Comori de nov-dec 04 (155)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

Ionela, mai este nevoie sa vin si eu sa intaresc ceea ce au spus fetele? Ai niste minunatii de fete mey... Eu una am ramas fara glas cand am vazut pozele si nu-mi ramane decat sa sper ca voi face si eu o fetita macar pe jumate de frumoasa...

Noi ne-am pregatit intens de gradinita...DAR...eu nu m-am gandit decat la faptul ca va merge in colectivitate,ca se va imuniza,ca va invata lucruri noi...Nu m-am mai gandit si la "amanunte" gen pipi,kk sau mancare. E adevarat ca l-am inscris la program scurt si nici prin cap nu mi-a trecut sa se va trece atat de usor peste aceste capitole. La capitolul mancare,au voie cu o gustarica,dar sa si-o ia singur daca i se face foame.Daca are nevoie de pipi sau kk trebuie sa mearga singur la baie,fara nici un fel de ajutor.Eventual poate o fi femeie de serviciu prin zona ca sa-l ajute. Ceea ce mie nu mi se pare normal.Sau is io defecta? Pai chiar toti copiii de 3 ani stiu sa se descurce in astfel de situatii? Si mai ales la o buda turceasca? Si cei care nu stiu nu mai merg la gradi?
Robert mananca singur,dar numai cat ii este f foame ( Miria ) si pana se plictiseste...dar nu i-am spus niciodata :"daca ti-e foame du-te la frigider si i-ati ce ai nevoie". La capitolul asta sunt multe de spus,sunt constienta ca am facut multe greseli,dar eu una am fost multumita ca mananca fara sa faca mofturi.Prea multe.
Mamici cu experienta...lamuriti-ma si pe mine...is eu cu prea multe pretentii sau am nimerit o gradinita...naspa?



Nu esti, mey, stai linistita. Nu-i copilu' tau mai puturos sau mai putin "invatat" ca altii, sunte pretentiile lor prost organizate. Probabi lca au copiat ceva din sistemele de ingrijire din strainatate, dar au copiat fara cap.
Si aici ai gradinita unde copilul nu e ajutat la buda, insa asta e la 4 ani si motivele tin strict de child molestation. Nu i se da voie personalului sa atinga copilul la fund sau in alta parte. Ca urmare, copilul de 4 ani care merge la gradi nu mai e sters la fund si nu i se mai acorda asistenta la baie. Se considera ca pana la 4 ani a avut ragaz sa inevte si astfel ei elimina din start posibilitatea de a se crea situatii de molestare etc. Dar pana la varsta respectiva, la day care, copilul da, e ajutat la baie daca e nevoie. Noi de cate ori am avut nevoie sa-l ducem la day care o zi la cateva saptamani, nu existau probleme de genul asta. Scriam amanuntele in fisha lui, daca inca paorta pampers, daca e sters la fund cu servetele umede, daca are nevoie de ajutor la baie, daca mananca singur sau are nevoie de ajutor etc.
Alex doar merge la baie singur, dar n use sterge la fund singur (sicer nici n ustiu cum ar putea s-o faca mititelul, nu-i vad capabili s-o faca inca.
de mancat singur... e inca un vis frumos. e adevarat ca dimineata s-a mai deprins sa manance si singur, dar e mai usor avand in vedere tipu lde mancare de dimineata. Insa ciorbe si felul doi... no way. Nu l-am lasat niciodata sa manance ciorba singur, dar ncii nu e pasionat. E tipul de copil care daca se murdareste pe maini sau la gura nu mai misca, nu mai face nimci pana nu-l stergi. Deseori isi baga felia de paine unsa cu branza philadelphia (un fel de almette din Ro) si daca atinge cu culturile gurii de branza sau cu degetele, ramane cu felia i ngura si incepe si scanceste sa il ajute cineva sa-i dea felia jos de la gura. E disperant cateodata, dar n-am ce sa-i fac, e simandicos cand vine vorba de murdarit de la mancare. Asta e si un motiv foarte intemeiat pt care nu a invatat pana acu msa manance singur. Dar nici eu nu m-am tinut de capul lui. Oricat promovez eu independenta copilului, sunt totusi lucruri (facutul la oala, mancatul de unul singur sau imbracatul dezbracatul, incaltatul) care mi se pare deplasat a persista in ele atat timp cat n-ai colaborarea copilului, ma refer la varsta asta. al mine alex a deprinsa usor chestia cu olita, imbracatul pt ca au pornit de la el, el si-adorit sa faca lucrurile respective, altfel acum il imbracam, asistam la wc si acum. De incaltat se incalta singur caci 99% din timp se incalta cu crocs-ii, ceea ce e usor, dar alta incaltaminte nu stie sa si-o ia singur.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by onitza

LA SCOALA

Sunt obosita dar multumita sufleteste de elevii si parintii pe care i-am cunoscut astazi.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL


onitza, stiu ca profesoratul inseamna nervi de otel si multa munca si rabdare, dar si cand vi iacasa cu bratu lpli nde flori - e un privilegiu pe care putini il au. Mi-aduc aminte de prima zi de scoala cand nu aveam voie sa mergem cu mana goala. Buchet de flori obligatoriu pt invatatoare sau diriginta. Plsu ca stiam cand e ziua ei, 8 martie etc. E placut sa sti ica si altcineva in afara de falimie iti aduce un buchet de flori.
Sa-ti fie de bine in noua meserie si sa-ti aduca numai satisfactii

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Daca m-ati vedea, ati de ras. Pentru ca deja sunt 5 zile de cand bolesc, am ajuns la leacurile babesti, am pus niste cartofi la gat si spirt, sper sa imi treaca ganglionii umflati. Asta daca reusesc sa tin bandajul la gat ca Ana este tare curioasa sa vada ce am eu la gat.
Miria, pai de la vantul foarte rece mi se trage, altfel nu m-ar durea toate odata, pana si ochii imi curg, dintii la radacina ma dor cand mananc, nasul infundat, sinusurile dureroase si muci din greu, dar azi durerea de cap m-a bagat in pat.

Try, ce frumos povestesti despre flacai. Li se da mancare gatita la gradinita? Auzi ce baiat grijuliu, nu se murdareste nici de Philadelphia. Vad ca branzica asta se gaseste peste tot si Romania si in Norvegia si in Canada.


Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Monicutz, nu ne uita si pe noi ca nu mergem inca la gradi. Alex n-are nici 20 de zile acumulate anu lasta de gradi (atat e nr. maxim de zile unde-l duceam la back-up day care si pt care plateam 10$/zi, altfel pretul e de 50$/zi). Si nu ma inteleg cu taica-su sa-l dam macar 2 zile pe sapt. la gradi. e adevarat ca ce cheltuieli avem momentan, acumulate si de acumulat de acum incolo ce cam sta caruta-n loc de gradinita lui alex, dar am invatat ca daca te tot feresti sa cheltuiesti pe una sau alta, nu ajungi nicaieri caci economie tot nu ajungi sa faci si ramai si cu lucrul resepctiv nefacut. Asa ca as fi preferat sa-l dam la gradi si-apoi vedema cum ne descurcam cu banii.

Dar la anul din toamna tot trebuie sa mearga la gradi cu program redus (2-3h/zi), insa el e innebunit dupa copii si de-aia as fi vrut sa ma gandesc mai mult la nevoia lui decat la banii mei din buzunar. bani nu sunt niciodata!
Ca sa vedeti cat de innebunit e cu copiii, sambata am fost la Adutza la rupt de turta. Fi-miu a fost atat de incantat, incat a doua zi mi-a zis de vreo 3 ori sa-l duc la copiii, desi pana acum niciodata nu mi-a mai cerut sa-l duc la copii imediat dupa u nchef. Adevarul e ca atatia copii mici pe metru patrat n-am vazut niciodata. Cred c-au fost pe putin 10 copii sub 2-3 ani acolo si intr-un fel alex s-a simtit mai deasupra lor si cred ca i-a placut sentimentul, desi eu n-am fost prea incantata de cum s-a comportat pe-acolo. Adrian in schimb a fost de nesimtit, dupa ce l-am dus in camera alexiei unde era plin de jucarii, nu i-am mai auzit glasul, s-a sucit, invratit, a testat toate jucariile. totul era nou pt el, acasa nu mai are aceeasi pasiune pt jucarii.

cici, promit sa trimit pozele cat mai repede, efectiv nu mi-au stat picioarele o clipa. Sper sa le iau maine pe memory stick cu mine la servici si sa o fac de la servici ca acasa efectiv nu am timp. Am cel putin 10 poze cu tortul ala meserias.

Sanatate la toti puiutii bolnavi.

Si a propos de ingrijitul la gradi, sunt mamici care tind sa acorde atentie tutror detaliilor cum spunea una din voi, am uitat care, ca era cu pantalonii atarnand, ca erau cu manecile umede. Eu, din pacate sau din fericire, luati-o cum vreti, sunt genul de persoana care ma cam lasa rece detaliile astea. Si alex aici vine murdar de la gradi, botit etc. Il schimb si le bag la masina de spalat, ca de-aia e masina. Plus ca mie nu-mi prea place sa stresez inca copilul cu nu da pe tine, ai grija ca ai patat etc. Asta nu isneamna ca nu incerc sa-l fac sa aiba grija, insa nu vreau sa stau cu gura pe el toata ziua. Sunt mici si nu acorda inca importanta unor astfel de detalii. Iar la gradi nu e numai al meu asa, sunt toti asa. Mereu ii pun un rand deschimburi in geanta si 90% din timp vine cu hainele de pelcare murdare in geanta si cu cele de pe el tot murdare. La masa e lasat sa practice singur arta mancatului si mi-emi pare bine, chiar daca 50% din mancare si-o intinde pe bluza. Dar mi-aduc aminte ca asa veneam si noi cand eram mici, sora-mea cu doi ani mai mica, mi-e inca vie in minte imaginea ei cum era cu manecile mereu atarnande, cu sabotii descheiati, pantalonii curshi peste saboti etc. Dar asa a fost ea mereu cat a fost copil. E un usti ucum aratam, maica-mea cica eram foarte curatica, dupa gradi ma lasa afara si a doua zi ma trimitea la gradi tot cu sortul ala, asa era decurat, dar cred ca au fost cateav excepti isi parinti itind sa mai generalizeze dupa vreo 30 de ani sau incep sa-si aduca aminte doar lucrurile frumaose

Si-aici imi povestea o amica de fata ei (cu 2 ani mai mare ca alex) ca atunci cand a mers la gradi venea acasa mereu oparita pt ca nu o stergeau la fund sau dupa pipi si ea inca nu invatase de acasa. A fost asa o perioada, dar apoi fetita a crescut si a deprins toate cele. partea sta cu mancatul, imbracatul etc. parerea mea e ca sunt lucruri care mai devreme sau mai tarziu tot vor ajunge sa le faca, e o latura mai putin importanta, cel putin dupa mine. Mai importanta e acumularea lor sociala, intelectuala, emotionala, partea de independenta/autonomie pe care o invata acolo. E adevarat ca daca are o sensibilitate copilul, atunci nu poti sa treci cu vederea anumite specte, dar cred ca pe undeva, noi ca mamici, tindem sa cerem acestor educatori sa prea mult. Iar pe de alta parte ma gandesc ca atat timp cat copilul n usufera (eu stiu, e mereu bolnav, e afectat de atitudiena educatoarei etc.) ma gandesc ca trebuie sa mai invatam sa trecem si no icu vederea niste amanuntede ingrijire. In fond, trebuie sa invete si ei sa le aprecieze si lipsa acestor ingrijiri "ca la mama acasa" ii face uneori pe copii constienti de efortul nostru. Nu degeaba se spune "ca la mama acasa", nu?

Monicutz, subsolul merge acolo in continuare, cred ca la sfarsitul sapt. terminam cu scheletul de lemn. E mult de munca uneori, anumite detalii cer timp si atentie. Iar barbate-miu, colac peste pupaza, acum a facut ce-a facut la picioru ldrept. Adicatelea i-a trecut la stangul, dar la luat dreptul. Daca l-as fi cunoscut ieri as fi zis ca o face intr-adins ca sa chiuleasca de la munca. Practic el nu stiu dac-a batut 5 cuie pana acum. Iar ieri venise jos si se apucase sa-m icritice munca, ca lemnu lala nu e drept, ca acolo n-am pastrat distanta de 16 etc. Am vazut rosu-n fatza ochilor si l-am facut sa plece si sa ma lase-n durerea mea. Venise si el sa se uite cum sa traga cablurile (TV, telefon, vrea sa puna proiector acolo) si-n loc sa-si vada de ale lui s-a luat de mine. Azi mi-am dat seama ca am exagerat, dar aseara eram plina de nervi.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Otiliav
Try, ce frumos povestesti despre flacai. Li se da mancare gatita la gradinita? Auzi ce baiat grijuliu, nu se murdareste nici de Philadelphia. Vad ca branzica asta se gaseste peste tot si Romania si in Norvegia si in Canada.



pe mine ma scoate din minti ca e ca o mironosita. Ramane nemiscat pana vii si-l stergi. Si mai incepe si sa scoata sunete ca si cand zici ca s-a oparit nu altceva. Nu e asa cu orice, ci doar cu mancare, cu alte chestii accepta sa se murdareasca.
la gradi nu cred ca le dau mancare gatita, cel mult chestii instant sau usor de facut, dar e mancare calda/incalzita, carne (sub diverse moduri) cu ceva garnitura (orez etc.). Le dau laptic, sandwiches, biscuiti, paine prajita, fructe, iaurturi, supa cred ca uneori. Chestii de genul asta, dar niciodata nu m-am ambalat de ce-a mancat sau nu a mancat acolo. Asta si pt ca l-am dus doar de ocazie acolo, nu in fiecare zi, si deci nu era asa important ca nu a mancat intr-o zi. Desi tind sa cred ca multi copiii, chiar daca fac mutre la inceput, se dau ei pe brazda la un moment dat. Nu pot sta nemancati mereu, plus ca e spiritul de turma care e foarte puternic la varsta lor. Nu pot face opinie separata mult timp. Maica-mea mi-a zis ca eu cand am inceput gradi, 2 sapt am refuzat sa mananc, si la incapatanarea de care dau dovada si acum adulta fiind, imi imaginez ce mutra faceam acolo, dar si lupu' cel mai lup se da pe brazda.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

revenim din sirul de doctori idioti sau foarte idioti la care am fost azi, am fost boi am revenit vaci, sau nici macar ca pt aste trebuia sa faca ceva, drept urmare am plecat boi ne-am intors si mai boi
eu asa ceva nu am mai vazut nu am mai pomenit si declar sus si tare ca NU MAI POT
sa o luam incet asa ca sa va fac si voua capul calendar
iau rezultatele , merg cu ele la primul dr cea care ne trimisese sa le facem, la marele centru med life,dr alergolog imunolog: le ia se uita pe ele si tot ce zice " sunt ok" la care eu.. si valoarea asta?... aaa da are viermisori , mergeti la medicul lui sa i dea tratament, si mucii lui ..... pauza,
il duc in aceiasi policlinica la pediatra de acolo, este vb de policlinica armatei, care se uita la el il asculta la plamani si.... atat, aa nu ia dat tratamenyt de viermisori, dar mirata de analiza daca eu nu iam vazut, specificand faptul ca delia sigur nu are cum sa ia? iar noi nici atat ca se ia doar prin kk( e prima oara cand auda asta), muciii..... pauza ,plec la fel de lamurita
dr 3 pediatra lui uzuala, contesta clar rezultatele analizelor( nu se poate sa aiba anticorpii mariti un copil care e racit mereu ca el, sau asa ceva)se uita da sa ii schimbe tratamentul dat de alegolog sapt trecuta si care are efect minunat( cand la inceput erau transparenti acum sunt verzi), contesta din nou dr unde am fost, ce e aia toxocara, la aia ai transaminaze marite el nu are deci nu poate fi vorba, dar nu ii da tratament de nimic, sa revin la alergologul care a dat tratamentul initial ca el stie ce face, si viermisorii, ii lasam ca sa iasa totusi si rezultatul la toxocara
merg la alergologul care ia dat primul tratament, cu muci verzi cu analize in mana, se uita ma intrebat de 100 de ori daca ia tratamentul, zice ca analizele sunt proaste ca nu exista asa ceva, ca au gresit cand au scris , ca IGE specific la ascarizi nu exista si ca au vrut sa scrie acarieni, eu doamna exista, nu e vb de praf ci de viermi, ea nu si nu, sa continui tratamentiul dar de ea inca 10 zile ce daca nu face nimic, si ca nu ie de ea , ci de orl, alergologic nu are nimic

asa ca dupa 5 ore de umblat prin doctori, am rezolvat nimic, copilul e la fel, cel putin stiu sigur(sau nu) ca nu are alergie, si ma apuc de cautat alt dr de orl, fata de cei 3 care deja ii are si care nu ii dau de cap, sau mai simplu imi pun strangul de gat, dar la norocul meu de azi sau in general daca nu se rupe sfoara imi cade lustra in cap


offf oare cand s-or termina?
scuze ca v-am facut capul patrat


Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

paxela, ma gandesc ca daca din trasnparenti mucii i s-au facut verzi e semn bun. Eu stiam ca la inceputul bolii mucii sunt transparenti si curgatori si pe masura ce boala trece devin mai vascosi si de culoare galben-verzuie.
Acuma e posibil ca tratamentul sa dea roade, insa e important sa se stie ce are, caci multe tratamente fac bine la multe boli, dar astea sunt doar ameliorari simptomatice. La el trebuie gasita cauza si indepartata pe cat posibil.

Pe de alta parte eu imi aduc aminte ca atunci cand eram copila tot impul im icurgea nasul. Stiu ca ma gandeam daca asa o fi normal, asa e toata lumea sua asa o sa fi usi cand o sa fiu mare sau nu... Nu ma isti uce varsta aveam cand gandeam asta, insa gandindu-ma in urma nu cunoscusem o alta fatzeta a mea decat mucoasa. Am crescut si cu timpul s-a reglat asta. Cand am fost mica am avut o infectie in ureche puternica care mi-a lasat cateva cicatrici pe timpan (lucru de care am aflat pe la 16-18 ani), acum toti dr. la un control imi spun ca am cicatrici pe timpane si ma intreaba daca am avut pb cu urechile cand eram mica.
nu stiu daca cele doua, mucii tot timpul si problema mea in ureche, au avut legatura la acea vreme sau au fost independente.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

da try asta caut si eu la el de 2 ani, cauza, si am cam terminat cautarile, alergologic nu, bacterian nu, imunologic nu, infectios nu, polipi nu, tratament care sa dea roade nu, nimic nu
muci astia verzi asa stiam si eu ca erau buni, dar cica nu,
cred ca pot da lejer doctoratul in medicina, sau farmacie
chiar nu mai stiu de unde sa il apuc sa il vad si eu sanatos
are 2 ani si 10 luni si doar 11,1 kg, 89 cm, , de mancat mananca luni si miercuri si atunci daca nu e cald sau frig
probabil toate sunt legate intre ele, dar capatul unde o fi?

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

paxela,imi pare rau ca ai umblat si azi degeaba si ti-ai facut nervi...sanatate multa li silviu si sa dea DD sa gasiti rezolvare.
try, ma bucur ca v-ati distrat la cici,abia astept sa vad pozele prichindeii tai si pe tine sa ai spor la cuie
oti, sanatate multa, ai grija de tine...ma bucur ca nici anuta n are probleme cu alergiile

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ma bucur mult ca adrienutu s-a ridicat singurel in piciorushe... (acum am citit mesajul nu-sh cum sarisem peste el) ...gata de-acum mai este doar un "pas" pana sa te alerge si el prin casa
si ce maricel este...bravo...felicitari!
of si ruxita mea plange cand se uda pe hainute(spre ex cand se spala pe maini) cred ca are impresia ca am sa o cert9desi eu nu i-am zis nimik la faze de-astea)...poate ca si alex tot de-asta plangea ori ca nu-i convenea ca e ud la funduletz ori sa nu-l certi...se mai intampla...lasa ca se fac ei maricei


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput