cat de des va spalati pe par?
Raspunsuri - Pagina 4
conchita spune:
legende, legende. ma spal pe cap zilnic incepand dupa revolutie cand au inceput sa dea apa calda in fiecare zi si nu cunosc pe nimeni cu un par mai sanatos si mai des si mai stralucitor si mai frumos ca al meu si care sa creasca mai repede.
singurul tratament pe care il primeste e sa i se taie varfurile regulat, dar mai mult din inertie, ca n-am mai avut varfuri splitate din adolescenta. si de fiecare data provoc senzatie la coafor, ca ma tot intreaba doamnele ce produse folosesc de e asa stralucitor si sanatos.
acum, depinde ce pretuieste fiecare - daca igiena nu e pe primul loc, ci aspectul parului, asta e.
p.s. nu stiam ca secretia de sebuum echivaleaza cu "boala", asta btw de faptul ca nu e sanatos sa te speli zilnic pentru ca creste productia de sebuum, din punct de vedere medical. oh, well, am trait s-o aud si pe-asta, ca spalatul e nesanatos. 
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
loren@ spune:
Na acum alt bai...se spala cineva cu sapun de casa? Eu cunosc 2 pers. care mereu s-au spalat cu sapun de casa si la ele nu am vazut niciodata un par gras...din contra...din ala sirmos, care mie personal imi place...dar nu as aplica pe parul meu ca nu miroase tocmai bine sapunul ala, si cred ca unde este firul deteriorat l-ar distruge si mai si...dar pe fetita mea am aplicat spalatul pe cap cu sapun de bb si a fost mult mai bine decit cu samponul de bb..am spalat-o cu Klorane..
www.flickr.com/photos/9951491@N04/1126313036/" target="_blank"> Bia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2058dec0ad490f2ea6fc4f" target="_blank"> printesa noastra
Porumbita spune:
pai ocebine si-a facut singura sapun in casa si mirosea fain (recunosc ca de cand am citit postare ei ma tot gandsc sa imi fac si eu, doar ca-s anti talent la chestii din astea; din pacate nu am linkul unde a postat ocebine, da poate il pune ea)
valentinag spune:
Eu m-am spalat odata cu sapun de casa si nu am putut baga nici mana in par,ce sa mai vb. de pieptene
Am bagat urgent por'ma sampon si balsam la greu!
Bunica mea se spala numai cu sapun de casa si are parul sarmos si inca des la varsta ei!
Si ca sa raspund la topic,ma spal pe cap cam la 2 zile
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
pai ocebine si-a facut singura sapun in casa si mirosea fain (recunosc ca de cand am citit postare ei ma tot gandsc sa imi fac si eu, doar ca-s anti talent la chestii din astea; din pacate nu am linkul unde a postat ocebine, da poate il pune ea)
off topic: Da...mi-am facut sapun in casa cu pelin (si cu menta, si cu galbenele, si cu tei)...ma saturasem sa tot cumpar chestii cu o groaza de aditivi.
Si vreau sa spun ca toti in casa ne spalam acum doar cu sapun de casa si ne place teribil de mult...ma spal si pe fata cu el (cel cu galbenele).
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
conchita spune:
Anamaria, am vazut si eu o masinarie de-aia de facut sapun, de aia ai folosit? sau caldarea traditionala in curte, plus soda, etc? ca ma batea si pe mine gandul sa incerc. masinaria asta de care iti zic e electrica, arata ca un rice maker, pui ingredientele, apesi butonul si iese sapunul.:-)
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
loren@ spune:
Ana Maria vreau si eu reteta, cantitati si mod de preparare! La cit timp iti speli parul si nu se mai ingrasa de la sapunul asta?
www.flickr.com/photos/9951491@N04/1126313036/" target="_blank"> Bia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2058dec0ad490f2ea6fc4f" target="_blank"> printesa noastra
ocebine spune:
Eu am facut reteta asta:
www.pvsoap.com/instructionsforcoldprocess.htm" target="_blank">http://www.pvsoap.com/instructionsforcoldprocess.htm
DAR!!! Modific cantitatile in functie de uleiurile folosite (eu folosesc ori doar untura ori doar ulei de maslina...nu le combin si nu imi place Crisco).
Uite aici un tabel care indica cita soda sa folosesti la cita grasime.
www.autonopedia.org.uk/Body%20&%20Home/Soaps/Lye%20to%20Fat%20Ratio%20Table.htm" target="_blank">http://www.autonopedia.org.uk/Body%20&%20Home/Soaps/Lye%20to%20Fat%20Ratio%20Table.htm
Pentru sapun de fata incerc produsul finit sa fie de 7%...pentru corp merge 5%.
Nu pun parfumuri...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
CrisaS spune:
Pentru mine parulsi unghiile inseamna mult. Si sint suparata cind ceva nu merge.Parul meu era inainte foarte frumos..si acum mai este dar nu ca acum 9-10 ani.Si nu stiu de ce.
Inainte cind eram acasa ma spalam cu sapun de casa si ...o sa rideti dar in apa uneam o lingura de soda.Nu am reusit niciodata sa inteleg niciodata ce putea sa-i faca soda aia dar eu aveam un par super.Mereu am avut grija de par si unghii , insa de citiva ani parul si-a pierdut in primul rind luciul..iar unghiile se rup.Nu mai pot sa le am cum le aveam inainte.
De spalat categoric nu ma spal zilnic..ca asa mi-am invatat parul..o data pe saptamina, plus ca al meu nu se ingrasa nu miroase la radacina cum se intimpla la unele persoane dupa un anumit nr de zile...si ma spal cu sampon de doua trei ori , apoi aplic o masca si cam atit.
Si e destul de chinuit , feohn, placa, bigudiuri uneori , dar inca rezista.Si eu stiam ca nu e bine sa speli parul zilnic dar nu pot sa va dau argumente si chiar daca as avea nu le-as da ca ...nu le-as da:)))
Ce stiu sigur e ca periatul de doua trei ori pe zi in special seara , tunsul virfurilor din cind in cind , si un balsam o masca ceva ajuta la cresterea lui si la mentinerea lui.
Numai bine,
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080
anca_vlad spune:
spalat pe par? zilnic!
dus-zilnic in functie de conditiile atmosferice chiar si 3 pe zi!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca