Strumfi de iulie-august 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 7
Nonna76 spune:
tuturor copilasilor care implinesc astazi 2 luni si 

pt. mamicile lor.
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
Diana2007 spune:
Si aici in Canada este aceeasi politica, "nu culcati copilul decat cu fata in sus".
Dar daca bebele doarme mai bine asa ? Elimina mult mai usor gazele si ragaie ce a mai ramas dupa tinutul vertical (asta am observat eu, nu am citit pe nicaieri, recunosc) si in plus nu mai da din maini si din picioare, deci nu se trezeste dupa ce a adormit la san. Noi dupa ce nu am mai putut sa-l infasam pe Victor (asta a fost prima metoda de adormit) am incercat in timpul zilei culcatul pe burtica, faceam garda fiecare din casa, nu cumva sa se sufoce sau alte grozavii din astea pe care ni le-au spus la cursurile prenatale. Cand am vazut ca bebele doarme linistit si ca daca are chef isi intoarce singur capul dintr-o parte in alta, am adoptat solutia asta si noaptea. Oricum la noi nu prea vad diferenta, de ce l-as culca doar ziua nu si noaptea pentru ca nu are decat un episod de 4-5 ore de somn continuu apoi reia trezirile la 2-3 ore chiar si mai des.
Nu vreau sa incurajez "culcatul pe burtica" dar daca bebelusilor nostri le convine, de ce nu ? Si mai e un pic si daca nu o sa le convina o sa se intoarca singuri cu fata in sus si sa vedem atunci cum ii mai adormim !!!!!
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
[url=http://community.webshots.com/user/dianapaun?vhost=community]Poze[/url]
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by Anya20
va pun si eu repede parerea despre suzeta, ca sa raspund la "pool-ul" zilei. am scris-o cu multe capitole in urma, pe cand eram la odisee. o reiau aici pentru cine nu a citit-o.
"despre suzeta...pai in primul rand ca nu-i vad utilitatea decat in cazul unor copii fff agitati.
oferindu-i lui bb suzeta, poti avea "sansa" sa-ti refuze sanul. nu toti copii sunt asa, unii sunt f atasati de san si continua sa-l vrea chiar daca le dai biberon, suzeta, pui mameloane artificiale etc. altii in schimb...nu.cred ca ai auzit si tu mamici spunand ca aveau lapte, dar bb n-a mai vrut dintr-o data sa mai suga...pur si simplu nu mai vroia sa vada sanul.
uneori intreb si eu: de ce i-ati dat suzeta? pai...nu stiu...cum sa nu-i dau? ca toti copiii au...si isi baga degetele in gura...plangea daca nu eram langa el...si cu suzeta a fost mai bine.
este normal ca un bebelus sa-si bage manutele in gura, caci asta este o modalitate de autocunoastere pentru el. e normal sa bage in gura si jucariile, ulterior. el trebuie sa vina in contact cu diverse consistente si medii...am sa mentionez ca o suzeta poate contine cu mult mai muti microbi decat o banala jucarie de plus, luata chiar de pe jos si plina de praf.
suzeta nu poate fi mereu sterilizata, cade pe jos si fiind umeda aduna microbii si este un mediu de cultura mult mai bun decat o jucarie pe care o linge de cateva ori si o arunca. sa nu mai zic ca am vazut cum mamica binevoitoare baga suzeta scapata de copil pe jos la ea in gura (s-o curete), apoi i-o da lui bb.
cand plange, copilul are nevoie de ceva: ii e foame, e ud, se plictiseste, vrea in brate, doreste atentia celor din jur sau pur si simplu are personalitate.
o suzeta poate fi considerata salvatoare in astfel de cazuri. caci molfaind la ea, copilul uita de necazuri si pare linistit si fericit, adoarme usor. dar oare e corect? mie nu mi se pare. prefer sa incerc sa-i satisfac altfel dorintele, fie ca reusesc fie ca nu.
exista copii care devin nedespartiti de suzeta si fac adevarate crize de nervi cand mami o uita acasa cand pleaca in vizita sau se trezesc si o cauta noaptea in patut. nu mai vorbesc de problemele care apar cand dorim sa ii dezvatam de ea. sunt si cazuri fericite care renunta f usor, nu contest. dar sa nu generalizam.
eu prefer sa-mi sacrific cateva luni din viata si sa raspund altfel la nevoile copilului, dar asta este pana la urma o chestie de optiune.repet: sunt cazuri cand copilul este mai mult decat agitat si urlator si atunci sa zicem ca nu ai ce sa-i faci. desi, o sa vedeti, cu cat mama este mai relaxata si mai echilibrata, cu atat este si copilul mai linistit.
am uitat sa mentionez de cariile care pot aparea, de eruptia defectuoasa a dentitiei in unele cazuri in care copilul este f atasat de suzeta.
o sa tot auziti: decat sa suga degetul, mai bine suzeta. pai de ce mai bine suzeta? perioada de supt degetul este in primele cateva luni. ulterior, daca persista pana la varsta mai mari, este legata de o carenta pe care copilul o percepe: fie lipsa de afectiune, fie anumite frustrari legate de comportamentul parintilor sau a celor din jur, de comparatia cu fratii etc.
un alt argument pro ar fi nevoia de supt a micutului. pai da, suge sanul sau biberonul si este suficient.
daca ii dati sau nu copilului suzeta, numai voi decideti. insa tineti cont si de aceste argumente. eu n-am gasit multe "calitati", dar poate nu am cautat suficient. as aprecia daca voi aveti argumente solide pe care sa le expuneti pe aici, pentru ca am avea cu totii de invatat."
Eu sunt de acord cu tine Alina, dar dupa 4 luni.
Noi acum sunte intr-o perioada in care copii nostrii nu pot sa isi controleze miscarile forate bine. Ei incearca sa isi bage degetele in gurita cate 2-3 min si uneori nici nu reusesc. Pe de alta parte ei sunt bebelusi mici, uneori sunt fustrati ca nu pot face ceea ce isi doresc, alteori pt ca nu stiu ce vor, iar suzeta e singrua modalitate prin care ei pot sa se elibereze de stes acum.
Da, dupa ce au 4 luni si pot sa isi coordoneze miscarile si pot suge degetul daca vor sau sa isi puna singrui o jucarie in gurita, nici eu nu vad necesitatea biberonului.
Eu sunt o mama la care fetita ii refuza sanul din cauza biberonului (dar daca e foarte flamanda mananca si la tata ca nu are ce face).
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by Diana2007
Si aici in Canada este aceeasi politica, "nu culcati copilul decat cu fata in sus".
Dar daca bebele doarme mai bine asa ? Elimina mult mai usor gazele si ragaie ce a mai ramas dupa tinutul vertical (asta am observat eu, nu am citit pe nicaieri, recunosc) si in plus nu mai da din maini si din picioare, deci nu se trezeste dupa ce a adormit la san. Noi dupa ce nu am mai putut sa-l infasam pe Victor (asta a fost prima metoda de adormit) am incercat in timpul zilei culcatul pe burtica, faceam garda fiecare din casa, nu cumva sa se sufoce sau alte grozavii din astea pe care ni le-au spus la cursurile prenatale. Cand am vazut ca bebele doarme linistit si ca daca are chef isi intoarce singur capul dintr-o parte in alta, am adoptat solutia asta si noaptea. Oricum la noi nu prea vad diferenta, de ce l-as culca doar ziua nu si noaptea pentru ca nu are decat un episod de 4-5 ore de somn continuu apoi reia trezirile la 2-3 ore chiar si mai des.
Nu vreau sa incurajez "culcatul pe burtica" dar daca bebelusilor nostri le convine, de ce nu ? Si mai e un pic si daca nu o sa le convina o sa se intoarca singuri cu fata in sus si sa vedem atunci cum ii mai adormim !!!!!
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
[url=http://community.webshots.com/user/dianapaun?vhost=community]Poze[/url]
Da, daca copilul este supraveghiat poti sa il culci pe burta, este chiar indicat sa il lasi pe burta cateva ore pe zi, daca esti langa el. Dar daca dormi sau nu esti langa el eu nu cred ca e bine sa risti. Dar fiecare face ce crede ca e mai bine pentru ea.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
valen spune:
da, LIADORIAN, eu povesteam de treaba cu limba incarcata. La sarah am folosit amestec de nistatin cu glicerina si s-a curatat imediat. Aici, medicul mi-a spus s-o las in pace ca nu e nici o problema si va trece de la sine. La inceput nu am crezut si vroiam sa fac o comanda speciala in Romania dar uite ca usor usor i-a trecut si lui Ines, fara sa folosesc vreun badijonaj ceva (parca asa ii zice)NIKOLE, casa de piatra va doresc, oricand se va produce casatoria voastra; este important sa va iubiti si sa fie kevin sanatos, restul sunt detalii...cristina26, ai oarecum dreptate; Ines, la o luna si jumatate, a inceput sa se intoarca pe o parte si sa doarma asa;apoi, la 2 luni si 5 zile a reusit sa se intoarca singura pe burtica si, de atunci, doarme doar asa toaaata noaptea. Eu o pun pe spate, ea harsti pe burta, eu o intorc, ea se rostogoleste la loc ca un robotel teleghidat. In prima noapte mi-a fost teama sa ma culc si s-o las asa insa mi-am facut curaj (aveam deja experienta cu sarah care facea la fel pe la 4 luni); nu spun ca e bine sau nu asa, ci ca iata, mai sunt si maimutele d-astea smecherite care vor sa isi aleaga singure pozitia in care dorm.diana, bine ai venit pe la noi. Pupam Victoras dragalas.
karligutza spune:
Cristina26 tin de mult sa-ti spun ca Ingrid e o fetita atat de frumoasa incat o putem declara Miss strumfita in egala masura si cu fetita lui Samadhi.... deosebit de dragalase amandoua!
Apoi treaba cu somnicul pe burtica.... intotdeauna il facem supravegheat si daca ati observat in poze, a mea e si cocotata cand doarme pe burtica...
... asa incat raspund si Lorinei ca tehnica nu-i grea: un sulisor facut dintr-o paturica... pe asta o cocot pe burta, iar Adeluta e ca si cum tine pe cineva in brate... imi place la nebunie cum ii atarna manutele si piciorutele si cred ca ii place si ei caci altfel ar "comenta" ea in vreun fel
... multumesc si pentru complimentele aduse Adelutei. La fel zic si Andrei Z si stiu eu ce sa zic? o fi si aerul, o fi doar alaptatul la san... cert e ca Adeluta avea la 8 saptamani fix 6 kg.
Si la subiectul zilei... tot cel cu suzeta, caci filme nu devorez
raspund asa: NU SUNTEM PENTRU, NU FOLOSIM.. ne-am prostit o data, recunoastem, cred cand avea Adeluta 5 zile, dar de-atunci sarim peste acest CAPITOL uraaaaaaaaaaat... cum ziceam ptiu ptiu KAKA ![]()
nu mai stiu ce mai aveam de raspuns sau de scris pur si simplu, astfel incat mai revin daca trebuie ![]()
Intrebare: unde au disparut Simo si Jadi... hai inteleg ca Simo s-a suparat un pic si nu ne-a mai dat nici cafea, dar Jadi? are de spalat inca vase de pe urma musafirilor nabadaiosi si mancaciosi de sarmale? sau i-o fi dus Simo pe Matei si a cocosat-o de tot pe Deni cu spalat, schimbat bebei etc ... ![]()
Astept raspuns la intrebare! ![]()
karligutza cea mai fericita mamica
si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!
si pe deasupra si cu 'acte'-n regula
din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm... 
karligutza spune:
azi de fapt multumim tuturor celor care s-au tinut sa ne ureze "La multi ani!" si va dorim aceleasi lucruri si voua! sanatate si sa creasca mari si frumosi si bb-ii vostri! 
si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by karligutza
Cristina26 tin de mult sa-ti spun ca Ingrid e o fetita atat de frumoasa incat o putem declara Miss strumfita in egala masura si cu fetita lui Samadhi.... deosebit de dragalase amandoua!
Apoi treaba cu somnicul pe burtica.... intotdeauna il facem supravegheat si daca ati observat in poze, a mea e si cocotata cand doarme pe burtica...... asa incat raspund si Lorinei ca tehnica nu-i grea: un sulisor facut dintr-o paturica... pe asta o cocot pe burta, iar Adeluta e ca si cum tine pe cineva in brate... imi place la nebunie cum ii atarna manutele si piciorutele si cred ca ii place si ei caci altfel ar "comenta" ea in vreun fel
... multumesc si pentru complimentele aduse Adelutei. La fel zic si Andrei Z si stiu eu ce sa zic? o fi si aerul, o fi doar alaptatul la san... cert e ca Adeluta avea la 8 saptamani fix 6 kg.
Si la subiectul zilei... tot cel cu suzeta, caci filme nu devorezraspund asa: NU SUNTEM PENTRU, NU FOLOSIM.. ne-am prostit o data, recunoastem, cred cand avea Adeluta 5 zile, dar de-atunci sarim peste acest CAPITOL uraaaaaaaaaaat... cum ziceam ptiu ptiu KAKA
nu mai stiu ce mai aveam de raspuns sau de scris pur si simplu, astfel incat mai revin daca trebuie
Intrebare: unde au disparut Simo si Jadi... hai inteleg ca Simo s-a suparat un pic si nu ne-a mai dat nici cafea, dar Jadi? are de spalat inca vase de pe urma musafirilor nabadaiosi si mancaciosi de sarmale? sau i-o fi dus Simo pe Matei si a cocosat-o de tot pe Deni cu spalat, schimbat bebei etc ...
Astept raspuns la intrebare!
si
si pe deasupra si cu 'acte'-n reguladin 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...
Multumesc mult. Eu zic ca toti bebelusii de aici sunt atat de frumosi incat o sa ii declaram pe toti pe locul 1 la frumusete
. Eu l-am avut pe tata o perioada aici si fata s-a obisnuit cu el. Acum cred ca ii lipseste si se atatseaza de suzeta mititica mea. Dar incetul cu incetl o sa renunatam si la ea.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by karligutza
azi de fapt multumim tuturor celor care s-au tinut sa ne ureze "La multi ani!" si va dorim aceleasi lucruri si voua! sanatate si sa creasca mari si frumosi si bb-ii vostri!
si
si pe deasupra si cu 'acte'-n reguladin 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...
La multi ani si de la noi. si muti pupici la fetita frumoasa.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
karligutza spune:
Acum... spune tu Lavinioooo cine-i mai frumoasa in poza asta hmmmmmmm??????? io tot vreau sa ma hotarasc, dar nu pot!! 

Deci am de zis asa: ai o fetita frumusica si cuminte! se vede din poze!
iar tu? tu? arati de meleoane.... zau asa.... nu vreau sa spun ceva gresit acum, dar te-ai facut mai frumoasa! partea gresita e sa nu care cumva sa intelegi ca inainte erai urata, dar pe bune, acum arati grozav si eu decat sa flatez aiurea, mai bine tac si nu spun nimic. Eu de obicei fac complimente rar in jurul meu. Dar ori pozele is trucate, or tu esti frumoasa! radiezi de fericire! intelegi tu tot ce vreau sa spun
si sa nu te fasticesti ca n-ai de ce 

pupici...
merci si eu inca o data Cristina26... si iti spun si tie, nu fi modesta, caci ai fata frumoasa! miss strumfita in opinia mea!

si