Albinute & bondari de martie-aprilie '07(29)
Raspunsuri - Pagina 18
anaalina spune:
Aoleuuu!!! a racit si Catalina!!! Ma vaitam ieri ca sunt varza ei bine de la ora 4 nu mai dorm ca i s-a infundat si ei nasucul si sufla pe gura ca o locomotiva. Am incercat sa-i dau Nurofen desi nu avea febra dar il vomita, voi cum dati siropelele la bebe.
Astept sa se faca ora 10 si plec la medic ca e vineri si cine stie ce se intampla in weekend.
Imi vine sa mor cand o vad ca abia respira dar e vesela se foieste ,rade si si-a mancat la 6 portia de lapte 200ml din care cred ca a vomat nitel ca am incercat sa-i dau nurofen.
Va pup si revin
Varsta Catalinei Teodora
anaalina spune:
Si inca ceva pentru cele care nu stiu azi e sarbatoare!!!ZIUA CRUCII!!! nu spalati !!!nu faceti nimic stati ca cucoanele!!! Iesiti cu copii la plimbare si altceva nimic, e si maine o zi de trebaluit.
Varsta Catalinei Teodora
ElenaGiulia spune:
Stefaniya,Elena 2006,Karra 80,DianaJors,Rebiana 27,Elpower,Mihael@,Kami 78,Martutza,GhibuAdina, Kitty multumim pentru felicitari multi din partea noastra.
Cria bv felicitari pentru primul,,mama,, sa vezi cate emotii te asteapta de acuma asta a fost doar inceputul.
Lilidana felicitari pentru al doilea dintisor la cat mai multi si fara durere .
Diana Jors am atmirat pozicile cu Alex si m-am de accea in care doarme cu degetul in gura .
Elpower Arthur sta in fundulet cat poate cand se ssimte obosit se intinde se intoarce pe burta se odihneste si iaar se aseaza in fundulet o tine asa toata ziua.
Ghibuadina f.frumoasa Alexia falcutele,are ochii verzi?
Crina Mio scumpa tare Maya pupam pulpitele.]Martutza multi pentru Victoras sa-si revina.
Ditu multa sanatate Briannei.
Despre Arthur Tot racit,curg mucisorii de m-au disperat,tuseste are diaree,nu putem face vaccinul sau adunat toate in capul nostru,vaaii sper sa ne face bine mai repede.
De cand e racit nu mai mananca bine decat suge la piept,nu mai vrea nimic altceva.
Ieri a zis si flacaul meu mama in prezenta tatalui care si-a bagat unghia-n gat de ciuda pentru ca el o tineaa una si buna ca o sa zica tata prima oara,am ras de el cand l-am vazut cat de ofticat a ramas dar dupa cativa pupici i-a trecut.
Daia 28.
La cat mai multe lunisoare celor care implinesc inca o luna azi ,sa traiti mari,sanatosi sa va faceti parintii fericiti.!!!!!
Va pupam si va dorim o zi minunata,saionara!!
Elena fericita Mamica a Alexandrei(16-8-2000)Giulia(27-2-2004)si Arthur 28-3-2007
http://www.sonia.as.ro/
Ajutati-o pe Sosonica!
paula75 spune:
Pupam si pe Victoras al Martutzei sa se faca bine mititelul
Pupam si pe Catalina Anaalinei..sa se faca bine si ea..daca mami e racita sa stii ca puiul ia primul...sanatate multa!
Eu siropelele le dadeam fie cu seringa gradata sau cu lingurita ca ea prefera lingurita..dar de cand a fost bolnavioara si i-am tot dat cred ca aprins fobie de seringa sau lingurita si strange gurita ca o maimutica...SARACUTA STIE EA CER STIE
Fetelor pt. mucisori incercati Humex spray nazal pt. copii..e senzational, serul fiziologic e apa de ploaie..ca la Humex incep sa cada singuri muculetii
Azi e frumos si ne pregatim sa ne plimbam!
Poop la stup
Paula mamica fericita de Eliana Ioana 20.02.2007
Andreea20 spune:
Buna dimineata fetelor!!
Sper ca nu ne-ati uitat....dar imi este atat de greu sa scriu si eu cate ceva.....de citit citesc aproape zilnic.
Sa va povestesc cate ceva despre albinuta mea: Dupa 5 zile de febra si mers la doctor care nu a gasit motivul de nici o culoare, am hotarat sa facem toate analizele....are lipsa de calciu si de fier si i-a mai gasit si o infectie urinara. Am inceput imediat tratement cu antibiotic si dupa am inceput cu calciu si fier.....dar imediat dintisorul cel mult asteptat a spart gingia iar a 2-a zi si al doilea.....eu banuiesc ca asta a fost motivul febrei....
Deci: avem 2 dintisori, stam in fundulet 1-2 min, vrem sa ne ridicam in picioare, de fapt se ridica in genuchi si incearca sa puna talpa jos.....daca merg cu ea prin casa tinuta de manute pune piciorul si face pasi foarte bine.....tinem in mana si mestecam biscuite si banana....aaaa si mergem de-a busilea cu o viteza uimitoare, o amuza jucariile de plus care canta (se urca pe ele si le baga in gura), in oglinda cand se vede rade in hohote si da sa puna mana sau gurita pe bebe din oglinda.
Meniul nostru este cam urmatorul: 6-7 dim lapte, cam 140ml
10 piure de piersica cu biscuite si branzica dulce
1:30-14 piure de legume (cartof, morcov, telina, ardei, rosie, spanac) si carnita de vita facut la blender
18 cereale de la humana cu banane sau banane si cirese
21 laptic 180ml
Nu este mofturoasa si mananca foarte bine, singurul lucru care nu-mi convine este ca bea cam putin laptic.....nu stiu de ce, cred ca nu-i mai place acum cu diversificarea.
Si acum si o veste proasta: de o sapt am inceput serviciul.....bubulina este la mama care sta foarte aproape de mine, iar cand scap de la servici pe la 5 vin repede si ma joc cu bubulina ii dau papica facem baie si o culc si ajung si eu pe acsa pe la 10
asta e....nu am avut ce sa fac, bine ca e sanatoasa si nu avem probleme ca altfel innebuneam.
Va pup pe toate mamicile si urez multa sanatate la toti bebicii.
paula75 spune:
Andreea cat de mare a fost febra cauzta de dintisori? Ca si amea da semne ca o incerca..alte simptome pe langa ros tot?
paula
madybulancea spune:
Neatza...noi suntem f bine dupa vaccin sunt atat de multumita ca nu a facut nici o reacti...am facut Infarix!!!dr la mine au venit rusii si am o stare naspa si ma mai doare si burta asa ca am adus una bucata sora ca sa mai stea si ea cu nazdravanu k eu azi nu reusesc singurik la ce dureri am k imi vine doar sa zac...
Martutza imi pare atre rau k a trebuit sa treci prin asta...pupam si noi victoras plangacios...bine ca a trecut!noi tot pe 28 ne-am propus sa ajungem,asa ca poatre reusim...mai vorbim despre asta!
Imi pare rau pentru toti bebii ca sunt bolnaviori...stiu cum e si cat sufera si ei dar si noi...ii pupam pe toti [pup
mai revin ca acu am o tulburenta la burtik (asa zice sor-mea)
Poze Razvanelu
Mady cu bb Razvan Stefan 9.05.2007
Selene spune:
Buna fetele!
Remember me? Am mai aparut si eu pe aici... De citit sa stiti ca v-am mai citit, dar la capitolul scris am ramas mai in urma. Acum am de scris pt lucrarea de licenta (pe care am amanat-o vara aceasta si acum imi vine sa ma bat singura ca ce bine ar fi fost sa fiu gata cu scoala, ca acum e si mai greu cu jr curioasa prin zona), dar forumul e muuult mai interesant
In primul rand vreau sa o linistesc pe Kmi - noi la 6 luni am avut 6.300 g, avand 2690 la nastere. Deci suntem concurenta puternica pt Timeea! :) Nici acum nu se omoara cu mancatul, dar e bine ca in ultimul timp a pus fix 500g/luna, cat scrie in carte, asa ca se pare ca portile "uriase" pe care le mananca sunt suficient pt ea. Acum sa vad cum se manifesta in ultimele 2 sapt, de cand am facut vaccinul, ca tare cred ca acele grame pe care le are deja in minus au legatura si cu vaccinul pe care l-am facut la 2 luni.
Oricum, dr s-a obisnuit cu ideea ca am un copil fotomodel, ca asa ii este felul, in plus mi-a zis ca nu pune f mult in greutate si din cauza ca e plina de energie, tot timpul da din picioare, chiar si cand mananca nu poate sta locului. Si eu incerc sa nu ma stresez foarte tare si sa o iau asa cum e.
In rest, sa va mai spun ca deja stam bine in fundulet, spunem doar da-da-da-da, spre bucuria lui tati, saptamana trecuta am reusit sa cadem din pat pe covor, asa ca acum avem cartierul general pe jos.
Cu manacarea - la inceput ne placeau fructele si nu ne placea pireul, acum e invers, mananca pireu dar nu se prea omoara dupa fructe. Cerealele iar nu ii plac daca sunt foarte dulci, asa ca i le fac mai diluate sau ii pun fructe sa nu simta asa tare gustul dulce. De ieri am inceput sa ii dau suc de portocale, pt vitamina C, ca doar vine iarna...
Pt fetele ai caror bb vor inca lapte dupa fiecare masa - si eu am avut aceeasi problema si am fost la un medic 'cu renume' care mi-a spus ca in acest moment programul lor ar trebui sa fie, in principiu, urmatorul, pe care probabil oricum il stiti:
06:00 - lapte
10:00 - fructe
14:00 - legume
18:00 - cereale
22:00 - lapte
Nu trebuie sa le dam lapte in timpul zilei. Daca mananca putina mancare si dupa aceea le dam portia de lapte, vor sti ca pot manca cat au chef dar oricum isi vor primi mult-iubitul laptic, asa ca nu vor manca mancarea. Asa ca, acum vine partea dura, daca nu vor mancare, foarte bine, dar pana la urmatoarea masa, peste 4 ore, fara lapte in completare. Suna dur, asa am spus si eu, dar am incercat. A fost foarte greu, iti trebuie muuulta rabdare si nervi, dar acum chiar reusesc sa ma tin de el. E drept ca am incercat vreo cateva zile, apoi i-am dat sa manance la 3 ore, ca totusi ii era foame, dar acum mananca la 4 ore. Poate ma veti certa ca am infometat copilul, cum a facut si mama de altfel,... ce vreau sa va spun este ca dupa 2 saptamani, inclusiv acea saptamana de chin cand am renuntat la lapte in timpul zilei, a pus 250 g in greutate, deci nu a pus nici mai putin decat de obicei, nici nu a pierdut in greutate. La aceasta varsta, mancarea le ofera mult mai multe decat laptele, cum scrie de altfel in toate cartile.
Nu vreau sa va spun sa faceti la fel ca mine, eu va spun doar ce am facut eu si se pare ca a dat rezultate.
Cum a ramas cu pozele? Sunt tot pe yahoo? Sa pun si eu cateva poze noi cu manechinul meu
Anca, de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007
Andreea20 spune:
Paula, febra a facut cam 38.3 si cel mai mult 38.9.....alte simptome: agitata foarte rau, kk de 3-4 ori pe zi din care de 2ori era mai moale, in ultimile 2 nopti inainte sa sparga gingia se trezea din ora in ora izbucnind in plans....in timpul zilei plangea uneori foarte tare fara motiv ( de fapt era motiv, dintisorul), mancat haotic.....ba la 2 ore ba la 4-5 si foarte putin.
Mihael@ spune:
Of saracutii copilasi raciti! Multa sanatate lui Arthur si Catalinei, la Victor sper ca s-a rezolvat deja!
Am primit aseara batista bebelusului si am fost tare multumita de cum scoate mucisorii...sa-i dea DD sanatate aluia de-a inventat-o!
Stefi e tot mucioasa si a inceput in dimineata asta sa si tuseasca Imi vine sa mor, nu alta, nu stiu cum am putut fi asa neglijenta incat sa raceasca puiuta. Mergem la dr. la 3.
Siropul il dau direct in gurita cu seringa Nurofen.
Pentru cele care dau Ca si Fe la bebei, eu stiam ca nu se da in acelasi timp pentru ca se Fe inhiba absorbtia calciului. Mai cautati pe net daca aveti timp si spuneti-ne si noua daca e asa.
Kitty, Stefi s-a nascut cu 3,900 si la aproape 6 luni are 7,300 dar e super-lunga. Deci a luat cam 3,400 in 6 luni. Eu nu-mi fac probleme pt. ca nu arata a copil slab si mananca destul de bine. Nu te gandi ca n-ai facut bine, ca nu e asa. Bravo tie ca ai inceput acuma diversificarea.
Scuze ca nu raspund la toate fetele dar sunt in goana mare, cu multe treburi si cu Stefi maraita.
Mai intru daca mai doarme gaza.
Mihaela siStefania (19 martie 2007)
poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii