***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (12)
Raspunsuri - Pagina 12
Pepsi spune:
numai eu, cind ii dadeam formula lui david in primele zile de viata, mi-au spus ca trebuie sa-l pun mai intii pe bebe la sin, apoi numa laptele praf. cind am fost la clinica de lapte, le-am zis, ca fac asta, si ca dupa ce suge bebe ia tot timpul laptele praf. mi-au zis ca nu e semn de foame, ca ia laptele praf ptr ca e dulce si lui ii place sa suga!ti-as zice la fel, pune-l la fiecare masa la sin, apoi numa ii dai sticla, ca asa macar si suge si nu pierzi laptele. dar sa stii ca faptul ca ei sug mai des nu inseamna neaparat ca nu ai lapte! si al meu suge citeodata ziua si dupa 1 ora, sau daca se scoala speriat vrea la sin, sau daca-l sperie sau pupa prea tare dominic vrea la sin, etc deci ei nu vor la sin numa ca le e foame, la virsta asta vor la sin din mai mult, din nevoia de afectiune!e fericit vrea la sin, i-e foame vrea la sin, etc. teoria e demostrata, ca uite dominic cind e somnoros rau, ce crezi ca zice titi, titi!si are 3 ani jumate acusi si nu mai suge de la 1 an jumate.....de ce crezi tu ca el nu se satura? nu lua in greutate? sa stii ca nici david nu ia asa bine cum lua dominic dar imi zic ca sint diferiti, e mai slab ca si dominic la aceeasi virsta cu 450g!dar atita timp cit el arata bine, e sanatos, poarta haine de 6 luni....e ok, sint si eu mai agitata mai stresata. aici este ceai de fenicol, este bun ptr cresterea productiei, eu, nu l=am incercat, dar in schimb am incercat cu succes drojdia de bere(dar atentie nu berea, fie si fara alool) ci drojdia de bere uscata, iti faci bauturi ca un milk shake in care pui 1-2 linguri drojdie bere uscata, sau chiar in iaurt, bea multe lichide, nu fa cura de slabit, trebuie sa te hranesti mai bine decit cind erai gravida, ai nevoie de multe calorii. da-mi mai multe detalii, poate te pot ajuta, descrie-mi o zi cu bebe, si cind si de ce ai inceput cu laptele praf, scuze daca ai mai scris, da-mi pe privat ca e mai usor sa vad. orice ar fi, nu renunta la alaptat!cu cit pui la sin piticul cu atit produci, legea cererii si ofertei!astept pm-ul
mica, felicitari ptr grasunica. uite ce exercitiu de relaxare fac : te pui intr-o camera linistita,iti creezi o ambianta cit de cit(mie imi place mai intuneric) si te pui pe un scaun, e f important ca partea de jos a spatelui sa fie bine sustinuta. inchizi ochii si te gindesti la ceva frumos, stai asa citeva minute si respiri(inspiri/expiri) adinc, apoi intorci capul in stinga de 10 ori cit poti de incet si cit poti de departe duci capul, in dreapta la fel.tot cu ochii inchisi si tot gindindu-te la ceva f frumos. miscarile sint lente, respiratia te concentrezi pe ea!apoi la fel cu capul de sus in jos tot de 10 ori. apoi ridici piciorul drept sus si te concentrezi tare pe el, toata energia merge in el, si te concentrezi pe el, apoi la fel faci cu miinile si celalat picior!termini prin alt moment de relaxare prin respiratie si gindindu-te la ceva placut.(am invatat exercitiul asta cind eram studenta si faceam atacuri de panica, am urmat o terapie si exercitiile astea ma ajuta tot timpul) poti face abdomene, dar imediat dupa ce alaptezi, ptr ca secreta adrenalina, si cica e mai bine sa faci exercitiile cu ceva timp inainte de la urmatoarea alaptare! nu e voie sport de performanta da citeva abdomene nu e rau!sint chiar bune ptr scapare de colaci!
angela, multumim de aprecieri, chiar ma gindeam la tine zilele astea, felicitari ptr cetatenie!si ptr fetita grasuna!
addinel, felicitari ptr suculet
se pare ca david are bubite mici prin jurul guritei, e clar ca imediat m-am gindit la cit am tras=o cu dominic cu dermatita, dar nu arata deloc la fel , asa ca poate sint de la caldura, am dat cu crema de fund, si glaxal hidratant. acuma si la fund s=a iritat in acelasi timp, desi schim scutecele des(6-9 pe zi depinde cit caca) poate e de la dinti, ca saliva e mai acida, si deci si caca la fel, deci saliva irita gurita, deci caca irita fundul!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Pepsi spune:
numai eu, cind ii dadeam formula lui david in primele zile de viata, mi-au spus ca trebuie sa-l pun mai intii pe bebe la sin, apoi numa laptele praf. cind am fost la clinica de lapte, le-am zis, ca fac asta, si ca dupa ce suge bebe ia tot timpul laptele praf. mi-au zis ca nu e semn de foame, ca ia laptele praf ptr ca e dulce si lui ii place sa suga!ti-as zice la fel, pune-l la fiecare masa la sin, apoi numa ii dai sticla, ca asa macar si suge si nu pierzi laptele. dar sa stii ca faptul ca ei sug mai des nu inseamna neaparat ca nu ai lapte! si al meu suge citeodata ziua si dupa 1 ora, sau daca se scoala speriat vrea la sin, sau daca-l sperie sau pupa prea tare dominic vrea la sin, etc deci ei nu vor la sin numa ca le e foame, la virsta asta vor la sin din mai mult, din nevoia de afectiune!e fericit vrea la sin, i-e foame vrea la sin, etc. teoria e demostrata, ca uite dominic cind e somnoros rau, ce crezi ca zice titi, titi!si are 3 ani jumate acusi si nu mai suge de la 1 an jumate.....de ce crezi tu ca el nu se satura? nu lua in greutate? sa stii ca nici david nu ia asa bine cum lua dominic dar imi zic ca sint diferiti, e mai slab ca si dominic la aceeasi virsta cu 450g!dar atita timp cit el arata bine, e sanatos, poarta haine de 6 luni....e ok, sint si eu mai agitata mai stresata. aici este ceai de fenicol, este bun ptr cresterea productiei, eu, nu l=am incercat, dar in schimb am incercat cu succes drojdia de bere(dar atentie nu berea, fie si fara alool) ci drojdia de bere uscata, iti faci bauturi ca un milk shake in care pui 1-2 linguri drojdie bere uscata, sau chiar in iaurt, bea multe lichide, nu fa cura de slabit, trebuie sa te hranesti mai bine decit cind erai gravida, ai nevoie de multe calorii. da-mi mai multe detalii, poate te pot ajuta, descrie-mi o zi cu bebe, si cind si de ce ai inceput cu laptele praf, scuze daca ai mai scris, da-mi pe privat ca e mai usor sa vad. orice ar fi, nu renunta la alaptat!cu cit pui la sin piticul cu atit produci, legea cererii si ofertei!astept pm-ul
mica, felicitari ptr grasunica. uite ce exercitiu de relaxare fac : te pui intr-o camera linistita,iti creezi o ambianta cit de cit(mie imi place mai intuneric) si te pui pe un scaun, e f important ca partea de jos a spatelui sa fie bine sustinuta. inchizi ochii si te gindesti la ceva frumos, stai asa citeva minute si respiri(inspiri/expiri) adinc, apoi intorci capul in stinga de 10 ori cit poti de incet si cit poti de departe duci capul, in dreapta la fel.tot cu ochii inchisi si tot gindindu-te la ceva f frumos. miscarile sint lente, respiratia te concentrezi pe ea!apoi la fel cu capul de sus in jos tot de 10 ori. apoi ridici piciorul drept sus si te concentrezi tare pe el, toata energia merge in el, si te concentrezi pe el, apoi la fel faci cu miinile si celalat picior!termini prin alt moment de relaxare prin respiratie si gindindu-te la ceva placut.(am invatat exercitiul asta cind eram studenta si faceam atacuri de panica, am urmat o terapie si exercitiile astea ma ajuta tot timpul) poti face abdomene, dar imediat dupa ce alaptezi, ptr ca secreta adrenalina, si cica e mai bine sa faci exercitiile cu ceva timp inainte de la urmatoarea alaptare! nu e voie sport de performanta da citeva abdomene nu e rau!sint chiar bune ptr scapare de colaci!
angela, multumim de aprecieri, chiar ma gindeam la tine zilele astea, felicitari ptr cetatenie!si ptr fetita grasuna!
addinel, felicitari ptr suculet
se pare ca david are bubite mici prin jurul guritei, e clar ca imediat m-am gindit la cit am tras=o cu dominic cu dermatita, dar nu arata deloc la fel , asa ca poate sint de la caldura, am dat cu crema de fund, si glaxal hidratant. acuma si la fund s=a iritat in acelasi timp, desi schim scutecele des(6-9 pe zi depinde cit caca) poate e de la dinti, ca saliva e mai acida, si deci si caca la fel, deci saliva irita gurita, deci caca irita fundul!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
andradap spune:
Neatza!
Eu m-am trezit dar Antonio ink nu!
Mica, pana la sfarsitul saptamanii viitoare este GATA! Saptamana asta am ceva drumuri de facut pt. schimbare permis (trebuia de un an, dar.... ), inmatriculare, BABY EXPO apoi duminica la socri.... de-aia nu promit ca va fi gata sapt. asta... dar eu fac tot posibilul sa fie gata mai devreme....
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada FERICITA de Antonio
ankaa spune:
Neatza fetelor.A dormit piticul pana la 6,de aseara.Acum iar doarme.Cred ca mi-a schimbat cineva copilul urlator.Sau poate pt ca sunt si eu mai calma,e si el mai linistit.ADDINEL-am incercat cu sucuri de fructe si mi-a facut scandal de fiecare data.Acum incerc cu supica pt k e f constipat si medicul mi-a recomandat asa.Se chinuie ingrozitor si incepe cate un plans isteric,asa k face numai cu supozitor.
anka,mamica de alex(23.06.07)
ankaa spune:
Numai_eu,are dreptate Pepsi.Pune-l la san la fiecare masa,inainte de laptele praf.Eu i-am dat lui Alex lapte praf din spital,pt k eram cu perfuzii si nu aveam lapte.Dar dupa,l-am pus de fiecare data la san si acum inca am lapte,dupa 3luni.Iar plange piticul in somn.
anka,mamica de alex(23.06.07)
Androix spune:
A dat roade galeria pe care mi-ati facut-o! Azi au venit rusii. Cred ca nu m-am bucurat niciodata asa de tare
Andreea, mama de Filip si Georgia
mica0307 spune:
Au venit rusii.... bravo androix.
pepsi merci pentru exercitiu. O sa incerc si eu. Maya are tendinta sa ceara tot timpul tzitzi cand vrea sa adoarma si cred ca s-a invatat sa adoarma la ea. Ce sa ii fac?
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze
Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet
Hainutze
Monytza spune:
Androix
Felicitari pt "rusi"!
Ankaa
Mie pediatra mi`a zis sa`i dau supica strecurata de la 3 luni jumatate...am incercat dar fara succes.Acum Antonia are 4 luni si ma gandesc cum sa ii fac supica ca sa ii placa si ei.E ciudat ca piticul tau a refuzat sucul de fructe.Ce fel de fructe ai incercat?Si...la inceput ai incercat sa i`l dai putin diluat cu apa ? Pe Antonia au ajutat`o sucurile la constipatie..Si pt copil ne-urlator!
Andrada
Hai cu videoclipul!
Am trimis si eu pe mailul comun un video mic cu "copii crescuti de tati"...mi s`a parut amuzant!
Addinel
La mai multe suculete...si mai tarziu pireuri de fructe!
Numai eu
Cred ca are dreptate pepsica, si eu am trecut prin ce treci tu acum si introducandu~i formula a scazut si mai tare productia(care nici nu prea crestea)...astfel m~am vazut nevoita sa o intarc pe antonia la numai 2 luni si jumatate.Acum nu pot sa stiu dak as fi reusit pana la urma sa prelungesc alaptatul...oricum e inutil sa ma gandesc la asta acum...Dar cateodata parca am mustrari de constiinta ca nu am insistat mai mult.Chestia e ca in acel moment mi se rupea inima de plansul Albastricii si n`am mai putut rezista si` i`am bagat lapte praf....si asta a fost inceputul sfarsitului..pt ca peste doar o luna de zile..n`am mai avut lapte DELOC, astfel incat am intarcat fata peste noapte, fara nici un fel de durere de san
Avem si noi trei lunisoare!!
Maria Antonia de Mone&Ionutz
(31 mai 2007)
ancamari spune:
Sunt in urma cu cititul rau de tot. Nu ma bateti!
Urla asta mik de nu mai stiu de capul meu, ieri l-am tinut 4 ore in parc si a urlat si pe acolo. Problema e ca nu se poate relaxa sa adoarma. Am inceput programul cu lasat in patut sa urle, cred ca e ultima solutie. Altfel ma internez la "9", pur si simplu nu mai rezist cu el urland in brate ore in sir.
Ella - te astept oricand in vizita! O sa ma intorc sa citesc sa vad cum a fost in concediu. La dr nu am mai fost ca n-am timp dar ar trebui sa ma duc sa-mi recomande niste analize ca stau cam prost cu sanatatea in ultima perioada, probabil de la alaptat si oboseala.
Addinel - daca ma vezi in parc/strada ia-ma de urechi! Tu parca nu ai poza in album, asa mi s-a parut. Multumesc pt grija! In parc eu ajung destul de rar, daca il scot in marsupiu nu rezist mai mult de 1 ora - 80 min max pt ca ma doare spatele. Si eu fac 20 min pana in parc.
Andrada - si eu trebe sa trimit poze si n-am cand! Il pun azi pe sot.
Androix - bine ca ai scapat de stres! Ti-am tinut pumnii din umbra. Eu nici nu vreau sa ma mai gandesc la alt copil, acum in nici un caz, cred ca as reactiona foarte prost. Asa ca tot abstinenti suntem deocamdata. Mie nu mi-a venit in ca CM dar se poate sa raman insarcinata si asa, nu?
Noi ne ducem azi sa facem vaccinul de 4 luni pe care le vom implini vineri. Are 7,090 kg dupa cantarirea mea, dar in ultima saptamna a luat max. 100 grame. In conditiile in care mananca si noaptea la 2-3 ore (din cauza asta sunt obosita moarta, nici nu vad pe unde umblu).
Promit sa revin, dar nu stiu cat de curand.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
duda35 spune:
Dragi mamici si capsunici,
Noi ne-am linistit dupa botez si mai ales dupa mutat.
Bebelina dulce a inceput sa rada cu hohote, e mortala.
Eric merge la gradinita zilnic cu plinsete, nu stiu ce sa mai fac, a trecut aproape o luna.
Pentru fetela cu bebei nazdravani, asa a fost si Eric, se trezea de cateva ori pe noapte, si asta a durat pana spre 3 anisori, dar acum doarme bustean, poti aspira pe langa el ca nu se trezeste.
Anastasia in schimb e mai linistita, si daca se trezeste noaptea nu plinge, se foieste si scoate tot felul de sunete, si ea mai nou maninca pe la 3 sau 4 si apoi pe la 6, dar eu sunt multumita, adoarme repede la loc.
Noi nu am avut bunic aproape, asa ca zi de zi am stat cu bebeii si eu recunosc ca poate pe Eric l-am cam rasfatat, a dormit de la un an cu noi in pat, si acum doarme cu tati.
Dupa ce ne mutam la casa poate il convingem in camera lui.
Noi mergem zilnic in Herastrau, Florentina, tu cand ai obiceiul?
Vad multe mamici cu bebei cam de 3, 4 luni si ma intreb de regula daca este vreo "cunoscuta" de pe forum.
Fetele in cautarea bonelor, cum stati?
Eu astept bona de luni, ma rog sa fie bine, la noi nu avem alte alternative...
Inca suntem pe alaptat exclusiv, Anastasia nu a gustat nimic altceva pana acum si sper ca macar 4 luni sa mai mergem asa, apoi o sa incep usor usor cu completare si pina la 6 luni o sa renunt la alaptat pentru ca in ianuarie incep si eu serviciu.
Puiuta are acum 5,5 kg, cred ca e printre cei mai usurei din club, dar arata bine asa ca nu imi fac griji.
O zi buna va doresc!
mamica fericita de Eric (6.12.03) si Anastasia (9.06.07)