Imprevizibili martie aprie 2004 (85)
Raspunsuri - Pagina 2
Ela76 spune:
Asa e, ti se rupe inima cand ii lasi plangand acolo. Numai ca de regula uita de suparare in urmatoarele 5 min si noi ramanem cu tristetea.
Cristina a plans destul de tare in prima zi dupa vacanta noatra la bunici. A doua zi a mai marait ca vrea sa stea cu mine acasa sau sa vin cu bebe sa stam cu ea la gradi. A treia zi uitase de orice suparare.
Acum am revenit la "meniul" de dimineata - negocierea cu ce lucruri sa se imbrace. Azi voia rochita cu bretelute subtiri
Asa, am reusit sa ajungem la control la stomatolog. Suntem fericite, dintisorii sunt sanatosi si nu au nevoie decat de ingrijire zilnica normala.
Cam astea de pe la noi. Eu sunt tot in lipsa de somn, cu o fatza obosita, prabusita si cu sunculitele bine asezate pe burta si picioare, of, of, mai, mai...
Ela, Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Clau, cum a fost ?
Ela, nu te stresa iubita, ai doar trei luni de cand ai nascut. Mi s epare normal ca fetele noastre sa-si aleaga hainutele, doar sunt niste cochete, nu ? E adevarat ca e tare greu sa le convingi care sunt hainele potrivite pentru diverse ocazii; de ex aseara o gateam pe Daria cu dres, fustita, pentru a merge intr-o vizita. M-a intrebat de ce nu merge in treningul cu care era prin casa ca doar o sa se tavaleasca pe jos cu prietena ei. Noi, din fericire nu avem probleme la facut codite/strans parul, prietena Dariei nu sta deloc la "coafat".
Mickyyy spune:
Salutari si de la noi.
Ce bine ca noi am fost norocsi cu gradinita, n-am avut cu nici una parte de show-uri pana acum. Din contra, amandoua au bazait ca vor la gradinita, si cea mai crunta pedeapsa era sa nu le duci.
De fapt am avut si noi o mica problema, cand s-a schimbat educatoarea (cea veche e bolnava, si o perioada n-o sa poata veni, asa ca in decor a aparut o domisorica noua, iar in prima zi cu ea a fost un mic show dimineata, dar in nici un caz plansete si urlete sau tavalit pe jos).
Insa si noi avem probleme....din pacate de sanatate. Daria, a racit, si s-a suprapus raceala cu vreo 3 dinti care ies si nu-i dau pace. Asa ca de vreo saptamana e dezastru la noi, din cauza dintilor nu poate manca, iar putinul care-l mananca il vomita imediat din cauza racelii (tuseste pana vomita). Cred ca mi-a slabit vreo 2 kilograme pe putin (in ultimele 3 zile nu cred ca a mancat mai mult de un biberon de lapte, sau ma rog, a mancat mai multicel, dar doar atat n-a vomat), si fiind slabita nici boala nu-i trece asa de repede cum ar trebui. Nu spun ce scandale la noi acasa....amandoua plang dupa mami, Daria fiind bolnava, daca o las sa planga, vomita, asa ca fac tot posibilul s-o linistesc, si-i fac multe din potele pe care in mod normal nu i le-as face. Iar malina daca vede ca daria obtine cu plansul multe...se pune si ea pe urlat....si iese un balamuc de-ti vine s-o iei la fuga!!!!
Asa ca sunt varza....ultimele 3 nopti dormite pe bucatele, combinate cu reprize de voma, iar ultimele 3 zile, cu plansete, urlete, incapatanare din partea amandoura....nu vreti sa stiti ce-i la noi acasa!!
Abia astept sa treaca nebunia asta cu boala....ca nu mai rezist!!
Hai ca simteam nevoia sa ma descarc....n-am mai postat pe forum de-o vesnicie...si-n loc sa vin cu vesti bune si povesti frumoase....vin cu smiorcaieli......
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
LauraFlo spune:
Mickyyy, faptul ca ai revenit pe forum e o veste buna, de fapt cea mai buna veste...cat despre smiorcaieli si nopti nedormite pentru asta suntem aici, sotilor nu putem sa ne plangem ca au si ei parte de acelasi tratament (cel putin al meu inca se mai implica...mult mai putin decat pe vremea biberoanelor si a pampersilor, dar se implica), bunicii isi iubesc prea mult nepotii ca sa le fie mila de noi si nu de "biata copila"...si tot asa. In concluzie forumul sa traiasca si sa avem timp de citit si postat.
Chiar voi cum ii faceti pe soti sa se implice...adica sa se implice atat de mult cat vreau/am eu nevoie ? Se implica el, dupa cum spuneam, dar tot la mine sunt toate responsabilitatile/grijile.
bebe2004 spune:
Buna seara.
Bine ai revenit Mickyyy.
Nici eu nu l-am dus azi la gradi pt ca avem prima raceala, cum era de asteptat. De joia trecuta i-a curs nasul putin, iar aseara febra. Si asta e, ne tratam acasa, fara antibiotic deocamdata.
In rest numai bine.
Laura, se implica si al meu sot, il duce la plimbare, mancat, culcat uneori,dus dimineata la gradi, stie cam tot ce stiu si eu despre ingrijirea copilului, numai ca eu le cam fac pe toate. Daca nu pot eu, le face el. E ok. Oricum se implica mai mult acum de cand nu mai pleaca cu lunile de acasa. Suntem si noi o familie intreaga.
Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi
Ela76 spune:
Buna seara!
In asteptarea lui Alexandru, care se va trezi dintr-un moment in altul sa pape, am mai bagat si eu nasul pe aici.
Mickyyy - imi pare tare rau ca va chinuiti asa. Esti sigura ca varsa numai de la raceala? sa nu fie si vreo enteroviroza sau ceva de genul acesta? Of, e greu cu copiii bolnavi, mai ales cand nu papa. Multa sanatate! Ziceai de educatoarea noua - am observat ca prichindeii astia miros imediat pe cineva lipsit de autoritate si incep sa-si faca de cap. Anul trecut am avut ceva exeperiente mai putin placute, caci in decurs de 2 luni s-au schimbat 3 educatoare - pustoaice toate. Am facut un pic de galagie atunci si sper sa nu se mai repete (din pacate, le plecase cea pe care copiii o mai stiau de 'sefa')
Andreea - si noi azi am stat acasa, din cauza de muci cam abundenti combinai cu tuse, cand si cand. Dar vad ca deja nu ii mai curge nasul ca dimineata, asa ca maine ii fac vant la gradinita. Vorba lui Mickyyy: nu vreti sa stiti cum a fost azi singura cu amandoi, ca au nevoi complet diferite cam in acelasi moment
Laura - sotul e inca om de baza pentru mine. De cand cu bb2, incearca sa o tina ocupata pe Cristina, ca sa pot vedea si de cel mic. De regula el ii face baita de seara si masajul lui Alexandru. Uneori se mai baga si la bucatarie - o friptura, cartofi la cuptor, ma rog, chestii mai simple. Mai face si curatenie, dar eu sunt destul de carcotasa si il critic mereu ca nu da atentie tuturor detaliilor. Ce sa zic, nu-l prea scutesc, chiar daca vine rupt de oboseala de la serviciu. (ca sa nu se invete, hihi )
Mda, cum va ziceam, Alex tocmai isi suge degetele de foame, facand destul zgomot ca sa inteleg 'problema'. Asa ca trec la datorie!
Pupici!
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Vad ca sotiorul e in marjele normalului; adica si el face curatenie, cumparaturi, plateste facturile, cu Daria iese in parc doar daca eu sunt la munca, in schimb se joaca, e singurul care o face sa rada pana aproape de lesin...o invata o groaza de prostioare.....
Ma gandeam ca e loc de mai multa implicare....
Daria iarasi mi-a plans cu foc dimineata...am plecat vesele de acasa, a incercat ea sa ne deturneze la cumparaturi la Billa, a intrat in clasa mi-a aratat patutul ei si apoi s-a pus pe plans... Nici nu stiu ce sa cred, e teatru e efectiv durere ca o lasam acolo.....O afecteaza ...la gradinita nu se concentreaza, nu indeplineste sarcinile cerute, i-am vazut ieri o fisa cu calificativul suficient...nu ca as vrea sa fie doar de nota 10, dar ma doare, sunt lucruri pe care le stie, pe care acasa le face sau le-a facut de mult...
Ok, e cazul sa ma calmez, daca reactionez asa d epe acum pana termina facultatea s-ar putea sa ajung la nebuni !
Va pup.
Ela76 spune:
Buna seara, mamici!
Hop si noi pe aici, profitam ca a adormit bebe, Cristina se uita cu tati la meci, eu am terminat de spalat vasele si am pus pompa si biberoanele la sterilizat...
Vremea frumoasa de afara m-a incurajat sa stau cat mai mult cu Alexandru in aer liber, asa ca am prins curaj si chiar imi place sa il duc in Herastrau. Pe jos, desigur. Imi place ca e un parc mare si pot sa ma plimb o ora intr-una fara sa il termin. E dragut ca e sezonul ghindelor si castanelor si veveritele misuna la tot pasul si isi ingroapa ghindele sub privirile noastre. Azi am plecat la 2 de acasa si am ajuns inapoi la 7, caci m-am dus din parc la gradinita, tot pe jos. Doar trebuie sa-mi amortizez investitia in 'adidasi' de firma
Laura - imi pare rau ca Daria inca plange, cred ca ti se rupe inima sa o vezi asa. Chestia cu datul calificativelor mi se pare cam prematura, avand in vedere ca prichindeii sunt inca in curs de acomodare si nu sunt f atenti. Mult succes in continuare!
Mickyyy - maine cred ca e mare chefuiala la voi
Lavi ce-o mai face oare?
Albumele noastre
LauraFlo spune:
Ela, da inca plange Daria si da mi se rupe sufletul cand o las plangand. Chestia cu calificativele...e pentru parinti, copii habar n-au ce "note" au luat. Asa ne dam seama cat de bine au lucrat/executata sarcina sau unde ar trebui sa lucram cu ei.
Aseara am fost la sedinta. Am fost uimita sa vad ca parintii chiar vor ca, copiii lor sa invete. Erau foarte interesate mamicile si chiar si cei doi tatici prezenti. Mi-a placut si educatoarea; e genul care spune lucrurile in fata, fara ocolisuri; In concluzie sunt multumita ca am mutat-o aici.
Mickyyy, si eu va urez zile senine si fericite impreuna ! Sa aveti petrecere frumoasa !
gabivalceanu spune:
Ioana nu plinge la gradi, e chiar foarte dornica. Sta de la 9 la 13 (da` la 12 jumate o iau de fapt). Educatoarea e dragutza, gradinita e pregatita, ii siciie cu engleza si pian zilnic (!), au tot felul de activitati... dar eu tot sunt nemultumita. Pai Ioana, cind nu mergea la gradi, de la 10 era in curte cu ciinele, bicicleta, trotineta, vecinii. Pina la 1, ora mesei, consuma energia. Acum, la gradi, ii tine pe scaunele, ba cu nustiuce activitate, ba cintece, ba poezii...si miscare si aer deloc. Ii scoate pe afara in curte doar cite o ora de doua ori pe saptamina... La 1 o iau eu, ii dau de mincare si-n pat (adoarme greu). Oricum, mai iese pe afara numai seara de la 6 la 7, 8... (si acum inca nu-i intuneric...). Eu vroiam o gradinita asa: cu citeva cintecele, poezii acolo si-n rest sa-i in vete sa mearga pe bicicleta, pe role, sa joace tot felul de lucruri...sa-i invete sa se incalte, sa-si deschida fermoarele si nasturii...nu stiu, mi se pare virsta deprinderilor fizice, da-o naibii de enleza si mii de poezii (idioate). Pai eu o invatasem pe Ioana sa mearga singura la wc cind o trece, fara sa ma mai anunte pe mine, sau sa se descalte/incalte singura, sa se imbrace, sa se spele dimineata pe ochi si pe dinti (d-aia i-am si cumparat o chiuveta mica de copil)... Acum, nu, ca la gradi ne descalta doamnele, ne desfac doamnele fermoarul si ne pun pe wc (!!!), ne sterg doamnele pe miini...In schimb stie o mie de cintece si de poezii urite, a (re)invatat sa se scirme in nas si...vorbeste engleza (da, exact, 10 cuvinte invatate papagaliceste, gen: cum se spune la ciine? Dog... Da` la pisica? Cat... Mama, ce destepti sunt!)
Iertati-mi furia cum care am scris, dar tocmai am dus-o la gradi si de dimineata am avut discutii cu ea: pai, cind se trezea, eu o asteptam jos in bucatarie, si ea isi desfacea sacul de dormit, facea pisu, se spala pe miini si venea si ea. Asa facem de o juma de an. Azi, nu, s-o puna mami la pisu...s-o stearga mami, s-o spele mami...ca la gradi asa e !
Gabi
PS Mikkky, si noi am avut saptamina trecuta un episod idiot cu ioana, a vomitat intr-o noapte de 20 de ori, numai spuma, 4 zile n-a mincat nimic, numai ceai de menta a baut (nici lapte, nici supa, nimic). Dar la noi n-a fost raceala, cred c-o indigestie, nu stiu, ca daca n-a facut febra si diaree, n-am mai dus-o la doctor. Sanatate, oricum.