (aceia care se ocupa cu asta).
sirimie spune:
Am citit ceva interesant despre birfa: ca tine comunitatea strinsa. Daca nu ar exista birfa atunci nu ar exista nici comunitati de oameni, pentru ca oamenii nu s-ar cunoaste sau nu s-ar interesa unii de altii. Si ca e ceva similar cu babuinii care se despaducheaza unii pe altii . Sursa: Patapievici. Cred ca este adevarat.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
sirimie spune:
quote:
Originally posted by clarrice
Cica barbatii sunt cei mai acizi si aprigi barfitori (aceia care se ocupa cu asta).
Asta nu e birfa, sint "judecati"
![](icon_smile_big.gif)
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
![](icon_smile.gif)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei