ceai de tei ?!
Raspunsuri - Pagina 2
dacia spune:
Eu i-am dat ceai de musetel pentru colici si i-a trecut.Nu l-am facut prea consistent,am pus doar 3 secunde pliculetul in apa .de ceai de tei nu stiu. Irina si bebe Edi
irinaP
ciufulici spune:
Draga talexia la bebele tau de 6 saptamani, poti sa ii faci doar o infuzie din doua trei flori de tei si daca medicul iti da voie poti sa adaugi foarte putina miere de albini de flori de salcam, este intr-adevar cu efect linistitor. In schimb nu e bine sa iti faci o regula din ai administra zilnic "ceai" din flori deorece il poate face pe copil sensibil si uneori pot deveni alergici la polen.
Eu am dat bebelusei mele dar nu imi mai aduc aminte exact, parca din luna a doua ceai combinat din fructe de; anason, chimen si fenicol si nu prea am avut probleme cu colicile, iar cu somnul a fost de asemenea bine. Alteori doar ceai de menta. Eu am folosit pentru indulcirea ceaiului miere de albinei sau uneori glucoza pulbere parca 33 la suta. Am vazut ca o parte din mamici cred ca bebicii nu vor mai manca lapte daca li se va da ceai. Este fals, intre mese ei pot primi 30ml pana la 60 de ml de ceai fara probleme. Personal cred ca daca un copil e agitat e mai bine sa primesca un ceai decat un romergan sau un fenofarlital.
In rest trebuie sa va consultati cu doctorul si sa alegeti calea cea mai buna pentru bebe.
Crestere usoara de la Ciufulici
adi65 spune:
quote:
Originally posted by cristina73
Citind si alte mesaje de acest gen pe forum am remarcat ca multe mamici se pling de colici la bebeii lor ceea ce ma mira foarte mult fiindca stiam ca bebeii alaptati exclusiv la sin au sanse foarte mici sa aiba colici.cristina73
Eu am citit multe mesaje in care se afirma mai mult sau mai putin ca cei care sint alaptati exclusiv la sin sint feriti de toate bolile. FALS! FALS! FALS!
Este adevarat ca laptele de mama o fi el cel mai bun aliment dar cind apare o problema acesta nu poate tine loc de medicament. Fetita mea a fost alimentata exclusiv la sin dar asta nu a ferit-o nici de colici si nici de diaree+salmonela. Daca nu plecam urechea la afirmatii de genul ca cei alimentati exclusiv la sin nu pot face diaree si ca kk lor e normal sa fie mai moale poate nu ajungea copilul de 2 luni in spital. Deci atentie nu mai dati laptelui de mama valente pe care nu le are, in plus pe caldurile astea un surplus de lichide nu strica. Parerea mea!
Aalina spune:
Fetelor din cate am citit la alte subiecte bebeilor pana la un an nu li se da miere de albine.
talexia spune:
quote:
Originally posted by hi_lara
Fetelor, de ce este ceaiul de tei contraindicat la baietei?
Ligia
Io nu-s fata, dar o sa-ti raspund:
Cica la baietei si la barbati in general, ceaiul de tei si mierea de tei ar produce impotenta. Spun "cica", intrucat chiar subsemnatul a consumat si in copilarie (cand eram racit-si eram cam des)f. mult ceai de tei si chiar in prezent cantitati considerabile de miere de tei (ca-mi place gustul), si, cel putin pana in momentul de fata, n-am patit nimic. Sau..., ma rog, asa cred io! Si, oricum, bb-ul meu e fetita!