PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (54)
Raspunsuri - Pagina 14
Piersicutze spune:
Miruna mersi mult. Sper sa ajung curand la Ikea. Eu nu am messul tau. Al meu e ana_sabina_pop cu yahoo.
Dandana atat lapte mananca pitica. Peste noapte bea 1 l. De la 10 pana la 7 dimineata. 2 bibe inainte de culcare, unul la 3 si unul la 7. De cand am fost la Breaza s-a invatat sa se trezeasca la 7 dimineata, o trezea cocosul. O mai trezea si la masa de 3, nu care cumva sa uite de ea. Am zis cand ma mai duc pe acolo ii fac supa pe toti.
Merge careva la baby expo?
Ioana a facut bube de la Nan Junior. Si eu am inceput sa ii dau. Deocamdata ii dau combinat cu Nan fara lactoza si Nan Junior. Noi am fost o perioada pe Nan fara lactoza, si vad ca mi-a facut bubitze in jurul guritzei si pe gat. Sa fie Junior de vina?
ralucaspm spune:
Sabana, m-am amuzat tare de fetita ta. I-am povestit si sotului ce fetita descurcareata ai.
Mai veniti aici in octombrie ?
Raluca
12+ si
Ioanna (5.07.2006)
Cristina_Ioana spune:
Michella, esti tare!! Am zis-o si o mai zic: tot respectul pentru voi. E misto ca stai cu mama ta acolo aproape si te poate ajuta. Pai iti doresc sa ne dai vestea buna cat mai repede.
Dandana, pai da-ne fata si noua programul ala minune. Si eu, daca nu e bona aici, la fel, dau cu stangu-n dreptu', mancam mezeluri si pizza. Asa fiecare are treburile lui, ea ii gateste- eu il duc in parc si ne impartim trebile 
Ioana -ffffff tare ce mi-ai trimis pe mess 
Miruna, vreau si io proptea d-aia de la Ikea pt ghiveta. Poza?
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
MissJJ spune:
Sabana ei uite ca nu e sg care bea asa mult lapte si a mea e total indragostita de lapticul ei. Ziua cand se trezeste la 6-7 bea un biberon apoi mai tarziu papa niste cereale sau fructe gen mic dejun de cele mai multe ori trebuie completate cu lapte ca nu mananca tare mult si apoi miorlaie pana primeste laptic, apoi urmeaza nani cand ne trezim joaca niste sucut sau ceiutza apoi iar nani de pranz apoi iar papa dar completat cu lapte de cele mai multe ori si apoi seara inainte de nani unoeir lapte depinde la cat a mancat asa zisul pranz daca nu se trezeste ea pe la 10-11 si ii dau un lapte si face nani dar noaptea se mai scoala o data si vrea lapte pe la 3-4 chiar si 5 depinde de otra la care a papat lapte ultima oara. Si apoi iar dim o luam de la inceput.
Ce sa zic am incercat sa tai din lapte si sa pape mancare mai multa cele 3 mese pe zi plus 2 snacks dar nu merge de mancat mananca putin cantitativ si fara lapte nu se poate incheia masa. Asa ca o mai las cu laptele oricum laptele care i-l dau eu scrie ca e ok pana la 24 de luni asa ca daca vrea pana la 2 ani poate papa laptic dupa aia nu stiu mai vedem.
Si am incercat si sa dau mai multa papa si sa ii dau lapte din ala la sticlutza de la 12 luni in sus insa ala e mai subtire ca asta si nu tine de fomitza e mai mult gen bautura si cum ea mancare nu papa cum trebuie ii era fomitza atunci am trecut din nou la lapte praf. Si ea consuma multe cutii si is si scumpe tocmai le-au facut 6 lire si ceva de la 5.99.
Dar na asta este.
Mama de ex mi-a zis ca e vina mea ca nu ii dau eu sa pape si etc si a venit aici a stat trei sapt cu nepoata si s-a convins sg ca nu e vina mea. A incercat ea sa ii dea mancare asa cum trebuie si am lasat-o ca sa nu mai zica ca nu cresc eu cum trebuie copilul si alte minunatii si drept urmare tot Arianna a castigat si biberonul cu laptic s-a intors. Si se vede ca ii place laptele ca atunci cand ma chinuiam sa o tin sa pape mancare sa nu cedez si sa ii dau biberon cand in sf dupa minute in sir de miorlaieli cedam si lua biberonul in guritza auzeai un hmmmm de placere ca in sf are lapticul ei iubit.
Ce sa zic mai mult nu am stiut nici eu cum sa fac , am zis ca nu pot sa chinui copilul sunt multumita si ca papa atata cat papa ca inainte nici nu vroia sa vada mancarea asa ca decat deloc mai bine asa. E sanatoasa e grasunica evolueaza cum trebuie pt un copil de varsta ei deci nu am motive sa ma plang. Sper din tot sufletul ca o sa ajunga sa manance bine cum trebuie.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
Piersicutze spune:
raluca nu mai venim. Ne-am tot gandit si am zis ca e prea lung drumul inca pentru Alexa. Vrem musai cu masina. Nu suntem fan avion. In plus sora mea se logodeste in octombrie si vor mai aparea niste cheltuieli. Dar ramane in plan pentru viitorul apropiat. Cu siguranta te contactez cand ajung pe meleagurile cretane, pe care le ador. Esti o fericita ca stai acolo. Te invidiez.
Cristina_Ioana spune:
Sabana, am uitat sa dau raportul cu laptele. Luca bea seara 24ml Nestle Junior cu miere +cereale si dimi la 7,30-8,00 inca 240ml lapte simplu fara cereale.
Imi venea sa rad cand citeam de voi cu drumul in Grecia cu masina. Pai Luca si pana la Sinaia se chiraie, drumul pana la mare a fost o adevarata incercare. Se plictiseste rau, nu mai vrea in scaun, cotrobaie toata masina si face urat
Nici eu nu pot sa spun ca ma omor cu mersul la drum lung cu masina, am si facut Grecia de multe ori cu masina si mi s-a luat, plus Austria niste ierni la rand. In schimb asta vara in avion a fost foarte cuminte si atent. Seamana cu ma-sa oare? ![]()
Nu contest ca e misto sa pleci asa prin lume cu masina, e fun, sa ai si o masina de teren si spatiu si confort, dar uite ca fitzosu' de fimiu' e leit ma-sa ![]()
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
Piersicutze spune:
Mada si la noi e aceeasi poveste. Bibe e marea ei pasiune. Peste zi doarme de 2 ori si adoarme la bibe. Am incercat sa ii pun apa sau ceai in loc de lapte. Nici vorba. La fel am cedat si eu. Si la noi masa de pranz se incheie cu lapte pte ca dupa masa de pranz o culc. A mea mananca relativ bine supica si carne. Restul le cam molfaie si le arunca pe jos. Eu ma cam supar. Aseara de ex o hramea pe Cherry. Ea isi imparte mancarea cu animalele. Si ea e foarte fericita, iar pe mine ma apuca toate alea. In ceea ce priveste masa de noapte sa o vezi cum isi arunca suzeta din gura si nu mai scapa biberonul, trage pana la ultima picatura si face hmmmm. Are o placere ceva de speriat. Si eu as cam vrea sao dezvat de bibe ca e mare de acum, dar nu cred ca am sanse prea curand. Si ea a luat bine in greutate. Are 12 kg acum, azi a implinit un an si 3 luni. E fetita mare.
Si la noi cu mancarea e cam la fel. Noroc ca avem rotiseria in colt. Turcul sa traiasca, ca altfel am fi muritori de foame. Am mai luat de la Mega carne si am mai facut cate o friptura cu salata, in rest Doamne ajuta!
Piersicutze spune:
Cristina ai castigat cu drumul de Grecia. Iti dau dreptate.
Noua ne place in masina. Iar asta vara am facut drumul Bucuresti-Varna la greu si ea s-a comportat super bine. Cred ca am facut cu ea pe putin 10 drumuri. Iarna asta cred ca o sa ne bagam la un drum mai lung la munte in Bulgaria. In mare ea sta cuminte in masina, cam juma de drum doarme, si in rest se mai joaca cu jucariile ei, mananca, ne mai oprim, o mai schimbam. De ex si cand am fost la Breaza mai tot drumul a dormit. De regula plec cam cand e ora ei de somn, ca sa am liniste.
Voi imbracati copilul 2 nopti la rand cu aceeasi pijama? Eu nu. I le spal dupa fiecare purtat. Oricum la mine se spala ca la Nufarul. Nu prea ii dau nimic de 2 ori, si daca s-a murdarit cu atat mai mult. Oricum cand vine de afara vine ca o purcica.
Hai sa va zic ce a facut azi. A facut kk, eu o stergeam de zor acolo, ea si-a bagat degetele in kk si si-a intins pe haine. Am crezut ca mor. Apoi si-a descoperit pasa si si-o studia. La carte scrie sa ii lasi in pace, nici sa nu ii incurajezi, dar nici sa nu le interzici. Le va trece, dupa ce se lamuresc care e treaba.
Cristina: sa stapanesti sanatoasa noile achizitii.
Bysko spune:
Mey ce
sunteti!
Busra bea lapte de 2 ori pe zi in total cam 600-700 de ml. Dar il am pe baiatul nasilor(acum de 10 ani) care a baut lapte pana la 5 ani in cantitati industriale.La un an manca cel putin 1 l, iar la 2-3 ajungea la 2 l/zi
.Bine, ca era lapte de vaca de la un nene, dar el era fan lapte.
Busra doarme fara suzeta, fara jucarii, doar mangaie paturica de pe ea.
Jucarii?Ultima data i-am luat niste cuburi si o carte cu "scufita rosie", dar se plictiseste repede. Adultii sunt jucariile ei preferate![]()
MissJJ spune:
Sabana parca is trase la indigo. Exact biberon scurs pana la ultima picatura si hmmm si atunci abia ii da drumul de parca ce comoara e bibe ala.
Am vrut sa o invat cu ceai sau suc sau apa din canitza da de unde o molfaie si o arunca pe jos nici nu vrea sa o vada daca e biberon ce bineee e.
Legat de haine eu si daca vreau nu pot sa o las cu pijamaua doua zile la rand ca ea semana cu tati ei oricat de rece e ea transpira de numa la gat si spatitz. Am zis la inceput ca e prea cald in camera am lasat-o numai in body apoi nu am ami dat drumul la caldura si era cu sleepsuit tot degeaba.
Faza cu bagatul degetlor in kk am patit asta dar mai ales a mea cum vomita des ii place dupa ce termina sa bage degetele si sa intinda voma pe ea pe carpeta sau prin pat.

Ca na pana apuc eu sa iau sa o sterg sau merg dupa o carpa sau ceva e de ajuns o secunda sa nu fiu atenta. Cu studiatul la pasa si la noi se intampla o las si eu in pace incerc sa ii dau o jucarie sau ceva sau ma stramb la ea sa ii distrag atentia si sa nu ii zic nui voie sau ceva.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)