Restul la romani...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by Carmi

Noi punem monezile in pusculita copilului (primita de la banca, unde se afla si cheia pusculitei), o ducem o data pe an la banca, tanti de-acolo numara banii si contravaloarea o trece pe libretul piticului. Si aici se da restul pana la ultimul cent, asa ca avem cu ce sa umplem pusculita

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Asta este excelent. Inca nu am mai auzit asa ceva.

Si eu iau tot maruntisul la magazin chiar daca stramba din nas. Dar pe mine nu ma atinge ca stiu ca daca eu nu am 2 bani marunti atunci nu as mai putea sa cumpar.

Si noi avem o pusculita. Maruntisul il aruncam pe pervazul primului geam , iar Emma stie si ii aduna de acolo si ii pune in pusculita. Banii din pusculita ii schimbam tot la magazin in bancnote , iar Emma ii pune in cutiuta muzicala ... si asa isi aduna banuti.
Azi si-a cumparat , cu banii din cutia muzicala o jucarie pe care a vazut-o pe internet ... si toata lumea e multumita.

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croitorualin spune:

Eu cumpar ziarul local (aproape in fiecare zi)care e 80 de bani. De cele mai multe ori dau 1 leu, dar rest nu mai primesc. Asa ca acum cateva zile mi-am luat inima in dinti si i-am zis baiatului care imi da ziarul:"da' restul"?; "pai stiti ca nu avem" "sa stiti ca e a nu stiu cata zi la rand cand nu primesc restul; vin si eu maine sa iau un ziar gratis, pot?" El a zis da, chiar sa trec, dar chiar atat sa ma cobor pt. un ziar; am tupeu sa-mi cer restul ca e banul meu, dar sa ma duc sa cer un ziar gratis ca ieri sau alaltaieri nu am primit restul...

Si o faza nostima care s-a petrecut acum cativa ani cand sotul meu isi luase o slujba pe perioada verii ca vanzator la un mic chiosc. Vine o tipa si cere un pachet de tigari. Sotul mei ii da pachetul, ia banii, iar ca rest ii da o bomboana. La care tipa cu tupeu zice : "suge-o tu!" Sotul meu se uita mirat la ea , si zice: "Poftim?"; la care tipa repeta : "suge-o tu!" Sotul meu vazand asa tupeu si asa lipsa de respect ii spune : "sa stiti ca eu nu sug, doamna, eu dau limbi"

Concluzia e ca cel mai important este respectul (si de o parte si de alta), dar cand vezi o atitudine : nu avem rest - next!!!...iti vine s ate bati pt. 5 bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by croitorualin

Eu cumpar ziarul local (aproape in fiecare zi)care e 80 de bani. De cele mai multe ori dau 1 leu, dar rest nu mai primesc. Asa ca acum cateva zile mi-am luat inima in dinti si i-am zis baiatului care imi da ziarul:"da' restul"?; "pai stiti ca nu avem" "sa stiti ca e a nu stiu cata zi la rand cand nu primesc restul; vin si eu maine sa iau un ziar gratis, pot?" El a zis da, chiar sa trec, dar chiar atat sa ma cobor pt. un ziar; am tupeu sa-mi cer restul ca e banul meu, dar sa ma duc sa cer un ziar gratis ca ieri sau alaltaieri nu am primit restul...

Si o faza nostima care s-a petrecut acum cativa ani cand sotul meu isi luase o slujba pe perioada verii ca vanzator la un mic chiosc. Vine o tipa si cere un pachet de tigari. Sotul mei ii da pachetul, ia banii, iar ca rest ii da o bomboana. La care tipa cu tupeu zice : "suge-o tu!" Sotul meu se uita mirat la ea , si zice: "Poftim?"; la care tipa repeta : "suge-o tu!" Sotul meu vazand asa tupeu si asa lipsa de respect ii spune : "sa stiti ca eu nu sug, doamna, eu dau limbi"

Concluzia e ca cel mai important este respectul (si de o parte si de alta), dar cand vezi o atitudine : nu avem rest - next!!!...iti vine s ate bati pt. 5 bani

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Eu vreau rest...pina la ultimul banut. Si mi se da fara ezitare. Chiar daca voi considerati un moft, o trivialitate, ceva neimportant.

Corect!!! Eu nu consider un moft.Insa aici in America nu prea se intimpla sa nu ti se dea restul fie chiar si 1 cent.In Romania mai mereu a fost asa, sa-ti dea rest chibrituri, bomboane , gumitze si mai stiu eu ce.Acum cind am fost in Ro normal ca mi s-au intimplat si mie fazele astea dar deja obosesti sa mai ceri socoteala.Mie mi s-au intimplat doua chestii mai ciudate , am ramas muta dar va spun sincer ca in afara de faptul ca nu am plecat de-acolo pina nu mi-a dat banii altceva nu am putut spune.Sint curioasa voi cum ati fi procedat.
Am mers la casa de schimb valutar trebuia sa-mi dea ceva ge genul 1.585.000.Mi-a dat doar 1580000.Normal ca i-am spus pentru ca te simti putin asa prostita in fata.Sint totusi 5000 de lei.Nu 500.Pe-aia nici nu-i mai vezi.Am intrebat-o de ce nu-mi da si cei 5000.Mi-a raspuns pe un ton foarte ridicat ca ea inainte i-a dat unei doamne cu 5000 lei mai mult.Mi-a dat banii nu am mai avut ce sa spun, m-a uimit.La loto intru sa cumpar un bilet la 6 din 49 era foarte aglomerat ...la fel totalul era de-asa natura incit totalul era 223.000 si trebuia sa-mi dea rest la 300.000.Imi cere 3000 de lei , ii spun ca nu am si atunci imi da rest 70.000.M-am umplut de nervi , am intrebat-o daca face asa cu fiecare client , erau 7.000 de lei totusi.Mi-a spus raspicat , crezi ca ma imbogatesc eu cu cei 7000 ai tai?
Crisa

Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut, pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Mamica Dulce multi sunt vanzator si patron!!!si tot nu dau rest...le a intrat in sange comportamentul asta.

Multe nici macar nu se obosesc sa caute sa ti dea restul, iti arunca bomboana si gata. Urat!

Si eu vreau restul pana la ultimul cent! De ce sa l las pe tejghea?! Coana aia a muncit ptr banutul ala sau eu???

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Mi se pare tare enervant sa ajungi cu buzunarele pline de bomboane si alte prostii pentru ca nu exista maruntis. Cum este posibil asa ceva?!?

Aici se da restul pana la ultimul cent, nici nu se pune problema altfel, de-abia dupa ce-ti dau restul, iti dau si bonul. Daca chiar nu-ti trebuie poti sa-l pui intr-o galetusa unde se strang bani pentru diverse. Dar asta e alegerea ta.
De asemenea, poti sta linistit sa-ti numeri banii la casa, nu se agita nimeni, ca oricum nu dureaza mult. Chiar astazi am scapat de 75 de centi formati din 1, 2 si 5 centi. Daca se aduna prea mult maruntis (si se intampla asta destul de des), poti sa-l schimbi la banca.

Ideea cu pusculita este faina, o sa-i iau si eu una lui Cristi. :-)

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

"4lei, 8optzeci ... n-aveti 3treizeci de bani sa va dau 5cincizeci, ori vreti o guma de 2zeci de bani, rest?"

"nu, nu vreau, va dau eu o 3 gume si 2 pachetele de bicarbonat, si-mi dati rest 1 leu"(ca am prin geanta de la alte "resturi", mi-e plina geanta de resturi, daca vreti am si ceva la 8optzeci de bani fix!)

tirguiala cinstita trebuie sa fie cinstita de ambele parti, nu?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

pe mine ma cunosc majoritatea vanzatoarelor din cartier asa ca de multe ori, daca nu au sa-mi dea restul rotunjesc suma incat raman eu datoare si-i duc data viitoare, nu prea mi se intampla sa-mi dea bomboane sau alte prostioare

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

quote:
Originally posted by corinadana
Fort2nity ziceai ca esti vanzatoare. De ce dragilor vanzatori NU primiti si voi de la noi inloc de marunt bomboane, gume, pastile de tantari...???
Asa ar trebui sa dau si eu in loc de rest, cum primesc. NU???

hai sa n-o luam pe panta asta. Eu am dat un raspuns si in calitate de vanzator, nu-mi cere mie acum socoteala pentru bomboanele pe care le primesti de la alimentara, ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by croitorualin
........ la care tipa repeta : "suge-o tu!" Sotul meu vazand asa tupeu si asa lipsa de respect ii spune : "sa stiti ca eu nu sug, doamna, eu dau limbi" Concluzia e ca cel mai important este respectul (si de o parte si de alta), ..................

Mergi la inceput