Albinute & bondari de martie-aprilie '07(29)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

quote:
Originally posted by ioanaradu

pai karra eu am mai lalait pe-aci ce-i dau lui matei sa pape.
azi am pus deja la fiert: dovlecel, morcov, cartof. o sa-i fac piure cu lapte (obligatoriu) si-i dau cu carnita de pui. asta azi.
maine ii fierb niste fasole verde ... mai vedem cu ce.
mie oricum, imi iese papa pt 2-3 zile si alternez.

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Lalaie, ca lalai bine..io te ascult

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Cartea de la Doina e si pe gmail, la inbox.Eu am descarcat-o fara probleme.O mai aveam odata, dar aia era scanata si mergea mai naspa la scanat. Asa ca....multzam

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula75 spune:

Salutare stup!
]Anaalina[/]..eu am scapat f. usor de cojite pt. ca dr. pediatru al Elianei ne-a prescris un unguent farmaceutic care e si e ieftin si se da inainte baita...e ceva pe baza de acid salicilic..orice pediatru ar tb. sa stie....intreaba dr.
]Iaurt eu ii fac in casa fetitei mele pt. ca cele din comertz nu sunt chair soi..fierb 2 l de lapte de vaca(am o laptareasa) si cand laptele s-a racit si poti introduce degetul in el pun un danone mic natural si amestec bine.Acopar si invelesc cratia sa fie cald si n-o mai misc 12 ore..iese o bunatate..fara zer.
[Branza[/..eu ii dau branza calcica care e f. usor de facut si nu branza proapata care se face din lapte nefiert..nu stii ce are vaca aia si ei sunt inca mici.Eliana papa branzica cu suc de pirsici sau merisotr
Paula mamica de Eliana Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula75 spune:

Am uitat sa va soun ca fata mea a reactionat asa urat de la branza proaspata ca nu mi-a mai trebuit...asa ca..
Noi acum mai papam titi doar dimineatza si seara in rest avem 3 mese diversificate si deja avem preferinte la mancarica
Va pup

Paula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

neata!
memniul pt azi:
8.00 - 230 ml lapte
13.00- supa/crema groasa : pastarnac, patrunjel radacina, dovlecel, rosie, 3 felii cartof(felii ca pt prajit) + 2 lg branzica + 2 2 lg carne pui +1lg ulei porumb mixate toate
18.00 - piersica + cereale + 1 lg branzica + 40 ml lapte
22.30 - 260 ml lapte

branzica eu o fac din Milli albastru + 1 pahar iaurt napolact si iese super ok...

kmi ce soi de scaun e ala?

pupam stupul.

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Hello stup!

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc.... cate ore stau pe DC, ma mustra constiinta. Asa ca mi-am propus program - intru dimineata la cafea si seara dupa ce culc copilul. Sa vad daca reusesc.

Asa ca s-o luam sistematic:

albinutelor si bondareilor care azi mai implinesc o lunisoara. Sa cresteti mari, sanatosi si papaciosi (of, durerea mea)

copilasii care au fost vaccinati si pe cai care urmeaza. Sa fiti cuminti si sa nu aveti probleme.

Cria-bv - felicitari pentru mama. Eu mai am de asteptat. Nu face decat brrrrrrrr, aaaaaaa, eeeiiii si cam atat.

Marta - iar nu mai tinut la curent cu noile alimente. Pai asa ne-a fost vorba?

Diana_jors - super spatiul de joaca al lui Alex.

Mihael@ - si Raul a avut mucisiori si i-am pus apa de mare in nas si la baita am adugat un pumn de sare. I-a trecut si nici febra nu a facut. sa treaca repede.

doina.todor - multumim pentru carte. Am citit un pic si mi se pare interesanta. Sper sa am timp de aprofundat.

riloasa - eu am inceput cu supa - adica zeama chioara - in care am fiert morcov, patrunjel, telina si ardei. In primele zile a baut putin - 15-20 ml, dar treptat a ajuns la 80-100 ml. Dupa o sapt, am inceput sa-i pasez legumele, dar aici e dezastru. Mai mult de 5 lingurite - f mici - nu papa. O sa incerc sa-i fac piureul foarte lichid, poate reusesc asa. Motivele pentru care am inceput cu supa - si contiunuu sa-i dau in fiecare zi sunt:
1. se zice ca prin fierbere vitaminele din legume trec in apa, asa ca "apa asta are vitamine.
2. se zice ca in momentul in care incepi diversificarea, trebuie sa-i dai copilului sa bea si altceva decat lapte (Raul inca suge). Asa ca ajuta si la hidratare.
3. mie imi place f tare supa - e adevarat ca in aia pt mine fierb si carne si pun si galusti.

madybulancea - piureul de legume il pun in recipient de la Avent sau in biberon - ca sunt gradate. Si asa vad cat a fost cantitatea initiala si cat a mai ramas dupa ce termina de papat, mai exact cand incepe sa urle ca nu mai vrea.

Meniul pe ieri a fost:
la 7.30 - lapte
la 11.30 mar copt (vre-o 8 lingurite) si suc de la o jumatate de mar (a ras tot, adica vre-o 50 ml) + lapte
16 - lapte
19.30 - piure de legume (patrunjel, telina, pastarnac si ardei) - dezastru - 3 lingurite + 40 ml supa + lapte
si...... somn. Nici baie nu i-am facut ca nu am avut cui.

Azi:
6.20 - lapte
10 - piure de avocado cu mar - vreo 4 lingurite (cred ca nu-i place avocado, dar nici o problema, lui mami ii place) + lapte
si mai departe mai vedem. Nu stiu ce legume sa-i combin in piure, ca la masa asta avem cele mai multe probleme.

V-am pupat si revin diseara

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

PAULA75 - a reactionat urat la branzica in ce sens? a plans, a facut bubite? sau s-a innecat si a icnit ca un om mare atunci cand vomita? ca daca e ultima varianta cred ca stiu sa te luminez: a fost prea multa si prea tare. e innecacioasa. branzica trebuie mixata zic eu, sau amestecata cu laptic si facuta pasta. si daca i-o dai simpla (adica fara sa o amesteci cu ceva) da-i cat f f putin. eu ii dadeam cu degetul direct pe limbuta. pupici

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

'neatza stup! (pe la amiaza)

Eu cred ca ma duc undeva cu diversificarea asta. Al meu print nu e mancacios deloc (asta cred ca am mai spus de 1mil de ori, scuze) si lucrul asta se si vede prin faptul ca la 5 luni si o sapt avem doar 6,3 kg. Nu pot spune ca nu manaca, ptr ca papam in medie 130-150 ml la o masa si avem 5 mese de lapte, dintre care una in inlocuire cu fructe si cereale. La penultima masa ii dau lapte cu cereale si ii place vad. Cu toate astea stam fffffffff rau cu greutatea, zic eu.
Copilul e bine, vesel, activ, povesteste si rade dar face parte din clubul comozilor in rest, adicata nu stam singurei in fund, nu ne taram, nu ne intoarcem de pe burta pe spate, per total nu ne stresam.
E adevarat ca avem 2-3 scaune normale pe zi si destul de normale ca si cantitate si de aceea ma gandesc ca o fi ca tacsu care e slab ptr ca tot ce baga pe o parte iese pe cealalta, in concluzie strica banii pe mancare.

Ioanaradu si Kmi, ce greutate au puisorii vostri? Ca par cam asa ca al meu, sau ma insel?

Si o intrebare mai am, desi cred ca s-a mai scris nu gasesc, laptele cu care se face branza calcica ce grasime trebuie sa aiba? Si de la ce varsta se poate da branza calcica? Va multumesc in avans celor ce vor mai avea rabdare sa imi scrie.

Va pupam

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

carmen doar pare. noi avem 8.600 kg.

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Am uitat ce era mai important!

Diana ce bine sta Alex pe burtica si se joaca, e un scump. Si in fundic sta f bine.

Ioanaradu Matei e un scump in premergator. Dar vad ca nu sta cu picioarele pe jos ci pe ceva material (sau nu vad bine)? De unde ati luat "aparatul"?

Kmi, Timeea e scumpica foc.

PS. Va rog sa nu ma acuzati de discriminare. Toti bebeii sunt absolut superbi si care mai de care mai nazdravani...

O zi faina va dorim

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput