la toamna-la gradinita?!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Danac,
da, i-ar fi mai usor fetitei mele sa o dau la un camin in engleza, dar astea ar fi mult mai departe, asta ar fi la 10 min pe jos de casa. Lucrul acesta ma incinta cel mai mult. Pe linga asta e si f,f,, foarte ieftin.(acuma sa nu crezi ca ma uit la bani).
Delia, Melany & bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Initial creeata de danac

Dragele mele cu copii de gradinita din tara sau din afara!
Am primit de curand vestea ca Daria are incepand din octombrie aici in Germania un loc la gradinita(atunci va avea 2 ani si o luna)Daca pana acum asteptam vestea ca pe una buna(aici e foarte greu sa primesti un loc la gradinita) acum parca mi s-au innecat corabiile si parca as marita-o la toamna asa de important mi se pare si pentru mine si pentru ea.M-am gandit ca deocamdata sa nu o dau toata ziua asa ca ne-am inscris la program redus asa ca o sa mearga numai o jumatate de zi.
Ma bucur pentru ea ca o sa aiba compania altor copii,dupa care e topita si cam ii duce lipsa,dar imi pun tot felul de intrebari....
1.E bine ca merge la varsta asta la gradinita?(eu am inscris-o cu speranta ca va invata si germana acum nu stie decat cateva cuvinte restul e numai romana,si astfel ii va fi mai usor sa se adapteze aici)
2.Era mai bine daca se ingrijeau de ea in lipsa mea,parintii mei,care ar putea veni pe rand si le-ar face placere chiar sa stea cu ea? In cazul asta m-am gandit ca tot izolata o sa stea ca ai mei nu stiu o boaba germana si la locul de joaca evident ca nu intra cu nimeni in vorba.Probabil ca o sa si vina unul dintre ei dar e rau daca merge in paralel si la gradinita?Finaciar o sa fie mai greu ca gradinita nu e tocmai ieftina,dar merita efortul?
3.Cum ar trebui sa o pregatesc practic si psihic pentru "marele eveniment din toamna"?(mai sant 3 luni da nu vreau sa dau atunci din colt in colt)
4.Aveti copii care au mers la gradinita si nu stiau sa vorbeasca limba de acolo dar tostusi s-au adaptat?A fost greu usor?
Uffffff!Am atatea intrebari si sant asa de emotionata de parca(am mai zis)as marita-o
Multumesc pentru rabdarea de a-mi citi"interogatoriul"si poate pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Va pupa mama cu fetita de gradinita

Da, cunosc. Eu am fost data la gradinita germana la 2 ani si 3 luni, fara sa cunosc o boaba, mama nu vorbea germana de loc. Si primele 2 clase de primara le-am facut tot in limba germana. N-am avut nici o problema, iar germana este acum pentru mine ca o a doua limba materna. Si era gradinita tot de jumatate de zi. Mergeam la 8 si plecam la 13. Educatoarele nu vorbeau cu mine decat in limba germana si acesta a fost motivul pentru care am invatat limba repede de tot... (eram in Romania)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Dana si Daria, si noua ne e dor de voi. De voi si de intreaga trupa.
Si Dana, nu iti face probleme ca Daria nu intelege germana. Nu stiu daca peste doua luni sau peste sase luni sau peste un an - ca depinde de copil, cat de vorbaret e - dar pana la urma Daria iti va da lectii de germana. Si daca vrei ca Daria sa vorbeasca si romana, sfatul meu este sa vorbesti cu ea numai romana. Altfel peste un an Daria o sa vrea sa vorbeasca numai germana . Va pup ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

quote:
Originally posted by dori

Dana si Daria, si noua ne e dor de voi. De voi si de intreaga trupa.
Si Dana, nu iti face probleme ca Daria nu intelege germana. Nu stiu daca peste doua luni sau peste sase luni sau peste un an - ca depinde de copil, cat de vorbaret e - dar pana la urma Daria iti va da lectii de germana. Si daca vrei ca Daria sa vorbeasca si romana, sfatul meu este sa vorbesti cu ea numai romana. Altfel peste un an Daria o sa vrea sa vorbeasca numai germana . Va pup ...

dori

Alles klar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

dana, nu te prosti, e minunat ca ai loc la gradi pt daria, cu cit mai repede incepe cu atit ii va fi mai usor si si tie de altfel;
spune-i despre ce e vorba, o sa mergi cu ea la inceput sa ii arati, poate va plinge putin dar sigur ii va placea pina la urma; ca s-o pregatesti incearca s-o inveti cele mai uzuale cuvinte, guten morgen, tschuess, frau, kinder (pipi&ca le stie deja...!);
o sa vezi ca va invata germana in paralel cu romana, e o minune cum reusesc copiii astia si si daria o va face cu siguranta;
a mers la gradi de cind avea 1 an si 8 luni, in brasov, dar gradi germana; s-a mai miorlait dar in mare a fost ok si a invatat si inteles si acceptat repede ce si cum e cu gradi asta!!
stai linistita si bucura-te pt daria si pt tine!

Mergi la inceput