Strumfi de iulie-august 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 14

Nonna76 spune:
Vin si eu cu citeva propuneri de subiecte pt. azi:
1.E bine sa tinem copilul in marsupiu vertical daca aceste este specific virstei?
2.Ce probleme ati intimpinat cu copilasul cel mare la venirea celui mic in familie?-e pt. mamicile cu mai multi copii dar si pt. viitoarele mamici de mai multi copii.
Lista ramine deschisa.
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

ghinetz spune:
Mai, mai! Harnicute foc moldovencele. (Na, ca ma laud singura. Da si pe Nonna)
Voiam sa mai scriu ceva legat de subiectul de ieri: cum sa culcam copiii ca sa nu li se turteasca capul. Din maternitate mi s-a spus ca in prima luna sa il culc pe o parte, ca, in caz ca regurgiteaza, sa nu se inece. Apoi, sa-l las sa doarma cum vrea. Eu mai incerc varianta cu un somn pe o parte, unul pe alta, dar nu-mi prea iese. Ca tot cum vrea el se suceste (acum, ca poate; cand era mic statea cum il puneam).
Din experienta cu cel mare vreau sa va spun insa ceva. Pe el l-am
hranit la biberon si imi era comod sa-l tin pe bratul stang si sa-l hranesc cu dreapta. Mereu asa. GRESIT!. I se turitse capul de la stat pe mana mea. Am identificat motivul abia pe la 6 luni, ca pana atunci ma stresam sa-l culc pe o parte. Si nu reuseam. Si nervi. Si agitatie. Si suparare ca ce copil o sa am cu capul turtit. Dar si-a revenit. Pana la un an avea deja un cap rotunjor si frumos. Asa ca, atentie cele care va hraniti copilasii cu biberonul! Sper ca am fost de folos.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Nonna76 spune:
Oana si Vlad al meu cind era mic a fost un mincau si sugea f des asa ca la 2 luni avea aproape 7 kg(3,7 la nastere+1,5prima luna+1,5a doua luna) si daca te uiti in poze acum nu mai e gras.
Lasa copilul sa suga daca ii este foame.eu ar trebui sa maninc mai putin ca am o virsta si niste kg si daca mi-e foame nu rezist, dar bebe!
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

ghinetz spune:
Raspund si eu repede la subiecte, ca nu stiu cand mai am azi timp sa intru (mi-am propus sa calc tona aia de haine care sta, si sta, si sta...Si pe bune, chiar speram ca se vor calca singure.)
1. Eu nu am curaj sa-l duc pe Victor deja in marsupiu vertical. Iar din cel cu pozitie orizontala nu mi-am cumparat inca unul. Inca? Nici nu mai cumpar de acum. Profit ca mama sta aproape si am lasat carutul la ea, ca eu nu am lift la bloc. Asa ca prefer sa ies cu carutul. Marsupiul o sa-l folosesc mai la iarna, cand o fi frig sau zapada.
2. Nonna, stiu ca baieteii nostri sunt cam de-o varsta. Adica cateva zile diferenta. La amandoi. Pana acum Stefan - "ala mare", cum isi spune el - nu s-a aratat invidios/gelos pe Victor. Ba chiar da semne ca il iubeste. se stramba la el, vrea sa-l faca sa rada. Si e jale daca spui cumva ca seamana cu altcineva decat cu el. Am muncit mult la asta. Adica nu l-am facut niciodata sa se simta lasat deoparte. Chiar daca mi-a fost f greu. (am mai povestit cum stateam cu unul la san si cu altul jucam "Nu te supara frate" sau faceam curse de masini) Urasc expresia "lasa, ca el e mai mic". Acum ce sa spun, am si avantajul ca verisorul lui Stefan - pe care il imita in toate - are si el o surioara de un an. Deci venirea pe lume a lui Victor a fost asa, ceva de genul, "si eu sunt ca Andrei (verisorul)". Tu, Nonna spuneai ca l-ai dat pe Vlad la gradi de la 1 sept. Oare nu se suprapune asta cu crizele de gelozie? Ca el pleaca, iar tu ramai acasa cu Andrei? Ca eu ma astept la asa ceva. Si incerc un plan de combatere. (va place cum suna, nu?)
Oana, Stefan si Victor

ghinetz spune:
Tot eu. De data asta cer ajutor.
Victor s-a trezit si are ochisorul lipit-lipit. Stiu ca au mai vorbit mamici aici, dar de copilasi nascuti proaspat. Or, al meu are 2 luni! Ce sa fie?! Ce sa ii dau?! Si oare de la ce? Vreun curent? (stiti, ala care nu exista - cum tot se vormea aici) Sau vreo infectie? Si daca da, de unde?
Oana, Stefan si Victor

liadorian spune:
Buna dimineata tuturor! Strufita imi doarme in brate, asa ca am timp de DC cat incape!
valen, mereu ma gandesc la tine si la Luna cand incepe Miruna "concertul" si-mi pun un zambet maare pe fatza si-i povestesc fetei mele cat e de frumoasa, de iubita si de dorita, ca nu are de ce sa se teama, ca eu sunt o mami supercompetenta fiindca stau toata ziua cu un ochi pe DC, deci nu ma dezarmeaza cu plansul ei. Si mi se linisteste fata si pentru ca eu sunt calma, sunt convinsa. Deci,
pentru tine si Luna fiindca-mi linistiti copila de la distanta.
Plus un bonus pentru Luna, care m-a scapat si de sentimentul de vinovatie legat de unele chestii in legatura cu bebe. Cred ca e sindromul proaspetei mamici: oare fac bine? oare nu stric copilu'? etc. Dupa ce ti-am citit postarea aceea despre cum sa nu fii o mama perfecta, chiar am simtit ca mi s-a luat oi piatra de pe umeri. Nu in sensul ca am devenit mai indiferenta sau mai neglijenta, ci pur si simplu mai stapana pe mine si pe deciziile mele. In fond, cred ca toate stim ca nu putem fi cu adevarat perfecte, dar e tare reconfortant sa recunosti si sa accepti chestia asta, incercand sa faci totul atat de bine pe cat poti la un moment dat.
Sa nu uit - felicitari Cezarei pentru kilogramele si centrimetrii ei (Ade)deliciosi!
, Gabriela! Mai povesteste-ne despre copilasii tai. imi plac mult de tot numele pe care le-ai ales pentru ei, Dragos si Medeea.
i_iulia, intrebai despre vaccinarea lui bebe. Cred (dar numai pediatrul care va va vedea in Germania poate sa confirme) ca se poate face si la 3, 4, si 5 luni. Cel putin la noi asa se va intampla fiindca in spital nu ne-au facut vaccinul acela impotriva hepatitei, pe care l-am recuperat abia la o luna. In felul asta vaccinul care ar fi trebuit sa se faca la 2 luni se va face la 3, urmand ca si celelalte vaccinari sa se decaleze. Simo, stiu ca si tu te-ai confruntat cu aceeasi situatie. Cum procedati acum cu vaccinarea lui Matei - ati decalat fiecare vaccinare sau v-ati intors la schema initiala - 2, 3 respectiv 4 luni?
Oana, chiar esti harnicutza azi, si pe forum si acasa. ochisorul lui Victor, sa fie bine - pup steril, cum spunea cineva zilele trecute. Chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc, o sa trag si eu cu ochiul la ce-ti spun fetele, ca sa fiu pregatita in caz de ceva asemanator.
Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)

karligutza spune:
quote:
Originally posted by Diana2007
Pt mamicile aflate la bebe nr 1: N-ar fi fost mai bine sa-l facem direct pe bebe nr 2 ? Eu asa ma gandeam dupa ce-am vazut-o pe Ines a lui Valen.
quote:
Originally posted by gabiarama
....ce relaxata sunt eu acum la al treilea copil
Acum serios vorbind ,cel mai bine e sa il faci direct pe al treilea
GABI ,de 3 ori mama
Poze

eu vreau sa ma laud si sa va spun ca procedez asa (adica cu cel mai inalt grad de calm, asa cum zicea si Valen nu spun "aoleo, iar plange, ce-o avea" ci "hei, puisor, de ce esti suparata? lasa ca te ia mami acum in brate si nu mai plangi... offf mititica!"... sau cu feonul - pe bune ca MERGEEEE! - cum zicea si gabiarama) inca de la acest copil! primul! lucruri pe care le execut de mai incoace.... in primele 2 saptamani de viata ale Adelei nu ca reactionam mai disperat, dar nu descoperisem inca toate "secretele" de tratat plansul bebelusului. In plus, eram si eu fizic inca foarte obosita si atunci asta se simtea pe deplin. Plangeam si eu odata cu ea, ori din cauza ei, or a altor lucruri care ma deranjau... evident am trecut un pic prin depresia postnatala! cand iti sare tandura din orice.
Luna felcitari pentru gramele in plus ale Adelicioasei! cred ca ti-am mai zis, dar repet: e simpatica si tu o sexoasa! insa ce observ... nu prea ne lovim la aparitia pe forum... ori ti-e frica de mine

Simo ce mai spui? ce ne mai povestesti?
la fel si Paticut.... asteptam some news!
Jadi cand bem Dna. Expert Contabil? ai aflat rezultatele? esti cu actele-n regula acum? cum o fo' si examenul cu Dl.?

Apropo de subiectele dezbatute...
- la suzi am raspuns: am zis o data: NEVER SUZI si asa va ramane! pt.noi nu exista pe piata acest obiect; l-am folosit o data cand eram eu habarnista si nu stiam ce sa ii fac lui bebe strumf, dar de atunci am hotarat ca nu i-o vom mai da niciodata.

- la baita am sa va raspund acum...
- despre picioarele lu' dra.vedeta internationala, nu-mi amintesc acum despre cine mai era vorba, nu i le prea stiu, deci nu comentez

- despre sex, recunosc ca inca nu ma tavalesc prin pat cu sotu' pentru ca sincer mie inca mi-e frica si sa stau pe burta dupa ceza, nu sa mai fac si altele... cand ma apuca curajul va dau un semn de fericire macar!

- bancuri/glume si situatii jenanto-comice sau HORROR las pe altii, eu daca mi le amintesc vi le spun indiferent daca e in ziua care trebuie

- despre macaroane cu branza nu s-a discutat, deci despre asta chiar nu va raspund!

- iar despre turtirea capsorului lu' bebe, subiect demn de dezbatut, chiar daca nu a aparut propus expres pe ordinea de zi, am si eu ceva de spus: si Adeluta prefera sa stea pe dreapta.... in patut sta numai pe dreapta cred, insa la alaptat la sanul drept evident ca sta pe partea ei stanga, iar mie daca imi e pofta sa o tin in brate dupa ce suge, o ajut practic sa mai stea si pe partea stanga.... usoare diferente de "turtire" se vad si la noi, insa sper ca acest fenomen sa se regleze de la sine in momentul in care bebe creste mai mare si mai intoarce capul si dupa jucarii nu numai dupa lumina si persoanele din casa! astfel incat toate jucariile, v-ati dat seama, le voi pune in partea stanga a Adelutei, pana capsorul ei va fi ok .... Anya20 cand se considera ca oasele craniului s-au intarit astfel incat ele nu mai pot suferi aceste modificari prin turtire... adica mai avem timp sa asteptam reglarea turtirii capsorului?
Referitor la Vigantol si la Calciu
Eu ii dau Vigantol Adelutei, 2 picaturi pe zi asa cum se recomanda in Romania. Si nu i le dau cu nimic altceva... pur si simplu le pun pe o lingurita si ii dau sa linga lingurita

Calciu suplimentar nu ii dau deloc; o alaptez exclusiv la san, iar eu iau Elevit, asta daca are vreo importanta. Oricum pana acum, ea ia f.bine in greutate, asa ca nu am de ce sa imi fac griji. Astept doar sa vad ca face si ea ce fac ai vostri bebelusi, pentru ca sincer mi-e cam greu sa va cred cand spuneti ca va dorm bebelusii de seara de pe la 9 pana dimineata la 8-9 fara intrerupere.... poate chiar la mai putin de 2 luni... sincer mi-e greu sa va cred, pt.ca Adeluta mea de ex.doarme de seara pana dimineata fara sa planga, insa se trezeste pe la 3, la 5, la 7 sa manance si suge cu ochii inchisi si practic doarme in continuu. Dar mananca, adica ma trezeste oricum pe mine!
Si despre baita. Un subiect drag mie si Adelutei, evident!

Ne facem baie zilnic, dar ora e un pic mai neregulata... adica cateodata la 6.30 seara, altadata si la 9.30 seara... indiferent de moment, restul se deruleaza la fel. Cadita cu apa in camera, un lighenas cu apa pentru clatit undeva alaturi. In cadita intotdeauna o asez pe un scutec de finet cu care o mai invelesc pe burtica si i-l ud in permanenta. Folosim un buretel natural pe care pun sapun/sampon Chicco (deocamdata doar Chicco am folosit si vad ca ii prieste foarte bine - noi nu am descoperit ce sunt alea cojite pe cap... iar bebelusilor care au le doresc sa le treaca cat mai urgent!). O sapunesc de la cap la picioare, insist in toate cutele: dupa cap, la gat, sub brate, la cotisoare, la pasarica evident!!!!, la genunchi si bineinteles intre toate degetelele (maini/picioare)...... la urma o spal cu apa curata pe fata, moment in care o tin intr-o mana cu burtica in jos! si o clatesc si pe capsor si restul corpului. Bagam fetita repede in prosopel, dupa care o bibilim! (cateodata nu rezist si o iau in brate asa cum sta in prosopel infofolita cu riscul ca ma pisa - nu are pampers inca pe ea - si o strang tare tare in brate si o iubesc! ca mi-e draga de nu mai pot!

am scris doua pagini de forum?

ma scuzati

inseamna ca am fost harnica azi

pupici ca adeluta mea s-a scremut vreo jumatate de ora de cand tot scriu eu aici, iar acum ma duc sa descopar AMERICA in pampersul ei... wish me LUCK!

mami karligutza

www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!
13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm, deci perfecta!

karligutza spune:
M-am intins cat o zi de post in mesajul precedent si tot n-am terminat ce aveam de zis
Mai adaug ca la baita, dupa ce spalam fata si o uscam in prosopelul ei, o cremuim. Intotdeauna cu crema de galbenele pe la fundulet si in cutele de acolo (lucru pe care il practic si dupa fiecare schimbare de pampers.... tot cu crema de galbenele o dau dupa ce o sterg de toate alea) si cu ulei Sanosan pe restul corpului si in toate cutele. Numai pe fata nu ii dau cu nici un fel de crema/ulei. E fina si curata si doar de la apa! Doar dupa urechi ne bagam cu nitelus ulei tot Sanosan. Miroase asa frumos uleiul acela si ii si prieste.
Cam asta a fost de adaugat, ca sa nu mai fac o data edit la mesajul precedent. Suficient ca am editat o greseala gramaticala....
mami karligutza
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!
13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm, deci perfecta!

Simo78 spune:
Neatza moldovence (ca vad ca noi bantuim diminetile pe aici) si buna ziua restul tarii ! Is treaza mai demult mai, da am stat de vorba cu ficior`miu
diane_dun bun venit tie si strumfitei tale, sa-tu traiasca! Daca vrei pe listuta din fata sa dai datele: de nastere, gr,cm- la nastere si ora. Primele 10 postari iti sunt moderate si nu te vedem "in timp real" pentru ca postarea ta ramane in urma...asa ca mai scrie inca 7 (si pe la alte subiecte) sa fii in ritmul nostru.
Kitty_nic bine ati (re)venit
cristina nasol ca la tine e noapte cand noi suntem mai active si mereu esti singura pe aici.
Oana si eu ii dau tzitzi lui Matei cand plange, sa verific daca foamea e una din cauze. Si nu ii "inchid gura" prin metoda asta (pentru asta am suzeta ) pentru ca daca nu o vrea tzocaie de 2-3 ori si o da afara si o ia de la capat cu plansul.
Eu deocamdata nu vreau copilul ala de se creste singur, eu ce rol mai am???? Poate ma razgandesc la urmatorul
Marsupiu am de la Chicco din ala care se poate si orizontal si vertical. Orizontal pot sa-l pun numai daca doarme deja pentru ca atunci cand e treaz clar vrea sa il tin hopa-sus. Daca e treaz il tin vertical si cand adoarme in inclin oarecum sa vina pe orizontala. Oricum il sustin deocamdata indiferent de pozitie, pentru ca e mic. Cand o fi mai mare si o sa-si pastreze un oarecare echilibru o sa fie altceva.
Pozitie de dormit indiferent cum il pun eu se intoarce pe spate cu capul usor inclinat spre dreapta. Nu am observat modificari drastice in anatomia capului lui.
Lia vaccinul "gratuit din maternitate" l-am facut pe bani la o luna. Celelalte nu mai intra in programul national pentru ca il cumpar pe cel smecher Hexa si am scapat!
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by Miillyy
Nu am prea mult timp de scris,dar am intrat sa va salut.
Jadi, eu am compresa cu gel de la Sensiblu. A mea se numeste Shiffa Pack si este extraordinara pt dureri de burtica + ca se poate folosi si rece (se baga la congelator). A costat 17 Ron.
M. siMihnea Gabriel
miillyy, merci de informatie. ma duc chiar azi sa o cumpar.
in legatura cu marsupiul, andutzy, vertical se poate folosi de la 3 luni. asa stiam eu. dar am vazut la miniblu unul care e transversal, apoi cu fata la tine cu suport pentru caput, apoi cu fata la lume. nu stiu varianta cu fata la tine cam de cand poate fi folosit. dar precis scrie sau poti intreba o vanzatoare. eu stiam ca 3 luni
kitty_nic, bine ai revenit printre noi. chiar ma intrebam ce mai faci.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
atat de mari suntem