Ce metode de adormit copiii stiti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Cum il adorm la gradi?
Cand vad educatoarele ca da semne de oboseala, il pregatesc de culcare. Dupa cel pun in patut il leagana(adica misca patul ca sa dea o miscare de dute-vino). El adoarme foarte bine in masina si cred ca miscarea asta e asemanatoare. Nu are nevoie nici de suzeta. Mi-au spus ca ii si canta sau pun o muzica de adormit copii. Camera este obscura, au toate jaluzelele trase.
Eu am reusit sa-l adorm acasa in week-end tinut in brate , cantat si cand am vazut ca s-a linistit si incep sa se inchida ochii il pun in patul, continui cu leganatul si daca e obosit nu se mai ridica. Daca se ridica o iau iar de la capat , pana cedeaza el, sau cedez eu si il mai las sa se joace un pic.
Poate te ajuta si pe tine,dar trebuie sa ai multa rabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Tdi, nu sunteti vo idefecti, pur si simplu probabil n-ati gasit calea potrivita.
Dupa parerea mea e foarte importanta varsta, experienta mea cu invatat copii sa adorama singuri se reduce la varste destul de mici (primul baiat l-am invatat la 3 luni, al doilea la 2 lun iziua si la 5 luni noaptea), deci mi-e greu sa-ti spun exact cum trebuie procedat in cazul unui copil mai mare, mai ales daca are 2 anisori si se paote da jos din pat, deschide usile etc.
Dar as tinde sa aplic acelasi principiu: luat de mana, dus in pat, invelit, spus ca e ora de culcare si eisit din camera. Nu povesti lungi si explicatii laborioase, nu astepti raspunsuri din [partea copilului. Tu doar ii pui pe tpet ce are defacut, ce astepti de la ea si anume: sa se culce. Cred ca e o chestiune de cine are nervii mai tari pana la urma. Pt ca eu nu vad un copil facand asta seara de seara la infinit. Adica sa-l duca mama la culcare de 15-20 de ori si copilul in final sa nu cedeze. TREBUIE sa cedeze, e in firea lucrurilor. Incearca activitati at ma ilinistite si mai relaxante inainte de culcare si eventual cauta sa construiesti o rutina identica in fiecare seara. Asta o va ajuta ca in timp sa se supuna acestui ritual fara sa se mai impotriveasca. Chiar si copiii de 2-3 ani e indicat sa aiba o rutina a lor. Si noi ca adulti suntem mai putin obositi cand avem rutinele noastre. Cand o zi nu seamana deloc cu alta, apare un factor de stres.

Legat de faptul ca plange si mama nu rezista sa-l vada plangand (ori ca tata nu suporta sa auda copilul plangand - desi asa i-as mai pune si-n bratele lor sa-i mai adoarma si ei vreo 5 seri la rand si-apoi sa vina cu pretentii ca stresam copiii - sa vezi cum vin ei apoi la tine si te roaga sa faci orice numai sa inveti copilu lsa adoarma singur) nu prea cred ca e mare lucru de facut. Daca nu rezisti, nu rezisti si gata, nu toate mamicile sunt facute din acelasi aluat si nu toate trebuie sa procedam sau sa acceptam aceleais metode, solutii. Cu cat est ima inesigura pe metoda si pe tine cu atat e mai dificil pt ca cel mic iti simte ezitarea si va plusa pe asta (instinctiv, nu ca ar avea el mititelul vreun plan anume in capsor). Pt ca opil pus sa adoarma altfel decat a fost obisnuit pana atunci e un copil confuz, eventual speriat, stresat. El cauta sa creeze acelasi mediu in care el era obisnuit sa adoarma si va cuata sa te faca pe tine ca mama sa recreezi acel mediu. De-abia dupa repetari mai multe, acel caracter de nou se pierde si devine obisnuinta pt copil si el apoi se va conforma metodei noi. Dar e foarte imortant ca mama sa fie hotarata, ferma si sa stie de la inceput daca se va lasa coplesita sau nu de plansete. Eu si daca ma intorceam cu capul spe copil cand ieseam din camera lui el simtea in asta ca o exitare din partea mea. trebuia cand ieseam din camera sa ies fara sa ma intorc, drept, sigur si fara nic icea mai mcia ezitare.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

S-a mai discutat de multe ori despre metoda lasatului sa plinga,unii sint pentru unii contra.
Eu personal am uneori inima de ciine in ceea ce imi priveste copilul si l-am lasat sa plinga;m-am certat cu sotul care nu suporta chestia asta dar a dat rezultate in cazul nostru.Dupa o vreme chiar si el a recunoscut ca...am avut dreptate.
Parerea mea personala e ca mai bine il las sa plinga cit e mic si il invat sa adoarma singur decit sa-l las dupa capul lui si sa nu stie cum sa adoarma singur cind e mai mare.Probabil ca nu e metoda perfecta pentru orice mama sau copil dar la noi a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

BB ca si adultul are somnul in cicluri. La finalul unui ciclu e semi-treaz; unii se trezesc de-a binelea. Ei si aici aceia care stiu/au invatat sa adoarma singuri se descurca. In schimb ceilalti, dependenti de tz, leganat, etc. au nevoie de respectiva pt a adormi.

Si eu am citit ca pt a invata sa adoarma fara pb tb pus in patut cat inca e treaz sau semi-treaz. Pe cat posibil asa am procedat din prima zi acasa. Daca adormea mai greu il mai lasam sa maraie, il mai ajutam cu suzi, etc. Apoi au dormit singuri in camera si nu saream la fiecare oftat sau marait. La alaptatul de noapte nu aprindeam lumina si nu vorbeam. Il schimbam numai daca facuse kk.

Cam drumul acesta l-am urmat la ambii copii si nu am avut probleme cu somnul. Mai ales cel de noapte e beton.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

mamicutelor ,il trimit pe sotul meu sa se ocupe de problema ca la ce povesti de adormit copii imi spune mie....este imposibil ca bb -ii vostrii sa nu adoarma-n-tr-un minutel ca la mine tine !!!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

de cele mai multe ori, fetita mea adoarme singura, fara ca eu sa fi facut ceva deosebit in sensul asta. seara adoarme cu biberonu-n gura, de regula; au fost si seri, vreo 2-3 ce-i drept, cand a adormit singurica in patut, fara scandal, ci doar cu cateva gangureli si un pic de foiala. marele meu noroc e ca nu se trezeste noaptea deloc, doarme de pe 12 jumate - 1 pana dimineata la 9-10. in timpul zilei, adoarme dupa fix 2 ore de la trezire, in bouncer, uitandu-se la minimax ; dupa o ora amorteste chircita acolo si se cere culcata in patut, pe burtica. invariabil, are o stelutza cantatoare, care ii si roteste niste imagini cu ingerasi pe tavan, de adorm si io daca ma uit cum se-nvart alea .

mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Try,
Cred ca ai dreptate...din pacate. Nu pot sa-l aud plangand si gata. Cred ca am sa renunt la metoda asta. Am incercat si aseara si mai mult de 5 minute nu rezist, iar el urla din ce in ce mai tare.
Poate sa-l legan cumva sau sa mai insist cu suzeta...
Oricum , va tin la curent daca functioneaza ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Fetita mea a fost un copil care a avut nevoie de mine la adormit. De mica am leganat-o. AM facut asta pana pe la 6-7 luni, cand a inceput sa adoarma si pusa jos in pat, dar cu mine langa ea. Am avut si noi o perioada foarte dificila in jurul varstei de 9 luni, cand domnisoara se trezea foarte des peste noapte. Avea ea o durere (dintisorii). Apoi, pot sa spun ca de pe la un an jumate abia a inceput sa doarma noaptea de la 22 la 6. Sunt unii copii la care pur si simplu nu poti aplica retete! Eu am toata admiratia pentru oamenii care sunt consecventi si reusesc sa aplice metode de adormit, hranit, copiii, insa nu fac parte dintre ei.
Cred ca daca ai renunta sa mai cauti ceea ce a mers la altii si sa vezi ce va face voua placere si ce merge la voi, ar fi muuult mai simplu in timp.
Bafta.

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Bee,
Ai si tu dreptate.
Numai ca eu nu am aproape deloc experienta in ceea ce priveste cresterea copiilor, asa ca trebuie sa apelez la cunostintele altor mamici. Si faptul ca aflu ca si altii au trecut prin ce trec eu, m-ajuta enorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Maricar,

Ma inscriu si eu in club. A mea are 8 luni, tot la tziti vrea noaptea, se treze de cel putin 3 ori pe noapte si vrea la san.

Am incercat si sa o las sa adoarma singura in patut, a plans ce a plans, a adormit in cele din urma, dar dupa 2-3 ore tot s-a trezit si a vrut la sin.
Deci nici o sansa sa doarma o noapte intreaga.
Si eu am intrebat pediatra sperind ca ma salveaza cu o solutie, si a zis 'asa sunt unii copii, nu ai ce face' sau 'poate ii e sete, trebuie sa ii dai san daca asta vrea ".
Astept si eu sa vad cu ce alte 'solutii' mai vin mamicile si o sa mai incerc din cele date deja..

Ah si bebelina mea nu vrea suzeta, nici biberon cu apa, ca incercam sa o mai pacalesc cu ceai sau apa in biberon, dar nici vorba.
Apa bea doar din pahar in timpul zilei. Incapatanata foc :)

Ma gandesc ca poate si ritualul de seara are vreo influenta: cina, baita, masaj, muzica in surdina.
Voi ce le dati sa pape seara?
Mama imi spune ca eu dormeam tare bine toata noaptea dupa un biberon cu lapte (de vaca) cu gris facut asa semi-fluid si caldut.
O sa incerc si asta dar dupa ce bb are un an si pot sa introduc laptele de vaca.

Mergi la inceput