ceai de tei ?!
Stie cineva daca ceaiul de tei poate fi dat la bbi de 6 saptamani? Poate sa faca ceva rau? Am auzit ca dat seara, 15-20 ml, ar avea un efect linistitor, ceea ce nu i-ar strica de loc.
Raspunsuri
cristina73 spune:
Buna talexia
Cum am mai scris si in alte mesaje sunt de parere ca bebeii(mai cu seama la asa virste mici) nu au nevoie de nici un ceai sau sucuri mai ales daca sunt alaptati;daca bea formula i se pot da cantitati(dar foarte mici) de apa si atit.Astea sunt recomandarile pediatrilor(mai cu seama cei vestici ca am mai auzit ca pediatrii romani sa recomande altceva)Eu asa am procedat cu fetita mea si totul a fost foarte bine.
numai bine
cristina73
ticka spune:
quote:
Originally posted by cristina73
Buna talexia
Cum am mai scris si in alte mesaje sunt de parere ca bebeii(mai cu seama la asa virste mici) nu au nevoie de nici un ceai sau sucuri mai ales daca sunt alaptati;daca bea formula i se pot da cantitati(dar foarte mici) de apa si atit.Astea sunt recomandarile pediatrilor(mai cu seama cei vestici ca am mai auzit ca pediatrii romani sa recomande altceva)Eu asa am procedat cu fetita mea si totul a fost foarte bine.
numai bine
cristina73
Subscriu!!!!! Laptic ca e mai bun decat toate la varsta asta!
Eu i-am mai dat bebitzei, apa de marar de la farmacie, cand avea colice. atat, in rest laptic. pupici la bebe
-
.
talexia spune:
Multumesc frumos. Sunt intru totul de acord ca laptele de san este cel mai bun. Problema este ca, probabil din cauza colicilor - care nu trec complet nici cu sab simplex, nici cu debridat (pe care ii ia si in prezent si parca ajuta ceva-cava), nici cu baby drink, nici cu cald pe burtica etc.- are un somn f. agitat. Cam tot timpul somnului, maraie, mormaie sau scoate fel de fel de alte sunete... Si ma gandeam ca ceaiul de tei ar putea sa-i faca somnul putin mai linistit. Dar, stii cumva, Cristina73, care sunt argumentele medicilor (vestici sau nevestici)pentru faptul ca nu au nevoie de nici un ceai? Eu ma gandeam la ceaiul de tei ca un medicament natural, nu ca aliment. Exista o gramada de medici care spun ca nici adultii nu au nevoie de ceai. Ar putea oare ceaiul de tei sa-i faca rau ???
manu spune:
Buna talexia,
Parerea mea este ca poti sa-i dai linistita ceai de tei, nu-i poate face nimic rau. Aici le dau bebelusilor din primele zile ceai, indiferent daca sunt sau nu alaptati.
O zi buna,
Manu
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu
danac spune:
Si eu i-am dat ceai Dariei inca din primele zile,ca asa am invatat din spital.Asa ca si acum Daria bea cu mare placere ceai,mai curand decat apa.Am inceput cu Fenchel tee(cred ca in romaneste inseamna ceai de fenicul nu sant sigura)apoi ceva pt calmat durerile de burtica,chiar asa ii zicea(ceai pt burtica)apoi am incercat si de musetel si dupa un an si ceva am intrebat daca am voie sa ii dau de tei(in germania exista ceva ce se numeste melissentee tot pt linistire si apare in unele sucuri-ceaiuri pt bebei) si mi s-a spus ca da dar nu prea concentrat,si mai bine seara...Nu am intrebat mai devreme,decat dupa un an. Dar poate ca se poate...cel mai bine trebuie intrebat un pediatru.
Sanatate!
danis spune:
si noi bem ceai de tei (amestecat cu musetel), dar folosim teiul de la un an (musetel si menta - cand face kk mai moale - folosim mai de la inceput); si anduta este foarte vioaie si am crezut ca se va mai linisti un pic cu ceaiul de tei, dar efectele se lasa inca asteptate :))
insa nici nu am observat sa-i faca rau in vreun fel
sanatate!
mamamariana spune:
Eu zic ca sa incerci si sa vezi daca ajuta... Dar am auzit ca la burtica merge mai bine ceaiul de menta. De fapt, asta trebuie sa calmezi - durerile de burtica, nu sa il faci pe bb mai moale cu ceaiul de tei... Aici, doctorita mea mi-a dat voie sa ii dau ceai de menta de la o luna. Am auzit insa de la altii ca au dat ceai copiilor de cand s-au nascut. Oricum, bb al tau e mai mare de o luna.
Ideea care circula de curand este ca nu e prea bine sa dam bebeilor ceai din flori pentru ca sunt alergice si contin polen. Sau ceva de genul asta.
Emi nu a avut colici, insa i-am mai dat din cand in cand ceai de menta neindulcit, mai ales in perioada in care a avut diaree si a durut-o burtica.
Sanatate si numai bine,
Mamamariana
cristina73 spune:
quote:
Originally posted by talexia
Dar, stii cumva, Cristina73, care sunt argumentele medicilor (vestici sau nevestici)pentru faptul ca nu au nevoie de nici un ceai? Eu ma gandeam la ceaiul de tei ca un medicament natural, nu ca aliment. Exista o gramada de medici care spun ca nici adultii nu au nevoie de ceai. Ar putea oare ceaiul de tei sa-i faca rau ???
Din ce am citit eu si mi s-a spus la spital, sistemul digestiv al nou nascutului e "construit" pentru a digera cel mai bine laptele de san si orice alt "aliment" poate produce reactii neplacute. Pe linga asta parerea mea personala e ca dindu-i ceai lipsesti bebeul de o portie de lapte care e mult mai necesar la virsta asta.
Citind si alte mesaje de acest gen pe forum am remarcat ca multe mamici se pling de colici la bebeii lor ceea ce ma mira foarte mult fiindca stiam ca bebeii alaptati exclusiv la sin au sanse foarte mici sa aiba colici. Eu cred ca unele mamici se grabesc sa diagnosticheze agitatia pot sa spun normala a unui bebe cu colica.Eu pot sa zic ca fetita mea a avut de doua ori colici(dureri de burtica) pina acum si amindoua cazurile au fost cind era trecuta bine de 1 an. S-a trezit noaptea urlind si crispindu-se, nu putea sta intinsa pe spate sau burtica, isi ridica genunchii la piept,etc.Nici atunci nu i-am dat nici un "medicament", i-am dat putin laptic cald din care a luat vreo 2 sorbituri si in rest am linistit-o cu mingiieri, cintecele, leganat in brate.
De dormit ea nu a dormit bine niciodata si mai ales cind era sugara se trezea de nshpe mii de ori pe noapte plingind sau cu chef de joaca dar nu m-am gindit sa fie colici si nici nu au fost.Sotul meu zicea dupa citeva nopti albe ca la toti parintii le-a adus barza copii cuminti ce dorm noaptea numai lui nu...deci unii bebei dorm bine si sunt linistiti, altii nu, se trezesc mereu si pling, poate de foame, poate vor companie, ori cine stie ce mai vor, nu neaparat au colici.Nu contest ca bebeul tau are intr-adevar colici dar poate si pentru ca i-ai dat mereu ceaiuri, baby drink , etc., poate chiar astea i-au produs colici!!
numai bine
cristina73