Strumfi de iulie-august 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Andicu am crezut ca fac pe mine cand am vazut poza www.flickr.com/photos/9457501@N02/1266537508/in/set-72157600689970094/" target="_blank">asta

Felicitari pt.bebe Filip din ce in ce mai frumos si mai haios.... am vazut ca si lui ii place sa se uite "la fereastra" adica peste umar, peste canapea, ca si Adeluta.... iar tu ai slabit tare tare??? sau mi se pare mie? felicitari si pt.asta

karligutza cea mai fericita mamica
si
Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paticut spune:

Buna dimineata!
multumim de cafea Moldovei!

sa va traiasca printii si printisoarele crestinate!

in primul rand - multumesc mult JENI!!!! pentru ca nu exista postare de a ta pe forum sa nu intrebi de mine. nu numai ca ma impresionezi de fiecare data dar... fara gluma...chiar am lacrimi in ochi.

va citesc din umbra de cand ne-am mutat la scutece - si profit si eu cu intarziere sa multumesc forumistelor de iul-aug - si am numit eu lista de top pe cand eram la odisee!! pentru ca existati, pentru ca suntem mai mult sau mai putin un grup unit (si va spun eu sigur ca suntem!!), va multumsc pentru sprijinul direct sau indirect acordat atunci cand imi pierdeam rabdarea sau castigam nelinisti!

acum doresc tuturor strumfilor..viata lunga si senina, zambete fara lacrimi, bucurii, bogatii, liniste si intelepciune, vise implinite, si flori in cale....

am citit - recunosc cu un zambet amar disputa - pro lactatie si aduc si eu cateva cuvinte: nici eu nu stiu ce inseamna suferinta in sarcina (extrem de dorita si asteptata - 8 ani!!!!) nu am avut nici o durere, nici o contractie, nici o voma, nici o pofta doar zambet si bucuria imensa ca am in mine o viata .. ca am in mine o minune Dumnezeiasca ce mi-a fost oferita. nasterea desi cezariana a fost simpla, cu micile ei emotii, am vrut natural si nu s-a putut - si din cauza asta ma simt incompleta - si a venit si ziua alaptarii - ce tristete, ce teama, ce oroare...si a aparut ca in viata fiecareia dintre noi Anya - cu un sfat, cu o caldura in glas pe care nu am simtit-o la nimeni niciodata.. si pentru prima oara - nu nu alaptam cum poate va ganditi ci m-am muls si am pus in biberon si mi-am hranit copilul cu acea zeama extrem de galbena si calda ce iesea din mine cu chinuri groaznice. ce mi-am dorit? va spun sincer DOSTINEX. si a venit ziua cand nu am mai avut decat un jet slab.

citindu-va mi-am spus ce mama denaturata sunt . e adevarat copilul meu a luat in greutate extrem de bine pe formula! dar ....unde este zeama mea cea frumos colorata .... de ce nu mai este? si mi-am spus ca trebuie sa revina...trebuie.. am adormit de nu stiu cate ori cu acest gand.. si acum dupa o saptamana...am sanii plini de lapte!

fetelor - nu mai aruncati cu pietre, sfaturie sunt sfaturi...si de ce nu recunoasteti - cate dintre voi nu s-au dus la lamaie sa-i dea o picatura cand sughita chiar daca s-a spus de nu stiu cate ori NU!! (si asta doar ca nu mai suportati sa-l sau s-o vedeti cum sughite din tot launtrul ei/lui?, cate din voi nu au incercat putin ceiut? doar asa ca poate e prea cald, sau poate doar sa vad de vrea? sau poate doar asea? (cum ar zice Karligutza), cate din voi nu i-au pus caciulita ca parca totusi .. e prea frig? sau prea vant?

ferice celor ce pot sa-si vada copilul sugand la san! ferice de cele ce pot sa simta cum "te suge din spate" - citat SIMO, dar sa zambim si cand vedem ca cu biberonul cel nesuferit copilul a luat in greutate, ne zambeste sau gangureste (pentru cei la care a inceput aceasta perioada), ca nu trebuie sa-i pun nici un paracetamol la poponet,

haideti fetelor sa recunoastem ca suntem dincolo de toate astea cele mai fericite femei din lume!

haideti fetelor sa recunoastem - ca dincolo de toate disputele astea.. daca cineva tipa HELP vom fi de cate ori putem acolo cu un sfat, cu un sprijin sau in masura in care nu stim doar cu o vorba buna! Eu stiu ca asa voi face.

asa ca:

1. Andicu - pune un zambet larg pe fata ta si bucura-te de copilul tau, si de fiecare zambet care ti-l ofera
2. Luna - nu conteaza cat de aprigi ne sunt parintii in ce priveste sfaturile vechi... cine stie cum vor fi crescuti copii copiilor noastri?.. crezi ca nu vom avea tendinta sa dam si noi sfaturile noastre? . ....fi barbata...bucura-te de Cosmin, bucura-te de Adelicioasa.. care e superba si perfecta....si va veni poate chiar Craciunul cand iti vei imbratisa mama si vei da uitarii.. dupa care o vom lua de la inceput.. ..
3. karli!! - nu dispera.. sfatul meu - fii rabdatoare, si nu-ti lasa mintea sa renunte.. vei avea din nou lapte.. eu am patit-o.. si doar din autosugestie...ma mulg din nou!!
4. valen, si toate celelalte plecate si departe de taramul asta ciudat si straniu care ne face zilnic sa-l uram si sa-l iubim in acelasi timp....suntem cu gandul si inima langa voi...suntem un trup si un suflet numit simplu mamici si strumfi de iul-aug. Eu Plang alaturi de tine cand e vorba de gradinita lui Sarah, eu plang laturi de tine ca stiu ce inseamna sa fii singura (eu sunt foarte singura - unele din voi stiu mai multe), asa ca sunt acolo!! langa sufletul tau.

indifernt cat timp se va scurge indiferent ce timpuri om trai, odiseea va ramane vesnic in sufletele noastre cu bune, cu rele, cu discutii, cu femei aprige ca voi (sa va dea Dumnezeu santate ca existati si ca ne faceti si pe noi sa fierbem)....

acum haideti sa ne crestem puii cum om sti mai bine.. din sufletul noastru de mame, din constiinta noastra, din instintul ce ne-a fost dat, din sfaturile celor dragi si binevoitoare si rabdatoare si mult mai intelepte prin experienta lor...

va iubesc pe toate...

Jeni - - o floare nu poate exprima ce simt pentru tine! dar ti-o daruiesc din inima si vreau sa vezi in fiecare petala a ei.. o bucatica din mine. Iti multumesc.

si nu vreau sa uit sa urez Crestinare plina de har pentru toti pui ce urmeaza sa simta pe Isus in ei

paticut fericita mamica de baiat voinic si dulce - Miron Petru

Mergi la inceput

Mai paticut inainte ca sa iti multumesc de incurajari tin sa remarc uimirea ca dupa o saptamana in care nu ai mai avut lapte, acum ai sanii plini.... miracol, ce sa zic.... m-am mai mirat si cand a scris cineva (Cristina sau Anya) ca mamici care infiaza bebelusi ii pun la san si le vine laptele... si eu cred ca voi continua sa il am, dar am facut prostia sa mananc mai putin sau stiu eu unde am gresit si laptele s-a redus substantial! slava domnului ca acum de dimineata si-a revenit un pic lactatia, dar tot parca nu functioneaza teava bine... sanii sunt moi moi dupa ce ii suge Adeluta, lucru care nu se intampla pana ieri.

Si apoi.... ai scris despre IMPACARE intre noi, fetele de pe forum care ne mai ciondanim; mai usor sau mai tare... parca ai coborat cuvintele cu duh din pod si le-ai zis dintr-o suflare.... simt ca parca n-ai mai rasuflat pana n-ai terminat de zis tot! incercarea ta de a ne linisti n-a trecut neobservata!

si

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

HALLO !!!

Nu am timp nici de o rasuflare dar am intrat sa va citesc rapid si sa raspund tot asa de rapid.....

De seara nu am ajuns sa ma odihnesc, Merwana deabia cu greu se culcase, dupa eforturi de ore intregi... la care atipea putin si iar se trezea, mai ales cum o puneam in patutul ei. La fel si la 4 dimineata, trebuia sa o iau in final in patul meu ca sa imi adoarma dupa o ora, si eu care trebuia sa ma trezesc la 6, am ajuns sa ma trezesc la 7, ca la ora 8 sa plec cu Maxima la gradinita.Si uite asa o noapte alba si eu un pic cam zoombie...

MYCHYDUTZA : MERCI! Referitor la lapte, ti-a raspuns Antoanela23, si Anya asa ca nu ma mai repet ...

JENI71:MERCI!

ANYA: MERCI!

KARLIGUTZA: imi pare rau pentru tine, sper sa iti revii... de fapt stiu ca iti vei revenii, tu esti puternica, stii asta, iar daca nu vine laptele deloc, atunci am scris la inceputul capitolului de niste globule numite Lycopodium D12, sunt pe baza de plante, eu le iau de cateva zile, pentru ca la fel ca tine am crezut ca raman in pana cu laptele... eu zic ca pe mine ma ajuta, cel putin asa simt, nu sunt daunatoare insa nu stiu daca se gasesc pe piata rom.Sfatul il primisem de la o mama cu doi copii care incerca in disperare sa aibe lapte si a incercat tot felul de metode naturaliste, pana la acupunctura, care nu au adus nici un succes decat aceste globule homeopatice.
Tu faci cum vrei, si sper sa ai lapte atata timp cat tu iti doresti.
MERCI de compliment!Te pup.

CRISTINA: Maxima s-a dus iar la gradinita, e liniste momentan in casa, acusi se trezeste Merwana si cere laptic... sapt. viitoare mergem si noi la contolul de o luna... sa vedem cat a luat in greutate, dar stiu ca s-a ingrasat, se si vede, in plus trebuie sa-i schimb marimea la pampers... o aud deja, ma pregatesc sa plec si te pup.

PATICUT: foarte frumos ai scris, ai si tu talent se simte ca ai scris cu sufletul si pentru tine
Acum ma cheama datoria. Am disparut si va pup pe toate...

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Simo, !
Noi ne-am invrednicit abia azi sa trimitem niste foto cu Miruna pe mailul comun. Pentru cine are vreme si e curios, vizionare placuta!
Karligutza, sper sa se rezolve problema asta cu lactatia. De fapt, cred ca Adeluta o sa te ajute cel mai mult, daca o s-o tot tii la san. Tu odihneste-te, papa bine si bea lichide cat incape, iar noi iti tinem pumnii si descantam tzatzele sa se umple de laptic bun!

Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliutza spune:

Karligutza,mie imi raman sanii mai moi dupa alaptat chiar si daca inainte de a ne apuca de treaba erau tari si curgeau(deci erau plini).Eu ma gandesc ca au mai crescut si ele si golesc sanul mai bine si ramane mai flescait.Nu-ti face ganduri negre ca si astea cauzeaza lactatiei.Daca tu te alimentezi bine si mai bei si ceaiuri chiar nu exista nici un motiv sa te "paraseasca"lapticul
Scumpa ta Adeluta se va bucura mult timp de laptele tau.Mult succes in continuare

Mergi la inceput

Multumesc Anto... Adeluta, mica crestina a fost foarte suparata ca a pus-o "dom'parinte" sa stea semidezbracata in brate la nasa pana la scaldatul in cristelnita.... i-a fost frig ca noi nu ne-am asteptat la asa o practica, altfel ne luam o paturica mai pufoasa.... anyway, acum fetita e vesela si jucausa; a uitat.... si intr-adevar, cum zicea si Deni cred ca se intampla ceva minuni asupra copilului botezat pt.ca Adeluta de la botez incoace doarme mai bine si stie sa stea cuminte (adica nu urla daca e curata si satula) cand nu doarme, cu exceptia zilei de botez cand nu prea i-a placut galagia de la petrecere. Am botezat-o la 3 dupa amiaza, iar de la 2 de cand am trezit-o ca sa o pregatim si sa mergem la biserica.... nu a mai dormit pana la 10.30 seara.... somn care a tinut-o pana la 4 in miez de noapte.

Samadhi, Lia mi-am facut curaj si incerc sa nu ma mai gandesc decat ca laptele vine inapoi de unde s-a retras si ori de la asta, ori de la alimentatie, se simt imbunatatiri. Adeluta a supt cand i-a trebuit, deci mai des nu am pus-o. Adica la 6 dim. la 9, 10.30, 11.30 si 12.30....acum doarme, ca a cam zbenguit din picioare si a obosit; a adormit la san.

Multumesc inca o data.
Si mai zic mersic si Anyei si lui Nikole pt.ca stiu ele de ce.

Fetelor sunteti adevarate camarade!

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna dimineata,

Karli, pana-ti da Alina un raspuns avizat iti spun si eu sa nu te descurajezi, mananca bine, bea multe lichide, incearca sa te odihnesti si sa nu te stresezi. E ceva temporar, o sa fie bine.

Fetelor stiu ca m-am laudat cu ciorapeii cu volane, dar nu i-am pozat ca oricum nu se vad, fiind alb pe alb. Dar o sa incerc din profil sa vedem ce iese.

Gabi, v-am admirat pe toti, pe tine, pe copii, casuta voastra, sunteti frumosi cu totii, felicitari pt casuta, s-o stapaniti cu placere si sa aveti o viata calma, plina de bucurii si fericire in ea.

Jeni, daca ai cu cine si stii ca e fum in local, lasa-l acasa, asa stai si tu linistita la petrecere si nici nu-l agiti pe el. Petrecere frumoasa.

Anya, Deni, la ce restaurant a fost botezul lui Tudor? Help, am nevoie de idei pt botezul Soniei.
La Victor am fost la Terasa Doamnei dar in luna octombrie nu prea mai merge pe terasa.

Noi ne punem creierii pe moate acum, vrem sa venim in Rom in octombrie si nu am certificat de nastere pt fata si la consulat dureaza o luna sa-l faca. Plus ca cer si buletinele si noi le-am lasat in Rom, azi dim am aranjat sa fie trimise cu dhl-ul. Ma irita cumplit problemele astea birocratice, consulatul e in partea cealalta a orasului, are program numai cateva ore pe zi si nu in toate zilele si tot asa... na ca mi-am desertat sacul.

Pup fetele, revin mai incolo ca scartie printesa,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

In sfarsit, mai intru si eu pe forum si vad ca ne-am mutat la scutece. Bravo, fetelor, sa dea DD sa fie totul bine, bebelusii si mamicile sanatosi!
Karligutzo, "matusica de pe forum", te-ai intors in Bucuresti? Ori ti-ai pus net la Moldova? Ma bucur sa te vad activa. Sper ca sunteti bine. Poze, ceva, ai dat? Ca mi-e dor de voi.
Noi suntem bine, Matei e un mancacios si un simpatic, creste vazand cu ochii si seamana cu taica-sau pe zi ce trece tot mai mult. Tata care e atata de mandru de copilul lui, ca nu mai stie de el.
Botezul o sa-l facem pe 22 septembrie, la o bisericuta din lemn din parcul IOR, iar masa probabil ca la "La mama".
Va pup pe toate, ma duc sa citesc ce ati scris la Strumfi in cap. 1 si 2, ca am niste nelamuriri legate de alaptat si precis gasesc eu ceva raspunsuri, ca doar nu ne lasa Anya la greu:). Si apropo de Anya, cand mi-am cautat pompa de sani, ca m-am gandit sa fac o mica bancuta de lapte, pentru zile negre, mi-am luat Isis de la Avent. Ca mi-am adus eu aminte ca in maternitate, Karligutza mi-a zis de modelul asta (de care stia de la Anya - si uite si legatura cum s-a facut) ca si l-a luat o mamica de acolo, care avea probleme cu alaptatul.
Mi se bulucesc cuvintele pe tastatura, ca sunt tare bucuroasa ca am intrat si ca va vad aici, in forma si active. Va pup pe toate.

BBPuck
Matei are 6 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Vreau sa plec cu fata sa-i fac poze pt actele de calatorie. Deeci o echipez frumos cu tricou rosu sa dea bine in poze, ma imbrac si eu, o pun in carut si cand sa plec ma uit pe geam...ploua mocaneste, fir-ar sa fie. E normal aici sa te prinda ploaia pe strada dar parca nu-mi vine sa plec cu ea de acasa direct in ploaie. Si intre timp a adormit, as ca m-am intors la voi .

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput