retete arabesti/ramadan ?
Raspunsuri - Pagina 12
monica-elizabet spune:
am fost la cumparaturi si mi-am luat ingrediente pentru retele date voi...abia astept sa le prepar
da pe unde sunteti?
azi n-am mai facut nimic...am papat ce-am apucat
doar o praji cu nuca de cocos,cioco si crema de vanilie
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5112091725791469762
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
Ortansa spune:
mda,slaba miscare la gospodine aici.cea mai harnica e tot Monica.
eu am facut azi in graba shakshouka sau cum ii zice,adevarul e ca nici nu stiam ca se numeste asa,noi ii zicem simplu "oua peste rosii".am incercat sa fac o inghetata,aveam niste frisca in frigi,si dupa ce am rasturnat-o peste compozitie(de pepene galben), am gustat frisca si era groaznica la gust.inutil sa mai spun ca am aruncat totul.iar copiii asteapta inghetata.imi vine sa.aia e ,unde nu-i cap ,vai de stomac
nu s-a incumetat nimeni la sfoof sau kataif?pai ce fel de gospodine sunteti?.tot in Monica imi pun sperantele
I've gt you under my skin
CrisAli spune:
Fetelor stie careva dintere voi cum se gateste sakrie si frike?sotul meu este din siria.....poate in alte tari nu se face sau cine stie?Ieri am facut fete....cred ca asa se zice....carne de pui in sos de iaurt si tahine si usturoi si lipie.......azi nu mai stiu ce sa fac....vad eu mai tirziu.
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by Ortansa
am incercat sa fac o inghetata,aveam niste frisca in frigi,si dupa ce am rasturnat-o peste compozitie(de pepene galben), am gustat frisca si era groaznica la gust.inutil sa mai spun ca am aruncat totul.iar copiii asteapta inghetata.imi vine sa.
Ortanselu complet off topic saru mana de idee ca si asa am luat doi pepeni galbeni ieri si nu stiam ce sa fac sa nu se strice. si va poftesc la inghetata la mine. de pepene galben. da maine sa aiba timp sa se faca
Roxana
hannen spune:
Fetelor eu ziua vegetez mai mult!Adica atunci cind pot.
Azi le-am facut supa de vita si friptura.Pe la 16:15 am plecat de acasa,am facut niste cumparaturi , am luat fetele de la gradi si-am plecat la un drive ca nu mai puteam de sete iar ultimele ore sunt cele mai grele.
Ziua am vazut o reclama la tv la o inghetata care se vinde numai la anumite magazine si nu mai puteam cu gindul la ea.S-a dus omul si mi-a luat 5 bucati(2 parfait si 3 inghetate,no sa ma sature!)Asa am rupt postul azi,in masina cu inghetata!
Da` mi-am facut damblaua!
Am sa trag un ochi la shawarma ta Monica,poate ma incumet si eu.Cu ce fel de carne ai facut-o?Eu am doi pui intregi,vita da` cu os,miel si pulpe fara os.
Ah,maine vreau sa fac ficat (de vita cred ca e) si nu stiu reteta soacra-mii.Il face super bun.Am impresia ca pune ceapa ,usturoi si o rosie doua si il caleste asa.Stiu ca are putin de tot sos,dar iese mortal la gust!
Ortansa,stii vreo reteta de ficat?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
quote:
Originally posted by CrisAli
Fetelor stie careva dintere voi cum se gateste sakrie si frike?sotul meu este din siria.....poate in alte tari nu se face sau cine stie?Ieri am facut fete....cred ca asa se zice....carne de pui in sos de iaurt si tahine si usturoi si lipie.......azi nu mai stiu ce sa fac....vad eu mai tirziu.
Nu este cuscra amoodia prin zona ca sigur iti zicea ea.Acum cred ca e in drum spre Syria!
Stiu ca a postat retetele astea acum vreo 2 ani pe un alt forum,din pacate nu mai exista asa ca nu stiu sa te indrum.
Poate intra din syria si te ajuta cu retetele,eu nu le stiu.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
Monica,m-am uitat in albumul tau!!e criminal!
Bine ca nu m-am uitat ziua (cind posteam).Cred ca muscam din monitor!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
monica-elizabet spune:
buna fetelor(mar ha ba?) sau cum se zice ce mai faci?
dupa cum va ziceam ieri am luat asa: bame, ca sa fac reteta cu bame si carnitza de vita, susan ca sa fac sfoof(sa-l ornez deasupra)...ca asa sa-l fi lasat simplu parca nu-mi placea
n-am gasit bobitele care ziceati ca se pun peste salata...mai explicati odata pliz cam ce trebuie sa caut? grau maruntit, germeni de grau...
hannen, eu am facut shaworma cu carnitza din piept de pui si l-am pus in marinada(reteta este pe-aici pe la subiect...dar tu cred ca-l gasesti gata marinat)
miam ce de bunatati ai facut azi...si cu inghetzata aia m-ai omorat parfaitul cu nuca si bucatele de zahar ars e prefaratul meu...tu de care ai papat?
Ortansa, nasoala faza cu frisca da bine ca ti-ai dat seama la timp si nu au apucat sa pape din ea...
eu cumpar frisca doar la cutiute mici de 200 gr tot asa faceam si eu inainte luam ditamai cutia de 1 kg ca ziceam sa am si mi se strica in frigi acum desi platesc mai mult cumpar mai mult mici
nu mi-ai raspuns la reteta de cataif sunt lincuri sau lingurite pliiiizz.
CrisAli, imi pare rau ca nu te pot ajuta cu retetele
ann33 ce retete ai mai experimentat?
pe toate
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
hannen spune:
Monica,din nefericire nu gasesc mai nika aici in "pustiu" ista de tara!
E greu cu carnurile,noi nu mincam decit "halal"(adica taiat in rit islamic) ,nu cumparam nika de la super market,adica nu carne.Luam peste si alte cele...
Parfai-ul meu fuse cu inghetata de vanilie,pudding si caramel.
Am sa "schingiui" un pui sa-i scot pieptul si shawarma scrie pe el.
Dar mai astept pina ne vin lipiile(ca sa fac shawarma),am comandat ieri da` vaz ca nu ajunsera,azi ne veni doar carnea.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
kossir spune:
Buna fetele,
Hannen, m-ai omorat cu "taiatul in rit islamic". Ce e aia, eu de 4 ani stau in Maroc si nu stiu.
Kataiful de care vorbiti, am inteles ca sunt clatitele bagharir. Daca da, am facut eu marti si fac si azi.
Sunteti in pana de retete, uite noi pregatim azi lmilui, simple si cu grasime si kafta, bagharir, batabot (cu i din a), harera,oua fierte, clatite de-ale noastre cu miere, plus cele care sunt deja pregatite pentru tot ramadanul, dulceturi.
Acuma: lmilui, eu le zic clatite marocane, dar sunt facute din faina, apa si sare, framantate foarte bine, frecate mult, apoi se intand, se impaturesc dupa ce s-au uns bine cu unt topit amestecat cu ulei, dupa care se mai intand putin si se prajesc pe o tigaie de tuci cred, speciala.
In cazul celor umplute se procedeaza la fel, doar ca se pune putina ceapa prajita cu morcov, kafta, prajite in grasime de vita sau oaie, cu putina boia, sare, piper, cu care se umple si se prajeste apoi.
V-am spus retetele asa evaziv, daca vreti va dau amanunte, sunt foarte bune, dar destul de dificil de facut. Este una din putinele chestii din bucataria marocana pe care nu am facut-o inca. Ma sperie framantatul.
Batabot, sunt niste painici rotunde de diametru mic, (cam 10, 14cm), care se coc pe aceeasi tigaie de lamilui. Dupa ce s-au racit, se taie pe mijloc, si se umplu cu diferite umpluturi: salam, cascaval, ou fiert, cu ceva piper, dupa preferinte maioneza. de asemenea se pot face si alte umpluturi.
Cam asta pregatim noi zilnic, cu diferite variatiuni.
Cina este altceva, mai tarziu intru si va mai dau indei de cina.
Eu continui sa nu pricep nimic din ce scrieti voi, ingrediente total necunoscute mie, deci aici in Maroc se numesc precis altfel, asa ca poate daca traduceti sa pricep si eu.
O zi buna.
Carmen mami de Mihai 24.8.99 ; 19+,